- 19 Eylül 2014
- 84
- 47
- 18
- Konu Sahibi maliye_nur
-
Merhabalar ..Ben batılıyım nişanlım doğulu asla hor görmedim farklı görmedim görsem 5 yılımı vermezdım nişan yapmazdım ama bizim farklı sorunlarımız var. 3,5 ay oldu nişanlanı ama aileler 3 defa bir birine girdi onlar inat etti bizimkiler inat ediyor. Düğün kurbandan sonra olsun istiyorlar salon felan tutmuşlar evi döşediler herşeyi yaptılar ama bizimkiler sırf onlara inat salon tutmadılar tutmuyor maksat bizim kızımızsın bizim dediğimiz olacak onlara karşı seni ezdirmemek için böyle yapıyoruz diyorlar. Şimdi onlarda haklı kendilerince herşeyi yaptılar daha niye uzatıyorsunuz diye benim ailemde haklı ve ailemi asla çiğneyemem kıyamam onlara.Birde en başından beri hiç kimse bu ilişkiyi onaylamadı istemediler hep diyorlar kendine yazık ediyorsun sen yapamazsın onlarla hayatını karartırsın felan diye ben üniv.mezunuyum nişanlım memur kayınpederim kaynım felan okumuş hep memurlar ama ailem sırf benim için kabul ettiler üzülmeyeyim diye.Şimdi tecrübeli ablalardan akıl istiyorum istişare yapmak istiyorum.onlar bu iş şu zaman olmazsa biz daha yokuz dedi ve nişanlımda öyle diyor bu iş uzarsa ben yokum bir taraftan herşeyimiz hazır ve kaç yılımız var çokta seviyorum kopamıyorum ama oda uzatılırsa işin bozulcağını söyledi kafam çok karışık ve mutsuzum sizce ne yapmam gerek..Nişanlım beni hiç desteklemiyor sürekli o ve onun ailesi haklı anneme hakaret etmiş dedim niye böyle yaptın özür dile ne dileyeceğim oda öyle demeseydi diyor beni tek başıma bıraktı işin içinden çıkamıyorum sizlerden yardım istiyorum sizce nasıl davranmam lazım sürekli şu tarih olmazsa ben bu işte yokum yuvamızı annen bozacak felan diyor Allah aşkına ne yapmam gerek çok yoruldum gücüm kalmadı artık..
doğulu olmak hor görme kriteri mi? siyahla beyaz gibi????Merhabalar ..Ben batılıyım nişanlım doğulu asla hor görmedim farklı görmedim görsem 5 yılımı vermezdım nişan yapmazdım ama bizim farklı sorunlarımız var. 3,5 ay oldu nişanlanı ama aileler 3 defa bir birine girdi onlar inat etti bizimkiler inat ediyor. Düğün kurbandan sonra olsun istiyorlar salon felan tutmuşlar evi döşediler herşeyi yaptılar ama bizimkiler sırf onlara inat salon tutmadılar tutmuyor maksat bizim kızımızsın bizim dediğimiz olacak onlara karşı seni ezdirmemek için böyle yapıyoruz diyorlar. Şimdi onlarda haklı kendilerince herşeyi yaptılar daha niye uzatıyorsunuz diye benim ailemde haklı ve ailemi asla çiğneyemem kıyamam onlara.Birde en başından beri hiç kimse bu ilişkiyi onaylamadı istemediler hep diyorlar kendine yazık ediyorsun sen yapamazsın onlarla hayatını karartırsın felan diye ben üniv.mezunuyum nişanlım memur kayınpederim kaynım felan okumuş hep memurlar ama ailem sırf benim için kabul ettiler üzülmeyeyim diye.Şimdi tecrübeli ablalardan akıl istiyorum istişare yapmak istiyorum.onlar bu iş şu zaman olmazsa biz daha yokuz dedi ve nişanlımda öyle diyor bu iş uzarsa ben yokum bir taraftan herşeyimiz hazır ve kaç yılımız var çokta seviyorum kopamıyorum ama oda uzatılırsa işin bozulcağını söyledi kafam çok karışık ve mutsuzum sizce ne yapmam gerek..Nişanlım beni hiç desteklemiyor sürekli o ve onun ailesi haklı anneme hakaret etmiş dedim niye böyle yaptın özür dile ne dileyeceğim oda öyle demeseydi diyor beni tek başıma bıraktı işin içinden çıkamıyorum sizlerden yardım istiyorum sizce nasıl davranmam lazım sürekli şu tarih olmazsa ben bu işte yokum yuvamızı annen bozacak felan diyor Allah aşkına ne yapmam gerek çok yoruldum gücüm kalmadı artık..
Benim anlamadığm kısmı tarihe karar verip salonu tutarken sizin aileniz ile konuşmadılar mı? Eğer iki ailenin ortak kararı değilse nişanlınızın ailesi çok yanlış yapmış. İki kişi bir hayat kurarken kız tarafını yok saymak nedendir ki! Hele ki tüm bunların üstüne nişanlınız annenize hakaret edip, bir de özür dilemiyor. Bu ne saygısızlık böyle! Benim başıma gelse, özür dilemezse ayrılık sebebi. Bence sizin istiareden önce nişanlınızla çok ciddi bir konuşma yapmanız gerekiyor. Kendinizi de ailenizi de bu kadar ezdirip, karşılarında küçük düşürmeyin bence.
Ya öyle değil işte asıl gerçek benim ailemi hiçe sayıp herşeyi kendileri kafalarına göre yaptı ailem dedi biz maddi olarakta şuan uygun değiliz bahara yapalım dedi iyilikle anneme yok olmaz biz bu yıl kızı alıcaz bahar olursa biz bu işte yokuz o zaman dediler annemde evladını koruma iç güdüsüyle yoksanız kusura bakmayın zorla kız vermiyorum dedi ve bunu bile bile salon tutup herşeyi yaptılar.Sence kim haklı?ben senin aileni tamamen haksız buldum.kız evlendirmiyor da sanki bi yarışma programına katılmış rakipleriyle yarışıyor gibi.nişanlın haklı adamlar her şeyi yapmışlar ama anne kaprisi yüzünden alt üst olmak üzere
Merhabalar ..Ben batılıyım nişanlım doğulu asla hor görmedim farklı görmedim görsem 5 yılımı vermezdım nişan yapmazdım ama bizim farklı sorunlarımız var. 3,5 ay oldu nişanlanı ama aileler 3 defa bir birine girdi onlar inat etti bizimkiler inat ediyor. Düğün kurbandan sonra olsun istiyorlar salon felan tutmuşlar evi döşediler herşeyi yaptılar ama bizimkiler sırf onlara inat salon tutmadılar tutmuyor maksat bizim kızımızsın bizim dediğimiz olacak onlara karşı seni ezdirmemek için böyle yapıyoruz diyorlar. Şimdi onlarda haklı kendilerince herşeyi yaptılar daha niye uzatıyorsunuz diye benim ailemde haklı ve ailemi asla çiğneyemem kıyamam onlara.Birde en başından beri hiç kimse bu ilişkiyi onaylamadı istemediler hep diyorlar kendine yazık ediyorsun sen yapamazsın onlarla hayatını karartırsın felan diye ben üniv.mezunuyum nişanlım memur kayınpederim kaynım felan okumuş hep memurlar ama ailem sırf benim için kabul ettiler üzülmeyeyim diye.Şimdi tecrübeli ablalardan akıl istiyorum istişare yapmak istiyorum.onlar bu iş şu zaman olmazsa biz daha yokuz dedi ve nişanlımda öyle diyor bu iş uzarsa ben yokum bir taraftan herşeyimiz hazır ve kaç yılımız var çokta seviyorum kopamıyorum ama oda uzatılırsa işin bozulcağını söyledi kafam çok karışık ve mutsuzum sizce ne yapmam gerek..Nişanlım beni hiç desteklemiyor sürekli o ve onun ailesi haklı anneme hakaret etmiş dedim niye böyle yaptın özür dile ne dileyeceğim oda öyle demeseydi diyor beni tek başıma bıraktı işin içinden çıkamıyorum sizlerden yardım istiyorum sizce nasıl davranmam lazım sürekli şu tarih olmazsa ben bu işte yokum yuvamızı annen bozacak felan diyor Allah aşkına ne yapmam gerek çok yoruldum gücüm kalmadı artık..
Burda şuan sinir ve morel bozukluğu ile ancak bu kadar yazıyorum.Bir daha ki sefer noktalara dikkat ederim.Universite mezunusun ama noktalama isaretlerinden bihabersin. Cumleler birbirine karismis. Hani diyorsun ya memurlar, ailem benim icin kabul etti diye.
Ne guzel evi dosemisler itiraza ne gerek vardi. 5 sene gecmis aradan. Hani istemiyorsaniz uzatmaya gerek yok , ne demek onlarin dedigi olmasin da bizim dedigimiz olsun.Bu kadar yuz goz olmaya ne gerek vardi. Bana sorarsan bundan sonra bu is olmaz. Olsa da yarim olur, bir gun bir yerde patlak verir.
Ya öyle değil işte asıl gerçek benim ailemi hiçe sayıp herşeyi kendileri kafalarına göre yaptı ailem dedi biz maddi olarakta şuan uygun değiliz bahara yapalım dedi iyilikle anneme yok olmaz biz bu yıl kızı alıcaz bahar olursa biz bu işte yokuz o zaman dediler annemde evladını koruma iç güdüsüyle yoksanız kusura bakmayın zorla kız vermiyorum dedi ve bunu bile bile salon tutup herşeyi yaptılar.Sence kim haklı?
Tamam da sonuçta seninle görüşüyorlar, mantıklı olanda seninle konuşulması, nişanlının ailesinden yana bir sorun yok bence asıl senin ailen ortada birşey yokken savunma ihtiyacı duymuş. Kendi aileni dizgilemelisin. Bir düğün tarihiyle korumamı olur. Benim konundan anladığım ailen ön yargılı ve onlar ne istese karşı atağa geçecek. Siz evlenseniz bile çok sorun yaşarsınız. Doğruya doğru kız batılı olup erkek doğulu olunca evilik uzun ömürlü olmuyor. Kültür farklığından dolayı çatışma çok oluyor. Genelleme değil bu bir çok örnek var karşımda, istisnalar tabi ki vardır ama sen o istisnalardan olmayacaksın gibi.Neden oldu çünkü nişanlımın ailesi nişandan sonra oturup ailem ile düğün kararlaştırmadı hep benımle muhattap olup bana dediler sonra ailemle yine ufak atıştılar ailem ekimde olmaz bahara kalsın dedı yok yok biz ekimde gelip alıcaz olmazsa yokuz bu işte dediler. İnat edip aileme danışmadan salon tuttular ailemde kız bizim şimdiden sana sahip çıkamazsak önünü alamayız dediler inada bindi babam ölümü çiğner öyle ekimde kızı alırsınız diyor nişanlım ve ailesi ekim olmazsa biz bu işte yokuz diyor bıktım.Nişanlım bana yardımcı olmuyor hep ailem diyor benim ailemi kötülüyor.Bağırıp çağırıp sanki o kızmış gibi küsüp aramamazlık tavır yapıp laf sokmaları var yorukdum inan.Birde başka ile gitti göreve nişandan sonra çok değişti tanıyamıyorum kendısını sürekli kavga yaratıyor alttan hiç almıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?