- 20 Eylül 2013
- 13.303
- 15.829
- 228
banum ne güzel anlatmışşın.üstüne bişi konuşmak olmaz. kurutma fırını konusunda hemfikiriz uğraşamam açıkçası. bend badem sütünü bazı durumlarda kullansamda inek sutu vazgeçilmezim. bende yatmadan en azından zıplama sıçrayış hareketini yapıcam ekstradan
thelifecoo sitesinden alıntıdır.
Asidik mi yaşıyorsunuz?Asidoz nedir?
Vücut sıvılarımızın gereğinden fazla asit taşımasına asidoz diyoruz.Oysa vücudumuzun bütün organları asit/alkali dengesinin korunmasına göre yaratılmıştır.Yanlış beslenme ve stresle asidik hale gelen bedenimiz karşılık vermeye başlar ve biz bunları hastalık olarak adlandırırız;
* Sivilcelenme
* Egzama
* Osteoporoz(kemik erimesi)
* Kanser
* Kalp rahatsızlıkları
* Erken yaşlanma
* Saç dökülmesi
* Tırnak kırılmaları
* Karaciğer hastalıkları
* Böbrek yetmezliği
* Kronik yorgunluk
* Diyabet(Şeker hastalığı)
* Kronik yorgunluk
* Ayak mantarları
* Seks isteğinde azalma
* Ve Kilo alma akla gelen ilk örnekler
En basit olarak kilo almayı örnek alalım. Biz gittikçe daha asidik olmaya başladığımız zaman, vücut yaşamsal organlara giren asitlerin yaratacağı hasarı önlemek için savunma mekanizmalarını çalıştırmaya başlar. Bu asidin yağ hücrelerinde depolanması olarak bilinir. Bir savunma mekanizması olarak vücut aşırı asidik olmamak için yağ üretir ve bunları yaşamsal organlardan uzak yerlerde adeta paketleyerek depolar. Yağ ilk bakışta yaşamsal organları hasarlanmaktan kurtarmasına rağmen aşırı yağ birikimi daha uzun vadede başka problemlere yol açmaktadır.
Bütün bunlarla mücadele etmenin en temel yolu vücudumuzun asit / alkali dengesini kurabilmektir.
ay bitanem ama iyi kalplilikte sana yetisemem o bir gercek bide cok sabirlisin :))
peyniralti suyu en dusuk kalorilisini almistim burada emziren annelere mavi rengi dusuk kalorli olani tavsiye ediyolar sut yapsin die bende alinca aliskanlik olmus hep mvi aliyorum en dusuk kalorili Hemde tadi da guzel
hahaha sonra yorgun oldugu zamanlar su cocuga yalniz yatmasini bi ogretemedin dicek ayni benim koca :))
oy masallahkaptanim ama bana zor gelir heralde ufak ufak baslarim baslarsam
normaldir bitanem yeni ortam insallah en kisa surede alisirsin cnm
olur bitanem baslayabilirsem bugun baslicam yarindan itibaren mecburi baslicam
bence olur
bende eskiden yapiyodum yatmadan 100 defa hopluyodum bugun yine baslim
neslim cok guzel bi yazi olmus
ben sana mercimek bugday gostermistim yaa cimlendirme icin bugun yapamaya karar verdim hangisi olmaz demistin
Öglen ve aksama bir kornişon doğramıştım,bulgurla netice alamayınca pirinçle denicem hafta basında demiştim kaptanım,zaten bu lapa bın aslı pirinç yazıyo hep,evt şalgam kaçamak olmuş
Banada uyar,artık banyoda zıplarım millet sesimden rahatsız olmasınbunun Devamını diğer taraftan yazarım
Ay insallah neslimmm su kilolari bi verelim atalim agirliklari ustumuzden ne guzel olur yaza fit girelim hepberaber
Slm kizlar gorusmeyeli nasilsiniz ben azonceye kadar iyiydim ama sagolsun evsahibim sinirlerimi ziplatti((
Caldi kapiyi actim bagirmaya basladi kapinizin onunu silinde gorunce ben utaniyomda yok ortak gider almiyomus diye enayimi zannediyomusuzda daha neler neler bizim katta dort daire var kapiyida bitek ben actigim icin butun zilgiti ben yedim otamatikman offfff yaaa sanki ortak gider aldida biz vermedik yaa hayir bide en temizde benim kapimin onu her evi sildigimde orayida siliyom offff cok agirima gitti ya koca adam durduk yere azarladi cocuk gibi; (((((((((
Hayir yani soyleyeceksende bi adabi edebi vardir insan gibi soyledinde bizmi yapmadik yada hanimini yolla o soylesin ne hakla azarliyon dimi ; (((((
Neyse menumu yazim ben
sabah iki kati yumurta zeytin peynir salatalik yesil cay cig fistik
ara dort limonlu acik sekersiz cay bir sade kahve
aksam bir tabak kisir bir bardak ayran tursu
ara adacayi
ikibucuk litre su ictim 45 dk yurudum
Tamam ben ip atliyom bugum suan fitnesteyom en son atliyimBanada uyar,artık banyoda zıplarım millet sesimden rahatsız olmasınbunun Devamını diğer taraftan yazarım
tabiki bizden ne kurtulurAy insallah neslimmm su kilolari bi verelim atalim agirliklari ustumuzden ne guzel olur yaza fit girelim hepberaber
Safece susuyorum utandim
06,30:2 bardak su
07,00: limon maydanoz 1 diş sarımsak ve çörekotu .Bugün hepsini toptan blendırdan geçirdim onu çiğne bunu yut ohooooböyle pratik oldu
10,00 : kk+hibisküs
15,30: kivili kefir
19,00 ızgara balık salata
2,5 lt limonlu su
1 fincan kahve
Spor sabah 7*5 tibet yogası
öğleden sonra 45 dk koşu bandı ve karışık
az sonra yeşilçay ve kapanışş
Eki Görüntüle 1408910 Eki Görüntüle 1408911 Eki Görüntüle 1408912 Eki Görüntüle 1408913
Safece susuyorum utandim3
Ah neslim her zaman süper gidiyosun sonra ne oluyosa nazar mı oluyor ne.Son dk da tüm emeklerini yok ediyosunSevgili Takim arkadaslarim aksam menumu sabote ettim utaniyirum ama yazmak zorundayim cezami kesin yapicam soz
sabah kalkinca 2 brd su ve maydonuzlu karalahanali suyum
kahvaltim az yumurta 1 muz
12.00 de 1 kivi 1 kefir ve 6 mercimek kofte
ve
aksam rezaketim
18.00 de 1 kas y.mercimek yemwgi yogurt ve yarim kiymali pide 4 kasik pastirmali makarna
cezami hakettim
spor 1 saat kardiyo lesli plates
100 ip atlama
Bugünkü menum
Sbh öglen aksam pirinç lapası,bol yeşillik,Havuç,yogurt
1 Türk kahvesi,2 yeşil cay
30 dklık Leslie,8dklık karın videosu,200 mekik
iyi akşamlar güzeller bugün bende karatay diyetine başladım ve çoook şaşırarak farkı gördüm bugün ilk defa öğün aralarında başım dönüp içim titremeden bir gün geçirdim ve bugün her zamankinden de aktiftim sporumu da yaptım ev işlerini de gezmeye de gittim çok mutlu oldumçünkü genelde halsizliğim olurdu ve bişey yapsam diğerini yapamazdım ayrıca öyle çok açlıkta hissetmedim bide su içmeyi arttırırsam tamamdır. eveet bugünkü menüm;
sabah: yemekten bir saat evvel 2 bardak su, form çayı, yarım muz, bir elma tarçınlı ve bir bardak süt
öğlen: bir tabak zeytinyağlı karnabahar ve bir kase yoğurt
akşam: 2 kaşık bulgur ve ızgara köfte yanında yoğurt
arada da biraz badem ve ceviz
su 2-2,5 lt kadar
spor: 25 dk basic fitness ve 15 dk leslie (1mil)
birde birkaç gündür yazmayı unuttum ben yemeklerden yarım saat evvel çörek otu çiğniyorum bi yararı varmıdır kesin bilmiyorum ama
teşekkür ederim kaptanım
Çok sevindim bitanemmm kendin deneyimleyerek görmen daha iyi oldu .İçtiğin su ya da limon dilimleri ekle tatlım.Sindirimi geciktirerek acıkmayı önlüyor ayrıca vucudu alkali hale getiriyor.
Maşallah sana ikinci günden böyle bir kusursuz menü beklemiyordum.Harikasın bitanemm
40 dk spora şapka çıkarıyorumzorlanmaman ne güzel.Bu arada bir uyarı daha yapayım tatlım evet karatayda sabahları 1 ad olmak kaydıyla meyve yiyebiliyoruz fakat meyveyi kesebildiğin kadar kes canım kilo vermeyi yavaşlatıyor ben son aylarda meyve bile yememiştim ama yine de tarçınlı yanında sütle tüketmen harika
Çörekotunu ben 2 yıldır sadece sabahları çiğneyerek yutuyordum. Taki bugüne dek bugün sabahki yeşil içeceğime karıştırdım tatlım sen de yapabilrisin sabah birkaç dal maydanoz yarım limon suyu ve 1/2 bardak klorsuz su bunları rondo veya blendırdan çekip kahvaltıdan önce iç tatlım.
Bence etkisi çok fazla bağırsakları kayganlaştırarak sindirimi kolaylaştırıyor cnm.
teşekkür ederim kaptanımkahvaltı için yarında yumurtalı olanı deniycem bide öyle gözlemleyim kendimi yavaş yavaş bi düzen tutturcam inş. Sabah içeceği deniycem ama pek içebilceğimi sanmıyorum yarından itibaren sular da limonlanıyor şimdi de gidip yeşilçayımı demleyeceğim ama onu ancak ıhlamurla içebiliyorum
yuhhhhhh manyak adam sanki mükemmel bakıyo binaya da bu fırçayı kayıyo. ayrıca çok lazımsa alsın ortak gider ay gece gece sinirlerim zıpladıSlm kizlar gorusmeyeli nasilsiniz ben azonceye kadar iyiydim ama sagolsun evsahibim sinirlerimi ziplatti((
Caldi kapiyi actim bagirmaya basladi kapinizin onunu silinde gorunce ben utaniyomda yok ortak gider almiyomus diye enayimi zannediyomusuzda daha neler neler bizim katta dort daire var kapiyida bitek ben actigim icin butun zilgiti ben yedim otamatikman offfff yaaa sanki ortak gider aldida biz vermedik yaa hayir bide en temizde benim kapimin onu her evi sildigimde orayida siliyom offff cok agirima gitti ya koca adam durduk yere azarladi cocuk gibi; (((((((((
Hayir yani soyleyeceksende bi adabi edebi vardir insan gibi soyledinde bizmi yapmadik yada hanimini yolla o soylesin ne hakla azarliyon dimi ; (((((
canım çok sevindim memnun kalmana. sen birde vücut alıştıktan sonra haftada bir kilodan fazla verince mutluluğu.iyi akşamlar güzeller bugün bende karatay diyetine başladım ve çoook şaşırarak farkı gördüm bugün ilk defa öğün aralarında başım dönüp içim titremeden bir gün geçirdim ve bugün her zamankinden de aktiftim sporumu da yaptım ev işlerini de gezmeye de gittim çok mutlu oldumçünkü genelde halsizliğim olurdu ve bişey yapsam diğerini yapamazdım ayrıca öyle çok açlıkta hissetmedim bide su içmeyi arttırırsam tamamdır. eveet bugünkü menüm;
sabah: yemekten bir saat evvel 2 bardak su, form çayı, yarım muz, bir elma tarçınlı ve bir bardak süt
öğlen: bir tabak zeytinyağlı karnabahar ve bir kase yoğurt
akşam: 2 kaşık bulgur ve ızgara köfte yanında yoğurt
arada da biraz badem ve ceviz
su 2-2,5 lt kadar
spor: 25 dk basic fitness ve 15 dk leslie (1mil)
birde birkaç gündür yazmayı unuttum ben yemeklerden yarım saat evvel çörek otu çiğniyorum bi yararı varmıdır kesin bilmiyorum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?