50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

canlarım herhangi bir liste yapıldımı yapcakmıyız

Canım mesaj kutun doluydu diye ben bildirim yapamamıştım unuttum sonra da:)
Diğerleri de o yüzden bildirim yapamamış olabilirler.
Ben 57.6'yım, aynı kilomdayım, bir değişiklik yok :sinifsinif:

Canım mesaj kutun doluydu diye ben bildirim yapamamıştım unuttum sonra da:)
Diğerleri de o yüzden bildirim yapamamış olabilirler.
Ben 57.6'yım, aynı kilomdayım, bir değişiklik yok :sinifsinif:

hayret ediyorum ya msj kutumu bosaltıyorum kapatıyorum sonra dolu gorunuyo yıne nasıl ıs anlamadım.hayır ben gecen hafta da yapamaıstım ıslerımın yoğunluğunu solemıstım belkı oyuzden bana bıldırım yapmamıs olabilirler dıye dusunuyorum oyuzden liste yapalım mı yapmayalım mı benım ev de de ınternet yok canım nedersın?

Haftaya yapalım istersen, birisi takip edip sayfa sayfa hepsini birden kopyalasın ya da ne biliyim.

gerçi aslında daha yenı bıseyler yapmak lazım pek tadı kalmadı gıbıme gelıyo daha eğlenceli bişeyler bulalım bence

Ay evet bişeyler yapmak lazım sanki, kuralımız yok hiç, biraz kuralcı mı olsak aklinialirimsmile

Haftaya yapalım istersen, birisi takip edip sayfa sayfa hepsini birden kopyalasın ya da ne biliyim.

Ay evet bişeyler yapmak lazım sanki, kuralımız yok hiç, biraz kuralcı mı olsak aklinialirimsmile

hayatımcım pazartesiye bekliyim ozaman 3-4 kişi bildirim yapmıs dıyorum ya belkıde ben yoğunum artık dıye dusunup yapmamıslardır.ben gene kutuyu bosalttım ama yıne ıstersenız yapayım lısteyı.bı bişeyler dusunelim bı yenılık bı hareket olsun hepımız bı fıkır ortaya atalım canım. bırazdan iş yerınden cıkıcam pazartesi gorüşürüz ozman bana bildirim yapanları yazayım ben sıze belki lazım olur opuyorum dığer arkadaslarada hatırlat su değişiklik konusunu oldumu hayatım

Tamam canım, öpüyorum kaydirigubbakcemile5 Düşünelim bişeyler.

bildirim yapanlar
TRUF :54.7
KARALAHANA:49.7(400 GRAM ALMIŞ)
KATRECE:53,4 (400 GRAM VERMİŞ)
LACHESİS:57,6 (AYNI)
BURCU HAYAL:50.5 (AYNI)

ben de bildirim yapamadım mesaj kutun doluydu diye burcucum.
ben kilo almışım. hiç ekleyip de moralimi bozmıyım.
:)
naptınız kızlar bu saate kadar.

ben söyleyeyim önce:
sabah
1 kepekli ekmekle tost
salatalık domates, 3 zeytin ve peynir
çay

ara yapmadım

öğle:
1 kase çorba
1 tabak sebze yemeği

ara:
kurabiye 2 tane (zeytinyağlı diye yedim valla)

akşam da çorba ve salatayla kapanışı yapıcam. 19:00 gibi.

şehiriçinde yürüdüm biraz bugün ama koşu bandında da yürüyeceğim 50 dk.
sonra da egzersizlere geçerim gece.

kızlar, metabolizma hızlandırıcı gıdalara baktım da internette bi küçük araştırma sonucu şunları buldum:

1- Bol Sıvı Tüketimi
Metabolizmayı hızlandırmak ve zayıflamayı kolaylaştırmak adına yapılacak ilk iş su içimini arttırmak. Gerek bazal metabolizmanın yavaşlamaması, gerekse vücut çalışma sistemlerinin (dolaşım, sindirim, solunum gibi) düzenli olarak sağlanması için günlük 2-2,5 litre sıvı alınması gerekir. Suyun hem kadın hem erkek üzerinde metabolizmayı %40 oranında hızlandırdığı kanıtlanmış.

2- 6 Öğün Tüketin
Metabolizmanın yavaşlamaması için aç kalmamak gerekiyor. Günde en az 1000 kalori tüketmek gerekiyor ve bunu 6 öğünde almak en doğrusu diyetisyenlere göre. Bu altı öğünün de 4-5 saatlik aralıklarla tüketilmesi gerekiyor. Vücut aç kaldığı zaman sanki sürekli aç kalacakmış gibi yiyecek depoluyor. Dolayısıyla zayıflamak ve metabolizmayı hızlandırmak için aç kalmak hiç bir işe yaramıyor. Güne kahvaltı ile başlamak ve öğün atlamamakta metabolizmayı hızlandırmak ve zayıflamak için doğru davranışlar. Ayrıca hergün aynı saatte yemek yemektense 20-25 dakika fark yaratmak yemek yenen saatte vücudu şaşırtacağından metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. Acıktığınız zamanlarda bol bol meyve yemekte bu açıdan faydalıdır.

3- Egzersiz Yapmak Gerek
Haftada 4 veya 5 gün egzersiz yaparak metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Koşma, hızlı yürüme, yüzme, bisiklete binme gibi aktiviteler kalori yakmanıza yardımcı olur ve siz egzersiz yaparken metabolizmanız hızlanır. Egzersizden sonra da belirli bir süre metabolizmanız hızlı çalışır. Burada önemli olan kalp atışımızı ve terlemeyi mümkün olduğu kadar arttırmaktır. Ayrıca haftada 2-3 kez yapılan ağırlık kaldırma ya da diğer çekme, kıvırma gibi güçlendirici egzersizler, metabolizmanızı hızlandırır. Bu tür aktiviteler kaslarınıız çalıştırır ve kaslar vücuttaki yağdan daha fazla kalori yakar. Çok kaslıysanız, otururken bile çok kalori yakarsınız.

4- Metabolizmayı Hızlandıran Besinler

KEFıR: Alınan kalsiyum miktarı fazla kiloları da etkiliyor. Süt ürünleri, bu mineralden vücut için gereken miktarda içeriyor. Örneğin yarım litre kefir günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 75’ini rahatlıkla karşılayabiliyor. Kefir ayrıca protein ve lesitin açısından zengin, yağ açısından da fakirdir.
SıVRı ACI BıBER: Acı biberin çok az bir miktarı dahi hemen alnımızda ter damlacıkları oluşmasına yol açıyor. Bunun nedeni biberdeki doğal acı maddesi kapsaisin. Bu madde kısa süreli olarak vücut ısısını yaklaşık yüzde 25 yükseltiyor. Kalori ihtiyacı da geçici bir süre için artıyor.
YEŞıL ÇAY: Yeşil çay bugüne dek hep kötü huylu kolesterolü düşürücü, kanserden ve kalp krizinden koruyucu etkileriyle gazetelerin manşetlerine taşındı. Tokyo’da fareler üzerinde yapılan bir araştırma ise, yeşil çayın aynı zamanda yağın vücutta ve karaciğerde depolanmasını önlediğini de ortaya koydu. Bunun yanı sıra, yeşil çay vücuttaki enerji tüketimini de artırıyor.
ZENCEFıL: Köklerindeki gingerol ve shogaol maddeleri, kırmızı biber gibi dolaşım ve sindirim sistemini uyarıyor. Baharat olarak kullanılan veya çay olarak tüketilen zencefil aynı zamanda mide ve bağırsaklardaki gazı da söktürüyor.
KUZU FıLETOSU: Yapılan çok sayıda araştırma, yeterli miktarda alınan L-Karnitin maddesinin yağ yakımını yüzde 10-13 oranında artırdığını ispatlıyor. Spor ve bedensel hareketler L-Carnitin’in etkisini artırıyor.
TARÇIN: Amerikalı bilim insanları, tarçının insülinin etkisini artırdığını keşfettiler. Bu sayede yüksek insülin değerinin oluşturduğu komplikasyonlardan kaçınmak mümkün olabiliyor.
SU: Her gün tüketilen 2 litre su, mideyi tok tutuyor ve açlık krizinin azalmasını sağlıyor. Ayrıca enerji tüketimini de uyarıyor. Her öğünden önce büyük bir bardak su içtiğinizde, enerji tüketiminiz 100 kaloriye kadar yükseliyor.
BALIK: Balık, sadece ağzımızda unutulmaz bir tat bırakmıyor, aynı zamanda sağlığımız üzerinde de çok önemli bir rol oynuyor. Vücudun kırmızı etle sağlayacağı protein ihtiyacını fazlasıyla gideriyor. Bunun yanı sıra bol miktarda A, B, D vitaminleri ile mineral içeriyor. Balıktaki iyot, tiroit hormonunun salgılanmasına yardımcı oluyor. Bu sayede yiyeceği enerjiye dönüştüren vücut hücrelerinin hızını düzenliyor.

bi sürü gömlek, bi sürü önlük, bi sürü pantolon, bi sürü ıvır zıvır ütüledim canım

yarın misafirim gelecek onlara hazırlık yaptım ön hazırlık
menü belirledim (en zoru o benim için)
birazdan voleybola gideceğim.

yarın ağır misafirlerim var menüm şöyle

1 zeytinyağlı sarma
2 paçanga böreği
3 sütlü mantarlı börek
4 mercimek köfte
5 peynirli poğaça
6 ağlayan pasta
7 vişneli tatlı
8 kokostar
9 içli kartopu
10elmalı revani

hepsinden yarım ölçü yaparsam tam yetecek kadar olur
misafirlerim biraz obur olacakları için (hepsi tığ gibiler) hepsi biter yaptıklarımın
bana bişey kalmaz

:1shok: Kızım naptın sen ya, gelecekler kraliyet ailesinden hiç bu kadar çeşit olur mu nasıl yapıcaksın tüm bunları. Ay canım nasıl mercimekli köfte çekti nasıl çekti, ağlıycam şimdi mafoldumben

Kızlar burcu bugün değişiklik yapalım dedi, herkesden bir fikir istiyormuş, size bildirmemi istedi

Benim fikrim biraz daha kuralcı olabiliriz, motive edici tarzdan kurallar, aynı zamanda disipline etme amaçlı. Bu tarz hiç kurallarımız yok sanırım.
Siz neler düşüüyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…