Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

bijom kolay gelsin yaa ev yaptırmak zor iş ama bitince çook sevineeksin miss gibi iyi günlerde kullan opuyorumnanaktan

aaa mehaliiimm
istiyoruz biz o listeyi.
ozdolabından çıkardın da nerelere koyduysan buluversen sevindirirsin bizivereliniortak

geçmiş olsun ölü gelin
umarım bugğn çok daha iyisindir
bu arada ben de garip bir şekilde
spor yaptıktan sonra şişiyorum:uhm:
bu aralar tekrar spora başlamak istiyorum bakalım
lahana yağımı da aldım ehehhe-tatlicadiarzu-

çikolatam umarım bugün yorgunluğunu atmış bir şekilde uyanmışsındır
n var ne yok özledim senin sık sık yazmanıa.s.

selam canlarim. bende valiz topluyorum hazirliklar son hizla sürüyor.. kizlar bendeydi az önce gittiler bende size baktim.

reyhan ablam canım kolay gelsin tatlı telaşlar başlamışzemuszemus

günaydın sevgili takımcım

hepinizi sevgiyle kucaklıyorum:1hug:

günaydın sportimkaydirigubbakcemile5

günaydınlar güzelll takımım hepinize güzel bir hafta diliyorum canlarımm opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

günaydın canzicimkaydirigubbakcemile5

gelin sıkma canını...
yine başlayacaktır kilo verimin.
hem tartında öyle bir sapma olduysa eminsen madem 600 çıkarırsın olur biter

geçmişi okudum da yüzümde güller açtı valla,

ay ne güzel 1. olmuşuz, hepinizi tebrik ediyorum, gelincim bak demiştim sana bireyselde derece alıcaksın diye, seni ayrıca kutluyorum bitanem.a.s.a.s.a.s.

mehalimcim ellerine sağlık bitanem ne güzel analiz yapmışsın, çok keyif alıyorum okurken süper olmuş, marifetli mehalimcim, bak mezuniyet elbisemi senden bekliyorum kırmızı şöyle seksi bişey olsunyerimseniben

choclate cım yazılarından motivasyonunu toplamış görüyorum seni canım öpüyorum, opuyorumnanaktan resimlere henüz bakmadım bakım yorumları ayrıca yapacağım

reyhanablacım, az kaldı şurda vatana gelmenize, yeni saçın da hayırlı olsun ablam,

bijouxcum canım sen şimdi tatile gidiyorsun ne güzel de bizi de bırakıp izne ayrılıp gidiyorsun yani benneyaptımki
ama olmadı yaaaa sensiz mi geçecek yani kalan yaz günleri mafoldumben
canım bol bol dinlen eğlen tatlım
yeni banyon da hayırlı olsun canım

gelincim ne hoş bir kişiliğin var odanı anlatmışsın, tütsüler falan çok güzel kendine ait dünyanı güzelleştirmen bayıldım, hangi tür müzikler dinliyorsun merak ettim, ben senin fotolarını görmemiştim seninkilere de bakım yorumlayacağım

xtabucum, asyacım, mehalimcim, kalliscim, canzicim, cococum, mersacım hepinizi öpüyorum.

choclate cım, canım resmine baktım harika görünüyorsun valla, daha iyi olacaksın buna inan, hemde çok az zaman kaldı, sen pes etme yeterki

gelincim maşallah çok tatlısın, kesinlikle parlak kızıl saç harika olmuş, bence sen rock çısın ????

hehaheha=)) daha 1 sene öncesine kadar rock-metal falan dinliyodum da.. sonra daha huzur verici şeyleri keşfettim..özellikle kuzey müziği.. tam anlamıyla muhteşem! björk-sigur ros-mûm-shamrain gibi gibi gibi gruplar özellikle.

herkese selamlar a.s.
ustalar geldi sabah 7 de. o zamandan beni ben de mutfaktayım. bişeyler yapyorum annemlere götürmek için... 3 tepsi yufka böreği, 2 kalıp kek, 2 tepsi poğaça cokacimcoook baya idare eder bizi di mi :icecream:

daha kahvaltı bile yapmadım yaa saat kaç olmuş :bbo: öğleden sonra çıkıcaz yola bir aksilik olmazsa, gitmeden yazarım. sizi kocaman öpüyorum Şeniz

ah benim becerikli hatunum ah!!=D canımsın!

oooo marifetli arkadaşımız bizim afiyet şeker olsun canım bol bol yüzersen sporda yaparsan yesende kilo almazsın canım sana iyi tatiller iyi dinlenmeler canımmm bol bol dinlen tatilin keyfini çıkar hafta sonuda ben çıkıyorum onbeş gün yokum bir hafta manisaya ailemin yanına bir haftada sinoba hem düğün hem hem tatil karakum diye bir sahili varmış çokk güzelmiş orda kalıcaz zemuszemus zemuszemus zemuszemus zemuszemus zemuszemus

Son düzenleme:

bijom canım maşallah döktürmüşsün hayatım, canım ellerine sağlık, hadi bakalım iyi yolculuklar canım arada bir yazmaya çalış çok özliycem seni :gitme:

canzicim seninde yolculuk bu hafta sonu demek ne güzel, sana da şimdiden iyi dinlenceler, eğlenceler canım.
Sinop çok güzelmiş çok methini duydum, çok güzel vakit geçirirsin inşallah

canımmm süpersinnnnn ellerine sağlık çok güzel olmuş bitanem umarım hepimizin dilekleri gerçeklerişir istediğimiz kiloya ulaşırız canım opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

canzicim seninde yolculuk bu hafta sonu demek ne güzel, sana da şimdiden iyi dinlenceler, eğlenceler canım.
Sinop çok güzelmiş çok methini duydum, çok güzel vakit geçirirsin inşallah

sağol canım benimde sıram geldi artık tatile çıkmak için ben sinobu hiç bilmiyorum ama netten gösterdiler kalıcağımız yeri falan gerçekten güzele benziyor inşallah dinlenip kilo almadan gelicem çok kararlıyım valla allahım yardım etsin inşallah canımm opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

bu arada ben bugün kiraz diyetine başladım canımmmmmmmmzemuszemus zemuszemus zemuszemus zemuszemus zemuszemus

ay ne güzel bende başladım kiraza bugün süper kaydirigubbakcemile5

bakalım kaç kilo vericez canzicim

Vücuttaki yağ oranının kilodan daha önemli olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. 50 kilo civarında ideal ölçüye sahip biri olabilirsiniz ama yağ oranınız kötüyse bu, sağlıklı olduğunuz anlamına gelmiyor. Esas kriter bu.

Düzenli spor yapmaya başladıktan sonra kilom her geçen ay bir bir arttı diyenler sekiz haftada iki kilo aldığını söyleyenler olabiliyor. Spora başlarken de zayıflamak gibi bir niyeti olmayanlar bile spor salonunda geçirdikleri her günün yağ olarak geri döndüğünü görünce hayrete düşüyor.

Tabii dehşet içinde spor hocalarına bunun nedeni soruluyor ve aslında spor yaptığımız sırada beslenme düzenimize de aynı oranda dikkat etmezsek vücudumuzdaki yağ kas dengesini bozarak kilo alabileceğimiz ortaya çıkıyor.

Spora başlamadan bir buçuk saat önce ya da spor sonrası çok ağır yemek yememek gerekiyor. Ama tabii bu konu çok daha fazla derinliğe sahip. Yapılan sporun çeşidine göre alınması gereken karbonhidrat ve protein oranları bile değişiyor.

Spor yapanlar neden kilo alıyor? Nerede yanlış yapıyorlar?

Spor salonlarında spor yapanların bir bölümünün genellikle kilo aldığını ya da vermeye çalışanlara veremediğini gözlemliyorum. Kilo vermeyi başaran da var ama sporu çok bilinçli yapmak gerekiyor. Burada en önemli noktalardan birisi zamanlama. Kilo alanların önemli bir bölümü çalışan kişiler.

Bu kişiler şöyle bir düzende spor yapıyorlar: Akşam işten çıktıktan sonra spora gidiyorlar ve genellikle bir şey yememiş oluyorlar. Benim kriterlerime göre sporun süresinin 60 dakikayı geçmemesi gerekir ama piyasanın en üst düzey klüplerinde dahi çok bilinçsiz spor programlarının yazıldığını biliyorum. Spor salonlarında üç saate varan kalışlar oluyor. Akşam eve dönüş saati 21:30, 22:00″yi buluyor. 21:30′da eve döndüğünüz zaman ağzınıza attığınız en masum yiyecek bile muhtemelen yağlanma demek.

Tabii ki uyku saati de yaklaşmış oluyor, bu da yağlanma demek. Bir de spordan önce gelen uzun açlık dönemini göz önünde bulundurmalıyız: öğlen 13:00-14:00 gibi yemek yemiş ve ara öğünü atlamış bir kişiden bahsediyorsak, akşamın geç saatlerine kadar bir şey yemediğini düşünebiliriz. Sonra çok fazla yiyor, işte bu da yağlanma demek. Şimdi bütün bunları yan yana koyduğunuzda bu sistemde spor yapan kişiler genellikle kilo veremezler; tam tersine ya yağlanırlar ya ila akşam eve döndüklerinde yedikleri yemeğin niteliğine ve niceliğine bağlı olarak kilo alırlar. Sporun kilo almakla başka bir bağlantısı olamaz. Onun dışında özellikle erkeklerin kas geliştirme adına çok yüksek oranda protein yüklediklerini görüyoruz. Çok fazla protein alırsanız da kilo almayı durdurursunuz. Belki kas miktarında artış olabilir ama kilo veremezsiniz.

Bir de tabii spor öncesi ve sonrası atıştırmalar oluyor. Buna da çok sık rastlıyoruz, insanlar spora gidiyoruz diye psikolojik bir rahatlık hissediyorlar. Ve spordan sonra bir ödüllendirme mekanizması yaratıyorlar kendilerine. Çok düzenli, çok kaliteli spor yapan insanların spor sonrası çikolatalı pastalarla, keklerle araba beklediğine şahit oldum. Böyle bir şey yok. Spor, bir ödül almak için yapılmamalı. Belki daha fit olmak, belki daha az yağ oranına sahip olmak ya da daha sağlıklı olmak için spor yapıyoruz. Eğer bunları gözden kaçırırsanız vücut bunu affetmez, direkt cezayı keser. Bu da yağlanmak, kilo almak ya da kilo verememek demek.

Tabii bu belli bir vadede spor konusunda motivasyonu düşüren bir faktör. Yani söyle bir mantık geliştirebilirsiniz: “Ben üç aydır spora gidiyorum, hiç kilo veremedim ya da en ufak bir incelme olmadı. Bu, bana yaramıyor.” Bu da sporu bırakmanıza sebep olabilir. Benim gözlemlerim kendi gittiğim spor salonunda da, çevremde de bu yönde.

Spor yapan bir insanın beslenme düzeni nasıl olmalı?

Spor yaparken hem karbonhidratı ve sebze türevlerini, hem de protein türevlerini çok dengede almak gerekiyor. Bu da kişisel bir dengedir. Yani kabaca söylersek haftanın 14 öğünün en azından beş tanesini protein almaya ayırmalısınız. Eğer spora geç gidilecekse mutlaka işten çıkmadan önce yemek yemek gerekir. Yemeği sporun en azından bir-bir buçuk saat öncesine çekmek şart. Makul bir saatte spora gidiyorsanız öğlen yemeğinden sonra mutlaka karbonhidrat içeren bir ara öğün almalısınız. Tercihen bir dilim kepekli ekmekle biraz peynir ya da kepekli grisini alternatif olabilir.

Yağ oranını yakmak için mutlaka enerji içeren besinler almak gereklidir. Yağ oranını yakmak için mutlaka enerji almalısınız. Eğer bu şekilde beslenemiyorsanız bunun en son çaresi meyvedir. Eğer asıl amacınız zayıflamak ise benim tavsiyem sabah aç karnına kardiyo yapmanız olacak. Bu konuda hâlâ spor ve beslenme otoriteleri tartışmalı. Hala hiç bir kongrede bunun cevabı verilemedi ama benim tespitim bu yönde. Sabah aç karnına erken saatte kardiyo yapanlar daha fazla yağ yakıyor. Hemen arkasından kahvaltı yapmak şartıyla elbette…

netten alıntıdır

günaydın millet daha yeni kalktım temizliğe giriştim vallaha :)) hemen cevaplarımıda yazayım :)

olu gelin panik yapma daaaa vucudumuz robot değil ki istediğimizde istediğimiz tepkiyi versin az relax ol kendiliğinden gelcektir sonuç

cococum vallaha bulamıyorum listeyi ama bir de arkadaşa soracam jekor hakkımı kullanacam :))
kız söz dikicem dikmeyen ne olsun sen bana bedeb söyle vallaha diker yollarım . bu aralar kendime iki elbise daha diktim onlarında resmini çekip eklicem fırsat bulursam :)

rica ederim canım ne demek seve seve

cococum harika bi paylaşım olmuş teşekkürler..
evet spordan geldim kızlar..
50 dk yürüyüş-10 dk koşu
3x100 kolların arkası için alet
4x100 bacakların iç kısmı için
50x3 göğüs
200 twist
200 dambılla yanlara eğilme
90 mekik

sabah kahvaltısında da 1 parca peynir+domates+1 dilim uno light
hayde bakalım.

oh oh canım benim iş olsunda varsın böyle yorgunluklarda olsun değil mi allah sağlık verdikten sonra arslanlar gibi çalışıp ekmeğimizi kazanırız:)

öyle tabii mehalim,bir kadının ayaklarının üzerinde durması çok önemli.çünkü erkeklerden ne görceğimiz hiç belli olmuyor ...

hiç sorma asyam,utandım kimseye de birşey diyemedim.sadece gittiğim bir evde iki tane genç gelin vardı,onlara söylemiştim.ertesi gün onlara yemeğe gittiğimizde bana özel fırında patatesli tavuk yapılmıştı :1rolleyes: çok şirin kızlardı,güzel bir jestti...ama işte 15 gün boyunca diyet bozulunca bir daha da toparlayamadm...

demek folklor birinciliklerin vardı he asyam,valla çok istedim folkloru ben de ama hiç beceremem. işte insan her konuda yetenekli olamıyor malesef..mesela ben resim yapabilmeyi çok isterdim ama cinali bile çizemem sırnaşık şey

asyamı ben de öppemmm a.s.

çikolatam umarım bugün yorgunluğunu atmış bir şekilde uyanmışsındır
n var ne yok özledim senin sık sık yazmanıa.s.

canım beniiiiimm opuyorumnanaktan ben de özlüyorum sık sık gelemediğimde neler konuşuyosunz merak ediyorum...bugün daha iyiceyim,ama birazdan yardımcım gelcek,temizlik var kafamçokkarıştı
choclate cım yazılarından motivasyonunu toplamış görüyorum seni canım öpüyorum, opuyorumnanaktan resimlere henüz bakmadım bakım yorumları ayrıca yapacağım

choclate cım, canım resmine baktım harika görünüyorsun valla, daha iyi olacaksın buna inan, hemde çok az zaman kaldı, sen pes etme yeterki

pes etmiyorum sportiem sizlerin desteğini aldıkça,pes edesim varsa da vazgeçiyorum.yorumunu da okudum canım,çoook teşekkürler... bir yürüyüş yapsak,buluşsak filan yine..özledim..ya da sen bana gelsen şöööyle,otursak iki lafın belini kırsak sırnaşık şey

demek gidiyorsun he bijom,hadi bakalım iyi bir tatil olsun inşallah maşallah :1rolleyes:
bir de yazmışsın yok poğaça yok börek..kız bilerek mi yapıosun cadı,canımız çekiyor ayol :mymeka::roflol:

sü-per !
çok iyi bir spor..
ayrıca kilo aldım diye de üzülme,günlerce yemedin azıcık yedin diye öyle olmuştur,daha önce de dedim şekercim.

choclate cım bende kiraz detoksuma başladım bugün hatta öğlen kirazlarım da önümde 1 tabak:roflol::roflol: yanında da yeşil çayım. 3 gün böyle bakalım
valla bende özledim bitanem yaa görüşelim müsait olduğumuzda canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…