- 30 Ocak 2015
- 1.276
- 822
- 123
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Oynamak istediginde izin veriyor musunuz yoksa engellemeye mi çalışıyorsunuz? Kiz oyunu erkek oyunu, kiz rengi erkek rengi gibi ayrımlar yapıyor musunuz? Bu sekilde duygularini ifade ettiginde neler soyluyorsunuz?5 yaşında erkek çocuğun son günlerde keşke kız olsaydım demesi normal midir? barbie bebek oynamak isterdim diyip kızların olduğu çizgi filmleri izlemesi ve makyaj malzemelerini kullanmaya çalışması? bir kere de kız olsam bana kızmazlardı dedi ben o yüzden normal olduğunu düşündüm. acaba onlara kızılmadığını düşündüğü için mi sadece
bahsettiğim çocuk yiğenim, ben ablama tepki vermemesini söyledim. bilmiyorum ne kadar doğrudur.Oynamak istediginde izin veriyor musunuz yoksa engellemeye mi çalışıyorsunuz? Kiz oyunu erkek oyunu, kiz rengi erkek rengi gibi ayrımlar yapıyor musunuz? Bu sekilde duygularini ifade ettiginde neler soyluyorsunuz?
yiğenim ablama şimdilik tepki vermemesini söyledim ne kadar doğrudur bilmiyorumÇocuk sizin neyiniz?
Öncelikle ayrim yapilmadan cocuklarin tum oyuncaklarla oynamasi, tüm renkleri ozgurce kullanmasini bekleriz. Ailede baskin erkek modeli varsa bu sekilde bir tepki gelistirmis olabilir. Ancak hormonları geregi gerçekten kendini kiz gibi de hissediyor olabilir. Bu yaslar cinsiyet rol modellerinin yavas yavas ogrenilmeye baslandigi ve oturdugu yaslardir. Çocuklarının duygularina ve sesine kulak vermeleri zorunludur. Aksi takdirde çocuklarını temelli duygusal bosluga surukleyebilirler, psikolojisini mahvedebilirler. Cok iyi bir çocuk psikoloğu bularak destek almalari ve nasil davranacaklarını ogrenmeleri gerekir.bahsettiğim çocuk yiğenim, ben ablama tepki vermemesini söyledim. bilmiyorum ne kadar doğrudur.
bir kere de kız olsam bana kızmazlardı dedi
benim yiğenim oluyor. telefonu elinden alamıyorlar malesef orada bir çok şey izliyor, görebiliyor. Burda erkeklerin kaba olduğunu kızların zarif olduğunu düşünüyor.Asil sorun cogu zaman oldugu gibi cocukta degil de, yetiskinlerde sanki...
Dedigim gibi sorun basta ebeveynlerde. Cocugun elindr telefonun isi yok. Ha madem veriyorsun o zaman baktigina da dikkat edeceksin. Youtube un bile hususi uygulamasi var cocuklar icin. Basta sorun annenin babanin cocugun görüp bakip dinlediklerinin kontrol etmemesinde. Bir cocuk o yasta küfür biliyorsa, o cogugun sucu degil. Benim oglum da 5 yasinda. Herseyi sünger gibi cekiyorlar. Dikkat etmek lazimtelefonu elinden alamıyorlar malesef
Hangi uygulama canım buDedigim gibi sorun basta ebeveynlerde. Cocugun elindr telefonun isi yok. Ha madem veriyorsun o zaman baktigina da dikkat edeceksin. Youtube un bile hususi uygulamasi var cocuklar icin. Basta sorun annenin babanin cocugun görüp bakip dinlediklerinin kontrol etmemesinde. Bir cocuk o yasta küfür biliyorsa, o cogugun sucu degil. Benim oglum da 5 yasinda. Herseyi sünger gibi cekiyorlar. Dikkat etmek lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?