5 Yıllık ilişkim ve Nişanlımın tavırları..

Biz tabi ki söyledik.Hatta nişanlımla resmi nikahı o tayini çıktığında gitmeden yapalım istdik.Ama yine ailem istemedi.Neyse itiraz etmedi ve gitti.Düğün konusuna gelince evet yine biz ekim olsun istedik fakat babam işten çıktı kardeşim okula gitti felan maddi olarak ailem zor duruma düşünce erteleyelim dediler.Kızı vermiyoruz demediler yani.Bende çalıştığım için denildi ki bizimde msaraflarımız olacak ben işten çıktım kız tek başına zorlanır bize biraz müsade edin dedi babam.Ama cevap bizi ilgilendirmiyor siz bişey yapmayın biz kızı alıcaz o tarihte dediler.

Burda şuan sinir ve morel bozukluğu ile ancak bu kadar yazıyorum.Bir daha ki sefer noktalara dikkat ederim.

Bence sizin taraf haksiz olan taraf ama annene hakaret ettigi icin suan senin ustelememen ve sessiz kalman gerekiyor. Olmuyorsa olmasin zorlamanin alemi yok.

Aslinda dogulu oldugunu , memur oldugunu altina cizerek belirten ve nisanlinin sana layik olmadigini dusunen sensin. Kendinden emin olsaydin baskalarinin ne dedigine kulak asmazdin ama sende bu kisi icin bir belirsizlik sezdim. Istisareye gerek yok , bu is olmaz.

bence aileniz haklı , sonuçta kızlarını evlendirecekler ama bi emrikavi ile olmasını kimse istemez, senin evladın olsa ister misin ? seninde hatalı olduğun bir nokta var ki bence çok önemli ve bunlara zemin hazırlamış bence, "nişanlımın ailesi nişandan sonra oturup ailem ile düğün kararlaştırmadı hep benımle muhattap olup bana dediler" işte bu senin hatan canım. onlar sana ne derlerse desinler ben bilmem ailemle oturun konuşun demeliydin sen bunu demediğin için aileni katmamış onlarda. ayrıca nişanlında daha şimdiden ailesi ne derse onu yapmaya çalışıyor seni zorluyor evet onun içinde sıkıntılı stresli bi süreç ama mantıklı olan herkes bilir ki bu işler ailelerin ortak kararlarıyla olur, bi tarafın dayatmasıyla değil

Esas problemden bahsetmiyorsun ki. Calismana nasi karisirlar?

Aynen öyle görünüyor.İlk başta hiç sorun yoktu ne zaman söz nişan oldu aileler başladı.Ailemi dizginleyemiyorum çünkü anne baba iç güdüsüyle benim fikirlerimin yanlış ve ilerde bana zarar vereceğini gördüklerini o yüzden koruduklarını söylüyorlar.

o üniversite mezunu değil mi?

sen bunlara çok yüz vermişsin canım

Esas problemden bahsetmiyorsun ki. Calismana nasi karisirlar?

Ben kpss ve banka sınavlarına hazırlanıyorum.Ve bu hafta sınavlarım var.İlk zaman girmem için destek verdiler.Şimdide girsen ne olcak atanamazsanda üzülme zaten evlendikten sonra oturursun evde diploman kenarda kalır çoçuklarına faydan olur diyorlar.Ben idaelleri olan biriyim kör olsun istemiyorum.Niye okudum ki.Ailem bundan dolayı kızım sınavlarını da atlat düğünü öyle yapın sıkıştırmayın önünü gör dedi.Ama onlar gerek yok diyorlar.

Onlari ilgilendirmez. Son karari sen vericen. Senin hayatin gelecegin hakkinda soz soylemek kvye mi kalmis. Sinavlari atlat once. Aileni dinle.

Aynen öyle işte.Ben kaç kere dedim ailemle konuşun diye.Sonra nişanlım dedi ne konuşcaz hep aynı laflar felan dedi.Eee Ben kaldım ortada.Bana kızıp ailecek benim aileme tavır alan aramayan sormayan kişiler birde.Bunlar çok zoruma gitti benim.Ben dedim ailem ile uzlaşın ben diyorum ama kendi başıma hareket edemem hep dedim ama takmadılar beni de.

Bak biz burda tarafsız olan kısımız ve herkes sorunun senin ailen olduğu konusunda hemfikir. Korumak zorunda kalacağı durumlar olsa neyse, konuşulmuş birşeyin koruması olmaz, erkek tarafı sadece haber verebilirdi vermediklerine göre muhtemelen sizinkilerin yaklaşımından rahatsız olmuşlardır. Ailen açık açık maddi olarak biz uygun değiliz deseydi yine sorun çözülürdü. Burda tamamen birbiriyle çatışma halinde olan iki taraf var ve erkek tarafı sizinkilerin ön yargısının farkında. Nişanlının değişiminin sebebi budur. Ailenin onları küçümsediğini düşünüyordur.

iliskini gozden gecir.. neden mi? nisanlima gore hep kendisi ve ailesi hakli dedigin icin.. simdiden baslamis.. hic
guzel bi tabli gbi gorunmedi bana

Atanamazsan uzulme ama atanabilirsin diye acik kapi birakilmis orda. Iletisim probleminiz mi var? Calisip calismayacagina sen karar verirsin. Yalniz ev doseme , salon tutma konusunda bir sorun yok bence. Burda erkek tarafi hic bir ise karismayan bundan dolayi kiz tarafi da sikayet eden bir cok gelin adayi var. Aslinda cokta buyuk bir sorun degilmis ama siz cok buyutmussunuz.Sonu da annene hakarete kadar varmis. Bence bu en buyuk sorun . Yarin obur gun annene kufur etse ne olacak, ne yapacaksin.

işte diyoruz ama kızıyor bazıları.
doğu batı ayrımı değil olay aslında. kültür farkı. hayata bakış olayı.
bu sebepten herkes kendi kültüründen olanla olmalı ki sorunlar çıkmasın.

keşke esas konuyu ilk paragrafta anlatsa üyeler ne güzel olur

sorun düğün zamanı falan değil ki birincisi ailen değil sen nişanlını kendine layık görmüyorsun toplam 3 sayfa konunuda bi kaç kez ben ünv te mezunuyum o memur cümlesi geçte ikincisi de senin çalışıp çalışmamana dahi karışacak bir aile yapısı var tarşında bırak düğün tarihini de asıl bu iki şeye odaklan bence temel sorun bunlar çünkü.

Onlari ilgilendirmez. Son karari sen vericen. Senin hayatin gelecegin hakkinda soz soylemek kvye mi kalmis. Sinavlari atlat once. Aileni dinle.

Ya zaten ailemi dinliyorum.Annem diyor bak ben evde oturuyorum elime bişey geçmiyor.Sen o kadar okudun bir koca için hayatını kenara itip gitme.Bende dedim anne evlenince sınavlara gircem nişanlım izin veriyor onlar boş hepsi yalan diyordu ki doğru çıktı.Annemin sezgileri çok kuveetli ne dediyse tek tek çıkıyor.Ondan hata yapmak istemiyorum.

....................
yazdım geri sildim iki tarafta karışmış...
sildiğim şeyde arkasında olduğum tek kelimede bu kadar laçkalaştıysanız bitirin zaten..

eğer çok fazla doğulu veya batılı iseniz işiniz gerçekten zor. kültür farkı çok çok fazla oluyor üzgünüm. ben Gaziantepliyim bir arkadaşım ankaralı gelingörün ki misafir ağırlayışımız bile farklı düğününe gittim 1 gün bile kalamadım. o geldiğinde günlerce kalabilir.
yani tarzlarımız çok farklı. şimdiden aileler birbirine girmişler. tahminimce ilerde senin ailen benim ailem durumuda olacak. bence biraz daha bekletin ailenizi dinleyin.
zaten 5 yılı hiçe sayıp olmazsa olmaz diyen bir insan senden vazgeçmeye hazır demektir. kız evi naz evidir. kolay değildir yuvadan kızı yollamak. biraz anlayışlı olsunlar. size sormadılar mı düğün salonunu ayarlarken, evi hazırlarken??
eğer sormadılarsa sizi pek takmıyorlar. ama sorup da yaptılarsa sizde bir problem var. zamanında söylemeliydiniz ileride bir tarih istediğinizi..

Nisanlinizin ailesi saygisizlik etmis. Kizi onlardan aliyorlar ama bu davranis sanki onlari hic saymiyormus gibi. Bu durumda her aile inat ederdi seninkiler gibi. Arada ne gecmis olursa olsun, bu iki tarafin da oturup, birlikte verecegi bir karar. Eeee bosuna dememisler kiz evi naz evi diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…