- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #18.821
mersacım ilk adımı attın başlamak bitirmenin yarısıdır hadi bakalım Allah muaffak etsin..
bir arkadaşımın da kilo sorunu vardı hem kendinin hem de kızının.. yaşlar da aynıydı sizin gibi yani. arkadaşım evine bir yürüme bandı aldı ve yarım saat kendisi yarım saat kızı yürüdü sohbet ede ede. bazen yarışa yarışa.. sorunu çözmüşlerdi. düşünmeni öneririm..
mersacım sizin orayı bilmem ama burada direk diyetisyene götüremiyorsun önce çocuk bölümüne almalısın randevu pediyatri sonra onlar gerekli tahlilden sonra diyetisyen veya endokronolojiye yönlendirirler sanıyorumn zaten gidince derdini anlatırsın..
canım ablacım saolasın ama kendimi çok kötü hisediyorum şu an çok kötü ilgisiz bir anne olduğumu düşünüyorum .aslında mervenin yediği bu darbenin nedeni az çok tahmin ediyorum bende babasıda elimizden geldiğince bir dediklerini iki etmemeye çalışıyoruz maddi imkanlarımızın el verdiği ölçüde en iyi şekilde yaşatmaya çalışıyoruz bu arkadaşının maddi durumu bizden çok yüksek ama merve gibi isteklerine önem verilmiyor babası alıp ne bir sinemaya ne gezmeye götürüyor bizdeki durumuda görüyor çocuğun odasını bile kıskanmış halbuki bir görseniz yeni oda takımı felanda yok ben yatak örtüsü işledim ona uygun odasını boyadım çok ucuza odasının renklerinde perde yaptırdım bu bile olay olmuş annesi söylemişti.
dediğin gibi ablacım kavanozun içinde saklayamam çocuklarımı ama en az yara alarak hayatı öğrenmeleri lazım büyük yaralar tüm geleceklerini etkileyebilir bide benim kızlarım çok hassas çok kırılganlar .dün babasınada anlattım durumu oda merveyle konuşmuş .siz çok iyi anne ve babasınız demiş .aldık akşam üzeri yürüyüşe çıktık o bisiklet sürdü bizde yürüyüş yaptık arık hava iyi olduğunda hep çıkaracam babasıylada iş bölümü yaptık benim işim yoğun olursa akşamları o ilgilenecek 15 tatildede tekrar tenise başlatayım diyorum da hepsi maddiyata dayanıyor ama napıp edip ayarlıycam.
canım saolasın bu gün hepinizin kafasanı şişirdim ama bana o kadar iyi geldiki burdaki konuşmalar üzerine diyetisyeni aradım randevu aldım .yarın okula gidecem tabi beni okulda görecekler inşallah daha sert tepkiler vermezler merveye ama ben öncelikle yapmam gerekeni yaptım ve annesini aradım gel yazıları gösterim bir çözüm bulalım bu işe dedim fakat ilgilenmedi artık iş boyutunu aştı şu saatten sonra yapmam gereken öğretmenleriyle konuşmak .kesinlikle kıskançlık var ama her kıskanan böylede yapmazki bu direk en zayıf noktadan vurmuş bide saygısız dün facebookta konuşmaya akıl vermeye çalışıyorum bana bir cevaplar yazdı ağzım açık kaldı .
ahh kıyamam ben size de... bence de çok iyi bir anne babasınız canım benim,hiç üzülme. belli ki ortada kıskançlıktan ötürü karalama var. sen sadece bu işin peşini bırakma,rehber öğretmen halledemezse de şikayet yoluna git,müdür yardımcısına filan ... ihtar alsın kız...
ay off kızlar elimden bir kaptılar zorla aldım şimdi..
mersacım sana bir şey diyeyim kızın geçen yıl bizim yazdıklarımızdan şevk alıp dahada çok özen gösteriyordu diyetine .. şimdi benim kızımdanda bahsetmiştim ya benide götür doktora diyor bende onu götüreceğim senden özendim :)
sömestr tatilinde anne bende seninle diyet spor yapcağım deyip duruyor istersen kızlarda yazışsınlar hani seninki isterse benimki yapar en azından sohbet değilde günlük ne yaptıklarını yazarlar benim kızımda aynı kiloda ve yaşı dahada küçük ama doktor kemik yaşı ve gelişimi 13 olduğunu söylemişti ablalarından büyük beden giyiniyor oda okulda çok etkileniyor..
kalliste yazdığını okurken çok heyecenlandım hepsini bile okumamışım .tabi sizde yine geçen yılki gibi destek verirsiniz hem senin kızına hemde benimkine biraz yarış havasına girdiririz çok zorlamadan sende götür kızını doktora hem bilgi alış verişi yaparız doktorları ne diyor nasıl bir program veriyor süper olur bencede.
tamam mersacım öyle yapalım :)) hem msnde yazışırlar hemde burada yaptıklarını yazarlar bir kaç gün çekinirler sonra alışırlar..
benimki zaten başımın etini yiyordu beni üye yapmıyorsun diye onuda yapalım bari :) küçük hanfendiler...bende çarşamba çıkıp kendim için uzak bir randevu akacaktım hemde sonucum var onun için gidecektim zaten gitmişken randevuda alırım telefonla alırsam geç veriyorlar çünkü.. haberleşiriz arkadaşım..
tombilicim oğluşa ne hoş olmuş öyle maşallah böyle böyle öğrenecek birde yaşına bakmadan boya kalemlerinden al kocaman kalın kalın varya onlardan alırsan ince uçlularla kaza yaşayabilirde onlarla yaşamaz boyama kitabı al ben kızları hep öyle büyüttüm hiç eksik olmazdı boyama kitabımız hikaye kitabımız okuyamasada bakarlardı resimlere ... bir kızım 4 yaşında biride 4,5 yaşında okuma yazmayı hatasız öğrenmişlerdi okula başladıklarında öğretmenleri bile şaşırttılar halada öyle gider... gerçi içinden gelecek 2 tanesi yastık altlarında kitap olmadan uyumazlar ufağada alırım alırım kapağını açmazboshayallersmile
tombilicim oğluşa ne hoş olmuş öyle maşallah böyle böyle öğrenecek birde yaşına bakmadan boya kalemlerinden al kocaman kalın kalın varya onlardan alırsan ince uçlularla kaza yaşayabilirde onlarla yaşamaz boyama kitabı al ben kızları hep öyle büyüttüm hiç eksik olmazdı boyama kitabımız hikaye kitabımız okuyamasada bakarlardı resimlere ... bir kızım 4 yaşında biride 4,5 yaşında okuma yazmayı hatasız öğrenmişlerdi okula başladıklarında öğretmenleri bile şaşırttılar halada öyle gider... gerçi içinden gelecek 2 tanesi yastık altlarında kitap olmadan uyumazlar ufağada alırım alırım kapağını açmazboshayallersmile
birdeee tombilicimmm ne guzel bir pazar gecirmissiniz.. harikaŞeniz ben cocuklarla kucukken soyle bir oyun oynardim..tiyatro diyince aklima geldi.. böyle birisi birseyler soruyor digeride onu canlandiriyor.. mesela agac diyosun cocuk vucuduyla yada yuzuyle nasil isterse agac yapiyor.. o ona nasil geliyorsa nasil hissediyorsa artik... aklina gelebilicek herhangi birsey..mesela anne, karinca masa.. kalem ne olursa :))
ben tam bi oyun manyagiydim simdilerde eskisi kadar degilim..yinede oyun gecelerimiz vardir..saatlerce oynariz..cocuklarimizi oyunlarda daha iyi taniyabilirz..onlarda bizi:))
Arkadaşlar bu arada bir konuya değinmeden yine geçemiyeceğim..
Tombili arkadaşımız elektra ve serzenishten sonra gelmesine rağmen çok daha fazla ve kaliteli yorum yapıyor herkesin dikkatini çekmiştir..
serzenish ve elektarcım sizde lütfen ya katılım yapın yada cidden hevesli olanlara yer açın ben böyle bir takım olmaktan mutlu ve memnun olamıyorum, her gün gelinip takıma uğranılmıyor haftada iki kez öylesine yazılan mesajdan alıntı yapıp cevap vermek içimden gelmiyor üzgünüm...
Etkin bir paylaşımda bulunamadığımın farkındayım ...
Benim yerime bir başka arkadaşı alabilirsiniz .Sorun olmaz ,yer zapt etmenin de bir anlamı yok.... Umarım halefim etkin ve kaliteli paylaşımlar da bulunur ...
Gidip valizimi boşaltayım..
Herkese diyet yolculuğunda başarılar ...
Emeği geçen herkese de teşekkür ederim..
of mersacimm cok uzuldum ve sinirlendim..turkiyede bu isler nasil olur bilemiyorum ama böyle güclüklerle karsilasiliyor malesef.. ama kimy azdi simdi bilmiyorumda rehber ogretmenler varmi ne guzel eger gercekten ilgileniceklerse onunla konusup diger cocuklarida uyarabilirler..bence herkoldan dene.. kac yasinda mkizin? kaca gidiyor? ama bunu ona cokta hissettirme bence..sikilabilir,rahatsiz olabilir.. malesef böyle tipler heryerde varmisss.. inanamiyorum benzeri olaylari cok yasadim yasiyorum bende..ruh halime göre tepkilerim degisiyor.. kizim vurdum duymaz hic oyle seyleri onemsemez ciddiye almaz..tek sansim o..ama ben dayanamam.. oglumada oldu daha bu yastaaa düsünebiliyormusunuz? esinizle istisare edip o kiza haddini bildirin..kizinizda zamanla zayiflar.. demek söyliycek baska hic birseyi yokmus ki kilosunu soyluyor .. kilonun onemi benim hayatimda ilk siralarda gelmiyor... diyetten once kizinizla uzun sohbetler edip rahatlamasini saglayin .. of soyliycek cok sey varda.. islerim yogun kafam karisik cümlelerimi toparlamadan yaziyorum rasgele olmuyor... canim gecmis olsun ciddiye almayin ama haddinide bildirin.. öyle insanlara onlarind dilinden konusmak lazim..
bende bir haftadir yersiz bir gerginlik yasiyorum arkadaslar..sakinlesmek icin herseyi yapiyorum ama olmuyor.. reglim yeni gecti.. rutin yorgunluk ve herkeste yasanabilicek sorunlarin disinda ozel bir problemimde yok..ama 1 haftadir inanilmaz bir bas agrisi ve sinir var... cok basit bir sey icin saatlerce kiziyorum cene yapabiliyorum( nefret ederim bundan (
yillar önce dövüs sporlariyla ilgili bir sporu tanitiyorlardi tv de adamin soyledikleri dikkatimi cekmisti.. ve hemen kagida not almisim .. o kagidi buldum gecenlerde
atese suyla yaklasin diyor...su gibi olun .. suyun asamiycagi engelller yoktur..önüne taslarla engel konulasa dahi suyun bir sekilde aralarindan sizdigini..zaman zaman yön degistirmemiz gerektigini.. o yon olmuyorsa farkli yonler denememiz gerektigini... ve herseyin herkesin bir parcamiz oldugunu dusunup daha affedici olmamizi fln .böyle kucuk notlar almisim .. ben yazma konusunda iyi degilim .. ahh konusabilseydik ne güzel anlatirdimkaydirigubbakcemile3 biriniz gelip yeeeettterrrrrrr diyip eliyle agzimi tutardi eminim kaydirigubbakcemile3
ay birde dünümü bugunumu yazayim
dün sabah : 1 yumurta,kk peynir ve yogurtla sunta
ögle: 3 sosis ve bir dilim ekmek
aksam : 1 adet fistik ezmeli ve az cikolatali krep
bugün
sabah: etimek ve yogurt
ögle:corba ve diyet biskuvisi bikac tane
aksam salata ve firinda tavuk (yiycem)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?