- 8 Kasım 2014
- 413
- 367
- 73
- 34
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #120.321
Iyi geceler cnm tatli ruyalarİyi geceler arkadaşlar ben yatıyorum
Emziriyorum ama ac kalma sansim yok tansiyonum dusuyor hemen elim ayagin titriyor ac kalincaCanım yiyerek moralin bozulacagına yemiyerek aç kal daha iyi...çünkü en azından yarın güzel sağlıklı bir kahvaltı yaparsın telafi edersin ama şimdi yarın yediklerini eritmekle geçicek...ben kendime öyle çok ceza verdim...ama sen bilirsin tatlım ben sadece tavsiye veririm öptüm.
İnşallah canım 58 ile kapatırsan harika...
Hayriyecim asla ama asla tatlı yemek yok.ne zaman 65 altına düşersin o zaman 1 dilim yiyebilirsin haftada... Mideni terbiye et elma ile demiştim bugün yapmışsın bravo...
İyi geceler canim bende kizimi uyutup spor yapacagim nasipseİyi geceler arkadaşlar ben yatıyorum
ne kadar ilginc bir hikaye meger ne kadar sartliyormusuz kendimizi....1950′li yıllarda bir İngiliz şilebi Portekiz’den aldığı Madura şaraplarını İskoçya’ya götürür. Demir attığı limanda yükünü boşalttıktan sonra, şilepte çalışan denizcilerden biri unutulan şarap kolisi kaldı mı diye denetlemek üzere soğuk hava deposuna girer. Onun içerde olduğunu fark etmeyen başka bir denizci ise, kapıyı dışardan kapatır. Soğuk hava deposunda mahsur kalan denizci, var gücüyle bağırır, çelik duvarları yumruklar, ama kimseye duyuramaz sesini. Çakısıyla içerden açmaya çalışır kapıyı, mümkün değildir. Boş şilep, yeni yükünü almak üzere Portekiz’e doğru yola çıkar.
Mahsur denizci, depoda açlıktan ölmeyecek kadar yiyecek bulur. Ama deponun dondurucu soğuğuna fazla dayanamayacağının bilincindedir. Kapıyı açamayan çakısıyla, çelik duvarlara kendisini bekleyen ölüm sürecini yazmaya, daha doğrusu kazımaya başlar. Günbegün, adeta bilimsel bir titizlikle soğuğun vücuduna önce uyuşturucu sonra yavaş yavaş öldürücü etkilerini, el ve ayaklarının nasıl duyarsızlaştığını, donan burnunu ve buz gibi havanın dayanılmaz yakıcılığını anlatır.
Şilep Lizbon’a demir attığında, soğuk hava deposunun kapısını açan kaptan, zavallı denizcinin cesediyle karşılaşır. Duvarlara kazıdığı acılı sonunu okur ve.. kendisi de hayretten dona kalır.
Çünkü soğuk hava deposunun derecesi 19′dur. İskoçya’ya götürdükleri Madura şarapları 18 derecede taşınmayı gerektirmiş, şilep yükünü boşalttıktan sonra soğutma sistemi zaten kapatılmış olup, kendi haline bırakılan deponun sıcaklığı bir derece de yükselmiştir.
Yani biçare denizci donarak ölmemiş, donduğunu sandığı (ya da donacağına inandığı) için ölmüştür.
(Kaynak: Bernard Werber, ‘İzafi ve Mutlak Bilgi Ansiklopedisi’)
Yukarıdaki hikayeyi mutlaka bir yerlerde değişik şekillerde okumuşsunuzdur, özellikle paylaşmak istedim çünkü hikayenin doğru ve aslını kaynağı ile görmenizi istedim.
Bir insan donacağına bütünüyle inandığı için asla donulmayacak hatta üşünmeyecek bir yerde donarak ölmüştür. Bu üzüntülü bir hikaye olmakla birlikte bir yandan da insan zihninin daha çok bilinçaltının neler yapabileceğini bize
Göstermiştir.
Sabır canım sabırTmm cnm seni mi kircam ya :) 65 olmama coooooook var ama napalim yapcak bişey yok :)
Yok canım o kadar da aç kalma demek istediğim gereksiz şeyleri yemeEmziriyorum ama ac kalma sansim yok tansiyonum dusuyor hemen elim ayagin titriyor ac kalinca
Ben burdayım canım sen nerelerdesin yaKızlar, tanıdık kimse kalmadı mı takımdaa?
Ben de kimi zaman kaçamak, kimi zaman yolunda idare ediyorum.
Eşimin izni bitsin sahalara döneceğim.
Meltemcim, bu sıralarda bir taraftan yoğunluk vardı, bir taraftan da eşim izne çıkınca onunla zaman geçirirken giremedim hiç. Yazmıştım aslında durumu da merak etmeyin diye de. Umarım sonrasında yine aranızda olacağım. Sen ne yaptın, mezun oldun mu?Sabır canım sabır
Yok canım o kadar da aç kalma demek istediğim gereksiz şeyleri yeme
Ben burdayım canım sen nerelerdesin ya
Evet canım mezun oldum.kaptan çok yoğun işleri var.luci gözükmüyor hiç.gunnesh londraya gitti bu cuma gelecek.cumbo biraz sıkıntılı günler geçiriyo gelecek.dila dershanede.yüzey arada geliyor.beril77 yeni takım kaptanımız oldu.call , servey, sanem,fancy,hayriye de yeni arkadaşlarımız ve geçen hafta bu arkadaşlar sayesinde yeniden 1. olduk.öptüm canım çabuk gelMeltemcim, bu sıralarda bir taraftan yoğunluk vardı, bir taraftan da eşim izne çıkınca onunla zaman geçirirken giremedim hiç. Yazmıştım aslında durumu da merak etmeyin diye de. Umarım sonrasında yine aranızda olacağım. Sen ne yaptın, mezun oldun mu?
canım benim ben kendime ödül olarak yemek vermemeyi tercih edyorumKızlar kendıme sole bır odul koydum,gunlerdır tatlı yemıyorum,eger cuma gunlerı ıyı kilo vermişşsem 1porsıyon tatlı ödülüm olcak,erken saatlerde.izin verırsenız,lütfennn,mesela bu hafta 1kilonun üzerınde vermişsem...
sade türk kahvesi candır ama sen meltemin uyarısına da uy, 2 fincan yeterlidir. amaMeltem günde 2fıncan tkahvesı ıcıyorum içmiyim mi? Bır de sutlu nescafe benı cok ıyı kesıyor arada içiyorum sıkıntı olur mu
ayyy çokk kıskandımmSabah 58.5 tim bakalim yarin sabah kac cikacagim.bu haftayu 58 ile kapatmak istiyorum umarim bu mumkun olur
tatlı yokkkBen ne zmN tatli yiyebilirim acaba bayanlar
meltemcim senin saneme yaptığın 1. yorumu kendime öğüt olarak alıyorumCanım yiyerek moralin bozulacagına yemiyerek aç kal daha iyi...çünkü en azından yarın güzel sağlıklı bir kahvaltı yaparsın telafi edersin ama şimdi yarın yediklerini eritmekle geçicek...ben kendime öyle çok ceza verdim...ama sen bilirsin tatlım ben sadece tavsiye veririm öptüm.
İnşallah canım 58 ile kapatırsan harika...
Hayriyecim asla ama asla tatlı yemek yok.ne zaman 65 altına düşersin o zaman 1 dilim yiyebilirsin haftada... Mideni terbiye et elma ile demiştim bugün yapmışsın bravo...
canım benim ben kendime ödül olarak yemek vermemeyi tercih edyorum
bence en büyük ödül,zayıflamanın verdiği tatmin duygusu
sade türk kahvesi candır ama sen meltemin uyarısına da uy, 2 fincan yeterlidir. ama
nescafe
ayyy çokk kıskandımm
ben bu sabah halaa 64,6yım,bugun de misafir var,bir şeyler yapmalı
bu arada bu sabah etiform yemedim, 1 kayısıyla güne başladım
Evet tatlım harikasın çok güzel gidiyosun ve en yakın zamanda 50 leri görüceksin emin ol.kayısı olayı tamamdır.alışacak miden ve bağırsaklar temizlendikçe daha rahat spor yapıcaksın ve daha mutlu olacaksın. Canıım ya ne güzel çok seviniyorum böyle mesajlar okudugumda...bu arada kahve selülit yapar diye biliyorum canım ama sen bilirsin....meltemcim senin saneme yaptığın 1. yorumu kendime öğüt olarak alıyorum
''kötü besleneceğine beslenme,yarın sabah güzel bir kahvaltı yaparsın'' aldığım ders bu
aynen ben de böyle oluyorumEmziriyorum ama ac kalma sansim yok tansiyonum dusuyor hemen elim ayagin titriyor ac kalinca
Nasıl bir şey canım o bende yapayım.Kızlar dun maydonuzu uyguladım bu sabsh cıldımde bıle parlaklık var sanki.normalde regl ye yakın cıkdımı begenmem.yaklasmıs olmasına ragmen bugun cok begendım.sızde yapın lütfen
Tabi tabi olsa olsa zehir olur...mükemmel bir benzetme canımMeltemim odulu kaldırdım tatlıdan ödül mü olur.olsa olsa zehır olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?