Arkadaşlar merhaba.
Annem 50 yaşında 3 sene önce emekli oldu. Emekli olana kadar çok aktif bi hayatı vardı, emeklilikten sonra bu aktiflik git gide azaldı tabi.
Şimdi hep evde oturuyo. Haftada 1 gün belki bi kahve içmeye 1-2 saat çıkıyo arkadaşlarıyla. Onun dışında da ayda 1 ev günü oluyo ona gidiyo geliyo. Ama özellikle son bi kaç aydır morali çok bozuk, hissediyorum. Bugün sordum artık oturduk dertleştik çok boş hissediyomuş kendini. İlk zamanlar emekli olduğu için çok mutluymuş cok rahatmış ama zaman geçtikçe eski zamanları özlüyomuş. Ruhu daralıyomuş hep bağırası ağlayası geliyormuş. Yakın zamanda ablamı evlendirdik, 1 sene önce anneannem vefat etti onların boşluklarını da hissediyo biliyorum ama bu duruma bi son vermemiz lazım canımın içi gözümün önünde soluyo
Düşündüm düşündüm hiçbi şey gelmedi aklıma. Spora ya da yüzmeye gidemez cünkü eklemlerinden rahatsız bi kaç yıldır tedavi oluyo. Ev temizliğini bile tek yapmasi yasak. Ahşap boyama kursuna da daha önce gitmişti tekrar gitmek isteyecegini sanmıyorum.
Annemi çok yormucak ama en azından haftada 2 gün oyalıcak bi aktivite önerir misiniz?
Bir de anneannemin vefatından sonra psikologa vs gitmişti antidepresan kullaniyordu, doktoru artık birakabilirsin demiş 10gündür bırakmaya çalışıyor bunun etkisi olabilir mi sizce iç sıkıntısında?
Şimdiden teşekkür ederim önerileriniz için