5 temmuz da evleniyordum..Ama şimdi bilmiyorum.. Yardım edin

Seviyorum ve sevgi hersey degil biliyorum
erkeklerinizi boslukta bırakmayın... mantıgıma ters geliyor .. nasıl boslukta olur erkek kadın ne yapmazsa öyle olur .. cidden cok merak ediyorum...
dün beni boslukta bıraktın dedi.. sorunlarımız vardı evlilik işleri aileler hazırlıklar derken bunlar seni boslugamı itti dedim .. hayır .. dedi hayatı biliyorum sen din bosluga iten dedi .. ilgilenmedin sevmedin dedi... anlamıyorum ..

söyle bir sey vardı.. Hep kacan ben oldum kovalayan o evlenmek istediginde kabul etmem için cok kostu ..
Evet cok ilgi gösterdi hep sevdi ben göstermedim ilgilenmedim cünkü o cok ilgileniyordu zaten...

Amacına ulaştıktan sonrada çabuk vazgeçmiş anlaşılan. Bazı insanlar kendilerine acı çektirmekten hoşlanırlar nedense bu ortadan kalktı mı sevgileri aşklarıda çabukcak sönüyor. Ömrü billah onu peşinde gezdirsen gezerdi ama istediği oldu ya artık pek kıymeti kalmamıştır. Bunalırda, boşluktada kalır, depresyona da girer bu saatten sonra pişmemiş tavuğun başına gelecekleri bi hisseder.

Sen onu kendinden uzaklaştırınca eminim ki tekrar kıymete bineceksin ama ne değeri olur o kararı sen vereceksin. Kaçan balık nedense hep büyük oluyor.

Afedersin ama bu şartlar altında nişanlına pişkinin teki demekten başka bir tanım bulamadım yani hem aldatan kendisi hemde beni boşlukta bırakma yoksa ... gibi cümleler kurarak seninle pazarlık yapan yine kendisi seni anlamaya çalışıyorum arkadaşım ama üzgünüm sayfalarca okudum tüm yorumları bende farklı bir şey yazmayacağım bu adamla evlenmek hayatının hatası olur inan bana çok ama çok üzülürsün yol yakınken dön bence..

bazen bizler evleneceğiz diye evlilik hazırlıkları yaparken özellikle artık sevgimizi göstermiyoruz. çünkü aklımız hep düğünde gelinlikte evde eşyada kalıyor.. onu seviyoruz ama flört dönemindeki gibi gstermiyoruz sevdiğimizi. çünkü artık onu eşimiz olarak yani garanti olarak görüyoruz. en çok yanıldığımız noktada bu değilmi?
artık kendimizi eskisi kadar özenmiyoruz..ona sevgi sözleri söylemiyoruz.. elini tutarken heycanlanmıyoruz. ona eskisi gibi sık mesajlar atmıyoruz.. aşkımın dışında(alışkanlıktan buda) hangi güzel sözü söylüyorz????her buluşmada evden evililkten düğünden bahsediyoruz.. cümlelerimiz bitiyor . ilişkiyi monotonluğa taşıyoruz..

tabiki normal bir seven erkek bunlardan etkilenmez. ama her insan bir değilidr.. kimlerin içinde fırtınalar kopar, karşısındakinden neler bekler ? kim bilebilir? bazı erkekler işte bunlardan etkilenebiliyorlar malesef.. ruh meselesi yani.

bunları sana söylememde on bağışlaman yada affetmen için değil. boşluklarımızı doldurabilmemiz için canım..

en iyi kararı sen vereceksin.. bu olayı kapatırım içimde çözerim bir şans daha vermek isityorum dersen yine sen bilirsin.. .. işte.. en ufak bir boşlukta hemen diğerine gidebiliyor..buda onun karakterinin zayıflığını gösteriyor.

bir insan beni bosluga ittin gibi bir bahanenin arkasina saklanabiliyorsa tasini taragini topla git derim. kendi basiretsizliginin sucunu bir de senin uzerine yikip seni dusuncelere sevketmeye calisiyor, sen sucu kendinde arayasin diye. soyle bir gercek var, erkekler duzen istiyorlar ve bu kurulacak duzenin bozulmasi fikrinden olesiye korkuyorlar. ne yardan gecebiliyor ne serden. ne yaptiginin dogru duzgun arkasinda durabiliyor, ne karari sana birakabiliyor. seni sebep gostererek ondan kopamamani saglamaya calisiyor.
sunu unutma ki, hayatta "ben onu nasil unuturum?" diye dusundugumuz icin ayrilamadigimiz insanlar, basimiza gelen en kotu seydir. seni daha cok hakeden birini bulacaksin ve bu kotu anilari hatirlamayacaksin bile. kendine bu kotulugu yapma. tarih alindi, yuzuk takildi diye kendini ele gune karsi sorumlu hissetme. sen sadece geleceginden ve mutlulugundan sorumlusun. esin seni yine aldatirsa, dagilmis bir yuvanin ardindan cocuk buyutursen, ileride cocugun sana sordugunda "ben aslinda nisanliyken ayrilacaktim, yapamadim..." demek zorunda kalirsan bunun aciklamasini kendine ve ona nasil yaparsin? cok sevmek, beraber buyumek ne yazik ki hicbir seyin isareti degil. ben beraber buyudugumuz, bana sozde deliler gibi asik sevgilim tarafindan terkedildigimde lanetlendigimi, sonsuza kadar onu sevmeye mahkum oldugumu sanmistim. o da tum sorunlari benden gostermisti. sonra, cok uzun bir sure gecmeden sozlumle tanistim. ve onu tanidigimda, geriye bakip kendi basiretsizligini benim uzerime yikan bir insan gordum. bosu bosuna harcanmis yillar ve sucu olmadigi halde kendini paralayan kendimi gordum. mutluluk insani en umudunu kestigi anda vuruyor, hic korkma.

ask bir kacmak kovalamak meselesi degildir... ask, sevgi, kacsan da, kovalasan da tikir tikir yuruyorsa o iki insan evlenebilir bence gonul rahatligiyla. sadece kaybetme korkusuyla suren, kaybetme korkusu ortadan kalkinca karsi tarafa olan davranislarin degistigi bir iliski yasadim ben de. hayatimda kendime attigim en buyuk kazikti o iliskiyi surdurmek, cunku hatami goremiyordum. konu evlilik olunca, sevgi ve guven birinci planda olur, ilgilenmemen onu sevmedigini gostermez ki, bunu zaten biliyor olmaliydi.

haklısın belki ama hersey söylendigi kadar kolay degil gercekten ..sizde evlisiniz sanrıım... anlamanızı umardım .. yinede saygı duyuyorum...

Evliyim evet. Sizi anlıyorum, ne kadar zor olduğunu ve bunun gerçekten çok acı bir ilaç olduğunu biliyorum. Sanmayın ki ben bu düşüncelere hiçbir acı çekmeden geldim. Allah bana bir mucize verdi, eşim. Ama o mucizeye varana kadar saçma sapan şeyler yaşadım, herkes gibi, sizin gibi. Ama emin olun bir tek şey öğrendim, kimse değişmez. Hiçkimse siz istiyorsunuz diye içindeki dürtülerden kurtulup yeni bir insan olamaz.
Hem bu konu bir ayrıntı değil ki. Hayata bakışta çok önemli farklılıklarınız var.
Mesajlaşmak onun için aldatmak değil; ama sizin için aldatmak. Sizin onu ilgisiz bırakmanız onun açısından aldatmanın mazereti olabilir; ama, sizin için olamaz.
Davranışlarına çeki düzen verdi diyelim, bu anlayış farkını bile bile onun yanında nasıl güvende hissederek, huzurlu bir uykuya dalabileceksiniz?
Ve kusura bakmayın da pişkinliği, aldatmasından daha da terbiyesizce.
Umarım bu zor günler geçer ve siz o zaman anlarsınız burada yazan arkadaşları ve yine umarım o zamanlar hissettiğiniz şey pişmanlık olmaz. Kararınız ne olursa olsun Allah pişman etmesin.
Bir de son olarak şunu söyleyeceğim; eğer ille de vazgeçemeyecekseniz, afferdecekseniz eğer tam affedin. Yolun çok başı içinizden iyice atmaya çalışın. Çünkü içiniz affetmeden siz afferderseniz evliliğiniz ölü doğar, kendinizi de onu da yersiniz.

bence yol yakınken ayrılmalısın tabiki söylendiği kadar kolay değil ayrılık ama evlenince cekebileceğin acılardan kurtar kendini...

gün gün acı cekeceğine adam şimdiden öyle gönlünü alacak seyler yapmıyor hos yapsada zaten kötü yanlarını kapatamaz...

senin için hayırlısını diliyorum lütfen ama lütfen cok iyi düşün evlilikte dönüşler cok daha can yakıcıdır:teselli:

Çok çok üzgünüm..
Nişanlılınızın bahaneleri o kadar komik ki..
Sevgisiz,ilgisiz brakmış olabilirsiniz.. Ona hak vereyim hadi..
Madem öyleymiş de çareyi aldatmak da mı bulmuş zavallım..:ecrin_bebek:
Neden açıkça konuşmamış?
Belki sizin sorunlarınız vardı maddi ya da manevi?benneyaptımki
O sizin yanınızda olmak yerine prenseslere mi koşmayı tercih etmiş?
Hadi siz çok kötü bir kızsınız,o zaman kısa yoldan ayrılsaymış,niye böyle yanlışlar yapmış..
Hem suçlu hem güçlüymüş valla..kafamçokkarıştı
Kendi hatalarının bedelini size ödetmeye çalışıyor,yerinizde olsam kendisinin bir tek lafına bile inanmam..Hele ki size çamur atmaya başladıktan sonra..Ama ağlayıp yalvaracağına,sen ilgisiz bıraktın,boşluğa itildim masallarına sığınıyor..

Aldatmanın hiçbir bahanesi olamaz. İlgisizlikmiş de şuymuş da buymuş da... Yaptıklarının sorumluluğunu alabilecek ve eylemlerinin sonuçlarına katlanabilecek olgunlukta olamayan bir erkeğe saygı duymak mümkün mü sizce?

gamzeleyy, aradaki yazilanlari da okumaya calistim, ve tekrar fikrimi soyluyorum.
nisanlilik, yanlis bir evlilikten donmek icin bir nevi kopruden once son cikis. bu noktada bir iliskiye, cocukluk askina, arkadasliga yazik etmek degil sozkonusu olan. asil onemli olan gelecege nasil bir temel hazirlandigi.
insanin sevdiginden ayrilmasi korkunc derecede zor. aski gectim, yillarin aliskanligi, birine isinmak, hobilerini, zevklerini, sevdigi sevmedigi seyleri benimsemek, uyum saglamak... yuzlerce detay var. insan iliski bitecegi zaman, kendine sunlari soyluyor:
- o kadar emegim ne olacak?
- sadece bir kere olan bir sey icin herseyi yikacak miyim?
- bir daha biri beni boyle sevecek mi? ben birini boyle sevecek miyim?
- diger insanlara guvenebilir miyim? bu kadar yil bir daha sabredecek halim yok, bundan sonra nasil alisacagim?
- tekrar nisanlanma donemine girmek, o stresi yasamak istemiyorum, yok en iyisi bir sans vereyim.
- bu kadar hazirlik bosa mi gidecek? aileme de rezil olacagim.
- zaten seviyorum, o da pisman, bir daha yapmaz, affedeyim en iyisi.

bunlarin hepsi, nisanlilik kadar hassas bir donemde gecerli bahaneler gibi gozukuyor. peki, ayni seye erkek arkadasinin tarafindan bakalim. bahanesi her ne olursa olsun, baska birine ilgi duymus, bunu da sen sebep oldun diyerek bir nevi itiraf etmis. simdi sen boyle bocalarken, onun "bir anlik ilgim kaydi", "bir daha olmaz", "bosluga dustum" bahanelerini degerlendirelim.
- yukarida saydiklarimi, emekleri, hazirliklari, aileleri, seni, cocukluk askinizi dusunmus olsa, bu riski almaz.
- bu riski anlasilmaz diye dusunerek aldiysa, ona bir daha guvenilemez.
- baskasinda teselli bulmak aklina bile geldiyse, sana yeterince deger vermiyor.
- madem sen onu sevmedin, niye nikah tarihine kadar aldiniz? bunlari dusunemiyor mu?
hic erkek diyip gecmeyelim. kadinlar ve erkekler olarak belki farkliyiz, ama eger senin kadar seviyor ya da onemsiyor olsa, senden nasil saklayacagini degil, senin yuzune nasil bakacagini dusunur, boyle bir sey yapamazdi.
nisanlinin su an herseyin bozulmasindan odu patladigi asikar. seni karsina alacak, altindan girip, ustunden cikacak. seni en sonunda askinizin herseyin ustesinden gelebilir olduguna ikna edecek. ama birseyler kirilmis olacak birkere. sen ona her baktiginda bunu hatirlatacaksin soran gozlerle, ya da vicdan azabindan dolayi kendi hatirlayacak. erkek dogasi geregi bir sure sonra vicdan azabi yerini sinirlenmeye birakacak ve uzaklasacak. sence tum bunlara herhangi birisi icin deger mi?
sana tavsiyem, bu iliskiye degil, kendine bir sans veriyor musun ona bak. daha once yasanmis binlerce ornege kulagini kapar, nisanlina guvenir, imzayi atarsin, belki suphelerinden de omur boyu kurtulur, cok mutlu olursun. ya da hickimsenin denizdeki son balik olmadigini bilir, kimseye "biz sana dedik" dedirtmezsin. Allah, insanlari binbir farkli seyle sinar. bunun da senin sinavin olabilecegini unutma canim. ayrilik hicbir seyin sonu degil, sadece o insanla sonu. terkedemeyecegin bazi aliskanliklar icin kendini atese atmayi secme, cunku hicbir aliskanlik terkedilemez degil. duygularini degil, mantigini ve nisanlina dair onsezilerini dinle, tipki bayram gunu icine dusen onsezi gibi.
herseyin en iyisine layik oldugunu dusunuyorum canim, mutluluklar diliyorum.

Son düzenleme:
o kadar güzel yazmıssın ki fikirlerini gercekten cok iyi geldi...bunları okumak gercekten bana güç veriyor .. Hayatımın geri kalanını mahvetmek yada mahvetmemek ...

Evlensen de hiç unutamayacaksın bu yaşadıklarını. Bİr fikir ayrılı değil ki sizi buralara getiren düzelmesini ya da ortak nokta bulmayı bekleyesin. Aldatma bunu adı hatta ailesinin de destek verdiği birşey. Nişanlına ailesine bir daha güvenebilecek misin? Aldatma gerçekleştiyse veya teşebbüs edildiyse karşılıklı saygıya sekte vurulmuş demektir. Saygının bittiği yerde ilişkide biter bence.. Nasıl bir karar verirseniz verin Allah pişman etmesin sizi...

Gamzecigim burada bir arkadasimiz vardi. hayat var nick ile. belki hala uyedir. O'nun konusunu okumustuk gecen bahar. buradan elimizden geldigince yardim etmistik. cok guzlu bir kizdi. evlenip bosanmis, ikinci evliligi olacak. nisanli. nisanlisi baska bir ulkede ve ayda bir hayat'i gormeye geliyor. iyi bir isi var hayat'in. tesadufen aynen senin gibi nisanlisinin hep kullandigi nick name'i google da arattirdi ve nisanlisini bir arkadaslik sitesine uye gordu. dedik gizlice konus onunla baska isimden. iste gun gecti biz dedik yok cocuk oylesine girmis, bazen dedik hakikaten seni aldatiyor ve nitekim aldattigi ortaya cikti.
ayni bahaneler. iste ben oylesine yapiyordum. ki bu arkadaslarin da 4 ay sonra dugunu vardi. cocuk atladi geldi, kapisinda mi sabahlamadi, yalvardi yakardi, ikna etmeye calisti. neler yapti. yani okusan konuyu bastan sonra hayret edersin. biz bile dedik artik affeder heralde. 'hayat var' ortada kaldi, ama affetmedi. cok hakli oldugu ortaya cikti. tekrar baska bir nick ile cocugun uye oldugu siteye uye oldu. cocuk bu arada halen uye. konusmaya basladilar. ki bu arada hayat'a yalvariyor, geri don, hata yaptim diye. sonra web cam'i bir actilar. cocuk dondu kaldi, cunku karsisinda civik civik konustugu kiz kendisini affettirmeye calistigi hayattan baskasi degildi. iyice emin oldu.

cocuk tekrar geldi TR ye. kaza yapti. hastaneye cagirdi. hayat gitti. cunku hersey bitmisti onun icin. cocuk gene yalvardi hangi yuzle yalvariyorsa.

neyse cok aci cekti kizcagiz. ama bitti, duzeldi. hicbir aci kalici degil. inan o cocukla yasayacagi her dakikada bu guvensizlik olacakti. hep aklinda olacakti, cunku insan boylesi bir ihaneti unutamaz. herseye katlanilir belki de, ihanet en kotusu.

senin nisanlin da aynen hayat'in ki gibi son kozlarini oynuyor. ben hic sanmiyorum ki pisman olmus olsun. sadece diger arkadasin yazdigi gibi ele gune ne diyecek, ustelik kendi hatasi yuzunden, bir daha hep basina kakilacak ve omur boyu bu onun pesini birakmayacak.

neden ayrilmis ilk nisanlisindan.

nisanlisini aldatmis dugune 3-5 ay kala.

dusunsene. kim ister boyle defolu bir esi.

senden sonraki kabul etmez. inan bunu bilen hicbir kadin o erkege guvenle yaklasamaz ki, sen halen nasil kararsizsin gercekten anlamasi zor.

evliligin temelinden bahsediyoruz. sizinki zaten curumus. her an cokecek haberin olsun.

fikirlerin için cok teşerkkür ederim...
Evet kararımı verdim ... Aslında bu evliligi yapamıycam... Asla ve asla güvenemiyorum... Söz verdi yemin etti ve suan evet her aksam yanımda telefonu gözümün dibinde ve bir sey varki bi msn adresi vardı ... Ve o adrese olaylar olurken baska bir adresten endimi ekledim ve oradan kontrol ediyorum iki gündür sözünde duruyormus diye ....

Ve ilk söz verdigi gece girdi ve 2 dk içinde cıktı sanırım bişeye baktı ...

Sonra girmedi birdaha dündenönceki gecede girdi ve hemen cıktı ben cevrimdısı kontrol ettim .. Diger üyellikleri kapalı tamammen....
Bunlar oluncada düşünüyorum acaba düzeldimi diye...
.

ve bu sabah uyandıgımda sesim cıkmıyordu ... Hasta olmusum ...
Iş yerime geldim ve durmadan arıyor nasılsın diye ...
Hastaneye gitmemmi istedi gititm franjit olmusum bir hafta konusmaman lşaızm dedi...
Aklınca ilgilenertek bişeyleri düzelticegini sanıryor sessiz kalıyorum sadece

kibele'nin msjına ek olarak:

şimdi o arkadaşımız evli ve çok mutlu. demek ki bu acı bitebiliyor ve bu sevgiyi hakeden biri elbet karşımıza çıkıyor. inşllah ölünceye kadar muhteşem bir yuvası olur.

Canim ya hayat var evlendi mi? inanmiyorum, yarabbim bundan guzel bir haber olamaz. Cok akli basinda cok hanim cok kararliydi. Cok dua aldi buradan yani Allah karsisina iyileri karsilastirsin diye.

Inan canim cok sevindim. Eger gorursen selamlarimizi ilet. Cok opuyorum seni de onu da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…