Lache ve peppere
Çiğ yeşil lahana zengin bir folat kaynağıdır: hamile veya kalmayı planlayan kadınlarda folat desteğinin önemi tartışılmazdır. Bebeklerde oluşabilecek ve mental geriliğe neden olabilecek spina bifida hastalığı folat eksikliğinden oluşmaktadır. Dolayısıyla lahana sadece sizin değil anne karnındaki bebekler için de faydalı bir besin olarak literatüre geçmiştir
-alıntıdır-
sagol kuzucum..
cig yesil lahanayi nasil yicez cnm; salataya mi dograsak ki??
güüüünaaaydddıııııııııııııııııın
menümü yazıorum hemenn çok çok sağlıklı olmadığını bliorum=(
sabah
1 dilim kızarmış buğday ekmek
yarım domates
ara
1 kraker
öğlen
az tarhana çorba
ekşili köfte
salata( yağsız)
ara
yeşilçay
light bisküvi
ara
puding
akşam
yağsız tost
çay
ara
1 elma
spor: 30 dk yürüyüş
suleulkucum bugunku 2 gün önceye göre daha ii sanırsam:26:
peppermint, anchusa spatz menüleriiz yazında listeyi yayınlıym.....
sagol kuzucum..
cig yesil lahanayi nasil yicez cnm; salataya mi dograsak ki??
evet pepper hani beyaz sert yerleri varya orasnın salatası güzel oluyor.. özellikle kırmızıbiberle birlikte..yeşilleride katabilirsin aralara..
Gunaydin
Benimde dunku menum asagidaki gibi:
Kahvalti
1 dilim kepek ekmegi
1 domates
1 salata
1 kk eski kasar
1 zeytin
Ara:1 elma
Ogle
Tarhana corbasi
Zeytinyagli enginar
Yogurt
Ara:1 kurabiye, 1 mandalina
Aksam:
Bezelye corbasi
Firinda kiymali patates oturtma
Cacik ve tursu
Ara:1 avuc patlamis misir,1 kestane
Leslie fast 4 miles yaptim 45 dk kadar
Suleulku
soz verdigim gibi bezelye corbasinin tarifini veriyorum
Malzemeler
1.5-2 su bardagi haslanmis (konservede olur, ben buzluktaki dondurulmus bezelyelerimi kullandim yazdan attigim) bezelye
1 soğan,
1 kasik un
2 su bardağı sıcak su
100 gr krema
1 çorba kaşığı sıvıyağı
üzerini süslemek için dereotu
tuz, karabiber
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayın ve tencerede ısıttığınız sıvıyağda kavurun,uzerine unu da koyup guzelce kavurun peşine sıcak suyu, tuzu ve karabiberi dökün.
Su kaynayınca peşine bezelyeleri katın ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık bi 20-25 dk kadar pişirin. Yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve blenderden geçirip tencereyi tekrar ocağa koyup kremayı ekleyin.(ben krema koymadim hafif beslenmek icin ama misafire yapsam kremali yapardi. suyunu daha az koyup bol sut ekledim) 5 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alıp üzerine dereotunu serpip servis yapın.
Evde bitirmem gereken patatesim vardi bir tane de patates hasladim bezelyeyle. ama pek patatestadi gelmedi. Dere otu ve karabiber de cok yakisti.
Afiyet olsun !
evet canım bu mn diğer günleregöre daha iyi zamanla daha iyi olacak.......
kahvaltın biraz az zenginleştirmelisin hiç değilse peynir zeytin yemelisin hep biskivilerle ara öğü yapıyorsun hergün meyve çk az yiyorsun.... iş yernde meyve yiyemiyorsan hiç değilse fındık ceviz kuru üzüm falan yeee
öğlen menün güzel.... akşam fena değil... puanın 7
pırasalı peynirliden yapablirisn ben çok beğendim anchusada yapmış oda beğenmiş....
k. baharı sevmiyorz dedin ama ark şöyle bir şey yapmış mink mnik k.baharları ayırıp çok az yağda kendisuyuyla pişirmiş havuçları patatesleride ayrı ayrı az yağda pişirmiş bunları karıştırıp üzerine samrımsaı yoğurt dökmüş çok güzel oldu dedi ben üşendiğimden yapmadım istersen bir dene.. yağda pişince daha lezzetli olyor k .bahar ben denedim haşlamak yerine....
başkada bi şey gelmiyr aklıma(((
GÜnaydın herkese
sule canim dunku menum;
cok iyi olmadi ama :-(((
sabah
1 haslanmis yumurta,
yarim minik yuvarlak kepek ekmegi
ceyrek salatalik
1 tatli kasigi bal
yarim kk dil peyniri
ara
1 bardak sut
ogle
1 kase yayla corbasi
1 kasik havuc salatasi
1 kasik yogurt
ceyrek dilim borek
ara
1 muz
ara2
yarim kk dil peyniri, ceyrek salatalik, 1 lokma ekmek
aksam
1 kase tarhana corbasi
1 dilim kepek ekmegi
cok az tursu
1 kasik yogurt
1 tabak taze fasulye
ara
meyve
+ 1 ad. tadelle :-(
Harika bir menü.... öğlen karbonhidrat almamşın ama arada krabiye ile açığı kapatmışın puanın 10
hemen kaydettim tarifi yarın denicem inş...ya şunu fark ettim yağ un ve sütün katldığı her şey çok güzel oluyor.... geçenlrde ende brokoli çorbası yapmıştım böyle oda gzel olmuştu.....
teşekkürler anchusacım ellerine sağlık
yokkk canım gyet güzel bir menü......öğlen yayla çorbası prinçli börekte olunca punanın biraz kırdım puanın 9
sağol canım denerim,
GÜnaydın herkese
evet ben de cok severim sut tadini.. brokoli corbasi da boyle yapiliyor dogru. Annem bayramda yapmisti bezelye corbasini o zaman cok begenmistim. O daha onceden dedigim gibi kremayi tabaklara servis ettikten sonra isteyenin tabagina dokuyor sos gibi.Kasiginla karistirinca hemen yayiliyor. Dun sonunda ben de denedim ve cok guzel oldu.
cok sagol sulecim....
bu hafta da 9 9 gidiyorum ben)
bugun 10 alicam ama sozz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?