Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

kilo vermek için yağdan uzak durulucağı konusunda senle tezatız. ben soğuk sıkım zeytinyağını ve hindistan cevizi yağğını içiyorum resmen kilo vermek için. yağ yakmak için yağ ama sağlıklı yağ yemek şart. ben hemde bol yağla kavanozlarım sirke limon oh misss

hakikaten cadıcım müsait bir zaman da inceleyeceğim videoyu allah ayırmasın bir ömür kuzum doğru diyosun nasip

slm kızlar ben 4-5 gundur baya hastaym yedıgmı affedersınız cıkarıyorum pek bısey yıyebıldıgım soylenemez bugun sabah ayran ıctım onu bıle zor tuttum mıdemde menum yok yanı
tam iyileşemeden işe de gitttin nurcum bu durumda rapğorunu uzatsaydın keşke

ayh tamam kaptiş

aferim uslu cici kız ol böyle

aynı mantıktayız neslim ben çorbalara kuyruk yağı bile koyuyorum eskilerde varmış ne varsa biz aman kokuyo diye diye her sağlıklı gıdayı terkettik ve hastalıklar tavan yaptı şu an bitti bayramda nasipse tekrar yapacağım

canım aktarda yada eczanede balparmak ın 3 lü karışımı varsa en azından onu al. balparmakın bu karışımındaki bal kaliteliymiş ama sade balı değil ona göre sadece 3 lü karışımdaki bal. bu karışımı bulabilirsin heryerde umuyorum. balık yağınıda sakın aktardan alma bak biz banuyla indirimden aldık http://www.eczaonline.com/ocean-orange-omega-3-bal-k-ya-150-ml bu linktekini çocuklara kullanıyorum. sağlıklıyaşıyoruza özel indirim kodu var "sy" yazıp %50 indirimle alabilirsin. bu marka güvenilir ifos 5 yıldız onayı var. eczanede 33tl indirimde yapmıyor

Son haftalarda D Vitamini, Omega 3 yağları, K2 Vitamini gibi vücut için çok önemli işlevleri olan takviyelere değindik. Bugün bunlara Co-Enzim Q 10 maddesini ekleyerek, bu hayati 4 maddenin yararlarını özetleyeceğiz.

MAHŞERİN 4 ATLISI
Son haftalarda D Vitamini, Omega 3 yağları, K2 Vitamini gibi vücut için çok önemli işlevleri olan takviyelere değindik. Bugün bunlara Co-Enzim Q 10 maddesini ekleyerek, bu hayati 4 maddenin yararlarını özetleyeceğiz.
En az temel gıda maddeleri kadar bu takviyelere ihtiyacımız var.
Bu maddeler ilkel çağlarda doğal yollardan vücuda giriyormuş. Ancak modernleşme ve "gelişme" ile birlikte daha önce de söz ettiğimiz nedenlerle yeterince alamıyoruz. O nedenle, dışarıdan desteklerle almak ve bu hayati maddelerin eksikliği nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarından korunmak gerekiyor. Biz hasta olduktan sonra çeşitli ilaçlar alıp tedavi olmaya çalışmak yerine hastalıkları önlemek için bu destekleri almayı tercih ediyoruz. Bu destekleri tıpkı evinize aldığınız et, sebze, meyve gibi temel besin maddeleri gibi düşünün. Çünkü en az onlar kadar bu maddelere de ihtiyacımız var.
Bu konuda çalışma yapan bazı kişiler bu 4 maddeyi "mahşerin 4 atlısı" olarak nitelendiriyorlar. Şimdi tek tek bu hayati maddelerin hangi yönlerden yararlı olduklarını sıralayalım.
D Vitamininin Yararları:
1. İskelet sistemi ve kemik sağlığını güçlendirir, osteoporozu önler,
2. Kalp, damar sağlığını destekler,
3. Sinir sistemi ve beyin sağlığı için önemlidir, Alzheimer, MS, Parkinson, depresyon, çocuklarda hiperaktivite dikkat eksikliği gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde etkilidir,
4. Bağışıklık sistemini destekler, otoimmün sistemi hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinde kullanılır,
5. Kanseri önlemeye yardımcıdır, kanser tedavisini destekler,
6. Crohn, hassas bağırsak sendromu, ülseratif kolit gibi bağırsak hastalıklarının önlenmesi ve tedavilerini destekler,
7. Kolesterol düzeyinin düzenlenmesine yardımcı olur.
Omega 3 'ün Yararları:
1. Kalp damar sağlığı için önemlidir,
2. Kolesterol ve trigliserid düzeylerinin düzenlenmesine yardımcı olur,
3. Beyin fonksiyonlarını destekler, Alzheimer, MS, depresyon gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde kullanılır,
4. Bebeklerde beyin ve göz gelişiminde etkilidir, çocuklarda hiperaktivite dikkat eksikliği ve davranış sorunları tedavisinde kullanılır,
5. Özellikle göğüs, kolon ve prostat olmak üzere kanserlerin önlenmesi ve tedavisinde rol oynar,
6. Osteoporoz ve romatoid artrit tedavisinde çok etkilidir,
7. Crohn, hassas bağırsak sendromu gibi bağırsak hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinde yardımcıdır.

K2 Vitamininin Yararları:
1. Çocukların sağlıklı bir kemik dokusu oluşturabilmeleri için K2 vitaminine ihtiyaçları vardır,
2. Yetişkinlerin, özellikle menopoz sonrası kadınların kemik dokularının güçlendirilmesini sağlar,
3. Vücuda giren kalsiyumun kemikler ve dişler gibi istenen yerlere yönlendirilmesini sağlayarak damarlarda birikip kireçlenme ve plaklara neden olmasını önler,
4. Diyabet tedavisi, hafızanın güçlendirilmesi, doğurganlığın arttırılması, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi alanlarında etkilidir.

Co-Enzim Q 10 veya Co-Enzim QH'ın yararları:
Co-Enzim QH, Q 10'un aktive olmuş, vücudun kullandığı formudur, yani vücut Q 10'u kullanabilmek için QH'a çevirir. 25 yaşın altındaki kişilerde bu kolaylıkla olduğundan onların Q 10 kullanmaları yeterlidir, hatta QH'ı kullanmaları zordur. Ama 25 yaşın üzerindeki insanların mutlaka QH almaları gerekir. Bu madde yaşlandıkça vücutta azalmaktadır. İşlevlerine gelince:
1. Hücreler için dolayısıyla vücut için enerji üretilmesini sağlar,
2. Vücudumuzun en önemli kası olan kalbin ihtiyacı olan enerjiyi sağlar,
3. Kalp-damar sistemini güçlendirir,
4. Antioksidan görevi yaparak vücutta oluşan serbest radikallerin zararlarını önler,
5. Yaşlanma belirtilerini azaltır,
6. Kan dolaşımını destekler ve kan basıncını düzenler,
7. Bağışıklık sistemini destekler,
8. Beyin ve sinir sistemini güçlendirir.
SONUÇ:
Hayati önemi olan bu 4 takviyenin bilimsel çalışmalarla gösterilen belli başlı işlevlerini sıralamaya çalıştık. Ancak sayamadığımız daha birçok faydaları olduğunu biliyoruz ve her geçen gün yeni bir araştırma bulgusuyla yeni bir alanda yararlı olduğunu söyleyen yayınlar yapılıyor. Hastalandıktan sonra ilaç, tedavi ve çare peşinde koşmaktansa sağlıklı beslenmek ve vücudumuz için en az temel besinler kadar önemli olan bu destekleri almak bize akılcı görünüyor.

Nurçin-Okan ÇAĞLAR

http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=3052

Okumayanlar bir göz atsın meleklerim ayrıca sağlıklı yaşıyoruz sayfasını her gin mutlaka takip edin

ben okumuştum bu yazıyı.okan beyi ve dr ahmet aydının beslenmebülteni.com sayfasını hergün sabah ilk açar okurum kimler ne yazmış paylaşmış gerçekten önemli sayfalar

ben okumuştum bu yazıyı.okan beyi ve dr ahmet aydının beslenmebülteni.com sayfasını hergün sabah ilk açar okurum kimler ne yazmış paylaşmış gerçekten önemli sayfalar

kesinlikle neslim her gün mutlaka okunmalı önce bu sayfalar sonra haberler ve yaşasın kk

ben öğle yemeğimi yiyip alışverişe gidicem sonrada ev işi falan arada bakıcam ama çünkü sizsiz olmuyorrr

afiyetolsun ve iyi alışverişler cadıcımm kolay gelsin

bana da kolay gelsin bende pazara gidiyorum brişey isteyen varsa alayım sonrada kışlık domatesin başına geçerim artık ne zaman gelirim bilmemm cici bakın kendinize size iyi sohbetler

doktor dedı uzatalım dıyede ıstemedım ozel sektor nede olsa gercı patronum cok babacanda ofıste tek sayılırım oyuzden gelmek ıstedım

Menü paylaşmayı unuttum. Dünkü menümü paylaşayım ama buradaki ilk günümde kötü bir menü oldu.
Dünkü menüm
Sabah diyetisyen kontrolüm vardı o yüzden kahvaltı yapmadan gittim
Ara 2 adet kayısı
Öğle 5 kaşık patlıcan musakka, bir kaşık pilav, yoğurt
Ara yarım susamsız simit
Akşam 2 dilim börek, donurma
Menüm örnek bir menü değil ama doktorum bugün ödül günün istediğini ye dedi. Böreği özlemiştim eve gidince hemen börek yaptım Daha fazla yerim diye ummuştum ama iki dilim bile fazla geldi. Midem küçülmüş demekki

Sıvı olarak 3,5 litre su, 1 bardak yeşil çay, sınırsız açık şekersiz çay. İş yerinde her dakika çay olunca fazla kaçırıyorum. Bazen acıktırıyor ama içmeden de duramıyorum.
Spor leslie ile 2 mil+15 dak.plates

canım burdanda merhaba. bende 2 taraf zor olur sanmıştım hiç değilmiş. çalıştığım halde yetişiyorum zaten 80 topiğinde katı kural yok mesajları kopyalayıp yapıştırıyorum ben genelde
Bende öyle yaparım artık. Çalışınca gelen giden olunca yazamıyorum. Kaç defa yazdıklarım yarım kaldı gönderemeden çıktım.

Geçmiş olsun canım. Her yerde aynı hastalık var galiba. Burada da acil hep aynı şikayetlerde dolu. Hamdolsun ki benimkilere henüz bulaşmadı. İnşallah da bulaşmaz.

Hoşbuldum canım. İnşallah kısa zamanda hedefe ulaşırız. Kardeşimin düğünü var 1 kasımda. O zamana kadar hedefe ulaşırım diye düşünmüştüm ama olmayacak. Bari 65 olabilseydim bakıp görecez artık.
Canım herşey nasip kısmet. Şimdi koca yok diye sonra da olmayacak değil ya. Allah yazdıysa mutlaka olur. Büyük konuşmamak lazım.

sanki o masum onu yesek nolur ki

asdasdas valla pırt yapıo çaktırmıo

bilmeem
haha kız iyi güldüm sayende

oh iyi yapmışsın canım cumaya kadar sabret bence tartılma
kp ne bu arada

ay bide çaktırmıyor ya yazık
kız dünden beridir gündemimde bu var kadını iyice deşifre ettim
hemde ne deşifre

evet cnm yaptım valla hergun olsa yıne bıkmam
afiyet olsun canım bende bayılırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…