- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.007
- 298
- Konu Sahibi nedesembilemedimsimdi
-
Merhaba konu sahibi. Oncelikle anneniz cok sansli sizin gibi bir evladi oldugu icin. Bende annenizin yaslarindayim. Ben emekli degilde saglik problemlerim nedeniyle isten ayrildim. Bende anneniz gibi bunalimlara girdim. Hayat anlamsizlasti vs. Bu duygular normal. Aktif bir yasamdan,pasif bir yasama geciste yasanan normal hisler. Zamanla azaliyor. Basa cikamiyorsa psikyatri degilde bir pisikologdan yardim alabilir. Iyi geliyor insana. Ben oyle yaptim .zaten kk hanimlaari cok guzel fikirler vermisler:)) keske bende Turkiye'de olsaydimda onerilen kurslara gidebilseydimArkadaşlar merhaba.
Annem 50 yaşında 3 sene önce emekli oldu. Emekli olana kadar çok aktif bi hayatı vardı, emeklilikten sonra bu aktiflik git gide azaldı tabi.
Şimdi hep evde oturuyo. Haftada 1 gün belki bi kahve içmeye 1-2 saat çıkıyo arkadaşlarıyla. Onun dışında da ayda 1 ev günü oluyo ona gidiyo geliyo. Ama özellikle son bi kaç aydır morali çok bozuk, hissediyorum. Bugün sordum artık oturduk dertleştik çok boş hissediyomuş kendini. İlk zamanlar emekli olduğu için çok mutluymuş cok rahatmış ama zaman geçtikçe eski zamanları özlüyomuş. Ruhu daralıyomuş hep bağırası ağlayası geliyormuş. Yakın zamanda ablamı evlendirdik, 1 sene önce anneannem vefat etti onların boşluklarını da hissediyo biliyorum ama bu duruma bi son vermemiz lazım canımın içi gözümün önünde soluyo
Düşündüm düşündüm hiçbi şey gelmedi aklıma. Spora ya da yüzmeye gidemez cünkü eklemlerinden rahatsız bi kaç yıldır tedavi oluyo. Ev temizliğini bile tek yapmasi yasak. Ahşap boyama kursuna da daha önce gitmişti tekrar gitmek isteyecegini sanmıyorum.
Annemi çok yormucak ama en azından haftada 2 gün oyalıcak bi aktivite önerir misiniz?
Bir de anneannemin vefatından sonra psikologa vs gitmişti antidepresan kullaniyordu, doktoru artık birakabilirsin demiş 10gündür bırakmaya çalışıyor bunun etkisi olabilir mi sizce iç sıkıntısında?
Şimdiden teşekkür ederim önerileriniz için
Eski konşum arkadaşlarıyla kafede gün yapardı, ev gününe göre daha keyifli olduğunu söylerdi.
Kayınvalidem de günübirlik veya 2-3 günlük turlara gidiyor sıkça, gezmeyi seviyorsa hiç boş kalmaz zaten, böyle gezmeyi seven bir kaç arkadaş bulsa bir daha evde oturmaz.
Kendi spor yapmasa bile ilgilendiği bir sporu izlemeye gidebilir. Tenis kulübünde öyle çok yaşlı görüyordum ben.
Şehir kütüphanesine muhakkak yönlendirin.
Aklıma şimdilik bunlar geldi. Ama yaşına uygun diye de bakmamak lazım, 50 yaş ne ki, herşeyi yapar yeter ki ne istediğini bilsin.
Rica ederimEhliyeti var ama yemek kursu çok aklima yattı bi iki kişi daha demişti. Olur inşallah. Çok sağolun.
Benim kayınvalidem sabah dikiş,nakış kursuna gidiyor,öğleden sonra bilgisayar kursuna. Daha sonra da ehliyet kursuna başlayacak.
Bir defteri var hep yanında. Haftanın hemen hemen her günü dolu. Çünkü altın,para,tencere tava günleri oluyor.
Kızım hergün arıyor görüntülü bugün de elinde kanaviçe vardı. Kolye yapıyordu.
Cidden çok güzeldi ama.
Cogu insan emekliligi hayal edio ama oluncada foss:))
Emekliligin cok iyi birsey olduguna inanmiyorum her ne kdr istesemde :) bi kere dogal ritminden cikiyosun ve insan kalbi farkli calismaya basliyor.
Tekrar ise donsun haftada 2 gun filan
Merhaba konu sahibi. Oncelikle anneniz cok sansli sizin gibi bir evladi oldugu icin. Bende annenizin yaslarindayim. Ben emekli degilde saglik problemlerim nedeniyle isten ayrildim. Bende anneniz gibi bunalimlara girdim. Hayat anlamsizlasti vs. Bu duygular normal. Aktif bir yasamdan,pasif bir yasama geciste yasanan normal hisler. Zamanla azaliyor. Basa cikamiyorsa psikyatri degilde bir pisikologdan yardim alabilir. Iyi geliyor insana. Ben oyle yaptim .zaten kk hanimlaari cok guzel fikirler vermisler:)) keske bende Turkiye'de olsaydimda onerilen kurslara gidebilseydimBirde annenize sevgi ve anlayisla yaklasirsaniz,bu donemi kolayca atlatacagini dusunuyorum. Annenize emeklilik doneminde mutluluklar dilerim:)
Annemlerin yaşadığı yerde belediyenin sadece 55 yaş üstü katılımcı kabul ettiği bir tesis var. Yağlıboya, koro, kağıt katlama, ingilizce gibi kurslara katılıyorlar. Bahçede spor yapıp kafesinde takılıyorlar, isterlerse birebir görüşmeler yapabilecekleri bir psikolog var vs. Kadıköy belediyesinin de yaşlılara yönelik benzer bir hizmeti olduğunu biliyorum, geçenlerde afişlerine denk gelmiştim hatta torunlarla ilişkiler konusunda seminer mi ne vericekti. Yaşadığınız yerin belediye hizmetlerini araştırın belki o tarz bir hizmet bulursunuz.
Arkadaşlar merhaba.
Annem 50 yaşında 3 sene önce emekli oldu. Emekli olana kadar çok aktif bi hayatı vardı, emeklilikten sonra bu aktiflik git gide azaldı tabi.
Şimdi hep evde oturuyo. Haftada 1 gün belki bi kahve içmeye 1-2 saat çıkıyo arkadaşlarıyla. Onun dışında da ayda 1 ev günü oluyo ona gidiyo geliyo. Ama özellikle son bi kaç aydır morali çok bozuk, hissediyorum. Bugün sordum artık oturduk dertleştik çok boş hissediyomuş kendini. İlk zamanlar emekli olduğu için çok mutluymuş cok rahatmış ama zaman geçtikçe eski zamanları özlüyomuş. Ruhu daralıyomuş hep bağırası ağlayası geliyormuş. Yakın zamanda ablamı evlendirdik, 1 sene önce anneannem vefat etti onların boşluklarını da hissediyo biliyorum ama bu duruma bi son vermemiz lazım canımın içi gözümün önünde soluyo
Düşündüm düşündüm hiçbi şey gelmedi aklıma. Spora ya da yüzmeye gidemez cünkü eklemlerinden rahatsız bi kaç yıldır tedavi oluyo. Ev temizliğini bile tek yapmasi yasak. Ahşap boyama kursuna da daha önce gitmişti tekrar gitmek isteyecegini sanmıyorum.
Annemi çok yormucak ama en azından haftada 2 gün oyalıcak bi aktivite önerir misiniz?
Bir de anneannemin vefatından sonra psikologa vs gitmişti antidepresan kullaniyordu, doktoru artık birakabilirsin demiş 10gündür bırakmaya çalışıyor bunun etkisi olabilir mi sizce iç sıkıntısında?
Arkadaşlar merhaba.
bahar geldı, gunubırlık gezılere falan katılsın hem cevre edınır hem gezmek kafasını dagıtır...Arkadaşlar merhaba.
Derneklerde gönüllü çalışabilir. Çok aktif ve sosyal olur.
Siyasi partiye üye olup orada çalışabilir. Dernek üyeliği, siyasi parti üyeliği falan aktif çalışma getirir. Sosyal olur çevresinde tanınır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?