50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Hem lezzetli, hem kilo aldırmayan yemekler pişirmek için hangi içeriklere ve yöntemlere ihtiyacınız var?

Yediğiniz yemekten aynı lezzet ve zevki alarak kilolarınız korumak sizin elinizde. Tek yapmanız gereken, hafif yemek pişirme tekniklerini bilmek ve uygulamak…

Doğru mutfak aletleri

* Buharlı pişiriciler ve düdüklü tencereler yağsız pişirmek demektir. Dolayısıyla sağlıklı mutfağın vazgeçilmez aletidir. Besinlerin doğal içeriklerini korumasını sağlar.
* Kapaklı wok da yiyeceklerin tavada, buharlı hazırlanmasına yardımcı olur.
* Izgara ve mangal her zaman sağlıklıdır.

Doğru besinler

* Özellikle kaymağı alınmış süt ürünleri: Maksimum yüzde 20 yağlı beyaz peynir, yüzde 15 yağlı krem peynir, yarı kaymaklı süt, yarı kaymaklı konsantre süt…
* Et, tavuk ve sebze bulyonlar
* Mısır nişastası ve yer alması
* ınce doğranmış taze yeşillikler: kekik, defne, biberiye, fesleğen, Frenk soğanı, nane, maydanoz, rezene…
* Baharatlar: köri, kırmızı biber, safran, muskat, tarçın, acı biber, zencefil…
* Sarımsak, soğan, limon…
* Karışık çeşniler: Çeşitli sirke türleri, hardal (klasik, acı, aromalı, vs), turşular, kapari, zeytinyağı çeşitleri
* Şekersiz ve yağsız toz kakao
* ‘Doğal’ içerikle hazırlanmış konserveler ve dondurulmuş yiyecekler

Yağsız pişirme teknikleri

Suda
Bütün besinler bu şekilde pişirilebilir. Zamanı belki biraz daha uzun sürecektir; fakat yiyecekler tüm besin değerlerini, vitaminlerini koruyacaktır. Et veya balık pişirirken güzel bir esans için pişirme esnasında içine biraz baharat veya bulyon katabilirsiniz.

Güveçte
Sebze, et ve balıkla yapılacak yemekler için idealdir. Güveç kabında, buharda, düşük ateşte, yavaş yavaş pişirilir. Bu da aynı şekilde uzun süren ama çok sağlıklı bir yöntemdir.

Fırında
Fırında et, balık, sebze, pasta, kek; kısacası her türlü yemek hazırlanabilir. Et ve balık yemeklerine bulyonlar, sebze yemeklerine ise yeşillik ve baharatlar ekleyerek sağlığını bozmadan lezzet katabilirsiniz. Ayrıca bazı markaların buharlı fırınlarından da edinebilirsiniz.

Izgarada
Et ve balık yemekleri için idealdir. Izgaranızı deniz ürünleri ve yağsız et parçalarıyla doldurun. Tavuk yapacaksanız mutlaka derisini yüzün. Böylece kalori ve doymuş yağdan kurtulursunuz. Yine sağlıklı bir lezzet için biraz kabak, patlıcan, mantarı da şişe dizin.

Buharda
Düdüklü tencerede yapılan yiyecekler besin değerlerini iyi bir şekilde korurlar. Ayrıca hafif soslar katılarak oldukça lezzetli yemekler hazırlanabilir; örneğin beyaz peynir ve yeşillikler, domates, limon suyu gibi

Umarım hiçbişiyi yoktur pamukun (çok da güzel ismi var
Bilmiyorum ama yasemin diyebilir belki :))

aminn canimm benimmm insallah mujdeyi veririmm kunefemm valla bu aralar hic bakamiorum diyeteee umarim kilo almammm
anca firsat bulunca bisiklet ceviriorummm baklavamm

yani oyle organize edilmis bi yarisma yok,
kendi aramizda; manasinda dedim lulu..
Haaaa annadım sempatiksalakcinni Bana çok organize geldi valla, hepinizi geçcem işte aklinialirimsmile
mesela ben geçen cuma 61dim. bakalım bu cuma bu topikte olmayı hak edebilecekmiyim..
Ben de buraya geldiğimde 59 değildim ki yerimseniben (aslında 59 durum da ben öyle bilmiyodum çünkü sabahları kıyafetle tartlıyodum :)))
Bi haftada 2 kilo imkansız ne yazık ki bence, versen bile sağlıksız :sm_confused:

prensesim hosgeldin;

gecmis olsun cok; Allah acil sifa versin .. insallah temiz cikar raporlar.

kuzucum bendim o;

ilk bi yabanci pilates dvdsi almistim da; adam cok acayip hareketler yaptiriyodu..

:roflol:

hosbuldukk hayatimmm
cokk cokkk saollll bitanemmmm amin canim insallah temiz cikarda seviniriz hepimiz
dunden berii aklima takilmisti kim dedi kim deedi diye ayy iyiiki soyledin gulumm
hatirlamayinca iyice kafama takiorummm fistigimm saolasin soyledigin icinn benide bu halimle gulumsettin iyi geldi valla gulmeye ihtiyacim varmis hayatimm

Zaten hepsini bi yazmadık Burda yaptığımız en önemli şey, birbirimiz menülerini eleştirmek ve motivasyonumuz düştüğünde birbirimize destek olmak. Cidden işe yarıyor.
Mesela eğer buraya yazsaydın 1 hafta değil 1 gün bırakırdın kendini belkide kaydirigubbakcemile5 Burda resmen birbirimizi hizaya sokuyoz. Mayısın ilk haftası değil de ilerleyen zamanda 55 olma ihtimali çok yüksek yerimseniben

aminn canimm benimmm insallah mujdeyi veririmm kunefemm valla bu aralar hic bakamiorum diyeteee umarim kilo almammm
anca firsat bulunca bisiklet ceviriorummm baklavamm
İnşallah fıstıkım. Kız bi gün de sağlıklı besin söyle kaydirigubbakcemile3 Canım zaten diyet falan yapmıyoz esasında, abartmadan yersen, bi de gece yemezsen sorun yok. Dikkat et bu 2 noktaya. Zaten senin sporun maşallahı var alkisalkisalkis

tmm ozaman ben her gün yediklerimi yazayım sizde beni acımasızca eleştirin. sempatiksalakcinni
Ben şu ana kadar uyguladığım diette hafta sonları cumartesi pazar yiyodum ödül sözde
şu andan itibaren kaldırıyorum ödülü lmaz:
ödüllük bi halim kalmadı zaten 1 haftada nasıl geri aldıysam 1,5 kiloyu mafoldumben
54-55 olup o gelinliğe girmem lazım eyvahedigeldismile
artık sadece sabah yürüyüşü yapmıycam akşamda yapcam..

1. Muz

Açlık hissettiğiniz zaman abur cubur yerine yıl boyu bulabileceğiniz ve fiyatı da uygun olan bu meyveyi tercih edebilirsiniz. Sizi tok tutar ve birçok abur cuburdan daha az yağ ve şeker içerir.
2. Yumurta

Haftada 12 tane yemediğiniz müddetçe yumurta vücudunuzun protein ihtiyacı açısından idealdir. Proteinli yiyecekler daha uzun süre tok tutar.
3. Badem

Fındık ve bademin iyi birer atıştırmalık yiyecek olduğu fikrini yaygınlaştıran Dr. Mehmet Öz’dür herhalde. Badem asit ve protein açısından zengindir. Bir avuç badem sizi uzun süre tok tutar.
4. Avokado

Sanılanın aksine avokado içindeki tekli doymamış yağ asitleri ve protein sayesinde sizi uzun süre tok tutar.
5. Fıstık ezmesi

İçinde yüzde 100 kavrulmuş fıstık olan fıstık ezmesi hidrojenize yağ, şeker ve ekstra tuz içermez. İçindeki protein ve tekli doymamış yağlar hem sağlıklıdır hem de tok kalmanıza yardımcı olur.

6.Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi çok az şeker ve bol miktarda lif içerir. Hazırlaması da çok kolaydır. Bir kasesi sizi saatlerce tok tutabilir.
7. Elma

Elmalar lif deposudur. Günde bir tane elma yerseniz mideniz lifle dolar ve sürekli yemek yemeyi düşünmezsiniz!

tamam canimmmin ici balli kaymakli sobiyetim yerimm seni benn

yesa olsa da bende onunla yarış yapsam ya
Kilolarırım yakın, sen de girsene bizle yarışa kaydirigubbakcemile En zorlu rakibim olursun aklinialirimsmile

Ödül mödül olmasın bence de... Bişi canın istediğinde ye ama hem az miktarda hem de erken saatlerde ye. Ne kadar spor yaparsan o kadar güzel kilo verirsin, hatta kilo vermeyi bırak incelirsin :lepi: Düğün ne zaman, 25 eylül sanırım ya da mayıs :uhm:

oyy kiyamamm bitanemmm sana sen bide is yerindesin senin daha zor ben yine evdeyimm gulumm hic kiyamam sana benn

evet yaaa saat sayıyorum resmen evime gidip ayacıklarımı ısıtmak içinmafoldumben

spatz;
sekerim yok oyle 1 kilo az saymak falan; ;-))

cnm, gecmis olsun kendine iyi bak;
adacayi ic bol..

sağol canımkaydirigubbakcemile3 yaa ben cuma 54 küsürlere iniyim başka da bişicik istemiyorumsempatiksalakcinni

hoşgeldin aramıza kuzucumopuyorumnanaktan hayırlı bir iş için vermek istiyorsun yani sen kiloları:lepi: merak etme biz burda hiç yumuşak davranmıyoruz birbirimize, yediğin lokmanın hesabını vericeksina.s

kiz dur dulciena napiyosun;
truf girerse bastan kaybettik demektir;

ne guzel disime gore rakipler bulmusum surda; yenebilecegim

kaydirigubbakcemile3

Kilolarırım yakın, sen de girsene bizle yarışa kaydirigubbakcemile En zorlu rakibim olursun aklinialirimsmile :uhm:

ya sizinle olsa iyi olur aslında

kaydirigubbakcemile3

yok ya nerde o eski truf
ama siz beni istemiyosunuz ben anladım. :sinifsinif:

hee bizi beğenmiyon yani dalsi hanımefendi:dilcikar:

cuma başlasak mı napsak hep birlikte

kaydirigubbakcemile3
Peppercim yarışma kızışsın da daha başarılı olalım diye şeyettim. Truf cidden çok güçlü rakip eyvahedigeldismile
Ayrıca sizin kaybetceğinizi dün de söylediydim :tomato: olumunekankayizsmile

hee bizi beğenmiyon yani dalsi hanımefendi:dilcikar:

Yaw senin boya kiloya bak, bi de benim (pepper de aynı şekilde) sizin verecek kilonuz yok ki yerimseniben

haftaya çarşamba samsuna gitmeyi planlıyoruz
ve orda çok sevdiğim ve çok meşhur olan bi beyaz ev dürümcüsü var
kafaya koydum onu yiycem.
haftaya yarışsak ta ben kazanamam
offf yaa ağzımın suyu aktı.

dulcinea kız bizim tickerlar aynı olmuş
üzüm üzüme baka baka kararmış anlaşılan
ben sabah tam 56,00 çıktım senin de mi aynı yoksa

Neeey 56 mı!!!!!!!!!!!! Yaw nerde... ben çizelgeyi hep güncel tutuyom, 56,7 yim şu an ( Sen çok hızlı kilo veriyon ya. sen 61 din ben 58 li kilodaydım, şu hale bak. Kıskanmıyom desem yalan olur

ya sizinle olsa iyi olur aslında

yok ya nerde o eski truf
ama siz beni istemiyosunuz ben anladım. :sinifsinif:

cuma başlasak mı napsak hep birlikte

truf askolsun; seni istemez olur muyuz; sadece senden tirsiyoruz azicik kaydirigubbakcemile3

tamam bizim zaten 1,5 gunumuz kaldi,
cumadan itibaren 4 umuz yarisiriz bastan;
waterspider da katilmak istiyordu hatta

dulciena sacmalama hayatim; seninle ne kilo farkimiz var ki; benim boyum da 1.60
spatzcim daha uzun tabi, 1.64

yarismamiza engel degilla.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…