Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Hoşgeldin cnmcımmm karnını sıcak tut bugünü de atlattınmı yarın toparlarsın cnmcımmm bugün ağır spor yapma istersenn kanaman artmasın
H. B cnm
Aslında bakarsan pek ağır bir spor yaptığımı sanmıyorum sadece leslie oda şimdilik 2 mil callen e alışana kadar sonra yükseltirim birden yüklenmek istemiyorum birde callen başkaları neler neler yapıyo

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bir mesaj bir iş derken salon bitti kurusun halısını serim

bir mesaj bir iş derken salon bitti kurusun halısını serim

Maşallah cnm sana bende oğlum yatmısken evi halledeyim diyorum böylece o öğle vakti cocuklara bakan komşuya giderken spor yaparım rahat rahat dün calleni zar zor bitirdim üstüne atlıyo hooop diye oyun oynuyoruz sanıyo gecenin 12 sinde sizde saat 1 oluyo tabi arada 1 saat öndesiniz siz

evet ya ben saat farkını unuttum bir annn işleri hallet tatlım sonrasında sporunu yaparsın ama zorlamadan ağrı hissettiğin an bırak ayyy yerim oğluşunu beraber mekik çekin zevkli olur ayaklarına oturt her kalkışında öp prensini al sana hem spor hem oyun

cnm bu su ama içeyim mi naneli yada mentollü bir su zarar olmaz değil mi ayrıca
Bu rivella sana bahsettiğim peynir altı suyu mavisi en kalorisizi olanı acaba hazır aldığım için zararlı mı biraz gazlı sorayım dedim

aslinda leslie ve calleniin bazi hareketlerini benle yapiyo oda
ve beni spor yaparken gorsun istiyorum cunku onun hafizasinda yer etsin ve buyuyunceye kadar spora alisik bir cocuk olsun istiyorum cnm cunku oda kilo almaya meyilli ben ve esimde oyleyiz ne kadar kucukken sporu asilayabilirsem o kadar iyi olacak insallah

canımcımm işlenmiş fabrika çıkışlı hiçbir ürünü tavsiye etmem ne kadar doğal derlerse desinler bence suyunu kendin yap sassy suyu yapıyordun ne oldu bence daha sağlıklı

çocuklar ebeveynelrini rol model olarak alıyorlar ileriki yaşamını şekillendiriyor çok bilinçli bir annesin cnm tbrk ederim

tesekkurler cnm
cnm suyu ben almadim esim bana getirmis disardayken dun enerji icecegi yerine bana en sagliklisi bu ikisi geldi dedi mavi olanini zaten seviyorum aslinda hem faydali diye hatta emziren annelere mavisini icin diyor doktorlar..
suyu da bulusmusken iceyim dedim sonra sana da bir danisayim dedim

Son düzenleyen: Moderatör:

peynir altı suyu çok faydalı elbette ama ne kadar doğal onu bilemedim cnm en doğru kararı sen vereceksin

peynir altı suyu çok faydalı elbette ama ne kadar doğal onu bilemedim cnm en doğru kararı sen vereceksin
bircok arkadas tavsiye ediyo saglikli diye ben disari cikinca kola meyve suyu icecegime onu icerim artik daha iyi olur nasilsa tehlikyei en aza indirmek adina..
bunu da dun aldim bugun icerim sonrasi haftada 1 yada 2 defa cok icmem daha cok disari cikarken icerim

zararlı içeceklere nazaran bu elbette iyi cnmmm

Dahada sağlıklı olmak için hızla kilo veriyorum.
* Duygularımla barış halindeyim.
* Metabolizmamın düzgün çalışıyor.
* Yediğim herşey çok sağlıklı.
* İdeal kilom ( burada istediğiniz kiloyu söyleyin hedefinizi yazın ) Vücudumun bu kiloya ulaşana kadar fazla yağlarımı yaktığını biliyorum.
* Mutlu, ince ve zinde, ideal bedenime sahip olmayı hak ediyorum.
* Düzenli olarak fitness egzersizlerimi yapıyorum.
* Mutlu, ince, zinde, sağlıklı , güzel bir bedenim var.
* Zihnimde ince olduğumu görüyorum.
* İçinde sevgi olmayan herşeyi bırakıyorum. Herkesi affediyorum.
* Kendimi ve herkesi bağışlıyorum. Ben kendimi seviyorum.
* Sadece acıkınca yemek yerim.
* Aç olup olmadığımı bilirim.
* Kendime saygı duyuyorum.
* Hergün daha da güzelleşip sağlıklı ve zinde hale geldiğimi hissediyorum.
* Cildim muhteşem, canlı ve sağlıklı.
* Bedenimi seviyorum.
* İdeal bedenimi hak ediyorum ve şimdi buna izin veriyorum.
* Ne zaman durmam ve yemem gerektiğini biliyorum.
* Öncekinden daha az yiyorum.
* Yeni bir zindelik düzeyine sahibim.
* Beslenmem çok dengeli, midem rahat.
* Bedenimin görünüşünü seviyorum.
* Bağışıklık sistemim mükemmel çalışıyor.
* Rahat dingin bir hızda yaşıyorum.
* Yediğim yemekler bana sağlık vererek ömrümü uzatıyor, hafızamı güçlendiriyor, beni dengeli tutuyor.
* Hücrelerim her geçen gün daha da güçleniyor.
* İnceyim ve dümdüz bir karnım var.
* Kendi kontrolümü her şekilde her zaman ve her durumda elimde tutarım.
* Yemek için oturduğum her sefer, hedefime ulaşma konusundaki kararlılığımı tekrar doğrularım.
* Doğru beslenmekle istediğim kiloya ulaşıyorum.
* İster evde ister dışarıda yiyeyim, daha az yemekten gerçekten hoşlanıyorum.
* Kilo vermenin kolay ve netice veren bir yolu, tabağımda ve çatalımda daha az yiyecektir.
* Dışarıda yediğim zaman daha az ısmarlamakla, evde de kendime daha küçük porsiyonlar almakla her gün hedefime sadık kalıyorum.
* Tabağımda daha az olması, göbeğimde daha az olması demektir.
* Ne yediğim ve ulaştığım hedefler bana bağlıdır. Herkes başarımın farkına varıyor.
* Kendi hayatım, geleceğim ve kişisel mutluluğum için kilo verme hedefime ulaşıyorum.
* Ben güçlüyüm,hedefime ulaşmaya muktedirim ve bunu yapıyorum.!
* Önüme bir çok yiyeceğin konduğu durumlarla karşılaşmak benim için sorun değil. Yemeğe "Hayır!" ve Başarıma "Evet!" derim.
* Yemeğe oturmaktan hoşlanırım. Her oturduğumda geçmişimi yenerim ve gözlerimin önünde daha güzel-yakışıklı, daha mutlu ve daha kendine güvenli bir ben canlandırırım.
* Kilomu ve iştahımı kontrol etmek benim için kolay.
* Daha küçük porsiyonları, daha küçük lokmaları ve daha yavaş, daha sağlıklı, daha sakin bir şekilde yemeyi seviyorum.
* Hedefimi belirliyorum ve ona bağlı kalıyorum. Yemek zamanını "başarı zamanı"na dönüştürüyorum.
* Allahım hep benden yana olduğun için, hayatı hep benden yana
kıldığın için sana şükürler olsun, çok teşekkür ederim.

MÜKEMMEL OLMAK YERİNE, KENDİM OLMAYI SEÇTİĞİMDE, ASLINDA GERÇEK MÜKEMMELLİĞİN BU OLDUĞUNU BİLİRİM. KENDİM OLMANIN O MUHTEŞEM DUYGUSUNU.

MUTLUYUMMMMM HER GEÇEN SANİYE DAHA DA MUTLU OLUYORUM:):):)

Alıntıdır

kızlar sizden bir ricam var paylaştığım bu olumlama cümlelerini sabah kalkınca akşam yatarken 21 gün boyunca okuyun ne kadar sık okursanız o kadar iyi isterseniz cep telinize klendi sesinizle kaydedin daha rahat olur fırsat buldukça dinlersiniz ben bunun faydasını çok gördüm bilnçaltı 21 gün sonra inanıyor inansanızda inanmasanızda tekrarlayın inş siz de faydasını görürsünüz

Neden az yiyerek kilo veremeyiz?

Vücudumuz yaşamak için her koşula adapte olmaya programlanmıştır. Bu yüzden ‘ kıtlık teorisi’ diye bildiğimiz bir sistem vücutta işlemektedir. Siz az yedikçe, vücut sizin kilo verdiğinizi düşünmüyor ve sizin açlık-kıtlık ortamında olduğunuzu düşünüyor, sizi yaşatmak için kendi metabolizma hızını azaltıyor ve aldığınız kalori miktarını dengelemeye çalışıyor. Bu yüzden siz ne kadar az kalorili , açlık sınırında beslenirseniz vücutta o kadar kendi metabolizma hızını yavaşlatıp , sizin kilo vermenizi engelliyor. Az besin tüketir, öğün atlarsanız metabolizma hızınız yavaşlar, kilo kaybı durur.

ÖDEME SEBEP OLAN 13 BESİN

Sabah kalktığınızda ayaklarınız şiş uyanıp, gün içinde elbiselerinize sığamadığınız, yüzüklerinizi parmaklarınıza takamadığınız, kendinizi patlayacak gibi hissettiğiniz çok dönem olmuştur. Hiç bir şey yememenize rağmen tartıya çıktığınızda kilo almış gördüğünüz dönemler mutlaka oluyordur. Buna tıpta Ödem yani vücudun su tutması denir. Ödemde vücutta ki dokular arasında olması gerekenden fazla su depolanır. Bir çok hastalığın habercisi olan ödem bizim yanlış beslenme alışkanlıklarımızdan da kaynaklanabilmektedir. Bu yüzden bu tür ödem problemleri yaşıyorsanız mutlaka beslenmenizde size ödem oluşturacak besinleri diyetinizden çıkartmanız gerekmektedir.

1. Tuz ; ödemin vücutta oluşmasının en büyük sebebi gereğinden fazla tuz tüketmektir. Tuz vucutta su tutulumunu arttırır. Bu yüzden mümkün olduğu kadar yemeklerinize attığınız tuzu azaltın, mümkünse kesin, kesmek istemiyor ve tuzu seviyorsanız piyasada satılan sodyumu azaltılmış tuzları tercih edin. Masada tuzluk bulundurmayın.
2. Fast-food besinler; bu tür hazır besinlerin içerisinde yüksek miktarda tuz vardır. Hamburger, pizza tarzı hazır, fast-food besinleri diyetinizden çıkarın.
3. Kraker-bisküviler; hazır ambalajlı kraker, bisküvilerin içerisinde tuz miktarı fazladır. Aralarda bu tür besinleri tüketiyorsanız bunların yerine tuzsuz badem, fındık ve ceviz tarzıi besinleri tüketmeye çalışın. Özellikle kraker v.b tüketmek isterseniz galete veya sodyumu azaltılmış krakerleri tercih ediniz.
4. Mısır gevrekleri; kahvaltıda tüketilen mısır gevrekleri yerine yulaf ezmesi tercih edin, daha az tuz tüketmiş olursunuz.
5. Taze sıkılmış sebze suları; hazır raflarda satılan domates suyu, sebze suları tuz içermektedir. Bunların yerine taze meyve ve sebze tüketimine özen gösteriniz.
6. Turşu; yüksek miktarda tuz konularak bozulması önlenen turşu ve turşu sularından uzak durun.
7. Hazır paketli ürünler; hazır çorbalar, yemek sosları tarzında paketlenmiş ürünler kullanmayın ve mümkün olduğunca yemeklerinizi evde taze besinlerden yapmaya çalışın.
8. Dondurulmuş ürünler; nugget, dondurulmuş pizza tarsi ürünlerde de yüksek miktarda tuz vardır ve bu tür hazır ürünler de ödeme sebep olur. Bu yüzden mümkün olduğu kadar ürünleri kendiniz dondurun ve hazır ürünler kullanmayın.
9. Soslar ; hazır makarna ve salata sosları yüksek miktarda tuz içerir bu yüzden bu tür sosları kullanmayın mümkünse evinizde kendiniz taze domateslerden ve sebzelerden soslar hazırlayın, lezzet için bol bol tuz haricinde diğer baharatları kullanarak çeşitli soslar hazırlayın.
10. Beyaz ekmek; beyaz ekmekte ki tuz oranı yüksektir bu yüzden tuzsuz kepek ekmek ve tam buğday ekmeği gibi daha doğal işlenmemiş ekmek türlerini kullanmaya özen gösterin.
11. Peynir; peynirin saklanmasında tuzlama yöntemi çok kullanılmaktadır veya bazı peynirlerin kendinden tuz oranları yüksektir. Bu yüzden az tuzlu peynirleri tercih edin ve 1 gece önceden tuzunu almak için suda beklettiğiniz peyniri ertesi günü tüketin. Mümkünse yağ ve tuz oranı en düşük lor peynirini tercih edin.
12. Konserveler; çoğu konserve ürünlerinde yüksek miktarda saklama amaçlı tuz kullanılmaktadır. Bu yüzden konserve sardalya v.b ürünler yerine taze ve mevsiminde ürünler tüketmeye çalışın.
13. Tuzlu kuruyemişler; tuzlu çekirdek, kavrulmuş badem tarzi tuzlu kuruyemişler yerine çiğ badem, fındık, ceviz tercih edilmelidir.

EN İYİ YAĞ YAKAN 10 BESİN

1. ELMA; elmanın %85 I sudan oluşur ve 1 elmada yaklaşık 5 gr posa vardır.
2. YUMURTA; doğada en kaliteli protein yumurtadır, yumurtanın %100 ü proteini vücutta kullanılabilir.
3. KARNIBAHAR; içerisinde yüksek miktarda fitokimyasallar içerir. Özellikle sulfaraphane adlı fitokimyasal vücudun yenilenmesine ve yağ yakmasına yardımcıdır.
4. YOĞURT; çalışmalarda kalsiyum içeren besinlerin özellikle probiytik içerikli yoğurdun yağ yakımını arttırdığı ve kilo verdirdiği görülmektedir. Günde 2-3 porsiyon yoğurt-süt-probiyotik yoğurt-ayran-kefir tüketiniz.
5. YULAF; posa içeriği çok yüksek olan yulaf tokluğu arttırır, yağyakmayı kolaylaştırır. Yulafı yoğurt ve meyve ile beraber yemek yağ yakımını arttırır. Meyvelerden özellikle ananas, kivi, yaban mersini, kayısı tercih edilebilir.
6. KURUYEMİŞLER; ceviz, badem, fındık yüksek miktarda Q-3, magnezyum, çinko, demir içerir. Özellikle ara öğünlerde meyve ile alındığında kan şekerini dengeler ve yağ yakımını arttırır. Yağlı tohumların kalori miktarları yüksektir bu yüzden tüketirken miktarlarına dikkat etmek gerekir. 10 badem, 2 ceviz, 10-15 adet fındık 1 porsiyon miktarlarıdır.
7. ÇORBA; özellikle yemek öncesinde yenildiğinde sıvı hacmi ile mideyi doldurduğu için doyma hissini arttırıyor, daha sonra yenilecek ana yemek miktarını azaltıp daha az kalori alumina yol açıyor. Çorbalarda sebzelerin bol kullanılması posa miktarını arttırıyor ve yağ yakımına yardımcı oluyor.
8. BALIK; yüksek kaliteli protein ve Q-3 içeren balık metabolizma hızını arttırıyor. Balık zencefil ve limonla beraber tüketilirse etkisini daha da arttırmış oluyor.
9. BULGUR; posa miktarı yüksek olan bulgur domates, soğan ve kurubaklagillerle beraber tüketilise tam sağlıklı beslenme örüntüsüne sahip oluyor, doygunluğu arttırıp yağ yakımını hızlandırıyor.
10. SALATA; bol yeşilliklerle hazırlanan salata yüksek posa içeriği ve mide hacmini doldurduğu için daha çabuk doymamıza sebep oluyor.

SPOR YAPANLARA BESLENME ÖNERİLERİ;

• Asla spora aç gitmeyin
• Çok tok karnına spora başlamayın
• Spor öncesi ve sonrasında dengeli karbonhidrat ve proten almaya özen gösterin
• Spor sırasında ve sonrasında bol sıvı alın
• Spor sonrasında vücuttan kayıp olan mineraller için maden suyu için
• Spor sonrası kasınızı korumak için protein tüketimine özen gösterin ben kefir tercih ediyorum
• Spor yaparken protein tozları, yağ yakıcılar, ilaçlar ve hormonları doktorunuza sormadan asla tüketmeyin

Alıntıdır

Bizim grubumuzda kpss ye hazırlanan biri vardı dimi? Onun hangi mesleğe hazırlandığını biliyomusunuz?

bende girecem kpss ye ama daha kitap yüzü açmadım çok çalışkan bir öğrenciyimde ben sosyoloji için girecem
ay o ağrıyı sorma beş gün sürüyor

bende öyle düşünüyordum ama geçen bir haber vardı sürekli diyetle bozmuş olan zayıflayacam diye debelenen annelerin çocuklarının büyüdüğünde anoreksiya ya yakalanma ihtimali olduğunu söylüyordu tırstım:18::18::18:

allaha şükür güzel dingin verimli bir gün geçiriyorum...yorgun olmama rağmen huzurluyum çünkü ders calıştım ve düzgün besleniyorummm...insanlara küçük dokunuşlar ne kadar farklılaştırıyor hayatları...buraya takılmak aynı gün içinde motive etti beni...daha öncede evde aynı yemekler pişiyordu ama benim yeme ölçüm çok farklıydı....ve tabi ki kaptanımızın samimi yaklaşımı da cok etkiliyor...bize söylediklerini birebir yapıp uygulamış olman etkini daha yoğun olmasına sebep oluyor....teşekkür ederim herşey için swettcimmmmmm:)

oyyy çok sevindim snein adına perihancımmm azıcık katkım olduysa ne mutlu bana rca ederim cnm benimmmm zamanla daha çok kaynaşıp büyük bir aile olacağız inş

o haber yanlış bence gülaycımmm düşünsene sen çocuklarına sürekli dişlerinizi fırçalayın diyeceksin ama sen fırçalamayacaksın o çocuk buna ikna olmaz
veya sigara içeceksin ama çocuğuna zararlarından bahsedeceksinn inandırı gelmez o yüzden davranışlarımızla örnek olmalıyız bence

kızlar turşum çıktı evden yıldızlar çıkıyor yemek bitti bide spor biterse tamamdırrr

gelelim bugün ki menüye...
sabah 09:30 bugün geç kalktım o yüzden geciktı kahvaltı

limonlu şekersiz çay 3 bardak
peynir 3 dilim ama ince dilimler
tereyağlı nar ekşili yumurta(yağı yanmadı)4 çatal falan yedim galiba
zeytin 8 adet
süzme yoğurt
ceviz
1 dilim ekmek

ara 14:30
sütlü türk kahvesi annem yaptığı için biraz şekerliydi

akşam:
patatesli tavuk fırında(minimum patates)
yanında cacık ya da yogurt
patates oldugu için ekmek yok...

su bol bol içtim 2 ltyi geçmiştir...
spor henüz yapmadım ya pilates yada yürüyüşe çıkmayı düşünüyorum...
kahvaltıyı geç yaptıgım için öğle yemeği ihtiyacı duymadım..birde ders çalışırken hep yudum yudum su içtim o yüzden de acıkmadım galiba....

Perihancım sabah serap sormuştu hangi mesleğe hazırlanıyor diye kpss ye hazırlandığını söylemiştimm merak ettik cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…