1- Kendi karısına o...pu diyen adamla evlilik mevlilik yürümez. Bana kocam dese, ben o..pu isem sen nesin derdim direkt. Ana bacı karıştırmazdım. O..pu kelimesi bana göre kırmızı çizgi, bu lafı eden ağzını yırtar, sonra da boşarım. Geri dönüşü falan olmaz. Ne var ki yaa desin denecek bir kelime değil. Herkes küfürbaz değil, bazısının ağzına yuva yapmış küfür. Ben onlardan biri değilim, salak kelimesine bile tahammülüm yokken, cinsiyetçi iğrenç bir küfrü sineye çekemem.
2- Sizi geçtim, 50 günlük bebeği olan bir adam 10 bira içip de arabaya biniyorsa, zaten vazgeçmiştir. Ben de ondan vazgeçerdim. Çıkardığı masraftan önce, az daha evladını babasız bırakıyormuş adam. Kendi canını düşünmeyeni ben mi düşüneceğim? Ben olsam ben de gitmem, biraları içerken bana mı sordu?
3- Bazısı çıkan masrafı küçümsemiş, ama 150 bin şu dönemde az para mı? Valla ben olsam ben de delirirdim. Kadıncağız tüm birikimimiz gitti diyor, 50 günlük bebek var ortada. Valla yemişim duygusallığını dramını, gerçekler acıdır. Evet çok büyük bir zarar açmış. Canı sağ olsun deyip geçemem valla. İçip içip arabaya biniyorsanız gayet de bile isteye kaza yapıyorsunuz demektir. Başka insanlara zarar verme riski de var tabi. Kimse onu görmemiş. Ya birine çarpsaydı, öldürseydi ne olacaktı? İşin bir de bu tarafı var, trafik canavarlarına hiç de acıyamam valla.
Neyse kısacası boşanın diyorum ben. Ölümcül ve affedilemez hataları var adamın. Benim kitabımda oluru yok bunların.