Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

02.10.2012 menüm
sabah 1 tane küçük puaça
öğlen 5-6 kşık et tava 1 dilim beyaz ekmek
2 bardak ayran
akşam canım istemedi

ve 9 da başladı bulantı kusma

03.10.2012
hiç bişey yemedim diyebiliriz
öğlen 3-4 kaşık çorba
ara yarım kase kfleks
akşam yarım dilim ekmek

başka yazmadığım menüm var mı bilmiyorum

saol canım
ilçalar iyi geldi ishal kesildi ama bulantı devam ediyor sürekli hap içiyorum
hamileyim diye de korktumda çok şükür değilmişim daha bebeğim 7 aylık ya

canım geçmiş olsun yeni okudum hastalığını umarım ben yazana kadar çoktaaaannn iyileşmiş olursun çok çok acil şifalar canım benim. dikkat et kendine..

selam kızlar dün giremedim üstümde bir kırıklık vardı resmen tv açmaya bile üşendim karşı koltuktan kalkıpta.. bugün dukan diyetine başladım aslında dün başlayacaktım ama olmadı :S bakalım ne olacak 3 ay gibi bir süre çıktı kendi sitesinden yaptığım teste göre 4 gün atak 99 gün seyir evresi ve sonrasındada koruma yaşam boyu evresi çıktı :) 3 ay iyi bir süre benm vereceğim kilolar için denemeye değer dedim ve başladım :) yalnız daha öncede denemiştim yulaf kepeği yiyemedim battı ağzıma o yüzden bu sefer kullanmayacaım geçen sefer sırf onun yüzünden diyeti bıraktım desem yeridir :)

sabah:
1 yağı alınmış ton balığı
1 bardak yeşil çay

spor:
20 dakika hızlı tempo oryantal

öğlen:
dışarıya çıakrsak eğer yağsız iskender yemeyi planlıyorum evde olacağım kesinleşirse de köfte yapacağım :)
kalan menümü akşama paylaşırım hatuncuklar seviyorum kızlar sizi akşama görüşrüüz :) bu arada burcu cum dün ne yediğimi hatırlamıyorum dersem kızar mısın? sporlar nasıl gidiyor canım neülerine bakamadım :) memnun musun listeden uyguluyor musun??

bu arada kızlar benm şişkinliği var heralde regl dönemim geliyor böyle halsiz yorgun ve ŞİŞ hissediyorum kendimi :S

Selam kızlar. Dünkü menüden sonra bu sabah tartılmadim korkumdan :) yarın tartilcam...

Sabah: 1 bardak nescafe (coffee mate var icinde )
Öğle: 1 tane top şeklindeki küçük çikolatalardan yedim :) + 1 dilim kaşar peyniri + 1.5 litre su ( o kadar suyu nasıl bir anda ictim bitirdim bn de kendime şaştım

Ara öğünümde meyve salatası yicem :) icinde yarim şeftali, yarım elma, yarım büyük kırmızı erik, yarım armut var :)

Son düzenleme:
Slm bayanlarr. Nasılsınız bakalım? Aslında karşınıza çıkmaya yüzüm yok. Ama şöyle anlatayım. Kaplıcada şifayı kaptım. Çok ağır bir grip geçirdim. Günlerdir gözümü açacak halim yok. Kaplıcadan pzt döndüm, staja gittim ama gitmez olaydım. O da beni daha beter etti, yolda kulağım tıkandı, o ağrı yaptı falan filan. Velhasılı günlerdir ne çektiğimi bir ben bilirim. Yine de salı günü buraya gelmeyi denedim ama yorum yazacakken bilg sorun çıkardı. Bugün de sabahtan beri girmeye çalışıyorum ama internette sorun vardı. Meğersem temizlik sırasında modemin kabloları çıkmış.
Sonuç olarak kızara bozara yeniden karşınızdayım. Kendimi nasıl affettirebilirim aceba??

kızlar hepinize toplu olarak geçmiş olsun diyorum çünkü genelimiz hastayız (benimde vücudum da kırgınlık var, sğuk algınlığı ilacı alıyorum) :2: iki gündür menülerinizi toplayamadım onları kaydedicem şimdi.. bu arada 67,5 oldum ama bugün 68 olurum bugün kurallarıma akşam uyamayacağım izinliyim kendimce çünkü benim doğum günümmmm

Geçmişe cvp vermeye başlamadan önce şu spor ve menü olayını bir açayım.
Spor olarak; Geçtiğimiz perş-cuma-pzr 30 dk yüzme, cumartesi 1 saat yüzme, pzt de 20 dk yürüyüş var. salı-çarş bir şey yok. Bugün de bankaya gitmem lazım, 3-3.30 gibi çıkıcam. Ne kadar yürüdüğümü yazarım gelince. :112:
Menülere gelirsek; Geçen hafta ne yediğimi hatırlamıyorum, biraz cozuttum. Otelde öğle yemeği yoktu, haliyle havuzdan gelince ne bulduysam yedim, bisküvi, çikolata... ne kadar diyete zarar şey ararsanız var yani o günkü menülerimde. Yaktığımdan fazlasını aldım ve buraya kilo almış olarak döndüm.
Pzt ve salı gününü de hatırlamıyorum, birebir yazamam ama yine diyetime çok uyamadım. O yüzden bu mızraklı bana gelsin.
Düne gelirsek, saat saat aklımda değil ama tüm gün; 4 dilim kepekli ekmek, öğlene 80 gr light ton balığı, akşama hamsi buğulama, bir de hatrı sayılır miktarda ketçap yedim. Toplamda hedeflediğim kaloriyi aşmadım ama daha besleyici öğünlerim olabilirdi tabii. Hmm, bir de 2 kupa yeşilçayım var dünden.
Bugüne gelirsek sabah geç kalktım, o yüzden henüz sadece kahvaltı yaptım. 3 kk beyaz peynir, 1 dilim kepekli ekmek, domates, salatalık ve yeşilçay. Elimde su bardağı dolanıyorum bakalım ordan oraya. Acıkmadım daha. Akşama da yeşil fasülye var, ne kadar yediğimi akşama yazarım inş. :112:

Doğum günün kutlu olsun kuzucm. Daha nice mutlu, huzurlu, sevdiklerinle ve sevenlerinle çıtır yıllara inş.

Maş güzel geçmiş haftan. Benim tartıyı görünce kaçasım geliyor. 69.4 ü bile gördüm yeniden haftabaşında. :83: Toparlamaya çalışıyorum ama yine de yarına artı çıkacağım kesin malesef. :18: Yine de ne kurtarsam kardır psikolojisiyle devam ediyorum işte. En azından 68 küsurlarda çıkabilirsem yarın çok sevinicem. :103: 68.9 a bile razıyım yahu.

Canımmmm benim çok teşekkürler, inşallahhh diyorum Evet tatlım şok diyet yaptım (gerçi diyeti şoka uğrattım ben arada ama ) Sende sıkıntı yapma canım bence 68 lerde çıkacaksın..Okuduğum kadarıyla spor yaptığın için yakmışsında yediklerini o yüzden moral bozmak yok hedefimize emin adımlarla ilerliyoruzzzz

Bu arada benm yaptığım -daha doğrusu yapmayı amaçladığım- diyet hakkında bir kaç dipnot eklemek istiyorum. :112:
Daha önce de söylediğim gibi ben diyetisyenlerin önerdiği kalori sayımına dayalı diyeti esas alıyorum menülerimi belirlerken. Kendime yasak koymuyorum, sadece bir şeyi fazla kaçırırsam başka bir şeyi kısarak dengelemeye çalışıyorum. Çünkü hayatımı kısıtlamalarla geçirmek istemiyorum(hayatımı hiç pizza yemeden ve ya gözümün nuru midemin huzuru waffle yemeden geçiremem) O yüzden de verdiğim kiloları geri almamamın tek yolunun dengelemeyi öğrenmem olduğunu düşünüyorum. Ha bu demek değil ki her gün dibine vurucam bu yemeklerin. Tabii ki ara sıra yenecekler, ve hatta kiloyu vermeye çalıştığım şu sıralarda çok çok nadir yenecekler ama dediğim gibi, DENGELENECEKLER! Sen bu kafayla tabii ki kilo alırsın demeyin bana. Ben bunu uyguladığım için değil uygulayamadığım için kilo aldım.
Ama diyetisyenin verdiği listede de kendimce bir kaç değişiklik yaptım. Mesela öğün öğün değil de gün içerisindeki toplam miktarları baz alıyorum. "Gün içerisinde toplam 4 tatlı kaşığı yağ tüketilebilir" gibi. Bunları hangi öğünde tükettiğimi önemsemiyorum. Ve tabii ki değişim listeleri candır, canandır. Sırf o liste için bu yolu izliyorum zaten. Mesela 2 yemek kaşığı pilav 1 dilim ekmeğe denk. Ve ya bir poğaça 2 dilim ekmek+1 tatlı kaşığı yağ demek. 1 simit=4 dilim ekmek. Yani o sırada imkanım neye el veriyorsa onu yiyorum, sonrasında eşitliğe göre listemden düşüyorum. :112: Hmm bu arada aklıma geldi, 5 zeytin de 1 tatlı kaşığı yağa eşit. Hani diyorlar ya, türk diyetisyenlerin verdiği diyetlerde zeytin yok diye. Aslında var. Sadece değişim listelerinde geçiyor. :112:
2 sene önce diyetisyenimin bana verdiği diyet 1600 calorilikti. Ama ben şimdi elimden geldiğince 1400 calorilik uygulamaya çalışıyorum.
Niye 1400 lük uygulamaya çalışıyorum, onu da söyleyeyim. Ben süt ve süt ürünlerini çok severim. Bana peynir verin, yoğurt verin, başka bir şey vermeseniz de olur. Üstelik besleyici değerleri de çok fazla. Özellikle calsiyum bakımından zenginler ki biz bayanların en çok ihtiyacı olan minerallerin başında geliyor kendisi. :112: Üstelik yağ yakımına da yardımcı. O sebepten ben süt ürünleri ağırlıkta olan bir diyet yapıyorum. Yani bunları saymadan yiyorum. Zaten 1 köfte büyüklüğünde et=1 kk peynire ve 1 kase yoğurda denk. O yüzden eşleyebildiğimi eşliyorum. Fazlası olursa da en fazla diyetim 1400 lük değil de 1500 lük diyet haline geliyorki benim için fazla sıkıntı değil. :112:
Sonuç olarak anladığınız üzere ben diyete uyacağıma diyeti kendime uyduruyorum ve başarabildiğimizde de güzel sonuçlar alıyorum. :112: Artık menülerimi de yazacağım için görünce dudağınız uçuklamasın diye bir ön bildirim yapayım dedim. Çünkü bildiğiniz gibi diyetisyen diyetleri ilk bakışta çok yoğun menülermiş gibi görünen ancak içeriği kalori bakımından düşük besleyicilik bakımından yüksek yiyecekler içeren menülerdir. Bir de bunun benm versiyonumun görüntüsünü düşünsenize.

Son düzenleme:
Hmm tabii bu arada belirli kurallarım da var tabii. Mesela akşam 8 den sonra hiç bir şey yemiyorum. Günde en fazla 3 kupa olacak şekilde mümkün olduğunca yeşil çay tüketmeye çalışıyorum. Vaktim ve ayakkabım müsait oldukça bir yerden bir yere yürüyerek gitmeye çalışıyorum. Elimde yük olmadıkça asansörle bağlarımı kopardım. Suyu fazlaca tüketmeye çalışıyorum ve bunu bir anda değilde gün içerisine dağılmış şekilde yudum yudum yapmaya çalışıyorum. O şekilde daha az acıkıyorum çünkü. :112: Ve tabii ki özellikle ana öğünlerimi atlamamaya çalışıyorum. Çünkü atlayınca geçen hafta başıma gelen şey geliyor ve ben ne bulursam saldırıyorum.
Ve son bir şey daha, kilo vermede uyku düzeninin vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum. Belki fatos hatırlar, benm geçen senenin başlarında pek dersim yoktu. Evden çok çıkmadığım için de gecem gündüzüm birbirine karışmış durumdaydı. Sabah ezanından sonra yatıp öğle ezanından sonra kalkıyordum genellikle. Kilo bildirimi için saat kuruyordum işte, siz ordan hesap edin. Ha noldu, evt kilo verdim. Ama zaman içerisinde gördüm ki gece uykumu düzenli uyuduğum zamanlarda daha rahat kilo veriyorum. :112:
İşte bunları baş tacım yaptım, "denge" kelimesini hayat felsefem yaptım, yuvarlanıp gitmekten uçup gitmeye geçmek için çabalıyorum. :112: (Kendimi takıma yeni katılıyor gibi hissettim yahu. 1 senedir menü paylaşmayınca, paylaşmaya başlamak böyle bir şey oluyormuş. )

Son düzenleme:

Tatlım yediklerim sporlarımdan ağır bastı. Ama tabii ki moral bozmak yok. İlerleyeceğiz hedefimize, ve hep birlikte ulaşacağız inşş. Bu hafta artıda çıksam da gelecek hafta telafi edeceğim inş. :103:

Bu arada ben önce bunları yazim sonra geçmişi okuyayım dedim ama evden çıkma saatim geldi. Artık akşama devam ederim. Görüşürüz kızlaarr. Öpüldünüz çokk.

bende merakla bekliyodum yaaa

geçmiş olsun kaplıcadan sonra kendine bakman ve üşütmemen lazım

kilo aldın mı bakalım tatildeee

doğum günün kutlu olsun nice güzel senelere canım

Merhaba
sabah
yarım domates
yarım salatalık
1 parça peynir
1 dilim ekemek

arada
1 elma

öğlen
1 kepçe mercimekçorbası

akşamm belli değil daha

mutl
u yıllar canımcım çok tebrik ederim nice yaşlara sağlık mutluluk huzurla erişirsin inşallah.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…