• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50 yaşındayım hiç tatile çıkmadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevmiyorsunuz demedim kocanıza duyduğunuz öfkeyi ailesine yansıtıyorsunuz dedim. İkisi çok farklı şeyler.

Doğunun insanı sizi seviyor mu acaba 😂
Doğu değil bütün doğu ve güneydoğu hasretle onu bekliyor. Hatta bu sene pazarlara bol bol avokado radika güneğik siparişi verilmiş.

Yerde yemek yemek , kalabalıkta yemek gibisi var mı? Plastik gibi lavaşı bulamayanlar var. Bence siz olan durumunuzu nasıl daha trajik hale getiririm diye kendinize dert etmişsiniz. Anlattığınız şeylerde dertlenecek bişey yok.

Yerde konforsuz şekilde heleki kalabalıkta iki büklüm yemek yemeyi de güzellemezsin ya... masada rahatça oturup yemenin nesi kötü?

Kadının neden bu kadar üstüne gittiniz anlamıyorum. Ben İç Anadoluda büyük bir şehirdeyim. Yıllardır İstanbul'dayım. Ne zaman kendi memleketim olan köyde musluktan su içsem rahatsızlanırım. Alışmak meselesi. Kadın hiç tatile gitmedim diyor ve gitmek istiyor istemesin mi? Tutturmuşsunuz mutlu olmak isteyen olur. İsteyen her şartta mutlu olur amaç pollayannacılık oynamak ise. O zaman bdv hiç olmasın herkes kendi şartları ile mutlu olsun kimse hiçbir şeyden şikayet etmesin. Ne alaka yani? Evde klima vantilatör varsa da banane. Ben yılda tek tatil zamanımda eve tıkılmaya mı gideceğim. Çocuklarla ilgili dertlerini bile anlamayanlar olmuş. 4 yıl doğuda öğretmenlik yaptım. Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum konu sahibinin. Ciddi anlamda davranış bozukluğu var çocuklarda ve aileleri bunların farkında bile değil çünkü hep öyle görmüşler. Onlar için normal karşılanmış. Herkes öyle olunca da göze batmıyor ama batıya gelseler apartman hayatı içerisinde insanlar rahatsız olurlar
Doğu yada güneydoğu deyince sadece köy hayatı mı geliyor aklınıza? Hoş artık köyler bile modern hayata geçmişken. Gidip hazır su alsa kim ne diye bilir? Yada annecim gelin bu gün bizim ordan da bi yemek yapalım çeşit olsun dese taşlanacak mı??? Vantilatör klima varsa banane demişsiniz o zaman sıcak diye dert yanmayacaksınız.elbette herkea dertlerini paylaşacak ama bu kadar abartı ile değil. Sebze yok bilmem ne demiş. Sebzenin alası var. Yok yok. Lavaşları plastik gibiymiş yemeyin o zman siz kendi ekmeğinizi kendiniz yapın! Ayrıca eşlerimizle evlenirken ailelerinin nerde ne şartlarda yaşadığını bilerek evleniyoruz. Sonradan bu şikayet niye. Görgüsüz diye insanları aşşağılamak niye. Komşulardan utanmak niye. Ne kadar kötü olursa olsun eşin annesi babası da senin annen babandır. Onu da geç büyüğüne karşı bu tutumu sergileyen insandada davranış bozukluğu vardır sizde bunu görmüyorsunuz!!!

Hayır tabiki çok pahalı değil. Tatilden beklentim rahat gezmektir. O yüzden otel tatili yerine konaklama için öğretmenevi, çadır vs.. tercih ederim. Yemeği oranın meşhur tadı, dinlenecek bir gölge, gezilecek tarihi bir yerinde geçiririm.
Eşinizinizle bunca yıl neden konuşmadınız? 3 gün keyifli zaman tüm seneyi konforlu geçirebilir. Gebelik ve korona süreci olmasaydı bu sene için hayalim güneydoğuya gitmekti ancak ilerleyen senelere erteledim. Bence eşiniz evden çıkmadığı için keyifli geçmiyor sizin için. Yoksa GAP Turu yaptığınızda ne kadar lezzetli ve güzelliklerle karşılaşırdınız.
Evet gap turu olsa güzel olmaz mı bizimki klimasız evlerde geçiyor

Hay Allah razı olsun be kardeşim beni anladın ya oh be
Canım kardeşim yaaaa
Tam manadı ile beni anlamış çünkü yaşamış
Sen anlatmakla uğraşma. Kimse de üstüne alınmasın ama gerçek gerçektir. O kadar sene İstanbulda özelde çalıştım kolejde, devletinde lisede, doğuda ortaokuldaki öğrencilerin kontrolünde zorlandığım kadar zorlanmadım hiç birinde. Ama bunu bu şekilde söyleyince nedense hepsi bir alınganlığa giriyordu. Yahu kardeşim gerçek bu. Bu öğrenciler sevmediğim anlamına gelmez ama Sen kabul etsen de gerçek bu etmesen de gerçek bu. Veli ziyaretleri yapıyprum çoğu birbirinin ağzından sözünü alır bağıra bağıra konuşur. Çocuk evinde onu görmüş sınıfta ne yapsın?

Doğu yada güneydoğu deyince sadece köy hayatı mı geliyor aklınıza? Hoş artık köyler bile modern hayata geçmişken. Gidip hazır su alsa kim ne diye bilir? Yada annecim gelin bu gün bizim ordan da bi yemek yapalım çeşit olsun dese taşlanacak mı??? Vantilatör klima varsa banane demişsiniz o zaman sıcak diye dert yanmayacaksınız.elbette herkea dertlerini paylaşacak ama bu kadar abartı ile değil. Sebze yok bilmem ne demiş. Sebzenin alası var. Yok yok. Lavaşları plastik gibiymiş yemeyin o zman siz kendi ekmeğinizi kendiniz yapın! Ayrıca eşlerimizle evlenirken ailelerinin nerde ne şartlarda yaşadığını bilerek evleniyoruz. Sonradan bu şikayet niye. Görgüsüz diye insanları aşşağılamak niye. Komşulardan utanmak niye. Ne kadar kötü olursa olsun eşin annesi babası da senin annen babandır. Onu da geç büyüğüne karşı bu tutumu sergileyen insandada davranış bozukluğu vardır sizde bunu görmüyorsunuz!!!
Köyde değil. Büyük bir ilinin merkezinde görev yaptım. Konuyu saptırmayın. Kadın 50 yıllık hayatında hiç tatil yapmamış konu bu. Evlenirken bu konuda sözleşme imzalanmıyor. Aile hayatı ile ne alakası var. Burda Mardini bir ailenin çocuğuna özel derse giderdim. Her sene tatile çıkarlardı. Doğuluyla evlendi diye her seneyi orda geçirmek zorunda mı

Benim anlamadığım şey şu 50 yaşında bu kadar dolmuşsunuz ne diye tahammül ettiniz
İnsanları eleştiririz bunda sorun yok sevmediğimiz şeyleri olabilir bunda da sorun yok...

herkes eşinin ailesini çok çok da sevmiyordur durumu değiştirmek için en yapıyorsunuz?

kocanıza bize dediklerinizi diyor musunuz yoksa pasif agresif misiniz?
Çokk söyledim söylüyorum gülüp geçiyor hemen de paradan bahseder malesef

Evet gap turu olsa güzel olmaz mı bizimki klimasız evlerde geçiyor
Abarmasanız mı acaba? Güneydoğuda en yoksul insanların evinde bile iyi kötü bir klima var. Diyelim ki eşinizin ailesinin evinde yok. Siz bir evlat olarak bir klima alıp taktıramadınız mı anne baba evine?

Eşinize şöyle deyin kaç yaşına geldik bir anımız olsun
Gidin bu yaz bir yerlere
Her bütçeye uygun tatil vardır
Daha uygun bir yere gidersiniz deniz kenarı bir yere
Biraz araştırın eşinize gösterin
Bence ikna olur

Sen anlatmakla uğraşma. Kimse de üstüne alınmasın ama gerçek gerçektir. O kadar sene İstanbulda özelde çalıştım kolejde, devletinde lisede, doğuda ortaokuldaki öğrencilerin kontrolünde zorlandığım kadar zorlanmadım hiç birinde. Ama bunu bu şekilde söyleyince nedense hepsi bir alınganlığa giriyordu. Yahu kardeşim gerçek bu. Bu öğrenciler sevmediğim anlamına gelmez ama Sen kabul etsen de gerçek bu etmesen de gerçek bu. Veli ziyaretleri yapıyprum çoğu birbirinin ağzından sözünü alır bağıra bağıra konuşur. Çocuk evinde onu görmüş sınıfta ne yapsın?
Söyle valla söyle Ben anlatamadım
O ailelerden öyle çocuklar çıkıyor ne şımarmasını bilirler ne gülmesini ne de ağlamasını
Allahım! İnsana sinir krizi geçirttirirler valla
Annesi 3 yaşındaki çocuğunu salıverir o da betona düşer en az3 metreden kadın halaaa sallana sallana birilerinin uyarmasıyla ve sohbeti de bölmeden konuşa konuşa kafası yarılan çocuğa sallana sallana gider ... düşün artık Bu çocuk büyüyünce benim kocam gibi olur ne olacak işte Toz kondurmazlar onlar laf başına heldimmi...

Hepinizin yaşadığı şehir ve kültür farklı bunu polemik haline getirmeyin bence ben de güneydoğuluyum buradan çıkıp İstanbula gittim kayseriye gittim mersine gittim antalyaya gittim sakaryaya Sivasa sinopa ankaraya arkadaşlar hepimizin yemeği kullandığı sebzeler farklı bizlerde enginar yemeyiz mesela o yüzden bu kültür farklarını rağmen evliliği iyi düşünmek gerek der susarım 🤚

Diğer konular hakkında bir şey diyemem ama güneydoğuda musluk suyu içilen ve gayet de güzel kaynak suları olan şehirler var.
Hiçbir yerden asla icilemez diye bir şey yok ki.
Ayıp olacak bir şey de yok alıp icseydiniz.
Acı sevmiyorsaniz acı koymadan yemeginizi ayirtirin.
Ben de doguluyum eşim acı hiç sevmez ve buna göre şeyler yapar ailem.
Eşim de musluk suyu sevmez ama oranın suyunu gayet de içiyor.

Bana bazı şeyleri kendiniz zorlaştırıyorsunuz gibi geldi

siz çalışıyor musunuz ?

Eğer öyleyse turlara katılmanızı tavsiye ederim.

Hem eşinizde isterse gelir gelmezse de orada arkadaşlarınız olur.

Uygun fiyatlı çok güzel turlar var.

Yerde konforsuz şekilde heleki kalabalıkta iki büklüm yemek yemeyi de güzellemezsin ya... masada rahatça oturup yemenin nesi kötü?
Yerde yemek yemenin neresi kötü? Hayatın boyunda masada oturarak mı yedin? Herşeyin ayrı bi zevki var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X