*********** G Ü N C E L L E M E ***********
KARAR DEFTERİ
1- Toplam takım sayısı “12” yi geçmeyecek. Takımlardaki üye sayısı “12” olarak belirlenecek. İstisnai durumlarda üye sayısı 13'e yükseltilebilir. Karar takım yönetimine aittir.
2- Haber vermeden, geçerli bir neden ileri sürmeden yarışmadan ayrılan ve herhangi bir nedenle diskalifiye edilmiş olan yarışmacılar, bir daha yarışamazlar. Dolayısı ile konuyla ilgili bilgi paylaşımı esastır. Başvuru topiğinde, bu tanıma uyan arkadaşlarımızı gördüğümüzde gerekli uyarıları yazalım.
3- Her etap bitiminde, sonuç listelerinde, takımlardan bağımsız olarak bireysel sıralamada gösterdiğimiz "etap birincisi" unvanını alan arkadaşımız, etap bitiminde ve en geç Pazartesi gününe kadar olmak kaydıyla, sözkonusu etapta neler yaptığını, neyi değiştirdiği, hangi yönteme başvurduğunu... yani kısaca nasıl olup da o kiloyu verdiğini bizlerle paylaşacaktır. Konunun takibini, sözkonusu üyenin bağlı olduğu takım lideri ve/ya yardımcısının yapması gerekmektedir.
4 - "Geri dönmek üzere" ayrılarak yarışmaya ara veren yarışmacımızın kilosu döndüğünde nasıl bildirilecek?
ÖNEMLİ : Yarışmacı kilo alarak veya kilo vererek döndüğünde aynı kurallar işletilecektir.
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : Yarışmadan ayrıldığı kilo
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Yarışmadan ayrıldığı kilo ile güncel kilo arasındaki fark, yarışmacının yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünecektir.
Örnek: Ayşe ve Fatma 190. etapta geri dönmek üzere ayrıldılar. Ayşe 70, Fatma 60 kilo. İkisi de, 5 hafta sonra yani 195. etapta geri döndüler.
Ayşe ara verdiği dönemde 2 kilo verdi ve 68 kilo olarak geri döndü:
Fatma ise bu dönemde 1 kilo aldı ve 61 kilo olarak döndü.
Ayşe ( 70 / 68 / 0,4 / %0.57)
Fatma ( 60 / 61 / -0,2 / -%0.33)
ÖNEMLİ: Kilo alarak dönen yarışmacı, aşağıda belirtilen nedenlerden ötürü kilo aldıysa yukarıdaki formül uygulanmayacaktır:
a) Hamilelik nedeniyle kilo almak
b) Hastalık / tedavi nedeniyle kilo almak
5 - 19 Aralık 2008 tarihinden itibaren kilo bildirimlerinde "Kardeş Takım Kontrol Sistemi" devreye girmiştir.
Sistem Nasıl ışleyecek ?
1. aşama: Takım listesini hazırladı. Kardeş takımın topiğine listeyi iletir. Kardeş takım kontrolünü yapar, onaylar. Hata varsa uyarır ve takım gerekli düzenlemeyi yapar. Böylece, liste kontrolü ve editi, takım topiklerinde bitmiş olur.
2. aşama: Kontrolü ve düzenlemesi biten kilo bildirim listesi Paylaşım Alanına yazılır. Yani paylaşım alanına eklenen listeler, işi bitmiş temize çıkmış listelerdir.
3. aşama: Sona kalan takım dona kalmaz. 12 takımız. 1. takımdan başlayarak her takım sırayla bu işi üstlenir. Bundan sonraki bildirim 19 Aralıkta. O etabın liste hazırlayan takımı 1. takımdır. Sonraki etap 2. takım, sonraki etap 3. takım... Ben bu sırayı takip eder ve ilgili takım liderine sorumlu olduğu haftayı iletirim. Böylece, sonuç listelerini hazırlama işi her takıma 12 haftada bir gelmiş olur ki bu 3 ay demek.. Fena değil hani..)
4. aşama: Bütün listelerin, kontrolü editi vs.. sonrasında temiz halde paylaşım alanında yayımlanması için son süre, Cuma günleri 16:30 dur.
5. aşama: O hafta sıra hangi takımdaysa Cuma akşamı 21:00 kadar listeleri yayımlar.
"Herhangi bir mazaret ileri sürmeden, yukarıdaki şartlarda bildirim yapmayan takımlar kapatılacaktır."
6 - Mezuniyet Karnesine Hak Kazanma:
11 Ocak 2010 tarihi itibariyle mezuniyet karnesine hak kazanma konusunda yeni bir uygulama başlatılmıştır.
Bu tarih itibariyle, hedef kilosunun minimum %80 ine ulaşmış arkadaşlarımız karne almaya hak kazanacaktır. Örneğin 100 kilo ile yarışmaya başlamış ve hedefinin 80 kiloya inmek olduğunu söylemiş olan bir arkadaşımız, en az 16 kilo (hedefin %80 i : 20*0.80=16) vermiş olmalıdır ki mezuniyet karnesi alabilsin. Bu konudaki denetim, takım kaptanına aittir.
Bu kararın uygulamaya geçilebilmesi için, takım kaptanlarının, takım üyelerinin hedeflerini biliyor olması gerekmektedir.
Hedefinin %80 ine ulaşmış üyemizin mezuniyet karnesi talebi, takım kaptanınca, ilgili etabın Cuma sonuç listesinde beyan edilmesi gerekmektedir.
7- Cuma zayıflama Yarışması'ndan kendi isteğiyle ayrılan veya hedeflediği kiloya ulaşıp mezun olarak ayrılan yarışmacılar, ayrıldıkları tarihten itibaren 6 ay süre için tekrar yarışmacı olma hakkını kaybeder.
8- İlgili etapta kilo bildiriminde bulunmayan arkadaşlar için, ilgili etap listesine açıklayıcı not düşülür. "Kilo bildiriminde bulunmadı"
Sözkonusu arkadaşımız kilo bildiriminde bulunduğunda aldığı/verdiği kilo, yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına bölünür.
Mazaretsiz 3 hafta bildirimde bulunmamak diskalifiye sebebidir. İstisnai durumlar takım kaptanının yetkisindedir.
9- 12 Ağustos 2012 itibariyle Cuma günü hazırlanan etap listelerinin toplam satır hesabında yeni bir uygulamaya geçilmiştir.
Yarışmacıların etap değişimleri eski yönteme göre hesaplanmaya devam edilecektir ve yüzdeler yine aynı yöntemle bulunacaktır.
Takımın toplam yüzdesini hesaplamak için uygulanacak yöntem şudur:
1-Eski usule göre hesaplanmış yarışmacı yüzdeleri toplanacak.
2-Bu toplam yüzde, takımdaki mevcut yarışmacı sayısına bölünecek.
3-Elde edilen yüzde takımın toplam yüzdesi olacak. Değerlendirmeler de bu yüzdeye göre yapılacak.
UYGULAMALAR
1- BASKÜL DEĞİŞİMİNDE NE OLACAK?
Yarışmacının yeni aldığı baskül nedeniyle kilosunda meydana gelen farklılık, bir sonraki etabın başlangıç kilosuna eklenir ve ilgili etapta bu durum belirtilir.
Örnekle açıklayayım:
Yarışmacı etabı 58 kilo ile bitirdi. Yeni etapta aldığı baskül 2 kilo fazla tartıyor. Bu durumda yeni etabın başlangıç kilosu 58+2= 60 olarak belirtilecek. İlgili satıra da "Baskül değişiminden kaynaklanan 2 kiloluk artış eklenmiştir" denilecek.
CUMA YARIŞMASI SONUÇ LİSTESİNİ HAZIRLAMA PROGRAMI
6 Ocak 2012 *** 238. Etap *** 9. Takım
13 Ocak 2012 *** 239. Etap *** 13. Takım
20 Ocak 2012 *** 240. Etap *** 14. Takım
27 Ocak 2012 *** 241. Etap *** 1. Takım
3 Şubat 2012 *** 242. Etap *** 2. Takım
10 Şubat 2012 *** 243. Etap *** 3. Takım
17 Şubat 2012 *** 244. Etap *** 4. Takım
24 Şubat 2012 *** 245. Etap *** 5. Takım
2 Mart 2012 *** 246. Etap *** 6. Takım
9 Mart 2012 *** 247. Etap *** 7. Takım
16 Mart 2012 *** 248. Etap *** 8. Takım
TAKIM LİDERLERİ LİSTESİ
1. Takım / aylin90 / Naz
2. Takım / akrep33 / banusultan
3. Takım / S_A
4. Takım / PrensesPeri / deniz1984
5. Takım / seng / sirine35
6. Takım / yst38 / Ecz.imis
7. Takım / kirmizigul06 / Saferan
8. Takım / AySeCeYLin / AzRasılam
9. Takım / mursh / edda1985
13. Takım / eski_bir_masal / mutedeyyin
14. Takım / aynalar / emidaf
KARDEŞ TAKIM LİSTESİ
1. Takım => 5. Takım & 13. Takım
3.Takım => 14. Takm
4.Takım => 7.Takım
5.Takım => 13. Takım & 1. Takım
6. Takm => 7. Takım
7. Takım => 4. Takım & 6. Takım
8. Takım => 9. Takım
9. Takım => 8. Takım
13. Takım => 5. Takım
14. Takım => 3. Takım
Lütfen Bu Topiğe Mesaj Yazmayınız...
selam kızllaaaaaarrr. birazdan bir bölüm paylaşcam bütün takım haberdar olsun sonra ben bilmiyordum denmesin. olurki benlik bir sorun çıkar listeleri takip edin takımı boş bırakıp arkamızdan sorumsuz olduğumuzu düşündürmeyin. birde bu haftadan itibaren herkes kendi yüzdesini hesaplıycak. öğrenin. ne olur ne olmaz. görüşürüz yine.
evet canım .benimkileri hiç yazmamışsın ama canın sağolsun.aman sinirlenmefatos: 5.30 saat
ipo:4.36 saat
tugkay2000: 3 saat
ecz.imis: 2 saat
beyazzambak: 45 dakika
ikiz81: 45 dakika
kızlar biraz eksiklik var gibi geldi bana yaa zaten sinirliyim iyice sinirlendim yalnış mı not almışım ??
canım özel bişi değil. beklenmedik bir durum olur ben olmam eczacı olmaz. herkesin bilgisi olsun. elektirik gider su gider ne olur ne olmaz.Hayrola kaptanım .
kızlar nasılınızzzzzzben ruhen ve kalben çökmüş durumdayım...birine aşığımda ayıptr sölemesi...yüzyüzeyken bna umut verio tatlı sözler fln tek gttm sinemaya çok güzeldi diorum ii ii sen bni çağırma dio...bugünde haber verde gdelim bigün diorum sadece haberleşelim tatlım diyo kısaca ben deli oluyorum böle şeylere çok sinirli ve bitkinim...dünden beri heyecandan hiç bişi yemedim o yüzden menümü yazmadım yalnız spor tablomuzu yapmayı unutmuşum ağlamaktan çok özür dilerim hemmen yaptım şimdi birazdan huzurlarınızda...
ve ben bu çocuğa 5 senedir aşığım yani ona aşıkken başka birine bi anlık gönlüm kaymıştı 4.5 sene onunla çıktım 1 hafta oldu ondan ayrıldım çnkü onu unutamadım naptımsa görünce çarpan kalbimi durduramadım...ölücem sanırım
fatos: 5.30 saat
ipo:4.36 saat
tugkay2000: 3 saat
ecz.imis: 2 saat
beyazzambak: 45 dakika
ikiz81: 45 dakika
kızlar biraz eksiklik var gibi geldi bana yaa zaten sinirliyim iyice sinirlendim yalnış mı not almışım ??
kızlar nasılınızzzzzzben ruhen ve kalben çökmüş durumdayım...birine aşığımda ayıptr sölemesi...yüzyüzeyken bna umut verio tatlı sözler fln tek gttm sinemaya çok güzeldi diorum ii ii sen bni çağırma dio...bugünde haber verde gdelim bigün diorum sadece haberleşelim tatlım diyo kısaca ben deli oluyorum böle şeylere çok sinirli ve bitkinim...dünden beri heyecandan hiç bişi yemedim o yüzden menümü yazmadım yalnız spor tablomuzu yapmayı unutmuşum ağlamaktan çok özür dilerim hemmen yaptım şimdi birazdan huzurlarınızda...
ve ben bu çocuğa 5 senedir aşığım yani ona aşıkken başka birine bi anlık gönlüm kaymıştı 4.5 sene onunla çıktım 1 hafta oldu ondan ayrıldım çnkü onu unutamadım naptımsa görünce çarpan kalbimi durduramadım...ölücem sanırım[/QUOT
üzülme canım hepsi geçer.kaçan kovalanır unutma bence çocuk budurumu kullanıyor canım
Neyse kızlar, ben çıkıyorum. 1-1.5 hafta sonra görüşürüz.
Kaptanım, o zaman ben iznimi kullanmaya başlıyorum. :112: Dediğim gibi sabah 6.30 da çıkıyorum yola inş.Bana çok dua edin, yollar kapanabiliyormuş.
Dediğim gibi, haftaya bildirime de gelemicem malesef. Tekrar kayseriye de 5 ve ya 6 şubatta dönüyorum. Dönünce görüşürüz inş bir aksilik olmazsa.Bye bye.
ve ben bu çocuğa 5 senedir aşığım yani ona aşıkken başka birine bi anlık gönlüm kaymıştı 4.5 sene onunla çıktım 1 hafta oldu ondan ayrıldım çnkü onu unutamadım naptımsa görünce çarpan kalbimi durduramadım...ölücem sanırım[/QUOT
üzülme canım hepsi geçer.kaçan kovalanır unutma bence çocuk budurumu kullanıyor canım
cnm nasıl kullanıyo yani? ayy bende kaçamıyorum ki kovalasın hep konuşmak istiorum onunla o yüzden hep bi fırsat yaratma ihtiyacı duyuyorum
bu gün en az 2 saat yürümüşümdür valla akşama kadar hiç oturmadım...
2 saat olmazsada 1 saat ayz ipocum
kızlarr iyi gecelerr bende menümü veriyim
sbh-oğlen bir arada: 1 tane karışık tost 1 sarma dolma
akşam:1 tabak etli bezelye,2 dilim kepek ekmeği,1 kase light yogurt(1 tatlı kaşığı yulaf kepeği)
2 sarma dolma
akşam yemeğinden sonra:5 minik halley (regl olucam cnm çok çektii )
gece:1 minik kurabiye
su:1830 ml ( telefonla ölcüorum o yüzden böle rakamları değişik)
spooorrrrr: 1 saat 20 dk yürüyüş
yrn daha düzenli ve en az 3 öğün yemeğe başlıycam bugün kahvaltıya geç kaldım uyandım direk aç bi şekilde gıda alışverişine çıktım o yüzden öğlen 3 te yedim tostuda
kızlarrr ben akşam menümü veriyorum
akşam:1 buçuk tabak etli bezelye yemeği,2 dilim kepek ekmeği,1 kase yulaf kepekli light yogurt
su:1660 ml
spor:1 saat yürüyüş 5 dk bisiklet
birde ben ödülümü belirledim...90 kilo olunca bir büyük boy ruffles maximum yiycem çok canım çekiyoooooooooooooo
kızlar aklımda kalanı kadarıyla menümü verioyrum
sbh:2 kepekli kaşarlı sucuklu tost,1 sulu yumurta,1 tatlı kaşığı zeytn ezmesi,1 bardak ayran
öğlen:1 buçuk tabak bezelye,2 kepek ekmeği
akşam: 2 kaşık ıspanak yemeği,1 kase yulaf kepekli light yoğurt , 1 dilim kepek ekmeği
yemekten sonra kaçamak olarak: 3 dilim kekkkkk
spor:45 dk yürüyüş
su:2.5 ltre
Ipocum
bu sabah 1 saat yürüyüş
30 dakika hareket
komşum aradı kahveye çağırı şimdi oraya gidiyorum gelince devam ederim yazmaya öpüyorum hepinizi...
ıpocum 2 aat por eklermıı
buarada hatıce ne oldu bızım ış ıkızde ayrılıyomus galıba..
arkadasda benden haber beklıyoda ondan sordum canım..
teşekkürler....
bugün 45 dakika yürüdüm......
kızlarrrrrrrrr menümü bildirmek üzerede burada bulunuyorum
sabah:2 kepekli tost,1 yumurta,1 bardak ayran
öğlen:ton balıklı mısırlı salata
akşam:2 kepekli lavaştan yapılmış dürüm(piliç burger göbek salata ve birazcık mayanozle),1 bardak ayran
yemekten sonra:3 halleyy ( evde 1 paket dha kaldı yrn oda biterse birdaha almıycam anneme çnkü hepsini bn yedim )
su:1830 ml
spor:50 dk yürüyüş
1 saat hareket yaptım hava soğuk yürüyüş yapamadım akşmaa doğru yaparsam yazarım
akşamada kereviz yapayım dedim bakalım
kızlar ıyı aksamlar bende yenı geldım komsuya kahve ıcmeye gıtmıstım
aksam yemegım brokolı lımao sıktım ustune
yesıl cay
1 saat de spor
bnde menümü veriyim kızlarrr
sbh:2 kepekli kaşarlı sucuklu tost,1 yumurta,yarım bardak ayran
öğlen:1 tane dereotlu peynrli poğaça
akşam:ıspanak,yulaf kepekli light yogurt,kepekli lavaştan piliç burgerli dürüm
yemekten sonra:yaban mersini yarım kase kadar,1 avuç leblebi
su:1330 ml
spor: 50 dk yürüyüş
günaydın kızlar
dünkü menümü yazmamışım ben yahemen yazıyorum
sabah:10 dk tempolu yürüyüş
1 bardak yeşilçay
2dilim tahinli pekmezli ekmek
ara
yeşilçay
etiform mısır patlağı
öğle
çorba
pırasa
lıght yoğurt
ara
yeşilçay
eti form büskivi
akşam
çorba
yoğurt
ıspanak
akşam 45 dk eğzersiz :)
Havalar soğukçok yürüyüşe gitmedim ama
30 dakika hareket
30 dakika step
yaptım
Şu son bir kaç gündür ne liste uygulayabiliyorum, ne yediklerimi yazabiliyorum. Bırakın yemekleri içtiğim suyu bile hesaplamaz oldum. Hiç bir şeye takatim kalmadı.Tabii yine de içebildiğim kadar su içiyorum, gelip giderken ama önceki özenim kalmadı yine de.
Ama ipocm, cuma ve bugün de dahil olmak üzere toplam 100 dk sporum var cnm. :112: Onu hesaplamayı becerebildim yine de.
tugkay gibi dans ettim bende 40 dk
Sabahtan
1 saat hareket yaptım
ama nasıl terledim havanın soğuk olmasına rağmen...
Kafama göre hareketler yapıyorum çok iyi oluyo valla
hava yağmurlu olmazsa yürüyüşte yapacam ama hava fırsat vermiyo
İpocm, bu arada bugün de 20 dk. yürüyüşüm var.Aslında uzun yoldan gelip 45 dk yürümüş olacaktım ama öyyle bir rüzgar vardı ki kendimden geçtim. Nerdeyse bunu bile yürüdüğüme pişman oldum.
ipocum 45 dakka yürüyüş yazarmısın canım
menümü veriyorum gerçi hergün aynıı sıkkınlık geldiii
sbh:1 tost,1 yumurta,yarım brdk ayran
öğlenrta bot patlamş mısır,2 twix gofret
akşam:1 kaşık pırasa,2 dürüm( hergünkündeeeeen)
su:1330 ml
spor:15 dk anca yürüyebildm bacaklarm çok ağrıooo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?