selam lachesis.bu ara epey misafirin geliyor.maşallah hepsine de yetişiyorsun.
ben hiç semizotu yemeği yapmadım ama annem yapar. ıspanak gibi pişirir.sarımsaklı yoğurtlu biz çok sevreriz.
bir de size bir şey soracağım.bizim bir akraba bayan beni faceden eklemişti.ben kadınla pek muhabbetimiz yok , sadece hayatımı merak ettiği için fotolara falan bakmak istediği diye düşünüp eklamadim.ablamı da eklemiş.ablam kabul etmiş.üniversitede kızları var onları da eklemedim açıkçası.şimdi annemle telefonda konuşmuşlar.neden eklememiş merak ettim bir sorar mısın demiş.anneme doğruyu söyledim.ama şimdi bir bahane uydurup eklemem lazım.annem arada kalsın istemiyorum.ne demem lazım pek de anlamam.o zaman bir karışıklık oldu arkadaşlık tekliflerini göremiyordum desem çok mu saçma olur? off ne diyebilirim kızlar ya?
evet doğru haklısın. ya benim dolapta böyle 2-3 gün durabilecek zeytinyağlı sebze yemekleri tarifi bulmam lazım. gerçi eşim sevince 4 tabak da yese tencereyi bitirmeye çalışıyor ya
gündüzleri yiyecek birşey bulamıyorum. ertesi güne hiç yemek kalmıyor biz de
fasuyle, ıspanak, kabak, karalahana ve kereviz dışında tarifiniz var mı? ne yemeği yapsam acaba
karnıbaharı eşim de ben de pek sevmiyoruz, yeşil sebze arayışındayım
pırasayı eşim sevmiyor ama kendim için yapıcam, semizotu salatasını yapıyoruz ya yemeği denemedim güzel oluyor mu sizce,
bamyadan da nefret ederimbakla da bu mevsim de olmuyor
hepsini saydım galiba
Tamam pes ettim, yazıyorum menümü :78:
Saat 12 de kalktım öncelikle bunu belirteyim.
1 bardak yeşil çay
13:00 1 bardak tarçınlı süt + azıcık bal ve ceviz + 1 çatal peynir
16:00 1 peynirli gözleme
19:00 7 (tepeleme) yemek kaşığı aşure
1 bardak yeşil çay
Birazdan armut yemeyi planlıyorum.
İşte böyle şulecim, öğün adı yazamadım ne yazık ki, ne olduğu belirsiz çünkü :86: Uykuda düzen olmayınca yemekte de düzen olmuyor. Açlık miktarına göre kafama göre ayarlıyorum bişiler.
sanırım ilk dediğin gibi yapacağım.teşekkürler.
aslında sevmediğim biri değil.babmın kuzeni ama yani pek muhabbet ettiğim biri değil.sadece fotolara bakmak için meraktan eklediğini düşündüm.o yüzden eklemdim.unutur eklediğini falan diye pek önemsememiştim.ama aylar sonra anneme bu konuda sitem edince annemi arada bırakmamak adına bir bahane bulup eklemem gerekti malesef.
slm.suleulku,cok sagol canim,istesemde kipirdiyamiyorum zaten,bugün bütün gün yatim uyudum sanirim iyi geldi simdi biraz daha iyiyim,düzelince haber veririm:80:
bak okadar da kötü değil menün iyikide yazmışın.. peynirli gözlemenin yanına bide ayran olsa tam puan alacaktn öğlen yemeğinde. aşure ack çok olmuşonuda ara öğün olarakdeğerlendirdim...hiç tencere yemği yememişsin ama puanın 5
ya pardon ben olaayı kavramaya çalışıyorumda yazdıklarınızı okuyupsiz planladığınız değil o gün yedikleriizi yazıyorsunuz anladım şükür:)o zaman bugünkü menümü hiç yazmıyorum yarın akşam az önce yazdığım menüyü uygulayıp başlıyorum.(çünkü bugün neler yediğimi ben bile hatırlamak istemiyorum:)
ilk gün fiyaskoyla sonuçlandı çünkü plansız başladım bu işe.yazdıklarınızı okudum ve çok doğru buldum.hiçbirşey tek başına zayıflatmaz.planlı programlı ve istikrarlı bir şekilde hareket etmek lazım.onun için öncelikle kendime bir menü hazırlamaya karar verdim.şöyle:
sabah:kahvaltı yapamıyorum onun yerine 1 elma
sabah-öğle arası:1 tost veya peynir zeytin 1 dilim ekmek
öğlen:1 porsiyon sebze yemeği yağsız salata veya 1 küçük kase yoğurt
ikindi:1 çeşit meyve
akşam:1 kase çorba 1 dilim ekmek bol salata ama yağsız
2 saat sonra(7-8 gibi) 1 bardak şekersiz süt
Hadi ya :118: Ama şunu da ekleyeyim, bugün son zamanlardaki en güzel menümdü diyebilirim :86: Aşureyi aslında akşam yemeği niyetiyle yemiştim, içinde bi sürü şey var ya :)
kizlar naber ? ben iyi degilim pek basim zonkluyor hem is cok yogun gecti hem de üsüttüm su an iyice halsizlestim..
bugün yediklerim:
sabah: bir ácma tarzinda bisey yarisi kadar, kahve
ögle: domates ve salatalik üzerne azcik yogurtlu sos (hazir, hafif), bir cavdar ekmegi
ara: bir minik cikolata noelbaba
aksam: sandal sefasi (tarif icin cok tesekkür ederim)
meyveden bisey yiyebilirim daha...
spor yok, yürüyüs 15 dakikacik..
bu arada az önce düsündüm de, bir hedef mi belirleyeyim diye..
3. aya kadar 56 kilo olur muyum acaba ? bir is seyahati var o zaman ve giysileri güzelce ince ince tasimak isterim orada.
günaydın kızlar moralim çok bozuk bu ara çok yiyorum ve doymuyorum kendimi kontrol edemiyorum
dünkü menü
sabah: 2 ptatesli çörek, yarım gözleme,peynir
ara: 1 dilim kepek ekmeği, bitki çayı, meyve
öğle: biraz patates yemeği ve yağsız salata
akşam: 1 kase aşure
ara: çikolata ve susamlı fıstık
spor: yok
dün çok yoruldum iş yerinde spor yapacak halim kalmadı bugün öğlene kadar okuldayım birazdan çıkacağım öğleden sonra spor yapcam ceza verin bana
hııımmmmm ceza olark leslie 4 fast mil veriyorum indirmişmiydin..... yoksa 1 saat yürüyüş yada 30 dk pilates veriorum
günaydin canim,cok gecmis olsun arkadasim,aman kendine iyi bak fenalasma cok zor oluyor,sana acil sifalar...kilona gelince bence atarsin üc ay var daha cünki bence her ay bir kilo saglikli bir sekilde atarsan tam olur,hadi gayret bol sanslarkizlar naber ? ben iyi degilim pek basim zonkluyor hem is cok yogun gecti hem de üsüttüm su an iyice halsizlestim..
bugün yediklerim:
sabah: bir ácma tarzinda bisey yarisi kadar, kahve
ögle: domates ve salatalik üzerne azcik yogurtlu sos (hazir, hafif), bir cavdar ekmegi
ara: bir minik cikolata noelbaba
aksam: sandal sefasi (tarif icin cok tesekkür ederim)
meyveden bisey yiyebilirim daha...
spor yok, yürüyüs 15 dakikacik..
bu arada az önce düsündüm de, bir hedef mi belirleyeyim diye..
3. aya kadar 56 kilo olur muyum acaba ? bir is seyahati var o zaman ve giysileri güzelce ince ince tasimak isterim orada.
günaydin kizlar,bugün kendimi biraz daha iyi hissediyorum cok sükür,
suleulkucum cocuklari biraktim geldim 40 dk karda yürüyüs yapmis oldum,ama ben bu hafta katilsammi yoksa haftaya mi katilsam???:80:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?