Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Obeziteyle mücadelenin daha etkili yürütülmesi amacıyla illerde farklı kesimlere eğitim verecek timler oluşturulacak.

Sağlık Bakanlığınca obeziteyle mücadelede görevli hekim, hemşire, ebe ve diyetisyenler, toplumda fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenme konularında davranış değişikliği oluşturmaya çalışacak.

sağlık bakanlığı, başta çocuklar ve gençler olmak üzere, tüm toplumu etkileyen obeziteyle etkin mücadele edilmesi, toplumun bilgi düzeyinin artırılması, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması, böylece obezite ve bununla ilişkili hastalıkların görülme sıklığının azaltılması amacıyla "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" yürütüyor.

ÖNCE EĞİTİM SONRA TİM OLACAKLAR
Bu programın bir parçası olarak, sağlık personelinin obeziteyle mücadele konusunda bilgi düzeyinin artırılması için hizmetiçi eğitim programlarına ağırlık verildi. Ekim ayında aile sağlığı merkezinde görevli doktor, ebe, hemşireler için "Obezite ile Mücadele İl Eğitici Eğitimi" düzenleyen Sağlık Bakanlığı, kasımın son haftasında da diyetisyenleri eğitecek. Sağlık Bakanlığının eğitimi sırasında bu görevlilere obezite, izlemi, fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenme ile bu konularda davranış değişikliği yaratılması konularında bilgiler verilmesi amaçlandı.

Bu eğitimi alan görevliler, illerde adeta "obeziteyle mücadele timi" gibi görev yapacak, hem meslektaşlarına hem de topluma ulaşarak obeziteyle mücadelede aktif rol alacak.

Bugun okudugum bir yazi acil zayiflamaya bir sebep daha devletle ugrasmayalim simdi

Aslında bu yazıyı yazmaya 3 ay önce söz vermiştim ama anca fırsat buluyorum

Her şey 9 ay önce başladı.. Yeni yılda bir çok değişiklik yapmaya karar vermiştim.. Ee biraz da artık 30 olmanın ağırlığı bastı galiba, emin değilim. Tek emin olduğum bir çok değişikliğin “yapılacaklar listesi”nde olduğuydu. Bu süreçte canım dostlarımın da süper ötesi destekleri oldu, haklarını ödeyemem..

En büyük değişikliklerden biri 6 ay gibi bir sürede 11 kg vermekti. O kadar büyük bir değişiklikti ki, beynim zayıfladığımı kabullenemiyor ancak tartıyı “kanıt” olarak görmeden inanmıyordu. Hala psikolojik olarak “kilolu” hissediyordum.. bunu neden söyledim; beyin çok güçlü bir organ ve mucizevi.. “yapacağım” dediğini hakikaten yapıyor ve hatta öyle bir yapıyor ki sonuçlarına kendi bile inanamıyor.

Başta çok zordu.. Üstelik benim gibi yengeç burcuysanız değişimler sizin için çok zor çok büyük olaylar.. Şükür ki bir o kadar da inatçıyım tabii ki ben kg verdikçe, bunu etrafımdakilere sevinçle söyleyip motivasyonumu da arttırdım..

Şimdi gelelim adım adım 6 ayda nasıl 11 kg verdim.. (reklam sloganı gibi oldu )

1. Adım: Kabullenme (en önemli adım)
Sağlıklı kilonuzun kaç olduğunu öğrenin. Eğer benim gibi yüzleşmekte sorun yaşıyorsanız, en basit hesaplama.. 155 cm boya 59 kg fazladır…

2. Adım: Hesap yapma
Olması gereken kg benim için maksimum 55’ti. Ayrıca artık sağlıklı beslensem fena olmayacaktı hani

3. Adım: Karar verme
3-4 kg fazlam vardı işte, yapabilirdim. Hatta hedefimi 52 olarak belirledim

4. Adım : Strateji belirleme
E nasıl yapacaktım bunu?? Bugüne kadar kg verme konusunda çok uğraşmıştım ama klasik olay, benim de başıma gelmişti.. Bir süre aç kalıyor, kg veriyor ancak sonrasında daha beter şekilde geri alıyordum. Ben de bu olayı hem biraz oyuna hem de yaşam tarzına dönüştürmeye karar verdim. Böylece hem eğlenceli olacaktı hem de kalıcı; öyle de oldu

5. Adım : Sabır…
Benim için en zor adımdı. Tezcanlı biri olarak emek verdiğim sürecin sonucunu bir an önce görmek istiyordum ama istediğim hızda gitmiyordu işte (bunu neden söylediğimi daha sonra açıklayacağım)

6. Adım : Eğlence!
Bir değişikliğin kabulü, eğlenceli olduğunda kolaylaşır.. O zaman önce eğlence.. Acı çektiğim kısma odaklanırsam, başarısız olurum. O zaman hedefler koyduk, 1 ay boyunca tatlı namına en ufak bir kırıntı bile yok, ay sonunda hedef olan 3 kg verilmişse; ödülüm tatlı var üstelik 1 ay belirlenmiş süre, sabretmemi de kolaylaştırıyor.

7. Adım : ZİRVE!!
1 ayın sonunda benim için en zor olan kısmı, tatlı yemeyi, bırakınca 4kg vermiştim. Hedefimi de aşmıştım! Üstelik yediğim tatlının keyfi ayrı bir lezzetliydi bu arada tatlının da bana güzel bir sürprizi oldu :/

8. Adım : Sonuç

• 6 ayın sonunda 11 kg verdim! 48 kg’ım.. abartırsam, çok kaçamak yaparsam ya da regl dönemimdeysem bazen 49..
  • Artık eskisi kadar (günde 2 öğün) tatlı tüketmiyorum, resmen bedenim artık şeker istemiyor.
Neler öğrendim??

Beyin mevcut durumu koruyup güvenli bölgede kalmaya eğilimlidir, bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce beyninizi ikna etmeniz, sonra da kararlı davranmanız gerekiyor. Asla vazgeçmeyin, ben 4+3+2+1+1 şeklinde her ay kg verdiysem, herkes verebilir. Beden ideal kilosunu ayarlıyor.. daha fazla vermek istiyorsanız, benim ay sonu ödüllerimden de vazgeçmeniz yeterli olacaktır.

Gluten intoleransı diye bir şey var hakikaten; bende önceden de varmış meğerse ama fark etmemişim. Paleo beslendikçe o sıradan ve çok yemekten kaynaklandığını düşündüğüm karın ağrısı ve gaz problemi yok oldu.. Ancak ne zaman gluten yesem, hemen geri geliyor.. (tatlının güzel sürprizi de buydu:/)

11 kg benim için nerdeyse 5’te 1’imin gitmesi demek (%18,5) fazladan taşıdığım katlandığım yük.. :/

Aa evet, sporu da es geçmeyelim lütfen, ciddi anlamda seratoninle beraber kg verdikçe motivasyon artıyor.. E kilo verdikçe sıkılaşmak da gerekli değil mi

Son söz;

Paleo beslenme, bir yaşam biçimidir. Kg verip sonra vazgeçilecek bir diyet programı değildir. Her ne kadar kaçamak yaptığınızda hemen verdiğiniz kg’ları geri almasanız da; kaçamaklar abartılınca kg almaya başlarsınız.. Ayrıca yaşadığınız sindirim sorunları da yanınıza kar kalır.. (bunu da denedim, oradan biliyorum )

Paleo beslenme, sizi dinç ve kuvvetli tutar. Hiç hissetmediğiniz kadar keyifli ve enerjik hissedersiniz zira karbonhidratların kdv’si rehavet çökmez kan şekeriniz birden bire tavan yapmadığından.

Paleo beslenmek için raf ürünlerinden vazgeçmeniz yeterli; evde kendi paleo tatlılarınızı yapabilir ve tatlı krizlerini geçiştirebilir hatta kilo verdikçe ödülleri bu tatlılarla sağlayabilirsiniz. Böylece kilo verme sürecini de baltalamamış olursunuz

Ben şu anki halimden çok memnunum, aldığım tepkilerden ve övgülerden, aynadaki halimden, “kilo verince giyeceğim” dediğim kıyafetlerin bile bol gelmesinden..

Sevgiler,
Gülin

Kendime gaza getirmeye calisiyorum

9 AYDA 32 KİLO VEREN DANIŞANIMIZ ECE AYDIN’IN HİKAYESİ
Ece Hanım, kendinizden ve kilo alma sürecinizden bahseder misiniz?

Ben çocukluğumdan beri hep tombul biriydim, hiç zayıf olmamıştım. Ancak son 3 yılda ipin ucunu kaçırmışım, o kadar ki zayıflamak için Gizem hanıma gittiğimde tartıda gördüğüm rakama ben bile inanamamıştım.

Özellikle üniversite bitip masa başında çalışmaya başlamamla kilolar katlanarak artmaya başlamıştı. Üstelik tek başıma yaşıyor ve akşamları evde abur cubur ve hamur işleri ile beslenmeyi özgürlük zannediyordum. Gelsin mantılar, cipsler, tatlılar sonra da kilolar durumundaydım anlayacağınız. Ama dediğim gibi o son on kiloyu ne zaman aldım, nasıl farketmedim bunu hala anlayabilmiş değilim.

- Daha önce zayıflamayı denemiş miydiniz? Eğer denedi iseniz hangi metotları?

Daha önce zayıflamayı çok denedim. Zayıflama haplarını falan saymıyorum, ciddi olarak diyet yapıp kilo verdiğim iki dönem yaşadım. İlki lise yıllarındaydı. O dönem verdiğim kiloları üniversiteye hazırlık sırasında ve sonraki iki yılda yavaş yavaş geri aldım. Sonra tekrar bir diyet yaptım, bir yılda istediğim kiloya ulaştım. Yalnız verdiğim kiloları yavaş yavaş almam hiç zor olmadı.

- Zayıflamaya ne zaman ve neden karar verdiniz?

Geçen yıl haziran ayında iş değişikliği esnasında sağlık raporu almam gerekmişti. Annem durumumdan hiç memnun olmadığı ve kilolarımı fizyolojik birtakım nedenlere bağlamaya çalıştığı için detaylı bir kan tahlili yaptırmamı istemişti. Onun beklentileri boş çıktı, guatr hastası değildim (çok şükür ki!) Kilolarımın tek nedeninin boğazımdaki tiroid bezi değil boğazımdan geçen yiyecekler olduğu ortaya çıkmıştı !! Fena yakalanmıştım!! Annemden artık kurtuluş yoktu :)) Bu işin esprisi tabi, kolesterol değerlerim de yüksek çıkmıştı, ailede de şeker hastalığı olduğundan bu tahlilin sonuçları beni fena halde korkutmuştu. Ayrıca artık sürekli terlemekten, merdiven çıkamamaktan, istediğim kıyafetleri giyememekten, yazın şort giyince şortun bacaklarıma yapışmasından etek giyince bacaklarımın sürtüp kızarmasından

ve daha pek çok şeyden artık çok ama çok sıkılmıştım. Ve dedim belki bu sefer beni yola getirecek biri bulunur, tekrar denemekte yarar var…

- Gizem Hanım’la çalışmaya nasıl karar verdiniz?

Açıkcası Gizem Hanım’ı tanımıyordum. O dönem çalıştığı hastane evime yakındı ve uzak bir yerlere gitseydim kısa sürede kaytaracağımı biliyordum. O yüzden o hastaneyi ve tesadüfen de Gizem Hanım’ı seçmiş oldum. Ama doğru seçimi yapmış olduğumu kısa sürede anladım zaten. O hastaneden ayrıldı, ben onunla yola devam ettim elbette

.

- Kilo verme sürecinizden bahseder misiniz?

Ne diyebilirim ki; açlık, susuzluk, mide gurultuları, el titremeleri, onun sapı bunun çöpü garip garip yiyecekler, gram gram ölçmeler … :)))

Şaka yapıyorum, bunları hiçbiri olmadı. Tamamen benim yemekten keyif aldığım besinler üzerine kurdu Gizem Hanım diyet listemi. Yaşam ritmime, çalışma tempoma göre sürekli değiştirip yeniledi listeyi böylece sürekli farklı şeyler yiyebildim, özlediğim canımın çektiği yiyecekleri benim talebime göre ekledi listelere; böylece yavaş yavaş, istediğim şeyleri dengeleyerek yemeyi öğrendim.

Özel Dosya: Yaza Fit Girmek İçin Geç Kalmadınız!
- Hiç motivasyonunuzu kaybettiğiniz anlar oldu mu? Bu süreci nasıl aştınız?

Olmaz mı, mesela Gizem Hanımın benimle bu röportajı yaptığı bu dönem o dönemlerden biridir. Bana bu soruları sorup o günleri hatırlatarak tekrar motive olmamı sağladı. Eski resimler çıktı ortaya nasıl aşmam motivasyon problemini? Gizem Hanım her zaman destek oldu bana bu dönemlerde, çok bunaldığımda serbest günler verdi, listeleri yeniden şekillendirdi. Eh ben de fena değildim bu süreçte değil mi ama :))

- Diyet süresince herhangi bir bitkisel destek veya ilaç kullandınız mı?

Hayır kesinlikle kullanmadım.

- Zayıflamak isteyenlere ne önerirsiniz?

Öncelikle kişinin kararlı olması gerekiyor. Önümüzdeki uzun bir yol, bir hayat boyu sürdürülmesi gereken, ama nasıl yaşamak istediğimize biz karar veriyoruz. Dergilerdeki diyet listeleriyle sadece insan kendini kandırıyor, kilonuzun kalıcı olmasını istiyorsanız kendinize uygun olan bir beslenme düzeni kurmanız şart; bunu da ancak iyi bir danışman bularak yapabilirsiniz. Bu konuda Gizem Hanım kesinlikle doğru kişi.

- Sağlıklı kiloda olmak yaşamınıza neler kattı?

Artık şort giyebiliyorum :)) Fiziksel görünüm tabi ki önemli, önemsizmiş gibi davranmak bence doğru olmaz, ben istediğim şeyleri giyebildiğim için tabi ki mutluyum. Ama sağlık da çok önemli…

Alintidir

Kötüüüüüü
Misafir gelecek ben nasil diyetteyim diyecem
Nasil yemeden yemek faslini kiviracam

Sabah
Acılış,Saygı durusu
peynır,5zeytın,1yumurta,8badem,kk yoğurt,1peksımet
Ara 1cennet hurması,sutlu nescafe
Öğlen
Fırında sardalya,mercimek corbası,salgam
Ara sade tkahvesi
45 dk yuruyus
Aksam barbunya yemegi,kk soğanlı kıyma,ayran.
Sade tkahvesi ile ugurlama
19.30 kapanış
Gun boyu 2lt su

Güzeller seminer fena degıldı.genelde hepimizin bildiği ancak uygulayamadıgımız seylerden bahsettıler.basarmak için öncelikle inanmak gerekiyor.hedeflerın belirlenmesınden bahsettı.onunuze buyuk degıl de ufak hedefler koymalısınız dedı.basarmanın mutluluguyla yenı hedefler konmalı dendı.hedefler resım ile zıhınde canlandırılmalı.vazgecmemeli...kısaca 5.takımı anlattı.takım ruhu,motıvasyon,pozıtıf dusunmenın gucunu aktardı.Bole işte...

1950′li yıllarda bir İngiliz şilebi Portekiz’den aldığı Madura şaraplarını İskoçya’ya götürür. Demir attığı limanda yükünü boşalttıktan sonra, şilepte çalışan denizcilerden biri unutulan şarap kolisi kaldı mı diye denetlemek üzere soğuk hava deposuna girer. Onun içerde olduğunu fark etmeyen başka bir denizci ise, kapıyı dışardan kapatır. Soğuk hava deposunda mahsur kalan denizci, var gücüyle bağırır, çelik duvarları yumruklar, ama kimseye duyuramaz sesini. Çakısıyla içerden açmaya çalışır kapıyı, mümkün değildir. Boş şilep, yeni yükünü almak üzere Portekiz’e doğru yola çıkar.

Mahsur denizci, depoda açlıktan ölmeyecek kadar yiyecek bulur. Ama deponun dondurucu soğuğuna fazla dayanamayacağının bilincindedir. Kapıyı açamayan çakısıyla, çelik duvarlara kendisini bekleyen ölüm sürecini yazmaya, daha doğrusu kazımaya başlar. Günbegün, adeta bilimsel bir titizlikle soğuğun vücuduna önce uyuşturucu sonra yavaş yavaş öldürücü etkilerini, el ve ayaklarının nasıl duyarsızlaştığını, donan burnunu ve buz gibi havanın dayanılmaz yakıcılığını anlatır.

Şilep Lizbon’a demir attığında, soğuk hava deposunun kapısını açan kaptan, zavallı denizcinin cesediyle karşılaşır. Duvarlara kazıdığı acılı sonunu okur ve.. kendisi de hayretten dona kalır.

Çünkü soğuk hava deposunun derecesi 19′dur. İskoçya’ya götürdükleri Madura şarapları 18 derecede taşınmayı gerektirmiş, şilep yükünü boşalttıktan sonra soğutma sistemi zaten kapatılmış olup, kendi haline bırakılan deponun sıcaklığı bir derece de yükselmiştir.

Yani biçare denizci donarak ölmemiş, donduğunu sandığı (ya da donacağına inandığı) için ölmüştür.
(Kaynak: Bernard Werber, ‘İzafi ve Mutlak Bilgi Ansiklopedisi’)

Yukarıdaki hikayeyi mutlaka bir yerlerde değişik şekillerde okumuşsunuzdur, özellikle paylaşmak istedim çünkü hikayenin doğru ve aslını kaynağı ile görmenizi istedim.

Bir insan donacağına bütünüyle inandığı için asla donulmayacak hatta üşünmeyecek bir yerde donarak ölmüştür. Bu üzüntülü bir hikaye olmakla birlikte bir yandan da insan zihninin daha çok bilinçaltının neler yapabileceğini bize
Göstermiştir.

şu yazilanların hemen hepsini karatayda diyor farklı olanlar ise meyveyi sabah az yenmesi birde bala karşı çünkü doğal olmadığını söylüyor.sabah çok kuvvetli kahvaltı yapıyorum açlık yok akşama tek öğün olmasın diye bir nevi mecburen yiyorum bu beslenmenin en önemli püf noktası bol bol yağ yedirmesi bende ilk ayımda biraz korka yiyordum ama şimdi yağı bol bol yiyorum sonucu hep beraber göreceğiz inş netice verir

meltem sana katılıyorum bence haklısın yardımlaşmak güzel ama bu karşiliklı yarişsa takım, takım liderini her zaman yanında görmek ister

beril bu fotograftaki sensin değilmi çünkü önce ki fotografını görmüştüm böyle çok iyimişsin hamilelikten sonra herhal kilo aldın

Kötüüüüüü
Misafir gelecek ben nasil diyetteyim diyecem
Nasil yemeden yemek faslini kiviracam
ben bugun ikindide misafir ağırladım herkesin tabağini servis ettim ya sen yemiyecen mi diye sorduklarında ben sonra yiyeceğim şuan çok tokum dedim hakkaten de öyleydi ama yaptığın pastaların tadı nasıl tuzu nasıl diye birine bir küçük baktım

Bu arada ac karna sunu yaptım.rondodan yarım demet maydanozu gecırdım uzerıne 1bardak su ve 1limon ekleyip içtim
bende iki gündür yapıyorum sanki bu kürden ötürü halsizlik başladı yağ yakıyor ondanmı sende durum nasıl

Suan bişey yok seker bence yag yakmaz su Attırdıgından halsızlık yapmış olabılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…