Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Teşekkür ederim canim...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

[h=2]Mideyi rahatlatan detoks içeceği tarifi[/h]Tüm malzemeleri blendera atın ve yumuşak bir kıvama gelene kadar karıştırın.

• 3 bardak su
  • 1 limon suyu
  • 2.5cm taze zencefil
  • 10cm salatalık
  • 4 yemek kaşığı taze nane
  • 1 avuç buz

bunu buldum ama nasil kullancagimiz yazilmamis ama kesin tadi guzeldir diye paylasmak istedim

zencefilsiz olmazmi ya da toz zencefil olmazmi. burda tazesi cok zor bulunur. dedigin gibi iki gun yeter ancak yapariz bir hafta fazla.

zencefilsiz olmazmi ya da toz zencefil olmazmi. burda tazesi cok zor bulunur. dedigin gibi iki gun yeter ancak yapariz bir hafta fazla.
yani sanirim taze zencefil daha faydali olacaktir ama istersen toz zencefilde koyabilirsin bence..sonucta ayni etkiyi edecektir..
baktim icicek tarifleri var ama yemegin yaninda iciliyo sanirim aslinda banunun kesin bir bilgisi vardir bununla ilgili...gelince bize yardim ederse sevinirim mesela ben bunu yapmaya karar verdim cunku evdeki malzemelerim bunlar var bende..ama daha mi hafif beslenmem gerek acaba her ogunden sonra mi icsem gunde 3 bardak olarak ise yarar mi
ama eger daha once detoks denemediyseniz bununla baslamayin yaziyo cok kuvvetliymis aklim karisti

Son düzenleyen: Moderatör:

hadi ya deneyip uc saat sonra birakanlar icin ne diyor :))) ayran mi yapsak yine ne yapsak iki gun disimizi sıkalım.

Slm kızlar ben geldimmmmmmm

güzele benziyor cnmmm sassy su gibi

bize iki gunluk detoks yeter dimi 3 gun 1 hafta dayanamayiz sanki

4-5 günden fazla detoks zararlı şekerler bende olacaktı birkaç tarif dosyalardan bulayım ekleyeyim size

geldimmm
bu arada kizlar gozunuzaydin youtube acilmis

benim hep açıktıkiiii

Eki Görüntüle 1143424
Pek estetikbir sekilde koyamadim çabucak çektim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

görüntü süper afiyetolsun cnm

ya ben kilo verecegime aliyom niye. az zorlasa doksani gorecem o derece yani. hic mi girmeseydim bu maceraya ne yapsaydim offf

hemen pes etmek yokkk dur bakalım Gülaycımmm bu kiloları sen bir anda almadın kii biraz sabırr acab insülin direncinmi kırılmadı senin bir de d vitaminin düşükse kilo vermen zorlaşır bir baktırsan değerlerine :26:

maşallahın var nuracımmm minik kaçamakların olurdu onları bile terk ettin valla bravooo

yerim ben onuu annesini tanımışşş kerata sonuçta çocuk onlar ne kadar isteselerde dayanamazlar ama mümkün olduğunca şekeri az almalılar

Banu ben ne yaptim biliyormusun iki yumurta yerine iki muz yedim bu dabah meger yanlis yapmisim bir muza izin varmis yumurtalari yapamayinca iki muz aldim
Gene cok yedim arkadas

kuzucum bir sorun yok ki eğer minik yerli muzlardansa 2 tane yiyebilirsin ama ithal büyük muzlarsa 1 tane yeniyor bende bazen öyle uyapıyordum ya şirinemm unuttunmu bence yanlışlık yok

ooo ne güzel benim annem hemşire emeklisi 2 teyzem de hemşire bende öğretmenlikten önce muğla hemşirelik okulunu kazanmıştım ama gitmedim

yarın deneyemem çünkü sabah hastahaneye gideceğim perş sabahı mutlaka deneyeceğim cnm tşkler değişiklik olacak

yap tabiiiii hem deşarj olursun hem endorfin salgılarsınn herşey prensin geleceği için ilerde gurur duyacak annesiyle

Detoks bir zayıflama yöntemi değildir.
Detoks diyetlerinde yapılan en büyük hata ise bu tür diyetler ile kısa sürede ağırlık kaybının sağlamaya çalışmaktır. Çok düşük kalorili, sıvıdan oluşan detoks diyetlerini uzun süreli yapmak belki geçici kilo vermenize sebep olabilir fakat bu diyetler ile verilen kilolar yağdan olmamakta sadece vücuttan kas ve su kaybı olduğu için kilo verseniz de bu kilolar yakın bir zaman sonra hemen geri alınır, kalıcı olmaz ve bu durum sık uygulanırsa metabolizma hızını yavaşlatır.

Yanlış detoks programları sağlığı bozar.
Yapılan düşük kalorili, dengesiz ve yetersiz besinlerden oluşan bu tür programları bilinçsiz yapmak sağlık problemlerine sebep olur. Kalp ritim bozukluğu, mide rahatsızlıkları, hemoroid, bağışıklık sisteminin zayıflaması, dikkat dağınıklığı, tansiyon düşmeleri, anemi, depresyon gibi çok ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Daha sağlıklı olmak için sağlığınızdan olmayınız. Detoks diyetleri kısa sürelidir ve aslında bol sıvı, meyve ve sebze ağırlıklı bir diyet olup, sağlıklıdır.

Herkes detoks yapabilir mi?
Çocuklar, yaşlılar, kalp hastaları, tansiyon hastaları, diabet, karaciğer, böbrek yetmezliği, gut gibi teşhisi konmuş hastalıkları olan kişiler bu tür diyetleri yapmamalıdır.

Çimen suyu
Son zamanlarda en çok satılan çimen suyunun çok güçlü bir detoks olduğu söylenmektedir. Bu tamamen bilim dışıdır. Çimen suyu toplanırken çeşitli otlarında karışabileceği için sağlığa zarar bile verebilir, bu yüzden çimen suyu içmeyiniz.

Detoks karışımları

Piyasa da detoks çayı, ot karışımları çok farklı isimlerde bulunmaktadır. Bunların çoğu izinsiz bilinçsizce aktarlarda karıştırılan ot karışımları olabilir. Tabii ki ot çeşitlerinin ve baharatların sağlığa yararlı olanlar yüzlerce yıldır biliniyor fakat bilinçsizce kullanılan adı ve karışım miktarları belli olmayan bu tür karışımların kullanılması sağlığa zararlı da olabilir.
Detoks diyetinde antioksidanlara ağırlık veriniz,
Detoks programına girmek istiyorsunuz,

· Sabah kalktığınızda ılık bir duş alarak güne başlayınız
· Diyetinizde o mevsime özgü meyve ve sebzeleri tercih ediniz
· Kafein, sigara ve alkolden uzak durunuz
· Günde 10-12 bardak su içiniz
· Her gün hafif 30 dk yürüyüş yapınız
· Aralarda yeşil çay, ıhlamur, adaçayı, nane çayı gibi bitki çayları tüketiniz
· Toksin ve serbest radikal oluşumunu yavaşlatan antioksidanlar, vitaminler ve bazı mineraller de bulunur. Selenyum, E ve C vitaminleri, üzüm çekirdeği ve zarı , soya , bakır,çinko gibi antioksidanları diyette bolca tüketiniz.
· Biberiye, zencefil, dereotu, zerdeçal, kekik, fesleğen güçlü antioksidanlardan. Yemekleriniz de bol bol baharat kullanınız,
· Detoks diyetleri 4-5 günü geçmemelidir
· Kızartma, hamurişi ve tatlıları diyette tüketmeyiniz
· Gün içerisinde hafif klasik müzik dinleyiniz
· Mümkünse stresli ortamlardan kaçınınız

Detoks sıvısı;1
¼ maydanoz suyu+1/2 kabuklu elma ve limon+1 karanfil+küçük tahta tarçını 1 lt suya koyarak bir taşım kaynatıp altını kapadıktan sonra içine biraz mısır püskülü koyup 10 dk dinlendiriniz, süzüp gün içerisinde içiniz,

Uzun süre tok tutarak zayıflamanıza yardımcı olacak detoks ayranının yapılışı.

Detoks ayranı 2 (selahattin duman )

Malzemeler:

1 kase yoğurt

1 kase taze nane

1 kase taze maydanoz

1/4 kase taze dereotu

2 adet salatalık

su

Hazırlanışı:

Yoğurdu koyun ardından salatalığı. maydanozu ve diğer kalan malzemeleride koyun. Suyu isteğe bağlı koyabilirsiniz ve blendırdan geçirin. Buz ve nane ile süsleyerek için.

Gün içinde limitsiz olarak tüketebileceğimiz enerji deposu kilo verdiren çorba.(gül kaynak )
?1/2 Demet Roka Sapı
?1/2 Demet Maydanoz Sapı
?1/2 demet Ispanak Sapı
?4 Dal Taze Nane
?Taze Zencefil (Başparmak büyüklüğünde)
?1 Adet Orta Boy Soğan
?1 Baş Sarmısak
?1 Adet Patates
?2 Adet Havuç
?2 Adet Kreviz Dalı
?3 Çiçek Brokoli
?2 Adet Kırmızı Biber
?6 Dal Fesleğen
?1/2 Kırmızı Lahana
?1/4 Beyaz Lahana

Malzemeleri bir taşım kaynatıp süzeceğiz. Tanesiz olarak suyunu gün boyu tüketebiliriz.

Çorbamızı tatlandırmak için kullanabileceklerimiz:
?Zerdaçal
?Kuru Nane
?Kuru Kekik
?Sumak
?Kırmızı Pul Biber
?Taze Limon Suyu
dosyamdan bunlar çıktı kızlar

Son düzenleme:
hosgeldin cnmmm
valla takima sirf bu yuzden girmek istiyordum kacamak yapmamak icin yada bunyem 1 aydan sonra kacamaklari birakabildi bilmiyorum
bu icecegi hafif beslensem iki gun boyunca icsem yada 3 gun icsem yemeklerden sonra yada once icsem faydasi olur mu acaba ayrica senin tarifleride bekliyorum cnm zahmet olcak ama
birde kahvaltida 1 muz ve peynir yerken yanlis mi yapiyorum acaba dedim ama sanirim bi yanlislik yok dimi

ellerine saglik cnm ayran detoksu bana gore degil havalar biraz isinirsa belki ama kisin yapinca tum gun surduremedim malesef

hoşbuldummm bştanemmm yemeklerden 2 saat sonra iç bitanemm ama en fazla 3 gün yap o zaman cnm kaçamak elbette yapacağız tatlım önemli olan miktarı ve zamanıı akşam ve akşam öğününden sonra kaçamak yapmak çok büyük hata ama sabah bir kaçamak yapmak zorunda kaldıysak diğer öğünlerde dengeleme şansımız olur tatlım

hayır cnm yanlışlık yokk yumurta yemediğin zamanlarda muz yiyebilirsin ama muz yerli olursa 2 tane ithal olursa bir tane yiyebilirsin cnm yanına ilaveten diğer cıs olmayan kahvaltılıklarını ekleyebilirsin cnm

ellerine saglik cnm ayran detoksu bana gore degil havalar biraz isinirsa belki ama kisin yapinca tum gun surduremedim malesef

ayran detoksu biraz zorlayıcı bünye hazır olmalı kilo vermen duraksarsa o zaman yaparsın bitanem

o zaman ben bu detoksu cuma gunune kadar yapayim yemeklerden sonra iceyim bi deneyeyim en azindan insallah bir faydasi olur
ayyuzlumde toz zencefil kullansam diyordu onda taze yok kullansa olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…