Pilatesi herkes yapabilir mi?
Pilatesin günümüzde bu kadar popüler olması, fazla magazinsel olmasından kaynaklanıyor. Aslında pilates; herkesin her yerde yapabileceği kadar basit olmayan, çok karmaşık ve çok ciddi bir kontrol mekanizması gerektiren bir egzersiz biçimidir. Profesyonel spor geçmişi bulunmayanlar tarafından yaptırılamayacak kadar bilgi ve tecrübe gerektirir. Pilates, sadece 'Nefes al, nefes ver' egzersizi değildir. Bir kişinin pilates dersleri verebilmesi için; çok ciddi bir insan anatomisi, fizyolojisi ve biyomekaniği eğitimi almış ve bunlarda başarı sağlamış olması gerekir.
Pilates yaptığı için sakatlanan, belinde hasar oluşan ve size başvuranlar oluyor mu?
Pilates egzersizleri sırasında da yaralanmalar olabiliyor. Yaralanmaların büyük bölümü, bel kaslarında zorlanma ve lomber diskopati gibi sorunlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu yaralanmaların temelinde yatan sorun ise, pilatesin doğru kişilerce yaptırılmamasından kaynaklanıyor.
valla bi aklim diyor
1-avon selulit kremi
2-bi aklim diyor kabak lifi, yosun sabunu (ama bunu turkiyeye gidince artik)
bi de bugun basladim banyodan cikmadim selulitli bolgelere soguk su tutuyorum sicak suyun ardindan (alintidir:) bakalim artik hayirlisi :)
senı tebrık edıyorum canım cezanı yaptıgın ıcınolumunekankayizsmile
cok guzel canım ya super bence bende yapıyorum plates cok sevıyorum ben sert ve dumduz bı karın ıstıyorum az kaldı yakında olcak İNŞALLAH
inşallah canım benim eşimde bayılırakannehir bak şimdi bende heves yaptım
bari en azından belimi incelteyim
yaza kadar fit bi vücüt :1rolleyes:
Yesacım selülit kremlerine para vermeni tavsiye etmem, hele avonunkiler çok kötü oluyor. Ben en iyisi diye vıchy aldım, o kadar para bayıldım, kullandıktan kısa bir süre sonra geçti selülitler tabi masajla yapıyorsun bırakır bırakmaz da geri döndü. Kalıcı etki yapan pek bir krem görmedim, ama aktarlardaki doğal sabunlar daha az etki yapıyor ama daha kalıcı sanki, hem de çok ucuz. Ben ballı doğal lifli olanını kullanmıştım.
gelelim bugun yediklerime ve de yaptiklarima;
sabah
1 bardak ilik limonlu su
yarim saat sonra
2 fincan yesil cay-ada cayi-hibiskus karisimi
1 dilim cavdar ekmegi
1 haslanmisyumurta,
az peynir
1 cay kasigi nutella
bol su ictim,
yarim saat walk at home-brisk walk yaptim.
oglen ve aksama Allah kerim
opuyorumnanaktan
haklisin aslinda scyllaa,
ben evlenmeden 3 hafta once aktardan selulit yagi almistim,
(icinde badem yagi, biberiye yagi daha bisuru sey olan bir karisim.)
her aksam isten gelince onu surup strecle sarmistim bacaklarimi ve de kalcami,
1 saat sonra da yikiyordum
3 haftada hic selulitim kalmamisti;
ama ev igrenc kokuyordu, butun evi sariyordu kokusu belirteyim.
simdi yine geldi selultlerim ama esimden cekindigimden bu formulu yapamiyorum.
icerisinde at kestanesi, fucus yosunu ve de kafein olan tum kremler etkiliymis selulitte,
avon kremin icinde bunlar var mi bir bak bakalim.
bir de hangi kremi surersen sur, 10 dk kadar masajla birlikte etkili olur bence.
ben kabak lifini coookk kullandim, fazla bir etkisini gormedim acikcasi.
simdi avonun masaj aletini aldim; banyoda duruyor; her banyo da 3-5 dk masaj yapiyorum (sabunluyken)
bakalim etkilş olacak mi?
Yesacım selülit kremlerine para vermeni tavsiye etmem, hele avonunkiler çok kötü oluyor. Ben en iyisi diye vıchy aldım, o kadar para bayıldım, kullandıktan kısa bir süre sonra geçti selülitler tabi masajla yapıyorsun bırakır bırakmaz da geri döndü. Kalıcı etki yapan pek bir krem görmedim, ama aktarlardaki doğal sabunlar daha az etki yapıyor ama daha kalıcı sanki, hem de çok ucuz. Ben ballı doğal lifli olanını kullanmıştım.
canim vazgectim avondan kesin de bi sey alayim yapayim diyordum cok gozume batmaya basladilar o zaman yosun sabunu alsam iste kabak lifi +yosun sabunu diye aklima koymustum ama peppermintcim de oyle deyince ayyy nasi gitcek bunlar yaaakaydirigubbakcemile
Bunlardan mucize beklemiyceksin zaten, ama düzenli kullandığında biraz etkileri oluyor, aktarlarda çeşit çeşit sabunlar var, fiyatları da ucuz araştır bak, her insana her ürün aynı etkiyi yapmayabiliyor. Kremler de dediğim gibi pahalı olanlar kullanınca etki gösteriyor ama bırakınca başladığın noktaya geri dönüyorsun. Bu videolardan buns var ya tam selülitlik aslında. Onu 2 kere yap arkasından duşa girip sabunla da masaj yap süper olur.
Bitkisel sabunlar kullan o zaman canım, güzel kokuyorlar hem, ben mesela duşta saçlarımda saç maskemi bekletirken selülit sabunuyla da masaj yapıyorum. Sporla da gözle görünür biçimde azaldılar ama hala varlar
canim vazgectim avondan kesin de bi sey alayim yapayim diyordum cok gozume batmaya basladilar o zaman yosun sabunu alsam iste kabak lifi +yosun sabunu diye aklima koymustum ama peppermintcim de oyle deyince ayyy nasi gitcek bunlar yaaakaydirigubbakcemile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?