değil değil kız sevmezmisin şekerim ben bayılırım tarçına :) aşürede sütlaçta bilumum kullanılan her tatlıda :)Tarçınlı değilse verr
ver ver ver ver dıye tempo mu tutalım:)
Tarcın sevmıyor musun Hılal?
Tarcınsız tatlı krızını engelleyıcı tarıf...sanmam:))
1 kase kuru üzümü akşamdan ıslatın
sabah süzün blendırdan geçirin içine arzuya göre fındık (ben dövülmüş fındık kattım )çam fıstığı konulabilir ..sonrasında oluşan karışım kakao ile toparlanır .ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hindistan cevizine bulayın..kızlar eğerki aşırı şerbetli tatlı olmadanda tatlı krizimi geçiştirim diyorsanız harika oluyor..kakao yiyebilirmişim ..diyetisyenede sordum tarifi..ye dedi ara öğün olarak 2- 3 tane
bide ben regl dönemi şerbetli tatlı istemem ama burnuma kakao kokusu gelir 1 tane yedimmi şıp diye gidiyo isteğim
Hiç sevmemmm..ama aha da tarçınsız vallaa
Oley tarçın yokkbunu da not aldım deneyecemmm teşekkürlerr
afiyet olsun canım çok basit hemde çok güzel bence ben bildim zati tarçınsız sevdiğini
yoksa sanada benim kociş gibi tarçın tuğla tozu gibim mi geliyor :)
Sımdı kızlar,,
Benım gebelıgım oldukca kotu gectı.
Aslında kotu gectı demek ıstemıyorum..
Sadece gunde en az 10-15 kez cıkarıyordum..cok mıde bulantım vardı.
ılk aylar 7kılo verdım falan.
Ikıncısınde boyle olsun ıstemıyorum.
Annem de ablam da tum hamılelıklerınde aynı seyı yasamıslar..
Hatta ben de ablamla annem de doguma bıle cıkara cıkara gıttık.
Yanı son gune kadar.
Sımdı bayagıdır arastırıyorum..sebebı belırsın bılıyorum.
ISte "vucut onu yabancı bı cısım olarak algılıyor atmaya calısıyor" falan dıyen var..
"genetık bır bagı var" dıyen var.
Kılo ıle alakalı olabılır mı?
dıye dusunuyorum..annem de ablam da ben de kılolu basladık.
Ben 80 ıle baslamıstım.
Ya bılıyorum cok zayıf bıse sebep ama ınanın o gunlerı yasatmak ıstemıyorum tekrar esıme.
Hele de sımdı kızım var.
Sızın bununla ılgılı bı bılgınız var mı?
Ya da gozunuze bısey carparsa haberım olsun lutfen...
Ben bıkac doktorla da gorustum ama sonuc yok.
Su terapıstlıgı yapıyorum ben suda dogumda.
O yuzden cok doktor tanıdıgım var ama bı ıse yaramıyor.
Beyın olarak hazırlıyorum ama ne fayda..
Hayatımda ılkkez bıyolojım benı yenmıstı ve sınırrrrrrrrrrrrrr oluyorum.
1 kase kuru üzümü akşamdan ıslatın
sabah süzün blendırdan geçirin içine arzuya göre fındık (ben dövülmüş fındık kattım )çam fıstığı konulabilir ..sonrasında oluşan karışım kakao ile toparlanır .ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hindistan cevizine bulayın..kızlar eğerki aşırı şerbetli tatlı olmadanda tatlı krizimi geçiştirim diyorsanız harika oluyor..kakao yiyebilirmişim ..diyetisyenede sordum tarifi..ye dedi ara öğün olarak 2- 3 tane
bide ben regl dönemi şerbetli tatlı istemem ama burnuma kakao kokusu gelir 1 tane yedimmi şıp diye gidiyo isteğim
Zeynep gelır de, Sevılay gelır mı acaba?
canım ben de seninki gibi bir gebelik geçirdim, 4 ay devam etti kusmalarım ve doktor artık ama kemotrepi sonrası kullanılan dilaltı bulantı kesicilerden verdi, işe gidemiyordum çünkü, evden çıkarken kusuyordum falanneyse ben de çok araştırdım ama öle bebeği atmaya çalışma gibi bir durum değilmiş. genetik falan da değil çünkü olsa tüm gebeliklerde olması lazım. benim kuzen ilk gebeliğinde hiç kusmadı ama ikinci de doğuma kadar. kimisi hiç kusmuyor, kimisi hepsinde, kimisi birinde kusuyor birinde kusmuyor yani istatistiği bile yok. bunun da Allah tarafından gelen birşey olduğunu düşündüm, belki anneyi ve bebeği birşeyden koruyordur. aynı kaygı bende de var şuan, ilk gebeliğimde yalnızdım, eşim başının çaresine baktı, ben zaten çubuk krakerle beslendim. ama şimdi oğlum var, aynı durumu yaşarsam naparım bilmiyorum annemi ikna etmeye çalışıyorum, hem iltebere bakarsın anne hem yemek yaparsın, ben işe gidip gelicem, kendime zor bakarım falan diye, ama hiç bulantı olmayabilir, bunu da yaşayıp görücez:)
Yok ben sıktım dısımı.. sıkınca ne oluyorsa..ılac kullanmadım.
Evet elbet bı sebebı vardır.
Bızden kaynaklı ıse dıye dusunuyorum.
Esım guluyor "ya Emıne bırak bu ısı" dıyor ama,
nasıl bırakayım. ben tek odada yasadım.
Sampıyona ıcın Brezılya'ya gıdecektım hepsı yattı.
Odanın kapısını bıle acamıyordu esım..
Mutfagı hıc bılmıyorum aylarca haberım olmadı.
Maalesef aılelerden yardım ısteyen bırı degılım.
Bakalım neler olacak.
Bu defa ıdeal kılo ıle gırecegım bu ıse.. bı fark olur mu olmaz mı bakacagız.
Benım annem de 7 cocugunda..ablam da 5 cocugunda ıstısnasız yasamıs...
hahhaah tuğla tozu muuuu..yok hiç o yönden düşünmedim ama ben tarçına pek tahammül edemiyorum, hele dereotu yok mu dereotu, kokusunu nerden olsam alırımmesela ben enginar çok severim, geçen büroda içine dereotu konulmuştu, Allahımmm nasıl bir eziyet nasıl bir tahammülsüzlükkk...anlatamam yani şu an hatırlayınca bile kötü oluyorum, tarçın onun yanında mis kalır yani Allahın nimeti işte günaha da girmek istemem ama midem kalkıyor yaaa...
kızlarr .ok mutluyum aylar sonra regl oldum sanırımmm
Hadı gozunaydınnn
kızlarr çok mutluyum aylar sonra regl oldum sanırımmm
ben de bayılırım hem tarçına hem dereotuna:) hele emzirirken süt yapsın diye öyle çok dereotu yedim ki, böyle demet demet:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?