5 Yıllık ilişkim ve Nişanlımın tavırları..

Biz burda salon tutmadık ama sorun nun ailesi başka ilde biz başka ilde.Zaten salon bulamadık diye defalarca babam dedi salon yok bizi sıkıştırmayın.Onların demesi sizde kapıda düğün yapın o zaman dedi.Babamda ben kızımı gelinlikle nasıl o kadar serserinin arasına sokayım dışarda düğün yapayım benim tek kızım var hayallerim var benide anlayın lutfen diye tatlı dille söyledi ama nafile takmadılar onlar gitti salonu tuttu herşeyi yaptı.

kapıda düğün yapmak. ilginçmiş. düğün salonu sizden habersiz tutulmaz. bulursun kız tarafına sorarsın,burası sizce uygunmu diye.
aileni babanı ezip geçme bu

Bence onlar tamamen evde oturman taraftarı değil. “Kazanırsan eyvallah ama kazanamazsan üzülme” demişler. Bunun aksine oğluna atanma durumuna göre, kadrolu olup olmama durumuna göre baskı yapan bir sürü kvalide familyasına karşı bence bu daha ılımlı bir yaklaşım. Ayrıca sen karşı taraf doğulu diye kafanda mimlediğin için bu tarafa çekiyorsun. Sana açıkça “çalışma evde otur” diyen var mı?

ne olursa olsun annene babana hakaret eden ailesinin tarafını tutan biriyle evlenme, annen ne derse o olsun sonra onlar seni bırakınca çok ararsın. bu kadar inat ediyorlar var bence bişeyler

Hep söyledim ailem daha salon tutmadı felan diye.Olsun sokakta yaparsınız dediler bana.Ve beni en çok üzen nişanlımın benden vazgecmesi başka hiç birşeye takılmadım dediğiniz gibi ikna ederdim ailemi ama salon yok bizim burda tutulan anlatamıyorum onlara kendimi.Anlamadılar beni ve ailemi hiçe saydılar.

size sormadan salon tutmaya hakları yok.biz öyle karar verdik uyacaksınız diye dayatma yapmışlar.
üzgünüm ama gidişatınız pek iyi değil.
ayrıca çalışmana da şimdiden karışıyorlarsa işin zor.
ne olacak şimdi siz onların bu dayatmasına rıza göstermezseniz ayrılacak mı nişanlın senden.
çok saçma bir inatlaşma olmuş aileler arasında.
bu işler ortak kararla olur,aileler oturur anlaşır,sizler de tabi.
tabi ki aileni çiğneme.gönül rızası ile olmalı bazı şeyler.
eğer vazgeçeceklerse de vazgeçsinler bırak.

nişanlının takındığı tutum çok saygısızca, benim anladığım senin ailende en baştan istememiş belli bunlarda tuzu biberi olmuş,

ya konu sahibi sende sorun mu var allasen..ananı babanı hatta seni bile hiçe sayan kendileri çalıp oynayan bir aile var..aklın yoksa bas git evlen..ama olacağı söyleyeyim mi anandan emdiğin sütü babanın seni pamuklara sardığı yılların ağzına s...lar.bu kadar basit.
beni dinlemiyolar annemi dinlemiyolar babamı dinlemiyolar diyip duruyosun..aaaaaaaaaaaaaaa insanda bir yere kadar ben çıktım burda çileden..
kızım aklını kullan bu aileye olmazsın sen.aklını alır bunlar senin..işkence gibi bir ömür geçireceksin..kaynana kayınbabaya hizmet ederek geçecek ömrün kocana da malum karılığını yaparak..damızlık niyetine kullanılacaksın.görevin onları mutlu etmek ve çocuk yapmaktan ibaret olacak..var gerisini sendüşün..
DİPNOT: doğulu olduklarından deği burda yazılan profillerinden bu anlam çıkar..
DİPNOT:Annem Urfalı Babam Konyalı sentez bir çocuğum..
Bir not daha o adam seni sevmiyor konu sahibi..

ne olursa olsun annene babana hakaret eden ailesinin tarafını tutan biriyle evlenme, annen ne derse o olsun sonra onlar seni bırakınca çok ararsın. bu kadar inat ediyorlar var bence bişeyler

İşte annem hep diyor kızım bak nişanlında ufak bir ışık görsem seni sahiplenip ezdirmeyecek bir umudum olsa ağzımı açmam diyor.Ama annesini eteği altında olan seni sürekli kötüleyen sahip çıkamayan birine nasıl göz yumayım diyor.Oda anne olarak haklı.Onlar sürekli biz haklıyız diyorlar hep biz suçluyuz.Nişan bohçasında annem dedi bizde anneye hediye gelir dedi sordular ne olur ne olmaz diye.Söylediğimiz halde takmayıp yapmadılar.Daha neler neler biz bişey söylediğimizde bizde öyle bir adet yok diyorlar.Ve susturuyorlar.offff

işte bak kültür farkı bu,konun başında doğu-batı diye dile getirdiğin de bu.belki oralarda mahalle arasında düğün yapmak normaldir,ben karadenizliyim bizim burada da kına geceleri falan evlerin önünde yapılır çoğu zaman ve yadırganmaz ama senin yaşadığın kültürde bu yadırganabilir.

nişanlının ailesi aslında kötü niyetli değil sadece aranızda ciddi anlamda kültür ve iletişim sorunu var.

bu gibi ufak şeyler başlangıçtır bak sen de görmüşsün evli insanlarız bak hepimizin bildiği şeyler var sakın ha sakın anne babana sırt çevirme, kız evi naz evi diyip iki hatır çekmiyolar ne olsa kız 5 yıldır oğullarıyla evlenmeyip ne yapavak dimi. nişanlınla otur adam akıllı konuş, ben böyle istiyorum arkamda durmuyosan bu iş olmaz de.

Çok güzel yazmışsınız sağolun öncelikle.Bende artık böyle düşünüyorum ve korkuyorum ki ailesini tercih edip sevdiğini duymayan birine ben ömrümü veremem.Tabi ailesini atmayacak asla atsın demem başım üzerinde eşimin ailesi.Ama o ışık onlarda yok hep ben hatalıyım.Ben herşeyden geri kalayım istiyorlar.Hep sınavlarımın üzeri bir kavga yapıyor nişanlım benimle annemde der bu senın iyiliğini istemiyor diye .

Hayır asla işte anlamamışssınız ailem defalarca maddi olarak hazır değiliz ve salonlar burda hep dolu dedi güzellikle onlarda bizi ilgilendirmiyor o zaman sokakta yapın dedi.O yüzden inatlaşma oldu onlara tatlı dil yaramıyor.

Ben doğulu değilim ama o yazdığı cümle “doğulu olduğu için hor görmüyorum” bu tamamen beni konu sahibine karşı ön yargı sahibi yaptı. İki farklı dünyadan bahsediyor gibiyiz. Onlar da insan değil mi? Doğulu olunca daha mı az insan oluyor kişi?

En başından buna takıldım kaldım ben.

kapıda düğün yapmak. ilginçmiş. düğün salonu sizden habersiz tutulmaz. bulursun kız tarafına sorarsın,burası sizce uygunmu diye.
aileni babanı ezip geçme bu

İşte sorun bunlar.Ailem yokuşa sürmedi sadece biraz anlayış beklediler.İstememezlik yaptılar evet ama hep saygı duydular en iyi şekilde ağırladılar gezdirdi babam hep geldiklerinde ama onlar bunları görmedi ve görmek istemiyorlar.

bak canım ben burda kaynanaya kayınpedere görümceye kayıtsız şartsız saldıran üyelerden değilim kesinlikle..ama bu tavır çok farklı..ne olur söz dinle diyeceğim ama bildiğini okuyacaksın biliyorum..benim kuzenim senin gibi bile bile lades dedi ve gitti..sonuç mu..
her gün döven bir koca kızı bayıltıp suratına su fırlatıp ayıltıyor..kızımız beyin kanaması geçircek diye korkuyoruz..gidip getiriyoruz gelip zorla geri götürüyo..sonra yine dayak yine hakaret yine küfür..kuzenim 6 yıldır evli daha yaşıda küçük ha..25 yaşında..çok iyi bir yerdeylken okulunu işini bıraktırdı o adi..
anneni babanı dinle bak siz bu işten vazgeçince çok çirkefleşicekler göreceksiniz zaten..Benim Ricamla olmaz bu iş ama Allah gerçekleri tamamen gösterip hayırlısına erdirsin bu işi..
ve nişanlım şöyle böyle iyi deme..ARMUT DİBİNE DÜŞERMİŞ konu sahibi lütfen.

yanlış yerden alıntı yapmışsın ipekciğim..horgörmek gibi bir cümlem yok benim.ah şimdi anladım canım benim mesajın üstünden yazm ışsın..ama bazen betimlemek önemli oluyor burda gerçekten..yoksa hakikaten konuya hakimiyet kuramıyoruz..

Bizde karadenizliyiz ama büyük bir şehirde yaşıyoruz.Küçk şehirde olsak yapardık diyor ailem ama büyük şehir kaldırmaz anltamıyorum işte onu

yok canım senin değil. konu sahibinin mesajı içinde dedim. kendisi ilk mesajında yazmış ya. sen de aynı noktaya değinince dikkatini çekti diye düşündüm.
Zaten konu sahibinin cümlesi diye tırnak içinde belirttim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…