- 27 Şubat 2014
- 9.351
- 16.727
- 298
evet ben bayılıyorum donduruvcuya koyuyorum cok guzel oluyo kavanozdada oluyo ama onu yagla sarımsakla sırkeyle yapıyoruz yagdan dolayı dondurucu daha mantıklı gelıyo.ama yaglı olanında tadı mukemmel oluyo.ama kılo vermek lazım oyuzden uzak duruyorum:)
nur cum tekrar geçmiş olsun sağlıklı acil şifalar tekrar canımslm kızlar ben 4-5 gundur baya hastaym yedıgmı affedersınız cıkarıyorum pek bısey yıyebıldıgım soylenemez bugun sabah ayran ıctım onu bıle zor tuttum mıdemde menum yok yanı
valla bi haber yaşıordur kadın nerden bilecek
baya sükse yaptı benim bu farkedişim
o ürünleri çok acil ddurumlarda kullanırım
yani mecbur kalmadığım müddetçe elimi değmem cıss
yok valla biraz acıktım onunda üzerine su içtim bol bol
kocam olmadan hayat güzel olmuyo kaptan öyle deme
nyie ömür boyu diyosun bilemezsin nolcağını
tam iyileşemeden işe de gitttin nurcum bu durumda rapğorunu uzatsaydın keşkeslm kızlar ben 4-5 gundur baya hastaym yedıgmı affedersınız cıkarıyorum pek bısey yıyebıldıgım soylenemez bugun sabah ayran ıctım onu bıle zor tuttum mıdemde menum yok yanı
ayh tamam kaptiş
kilo vermek için yağdan uzak durulucağı konusunda senle tezatız. ben soğuk sıkım zeytinyağını ve hindistan cevizi yağğını içiyorum resmen kilo vermek için. yağ yakmak için yağ ama sağlıklı yağ yemek şart. ben hemde bol yağla kavanozlarım sirke limon oh misss
canım aktarda yada eczanede balparmak ın 3 lü karışımı varsa en azından onu al. balparmakın bu karışımındaki bal kaliteliymiş ama sade balı değil ona göre sadece 3 lü karışımdaki bal. bu karışımı bulabilirsin heryerde umuyorum. balık yağınıda sakın aktardan alma bak biz banuyla indirimden aldık http://www.eczaonline.com/ocean-orange-omega-3-bal-k-ya-150-ml bu linktekini çocuklara kullanıyorum. sağlıklıyaşıyoruza özel indirim kodu var "sy" yazıp %50 indirimle alabilirsin. bu marka güvenilir ifos 5 yıldız onayı var. eczanede 33tl indirimde yapmıyorya aktara guvenebılsem propolıse bala sıcak bakıyorum ama .nebılıyım.imuneks surup var bagısıklık kuvvetlendırıcı balık yagı gıbı cook ıyı gelıyo yazın ara vermıstım bugun aldım tekrar baslıycam.bagısıklıgı kuvvetlenınce rahat oluyo hakıkaten.kefırı ıcıremıyorum hanımefendıye begenmedı yoksa oda ıyı gelcek ınanıyorum
ben okumuştum bu yazıyı.okan beyi ve dr ahmet aydının beslenmebülteni.com sayfasını hergün sabah ilk açar okurum kimler ne yazmış paylaşmış gerçekten önemli sayfalarSon haftalarda D Vitamini, Omega 3 yağları, K2 Vitamini gibi vücut için çok önemli işlevleri olan takviyelere değindik. Bugün bunlara Co-Enzim Q 10 maddesini ekleyerek, bu hayati 4 maddenin yararlarını özetleyeceğiz.
MAHŞERİN 4 ATLISI
Son haftalarda D Vitamini, Omega 3 yağları, K2 Vitamini gibi vücut için çok önemli işlevleri olan takviyelere değindik. Bugün bunlara Co-Enzim Q 10 maddesini ekleyerek, bu hayati 4 maddenin yararlarını özetleyeceğiz.
En az temel gıda maddeleri kadar bu takviyelere ihtiyacımız var.
Bu maddeler ilkel çağlarda doğal yollardan vücuda giriyormuş. Ancak modernleşme ve "gelişme" ile birlikte daha önce de söz ettiğimiz nedenlerle yeterince alamıyoruz. O nedenle, dışarıdan desteklerle almak ve bu hayati maddelerin eksikliği nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarından korunmak gerekiyor. Biz hasta olduktan sonra çeşitli ilaçlar alıp tedavi olmaya çalışmak yerine hastalıkları önlemek için bu destekleri almayı tercih ediyoruz. Bu destekleri tıpkı evinize aldığınız et, sebze, meyve gibi temel besin maddeleri gibi düşünün. Çünkü en az onlar kadar bu maddelere de ihtiyacımız var.
Bu konuda çalışma yapan bazı kişiler bu 4 maddeyi "mahşerin 4 atlısı" olarak nitelendiriyorlar. Şimdi tek tek bu hayati maddelerin hangi yönlerden yararlı olduklarını sıralayalım.
D Vitamininin Yararları:
1. İskelet sistemi ve kemik sağlığını güçlendirir, osteoporozu önler,
2. Kalp, damar sağlığını destekler,
3. Sinir sistemi ve beyin sağlığı için önemlidir, Alzheimer, MS, Parkinson, depresyon, çocuklarda hiperaktivite dikkat eksikliği gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde etkilidir,
4. Bağışıklık sistemini destekler, otoimmün sistemi hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinde kullanılır,
5. Kanseri önlemeye yardımcıdır, kanser tedavisini destekler,
6. Crohn, hassas bağırsak sendromu, ülseratif kolit gibi bağırsak hastalıklarının önlenmesi ve tedavilerini destekler,
7. Kolesterol düzeyinin düzenlenmesine yardımcı olur.
Omega 3 'ün Yararları:
1. Kalp damar sağlığı için önemlidir,
2. Kolesterol ve trigliserid düzeylerinin düzenlenmesine yardımcı olur,
3. Beyin fonksiyonlarını destekler, Alzheimer, MS, depresyon gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde kullanılır,
4. Bebeklerde beyin ve göz gelişiminde etkilidir, çocuklarda hiperaktivite dikkat eksikliği ve davranış sorunları tedavisinde kullanılır,
5. Özellikle göğüs, kolon ve prostat olmak üzere kanserlerin önlenmesi ve tedavisinde rol oynar,
6. Osteoporoz ve romatoid artrit tedavisinde çok etkilidir,
7. Crohn, hassas bağırsak sendromu gibi bağırsak hastalıklarının önlenmesi ve tedavisinde yardımcıdır.
K2 Vitamininin Yararları:
1. Çocukların sağlıklı bir kemik dokusu oluşturabilmeleri için K2 vitaminine ihtiyaçları vardır,
2. Yetişkinlerin, özellikle menopoz sonrası kadınların kemik dokularının güçlendirilmesini sağlar,
3. Vücuda giren kalsiyumun kemikler ve dişler gibi istenen yerlere yönlendirilmesini sağlayarak damarlarda birikip kireçlenme ve plaklara neden olmasını önler,
4. Diyabet tedavisi, hafızanın güçlendirilmesi, doğurganlığın arttırılması, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi alanlarında etkilidir.
Co-Enzim Q 10 veya Co-Enzim QH'ın yararları:
Co-Enzim QH, Q 10'un aktive olmuş, vücudun kullandığı formudur, yani vücut Q 10'u kullanabilmek için QH'a çevirir. 25 yaşın altındaki kişilerde bu kolaylıkla olduğundan onların Q 10 kullanmaları yeterlidir, hatta QH'ı kullanmaları zordur. Ama 25 yaşın üzerindeki insanların mutlaka QH almaları gerekir. Bu madde yaşlandıkça vücutta azalmaktadır. İşlevlerine gelince:
1. Hücreler için dolayısıyla vücut için enerji üretilmesini sağlar,
2. Vücudumuzun en önemli kası olan kalbin ihtiyacı olan enerjiyi sağlar,
3. Kalp-damar sistemini güçlendirir,
4. Antioksidan görevi yaparak vücutta oluşan serbest radikallerin zararlarını önler,
5. Yaşlanma belirtilerini azaltır,
6. Kan dolaşımını destekler ve kan basıncını düzenler,
7. Bağışıklık sistemini destekler,
8. Beyin ve sinir sistemini güçlendirir.
SONUÇ:
Hayati önemi olan bu 4 takviyenin bilimsel çalışmalarla gösterilen belli başlı işlevlerini sıralamaya çalıştık. Ancak sayamadığımız daha birçok faydaları olduğunu biliyoruz ve her geçen gün yeni bir araştırma bulgusuyla yeni bir alanda yararlı olduğunu söyleyen yayınlar yapılıyor. Hastalandıktan sonra ilaç, tedavi ve çare peşinde koşmaktansa sağlıklı beslenmek ve vücudumuz için en az temel besinler kadar önemli olan bu destekleri almak bize akılcı görünüyor.
Nurçin-Okan ÇAĞLAR
http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=3052
Okumayanlar bir göz atsın meleklerim ayrıca sağlıklı yaşıyoruz sayfasını her gin mutlaka takip edin
ben okumuştum bu yazıyı.okan beyi ve dr ahmet aydının beslenmebülteni.com sayfasını hergün sabah ilk açar okurum kimler ne yazmış paylaşmış gerçekten önemli sayfalar
ben öğle yemeğimi yiyip alışverişe gidicem sonrada ev işi falan arada bakıcam ama çünkü sizsiz olmuyorrr
saol cnm lımonlu maydonoz ıcıyorum ıdrar yollarım baya enfeksıyon kapmısay kıyamam çok geçmiş olsun kekik kaynat iç limonlu
yada nane limon iyi gelir hep
doktor dedı uzatalım dıyede ıstemedım ozel sektor nede olsa gercı patronum cok babacanda ofıste tek sayılırım oyuzden gelmek ıstedım
hakikaten cadıcım müsait bir zaman da inceleyeceğim videoyuallah ayırmasın bir ömür kuzum doğru diyosun nasip
tam iyileşemeden işe de gitttin nurcum bu durumda rapğorunu uzatsaydın keşke
aferim uslu cici kız ol böyle
aynı mantıktayız neslim ben çorbalara kuyruk yağı bile koyuyorumeskilerde varmış ne varsa biz aman kokuyo diye diye her sağlıklı gıdayı terkettik ve hastalıklar tavan yaptı şu an bitti bayramda nasipse tekrar yapacağım
saol balımnur cum tekrar geçmiş olsun sağlıklı acil şifalar tekrar canım
Bende öyle yaparım artık. Çalışınca gelen giden olunca yazamıyorum. Kaç defa yazdıklarım yarım kaldı gönderemeden çıktım.canım burdanda merhaba. bende 2 taraf zor olur sanmıştım hiç değilmiş. çalıştığım halde yetişiyorum zaten 80 topiğinde katı kural yok mesajları kopyalayıp yapıştırıyorum ben genelde
Geçmiş olsun canım. Her yerde aynı hastalık var galiba. Burada da acil hep aynı şikayetlerde dolu. Hamdolsun ki benimkilere henüz bulaşmadı. İnşallah da bulaşmaz.selam kızlar 2 gundur gelmedım aslında bugunde cook ısım var ama bı bakınıyım dedım aklım kaldı.kıslık hazırlık yapıyorum fasulye yaptım dondurucuya koymak ıcın bıde karısık tursularımı cıkardım aradan kızımda 3 gundur hasta ıshal ates gece gunduz huysuz oda ekstradan yordu benı.azonce doktordan geldım ılaclarla bırazcık duzelır ınsallah
Benim boy 1,62. Ben 4 tane doğurdum canımaynı ben benımde hedef 60 tı ne olur ne olmaz dıye 58 e cektım.gercı benım boyda 157 uzun degılım ama ıkı cocuk dogurdum bana 58 yeter.senın bot kactı
Çok geçmiş olsun canım.slm kızlar ben 4-5 gundur baya hastaym yedıgmı affedersınız cıkarıyorum pek bısey yıyebıldıgım soylenemez bugun sabah ayran ıctım onu bıle zor tuttum mıdemde menum yok yanı
Hoşbuldum canım. İnşallah kısa zamanda hedefe ulaşırız. Kardeşimin düğünü var 1 kasımda. O zamana kadar hedefe ulaşırım diye düşünmüştüm ama olmayacak. Bari 65 olabilseydim bakıp görecez artık.Slm meleklerimmmmm dün gece kuzeni yolcu ettim ev bomboş kaldı akşam biraz mahsunlaştım gelemedim özür
ohh senin derin dondurucun varsa süper yaptırır doldurursun içini benim koyacak yerim olmadığı için yok malesef annelik işteyap tabiii bitanemmm elleirne sğalık şimdi yapalım ki ağustos böceği gibi açıkta kalmayalım ben de birazdan gideceğim pazara bugün iş çok en azından domatesimi yaparım pren sese geçmiş olsun ama ilaçlardansa neslinin önerilerine kulak ver kuzum
benimde şimdi gözüm döndü kuzum napıcizzz450 kaloriyi nasıl yakacaksın bakalımm
şayet bu hafta artı çıkarsan kendini ifşa için süper topicler bulacağım sana yada okan beye de mi şikayet etsemkiçok hain gördüm kendimi
bu cuma da eski tartınla tartıl kuzum haftaya değiştirirsin yağ su ölçümü yapanların doğruluğuna pek inanmıyorum ben neyseki kola içmemişsinnn buna da şükür isteyince neler yapabiliyorsun
alemsin cadıcım her mesajında yattım yerlere fazla deşifre etme tazminat davası açarnapsın kadınn içindemi tutsun çaktırmadığını sanmıştır am acadımı unutmuş ben hiç farketmedim
gencecik yaşında bu kadar bilinçli olman o kadar hoşuma gidiyorki prenses sanırtım nazar değdirdim sana
afiyetolsun kuzummm mantı bir derece böreğe de nazar diyelim bugün telafi edersen sorun çıkmaz cnm
makarna ve bueno bunlar karatayın neresinde bebişimm ayrıca böyle yaparak insülin direncini nasıl düşüreceksin sen bakimmm
bu tür ürünle işlenmiş ürün kuzumm bence normallerinden daha zararlı hafızandan sil bence
hmmmm demek değişikmişşş şekeri de azmış merak da etmişsinnnn eee napalım şimdi affedelimmiii
nihayet bitanemm hoşgeldin aramıza bence takım ruhu kilo vermeni hızlandıracak zaten istikrarlı bir şekilde çoğunu verdinn hedefe de birliklte ulaşırız inş
afiyetolsun cnmmm ama bol bulgur pilavı diye bir şey yok 3 kaşığı geçmemeye çalış cnm benim
bunca spora akşam birşey yemeden acıkmadınmı kuzummm
afiyetolsun cnmmmm penguen dansını sevdin bakıyorum bir de cephanesiz savaşa gidilmez lafına bayıldım çok haklısın çantamdan ceviz hiç eksik olmaz
bu menüyü cadalozun yemesi lazımdı bebişimmm
cezanı sindiye bırakıyorum şimdi çekip yollayacağım
artı çıkarsan yakarımmmm bugün yarın telafi etmeye çalış kp in size gezme izni vermesin iyisi
allah eksik etmesin cnmm ama misafir gelip gidince çok kötü oluyor işte
bende işler bitmeden kk ya da girmem sporda yapamam
koca yok diye iş yapmayacak olursak ben ömür boyu tatilim
sanki o masum onu yesek nolur ki
asdasdas valla pırt yapıo çaktırmıo
oh iyi yapmışsın canım cumaya kadar sabret bence tartılmagünaydın kızlar. yav sanki ben üç gündür inadım inat moduna girdim. dün öğleden sonra götürdüğüm onca şeyden sonra ağzıma bişe vurmadım. normalde dayanamam kolaya da bilirsiniz. dün yine kp getir kola içek dedi. ben içmemeyi başardımaslında kilom kaç o nuda çok merak ediyom ama şu sıra tartılsam bile gerçeği yansıtmayan rakamlar çıkacak onun da farkındayım. kızlar ya sanırım benim baskül kp ye gidecek. eşim kaç gündür istiyorsan yağ su ölçümü yapanlardan netten bak dedi. baktım baktım. o bana baktı ben ona baktım. birsürü çeşit var karar veremedim. tartı günü tartısız kalırsam hiiiiç şaşmayacam.
hemde ne deşifreay bide çaktırmıyor ya yazık
kız dünden beridir gündemimde bu var kadını iyice deşifre ettim
afiyet olsun canım bende bayılırımevet cnm yaptım valla hergun olsa yıne bıkmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?