• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50 yaşındayım hiç tatile çıkmadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yerde de yerim masa da da yerim ... kahvede de ak partiyi savunurum kime ne??? Senin ki ne oluyor fanatizm değilse? Masa da yiyorum yemeğimi ama yerde yediğim zaman da aman şöyle kötü aman böyle kötü aman yerde yemek yiyen insanlar şöyle aşşağılık diye kendi kendimi doldurup millete sarmam.

Dediklerini ben yapmadığım için üzerime alınmıyorum. Yerde yemek yemek heleki kalabalıkta aşırı rahatsız ve konforsuz bir şey özünde. bunu niye güzelliyorsun diye sordum, cevap alamadım. Masada yemenin nesi kötü dedim cevap alamadım. amaç belli ki fanatizm. daha fazla alıntılama bacı

Esin gelsin gelmesin iki uc gunluk kultur turlari var onlara katilabilirsin. Yeni yerler gorursun, turda arkadaslar edinirsin.

Diğer konular hakkında bir şey diyemem ama güneydoğuda musluk suyu içilen ve gayet de güzel kaynak suları olan şehirler var.
Hiçbir yerden asla icilemez diye bir şey yok ki.
Ayıp olacak bir şey de yok alıp icseydiniz.
Acı sevmiyorsaniz acı koymadan yemeginizi ayirtirin.
Ben de doguluyum eşim acı hiç sevmez ve buna göre şeyler yapar ailem.
Eşim de musluk suyu sevmez ama oranın suyunu gayet de içiyor.

Bana bazı şeyleri kendiniz zorlaştırıyorsunuz gibi geldi
İnanın değil anlattım hep mesajlarda ben sıkılmassanız bakın
Ama boşverin onları da tatil olsun konu

Gerçekten yok
Su kabağı bamya tek onlar alınıyormuş fasulye de alınıyormuş ama yoktu gittiğimizde
Su kabagi nedir,yenilebiliyor mu?
Marmaradayim,burada yemek skalasi cok genis,eti de otu da var mutfagimizda,ama su kabagi pisiren duymadim.
Bir belgeselde gormustum,merakimdan korpesinden pisireyim dedimdi:))
Amaaan ot aciligi olur ya ayni oyle,ben mi beceremedim ki?
Yoksa her nimete acigim,denerim yine:))

Dediklerini ben yapmadığım için üzerime alınmıyorum. Yerde yemek yemek heleki kalabalıkta aşırı rahatsız ve konforsuz bir şey özünde. bunu niye güzelliyorsun diye sordum, cevap alamadım. Masada yemenin nesi kötü dedim cevap alamadım. amaç belli ki fanatizm. daha fazla alıntılama bacı
İmkanı yoksa insanların kalabalıkta nereye kursunlar sofrayı ? Heee gurban ben fanatiğim dorgu deyirsen

Yaz mevsiminde güneydoğu da gerçekten sebze yok . Bende 12 yıldır yaşıyorum . Börülce barbunya bamya bezelye cok zor bulunuyor .
Konu sahibi patlıcan biber domates konusunda haklı .
Ben cok seviyorum güneydoğu mutfağını
Not : Egeliyim
Konunuza gelince gitmeyin ailesinin yanına evde kalın bari rahat edin .
G.doğuluyum dün pazara gittim..karnabahar,ıspnak,domates,biber patlıcan hepsi de vardı..gerçekten yok diyenleri anlamak mümkün değil..pazarı geç zincir marketlerde her çeşit var..aklınıza gelen gelmeyen her şey her market var bu kadar da o yok bu yok demeyin ön yargılı olmayın..çok samimi söylüyorum tayinle mecburiyetten gelenler aaa buralar böyle miydi ya hiç böyle bilmiyorduk kfal gibi yaşıyoruz diyip gitmek istemeyip yerleşiyorlar

Masada yemenin nesi kötü evet ? değill çok rahat masa tani ki
Ama iki aile masaya geçmişti son tatilimizde nize masa kurdular ve şükürki ayrı tabak koydular ve kebap yerine tencere yemeği yapmıştı küçük kardeşi valla ne sevindik Söyledim söyledim teşekkür ettim canlarım ya
Bunu yapan en küçük gelinleri empati yapmış canımm yaaa tek orda rahat etmiştik bir kaç gün onlarda kalınca
Herkesin evinde kalmak zorundayız ayıp oluyor diye bazılarında damda yatıyorsun komşuyu görüyorsun mesela o da seni görüyor ve tuvalet kapısı aralıklı tahtadan 🤦🏻‍♀️ Kaldık oralarda hep off off be zordu dimdik bir merdivenden çıkıyorsun dama çok yüksek hayatlı evi vardı onların çocuklar küçükken ne zordu oralarda kalmak Hey Allahım ya neler yaşadık biz

İnanın değil anlattım hep mesajlarda ben sıkılmassanız bakın
Ama boşverin onları da tatil olsun konu
Yok doğu yok şive yok yemek yok musluk suyu diye ortalığı karıştırıp da amaaan boşverin tatil olsun konu mu diyorsunuz ?? Sizin niyetinizden şüphe ederim. Ard niyetlisiniz. Ve çok komiksinz

Eşim Vanlı ve evet onaylıyorum, sebze yok. Domates biber den bahsetmiyoruz. Karnabahar, bogrulce, bakla, enginar vs. bulmak mümkün değil.
Biz çok uzun kalıyorduk Sıkıntı orda zaten
Nerdeyse bir ay
Yoksa o kadar zor gelmezdi belki de

O kadar üzüldüm ki öyle demelerine gerçeklikten uzak bı kere sebzesiz meyvesiz bı yer olabilir mi arkadaş
Ya uzulecek ne var,bilmeyen karsidan bakar karpuza yesil der,kimi ben yedim kirmizi der.Ayrica hersey herkese guzel gelecek diye birsey var mi_
Bazi ulkelerde insanlarin bayildigi,tatlisini yemegini yaptigi sarimsak kokulu bir meyve ucaklara alinmiyor,yani hoslanmayanlari da var.
Marmaradayim,karadenizliyim,deseler ki karadenize gittik,yemekleri guzel,ama cok basit ve pratiklik uzerine kurulu.
Is coklugundan ve zaman azligindan ne cabuk hazirlanabiliyorsa o yemek gozbebegi,haklisiniz derim,cunki oyle...

Yok doğu yok şive yok yemek yok musluk suyu diye ortalığı karıştırıp da amaaan boşverin tatil olsun konu mu diyorsunuz ?? Sizin niyetinizden şüphe ederim. Ard niyetlisiniz. Ve çok komiksinz
Çok severler beni öyle diyorsun ama ben dışardan gelinim diye rahatça söyler eleştiririm kırmam onları hiç
Çok şey öğrendiler benden , ben de onlardan düşmanlık olmaz aramızda kızarım söylerim az sinirli ama kibarca anlarlar çünkü bilirler hatalı yönlerini

O kadar kalabalıklar ki mutfakta ve o yok bu yok diyemiyorum başkarda dedim olmadı komkleks yaptılar. Almaya gitsem 15 kişi bir ben niryere gidemiyorum ki hepsi bana bakıyor arada kaybolamıyorum anlayacağın
Onlar biz alırız diyorlar masraf çıkartmak istemiyorum çocuklara da her gün makarna tarhana vermem beslenemezler öyle böyle geçiriyorum çocuklar büyüdü şimdi yazık onlar da aç aç katlanıyorlar canlarım ya :KK43: hep hastalanıp zayıflayıp eve perişan dönüyoruz inanın ki
Ağır hastalandık da şimdi hastalığı yazmıyım yanlış anlarlar
Hijyen yok en önemlisi güzel bile olsa yerlerde yıkanan şeyleri yiyemiyorsunuz işte:KK43: yedik zorlandığımızda sonra hastanelerde geçti hep
Biraz temizlik anlayışlarımız farklı sanırım ahh yazma ellerim yazmaaaa ....

Başta hakverdim ama bende daha fazla yazmayin farkli boyutlara gidecek. çünkü konu tatil konusunu aştı. Benimde gittigim ev aile apartmanıydı çok cok kalabalıklardı. Ama sırf ben gittim diye catıya boydan boya sofra kurdular. Sanki düğün vardı. hepsi sırf ben oraya gittim diye toplandilar. Çok misafirperverler . Belki 50 kisi olduk. Yere hali ve naylon masa örtüsü serildi boydan boya . Evet ben onlar gibi oturamadım. 3 kisilik yer kapladım ama o ambiyans çok güzeldi ve önemsendiğimi hissettim.

Çok severler beni öyle diyorsun ama ben dışardan gelinim diye rahatça söyler eleştiririm kırmam onları hiç
Çok şey öğrendiler benden , ben de onlardan düşmanlık olmaz aramızda kızarım söylerim az sinirli ama kibarca anlarlar çünkü bilirler hatalı yönlerini
Şiveli olmak bi hata değil. Ben size başka bişey söylüyorum siz başka bişey. Ayrıca keşke bu kadar ard niyetli olacağınıza direk kırsanız daha iyi

Ya uzulecek ne var,bilmeyen karsidan bakar karpuza yesil der,kimi ben yedim kirmizi der.Ayrica hersey herkese guzel gelecek diye birsey var mi_
Bazi ulkelerde insanlarin bayildigi,tatlisini yemegini yaptigi sarimsak kokulu bir meyve ucaklara alinmiyor,yani hoslanmayanlari da var.
Marmaradayim,karadenizliyim,deseler ki karadenize gittik,yemekleri guzel,ama cok basit ve pratiklik uzerine kurulu.
Is coklugundan ve zaman azligindan ne cabuk hazirlanabiliyorsa o yemek gozbebegi,haklisiniz derim,cunki oyle...
Beğenmedim damak zevkime uygun değil yemekleri demek ayrı..sebze yok demek ayrı..Ne demek yok şu an en ücra beldekerde bile her markette her şey var ki..g.doğuna birçok il büyükşehir katagorisinde akla mantığa uyuyor mu yok demek

Başta hakverdim ama bende daha fazla yazmayin farkli boyutlara gidecek. çünkü konu tatil konusunu aştı. Benimde gittigim ev aile apartmanıydı çok cok kalabalıklardı. Ama sırf ben gittim diye catıya boydan boya sofra kurdular. Sanki düğün vardı. hepsi sırf ben oraya gittim diye toplandilar. Çok misafirperverler . Belki 50 kisi olduk. Yere hali ve naylon masa örtüsü serildi boydan boya . Evet ben onlar gibi oturamadım. 3 kisilik yer kapladım ama o ambiyans çok güzeldi ve önemsendiğimi hissettim.
25 gün olunca biz zorlandık galiba evet ama onlara belli etmedik
Misafirperverler evet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X