6-7 haftalık gebelikte uzun yol

Elayagiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
2.305
2.592
83
30
Iyi akşamlar arkadaşlar. Bu cok büyük bi dert değil tabiki ama aklıma cok takıldığı icin sormak istedim. Konuyu nereye açacağımi bilmediğim icin buraya açtım direk. Çünkü benim icin büyük olmasa da bi dert konu başlığında anlaşıldığı üzere 6 buçuk haftalık gebeyim. Ve eşimle uzun zamandır istediğimiz bi bursa gezisi vardi. Bu ara da profilimde balıkesir yaziyo ama biz bi süre once istanbula taşındık. Şimdi sizce istanbul bursa arası özel arabayla aynı zamanda feribotla yolculuk sizce riskli midir? Uzun zamandır cok istediğim geziden vazgecmelimiyim? Zaman ayırıp okuduğunuz icin teşekkür ederim

ist bursa uzun yol olmaktan çıktı.
riskli gebeliğin yoksa birşey olmaz.

Riskli gebelik değilse bir şey olmaz. Hamilelik hastalık değildir. Sağlık sorununuz yoksa dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. Hatta geziniz tozunuz bebek doğduktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Miden yola dayanırsa git bence.
Ben de gelecek ay ankara-manisa gitmem lazım
Biraz zor olacak gibi geliyor.
Bursa İstanbul çok yakın değil mi zaten

Bursa istanbul uzun yolmu ? Akşam yemek yemeğe gidiyoruz biz bursadan istanbula. Hamileyken sayısız defa bursa istanbul yaptım.
Evet uzun yol sayilcak kadar uzak değil tabiki ama annemler falan baya bi abartinca bende gebelik icin uzun olur sandim

Miden yola dayanırsa git bence.
Ben de gelecek ay ankara-manisa gitmem lazım
Biraz zor olacak gibi geliyor.
Bursa İstanbul çok yakın değil mi zaten
Cok yakın yani iki saatlik falan ama annemler cok abarttı bende hani gebelik icin uzun sayılır sandim

Biz arabamızla İstanbuldan önce Cunda, sonra Manisa daha sonra da İzmire gittik bol bol her yerde gezdik yüzdük, hatta ben dalış bile yaptım sonra geri döndük :)) 5 haftalık gebeydim o zaman. Yani şükür bir şey olmadı. Size de olmaz bence kanamanız falan yoksa.

Be
Riskli gebelik değilse bir şey olmaz. Hamilelik hastalık değildir. Sağlık sorununuz yoksa dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. Hatta geziniz tozunuz bebek doğduktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
Bende öyle düşündüğüm icin gitmekten vazgeçmek istemedim ama tereddütte kaldim annemler riskli olur deyince

Bunun cevabini en dogru doktorun verir ama ben ilk 3 ayimda yurt ici yurt disi gezdim durdum allaha sukur iyiyiz

Bu gerçekten çok rahatlatıcı bi yorumdu teşekkür ederim

Ayy
Bunun cevabini en dogru doktorun verir ama ben ilk 3 ayimda yurt ici yurt disi gezdim durdum allaha sukur iyiyiz
Ayy Masallah hafta sonu araya girdigi icin hastaneye gidip soramiyorum dr numarasinida almadim o yuzden ona soramıyorum ama çarşamba günü herşey yolunda demisti kontrolde tabi bu hafta sonu icin bursa fikrimiz o zaman olmadığı icin sormamıştim

Hatta burhaniyeye giderken trafik vardi ve esim trafikten kacmak icin sacma sapan bi yila girdi. Tarlalardan falan gectik ziplaya ziplaya. O zaman gercekten korktum sma cok sükür bir sey olmadi. Doktorum o cocuk gelecekse sen amuda kalksan da gelir demisti

Kızlar konuyla alakası yok ama bir arkadaşımdan dolayı kafama takılan bir şey var. Eşi boşanmak istiyordu. Bu hamileyim dedi. Olay şu cinsiyetini öğrendiğini söyledi kızı olacakmış 16. Haftası.
Ultrason fotosu yok. Kağıt bitmiş.
Önceki gittiğinde bebek 13 haftalık filan oluyor. Sürekli kaçmış karnının içinde doktor ultaron fotosu yakalayamamış.

Böyle bir şey olabilir mi ciddi manada soruyorum bilgisizim. Bilgisi olan lütfen kafamızda büyük soru işaretleri oluştu.

Herşey yolunda dediyse herhangi bir tehlike yok demek ki düşük vs gibi.

O zaman hiç panik olmayın tereddütte kalmayın.

9 ay boyunca 2-3 saat şehirlerarası gittim geldim birşey olmadı. İstanbul içi bile bi yerden bi yere gitmek zaten 2 saat. Hem de trafikte dur kalk dur kalk daha beter.

Bir de feribotla gideceksiniz zaten yolun çoğunu, öyle sarsıntı falan olmaz yani arabadaki gibi...

Değil ben haftaya memlekete gideceğim 20 saatlik yol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…