Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

hehe süpersin o zaman ama aktiflikten kastım sadece sanal kısım içindi aynı bydayız ve ben senin kilona gelmeye çalışıyrum ama sen o kilodan da düşmeye çalışıyrsunn kendimden utandımmmmmmmmmm çünkü ben kaytarmaya başlamıştımmmmmm :2: hemencik toparlanmalıyımmmmmm iyi ki geldin o zaman

artık bende 6.takımdayım
1.68 boyum 62.3 kıloyum hedefım 52 yarından ıtıbaren bıldırım yapmaya baslıyorum.Hepimizin birbirimize ihtiyacı var umarım iyi motive oluruz:)

hoşgeldin rosespring :) umarım kısa sürede sağlıklı bir şekilde ulaşırsın istediğin kilona.. bende 55 60 arasında olmak istiyorum boyum 1.59 160 yada

artık bende 6.takımdayım
1.68 boyum 62.3 kıloyum hedefım 52 yarından ıtıbaren bıldırım yapmaya baslıyorum.Hepimizin birbirimize ihtiyacı var umarım iyi motive oluruz:)

Hoş geldin canım Senin bize ihtiyacın olduğu kadar bizim de sana ihtiyacımız var burcu'nun da söylediği gibi aktif katılım bekliyoruz. Amaç zaten zayıflamak belli ve biliyoruz ki ne kadar çok katılım sağlarsan senin için o kadar çok yararı oluyor. Sonuçta takım olarak artılarımızı eksilerimizi konuşuyoruz. Birbirimize destek oluyoruz ve her cuma kilo bildiriminde + kiloda olmamak için elimizden geleni yapıyoruz.

Yeni üyeler ilk hafta listeye dahil olmuyor. Mesaj sayını, paylaşım sıklığını vb değerlendireceğiz, bir kez yazıp tüm hafta olmazsan takıma dahil olamıyorsun. Cuma günleri sabah mutlaka kilonu bildirmelisin. Eğer nete giremeyeceksen perşembe akşamı da bildirebilirsin. Zamanla ayrıntıları da öğrenirsin. Tekrar hoş geldin

Görev paylaşımı konusunda haklısın, zaten 1kişinin üstlenmesi ve o kişinin de uğramaması takımı bu hale getirdi. Spor konusunu takip edemiyorum, kilo alanları da ceza ya da teşvik konusunda yetersiz kalıyorum. Bu hafta kendi aramızda iş bölümü yapalım. Sonuçta ben gerçekten inatçı, katı bir insan değilim. Spordan sorumlu bir kişi seçeriz, insanlık hali nete giremezse de ölmedik ya. O hafta başkası üstlenir, ya da ne biliyim işte...

canım ben cnku hayatım boyunca 48 lı kılolardayım cıt kırıldım bı halım vardı acıkcası o halımı cok ozluyorum sadece ben degıl sevgılım arkadslarım herkes bence herkesın herkesten ogrenecegı bir sey vardır.Elımden geldıgımce yardımcı olurum aktıflık derken her ıkı konuda da aktıfımdır. utanılcak da bır durum yok bence ama bn pko hstasıyım emın ol sen bana daha cabuk yetısırsın.

Kızlar kardeş takımımızda (7.takım) dukan diyetine başlayanlar olacakmış. Aranızda dukan'a başlamayı düşünenler varsa 7. takımla iletişime geçebilir. Birlikten kuvvet doğar demişler, bir de aynı anda başlanınca çok faydası oluyor. Saphira (7.takım) bu konuyla ilgileniyor, bilginize

hoşgeldin rosespring :) umarım kısa sürede sağlıklı bir şekilde ulaşırsın istediğin kilona.. bende 55 60 arasında olmak istiyorum boyum 1.59 160 yada

umarım canım bence bız bu topıkte ıstedıgımız hedefe ulasıp mezunlar verecegız.Sadece zaman a ıhtyacımız var zaten bır dahakı yaza daha zamanımız var(Bikiniler için)

bende kendimi bildim bileli hep kiloluydummmm böyle çok fazla olmasa bile hep yaşımdan iri gösterdim.. şimdi tam tersi bir görüntüye kavuşmak istiyorum bu yüzden de toparlanmak lazım :) kesinlikle hepimizin birbirine faydası olacaktır :)

evet kızlar yarın tam gaz baslıoruz ben geldım toparlanıyosunuz

Hesaplama vb konuları detaylı bir şekilde anlatacağım. Elbette mecburiyetten mesaj yazıp çıktığınız zamanlar olacaktır. Ama herkesin kilosunu bildirirken hesaplayarak yazmasını istiyorum artık. Sonuçta hepimizin acil işleri oluyor, olacak da. Ne kadar çok kişi bilirse o kadar iyi olur. Takımın katkısı konusunda da gerçekten haklısın. Şurda hiç mesaj hareketi bile olmasa cuma kilo bildirirken artı olmasın diye zayıflamaya çalışıyor insan. Obez ötesi olduğum ve senelerdir gram kilo vermek yerine aldığım için biliyorum. 85 kilo civarı evlendim. 8 senede 146 kilo oldum. Her yıl katlanarak ilerledi kilo almam. Ne zaman ki bu yarışmaya katıldım, hayatımda ilk kez kilo verdim. 12 kiloyu vermeyi bırak 12 kilo almıştım kesin bu takım olmasaydı. Bu nedenle belki de bir çok üyeden fazla seviyorum takımı. Çünkü hayatımda etki eden tek yer oldu. Çocukken, ergenken de şişmandım, evlendiğimde de kiloluydum, sonrasında da hep kilo aldım. Neler yaşadım saymakla bitmez ama hiç biri kilo vermemi sağlamadı...

Her neyse takımı toparlamaya çalışacağım ben de. Elimden geldiğini de yapacağım. Zaten kurallar uygulanmaya başlanınca da takım kendini bulur

Oylamaya gelince... Evet ya da hayır kararından sonra (neredeyse tüm takımlar hayır diyor) diğer öneriler de oylanacak. O zaman biz de önerilerimizi yazarız, yılda 3 kereden fazla izin kullanılmaması konusu bana da mantıklı geliyor ama dediğin gibi 4 hafta izin çok uzun

Görev paylaşımı konusunda haklısın, zaten 1kişinin üstlenmesi ve o kişinin de uğramaması takımı bu hale getirdi. Spor konusunu takip edemiyorum, kilo alanları da ceza ya da teşvik konusunda yetersiz kalıyorum. Bu hafta kendi aramızda iş bölümü yapalım. Sonuçta ben gerçekten inatçı, katı bir insan değilim. Spordan sorumlu bir kişi seçeriz, insanlık hali nete giremezse de ölmedik ya. O hafta başkası üstlenir, ya da ne biliyim işte...[/QUOTE]

spor konusunu ustelenebılırım ama bana uyelerın bılgılerını vs gereklı olan seylerı maıl yoluyla atabılırsen yeterınce takıp ederım

hoş bulduk menu bıldırımlerıı aksam yapmak daha ıyı bence ama bazı geceler bn 2 ye kadar calısacagım ıcın ertesi gün yapabılırım

evet kızlar yarın tam gaz baslıoruz ben geldım toparlanıyosunuz

Ayağın uğurlu geldi, takım canlandı resmen :)) Zaten çok da dağılmamıştık, son bir kaç haftadır ilk 5teyiz, hatta önceki hafta 1. olmuştuk :))

Menü paylaşımını akşamları yapabilirsin, istersen gece yaz hiç farketmez :))

spor konusunu ustelenebılırım ama bana uyelerın bılgılerını vs gereklı olan seylerı maıl yoluyla atabılırsen yeterınce takıp ederım

ya sen nerelerdeydin bu zamana kadar tamam canım sen iste ben yollarım tüm bilgileri Spor konusunu hiç takip edemedik ne yazık ki. En önemli konu olmasına rağmen

ya sen nerelerdeydin bu zamana kadar tamam canım sen iste ben yollarım tüm bilgileri Spor konusunu hiç takip edemedik ne yazık ki. En önemli konu olmasına rağmen

sporu secmemin sebebı yaklaşık 2 ay plates yaptım yaz boyunca yüzme var ayrıca bir donem spor salonunda fıtness yaptım az cok anlıyorum bu islerden . bende yarın başlıcam. Spor konusunda benden çok cekersınız solım cunku ben cok sevıyorum.Düşünün 11 saat calısıp gecenın 3 unde kosu bandında kosuyodum Tüm bunlara neden ara verdın dersenız ıs konusunda cok zor gunler yasadım.Su anda o ısyerınde ayrıldım pazartesıden ıtıbaren bır banka da calışcam. yasımı da merak edenler ıcın solım daha cok kucugum 19 yasındayım.

Üye olduğum bir grupta paylaşılan yazıyı sizlerle de paylaşmak istiyorum. Yazıyı hazırlayan Davranış Bilimleri Enstitüsü'nde psikolog:

NİYE ŞİŞMANLIYORUZ?

1. Bir kısım araştırmacı, özellikle son 40 yılda yapılan ve bugünün beslenme ve şişmanlıkla ilgili sağlık politikalarına zemin oluşturan araştırmaları gözden geçirmeye başladılar. Bunların bir kısmındaistatistiklerin çarpıtıldığını, bazılarında ise genel sağlık politikalarıyla çelişen sonuçlarınyayınlanmasının yasaklandığını, bir kısmında ise, bazı sonuçların ‘genel inanışa ters düştüğüiçin hiç yayınlanmadığını’ gördüler.
2. Şişmanlığın ele alınış tarzı ve bunun doğurduğu sonuçlar, yaygın bir istismarın iş başında olduğunu düşündürüyor.
3. Bu istismarın ana aktörleri: Araştırmacılar, araştırmalara fon aktaran ve devlet tarafından desteklenen “saygın” araştırma kurumları, zayıflama endüstrisinin dev kuruluşları, ilaç şirketleri, zayıflama merkezleri, medya, hekimler, diyetisyenler, terapistler ve vatandaşlar.
4. Döngü bir çıkar döngüsü. Araştırmacılar ve araştırmaları finanse eden kurumlar bilerek bu istismara katıldıkları için birinci derecede suçlular. Diğerleri aldatıldıkları için masumlar ama bilimsel de olsa gerçeği sorgulamadıkları için sorumlular.
5. Aktörlerin içinde en masumu ise vatandaş.

Bilmemiz Gerekenler
1. Orta derecede şişman kişiler, normal kilolu insanlar kadar yaşıyorlar.
2. Hafif şişmanlar normalden düşük kilosu olanlardan daha çok yaşıyor.
3. Fazla kilolu insanlar normal kilolu insanlardan daha çok yaşıyorlar.
4. Aşırı şişmanlarda dahi ölüm oranı normallerden farklı değil.
5. Kilonun yani bedende biriken yağın kendisi kalp, kanser, diyabet, gibi rahatsızlıkların nedenideğildir.
6. Aşırı kilo, diyabet, kalp ve daha pek çok hastalık arasında bir ilişki vardır ama bu nedensellik ilişkisideğildir. Yani aşırı kilolularda diyabet riski çok yüksektir ama diyabete yol açan neden, aşırı kilo değildir.
7. Kilo vermenin kendisi bizi daha sağlıklı yapmaz, hastalıklardan da korumaz.
8. Egzersiz yaparak kilo vermek mümkün değildir. Çünkü bir kilo vermek için 20 saat koşmak gerekir. Egzersizin kiloya bir katkısı yoktur ama sağlığımıza çoktur.
9. Alınan kalorinin kendisi değil kaynağı önemlidir: Örneğin; şekerden alınana kalori, yağdan alınan kaloriye göre daha çok şişmanlatır.
10. Gıdalarla alınan kolesterolün, kanda ölçülen kolesterolle bir ilgisi yok. Örneğin; yumurtadaki yüksek kolesterol kandaki kolesterolü arttırmıyor.
11. Kolesterolle kalp hastalığı arasında bir ilişki yok.
12. Kötü kolesterolün (LDL) kendisi de kalp hastalığına neden olmuyor. Kalp hastalığında risk oluşturan; kötü kolesterolün küçük ve yoğun olanı. Geniş ve yumuşak olanı bir risk oluşturmuyor.
13. Peki küçük ve yoğun LDL’yi yapan ne? Karbonhidratlar. Yağın bir etkisi yok.
14. Genetik şişmanlıkta önemli bir rol oynar: “Ne yesem yarıyor”.

Neden Şişmanlıyoruz?
Bu soruya cevap verebilmek için, yağın bedende nasıl biriktiğine bakmamız gerekiyor:
Bedende yağın birikmesini sağlayan ensülindir.
Ensülin, yağ hücrelerine yağ biriktirmelerini söyleyen tek hormondur.
Ensülin seviyesi yükseldiğinde yağ depolarız
Ensülin seviyesini yükselten ana faktör karbonhidratlardır. Özellikle rafine karbonhidratlar: Un ve şeker. Yağ ensülin seviyesini yükseltmez.
Yani formül şu: Ne kadar çok karbonhidrat, o kadar çok ensülin. Ne kadar çok ensülin o kadar çok yağ.

Gelecek haftanın soruları:
Niye zayıflayamıyoruz?
Yemek ve bağımlılık
Sağlıklı beslenme ve zayıflamak için ipuçları

Yazan Emre Konuk
Sabah İşte İnsan 24.02.2008

umarım canım bence bız bu topıkte ıstedıgımız hedefe ulasıp mezunlar verecegız.Sadece zaman a ıhtyacımız var zaten bır dahakı yaza daha zamanımız var(Bikiniler için)
valla ben yılbaşına öncelikli olarak biraz fit girip ardından mezuniyette nişanlımla salınırken milleti hayran hayran baktırıp o kilomdan dolayı voleybol oynuyor oluşuma inanmayan şaptirikleri bön bön baktırmak istiyorum :) ayy forumdan atılırım falan diye küfürvari laflarda edemiyorum olsun bunlarla idare etsinler onlara bunlar bile çok :)

katılıyorum. bizden bu fikir çıkar bir başka takımdan farklı bir fikir çıkar böylece uygun olanlar seçilir oylanır uygulamaya konulur. cuma günleri sabahtan rusça dersim var öğleden sonram boş olacak muhtemelen. o arada yardımcı olurum size hatta görev bile alabilirim. spordan bahsetmişsiniz. gördüm mesajlarda eğer isterseniz kişisel program hazırlama konusundada yardımcı olabilirim isteyenlere. çünkü hem antranörlüğüm hemde aktif sporculuğum var 2 dalda. rosespring ( yada türkçesiyle gülbahar) de aday olmuş onla birliktede çalışabiliriz bu konuda liste hazırlamadada görev alabilirim sayın kaptanım.. değil mi ki sizler beni diyete sağlıklı yaşama bağladınız bu guruba hep destek tam destek çıkar benden :):):):)

aman elinden çekeceğimiz var desene :18: olsun bize de spor konusunda baskı yapanın olması lazım plates yapan arkadaşlar da var takımda ben bu kiloyla pek platese göre değilim söyleyeyim şimdiden işim gücüm yürümek, onu da haftalardır yapamıyorum, belli zaten veremediğim kilolardan :26: Yaşına gelince çok gençmişsin ama biz de o kadar yaşlı değiliz canım

katılıyorum. bizden bu fikir çıkar bir başka takımdan farklı bir fikir çıkar böylece uygun olanlar seçilir oylanır uygulamaya konulur. cuma günleri sabahtan rusça dersim var öğleden sonram boş olacak muhtemelen. o arada yardımcı olurum size hatta görev bile alabilirim. spordan bahsetmişsiniz. gördüm mesajlarda eğer isterseniz kişisel program hazırlama konusundada yardımcı olabilirim isteyenlere. çünkü hem antranörlüğüm hemde aktif sporculuğum var 2 dalda. rosespring ( yada türkçesiyle gülbahar) de aday olmuş onla birliktede çalışabiliriz bu konuda liste hazırlamadada görev alabilirim sayın kaptanım.. değil mi ki sizler beni diyete sağlıklı yaşama bağladınız bu guruba hep destek tam destek çıkar benden :):):):)[/QUOTE]

bana uyar bende zaten calıstıgım ıcın ıkımızın yapması ekıp acısından daha saglıklı olur .Bu arada ısmımı dogru bıldın ama ben baharı kullanıyorum
bence zayıflama ıcın dıyet de onemlı ama sporuda goz ardı etmemız lazım

oooo spor konusunda bu kadar şanslı bir dönemimiz hiç olmamıştı :))) o zaman spor sorumluları olarak bugünden itibaren emrinize amadeyiz komutanlar Kural listesini düzenleyeceğim yeniden, sen ve rosespring'i de spor sorumlusu yazıyorum. birlikte takip edersiniz bir de üyeler hakkında bilgi hazırlayacağım, kim kaç kiloyla başladı, hedefi nedir vb. ordan da yola çıkarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…