Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Hosgeldin bulbul ebismil canim karataydiyeti candir :)
hoşbuldum :) valla ne yalan söyleyim sizlerle tanışmadan evvel bana biraz safsata gibi geliyordu inanmıyordum ama burda canlı örneklerini görüp bide kitabını okuyunca ne kadar çok yanıldığımı anladım

Helalll olsun sana süper annem benimmm mezuniyetinde partimi yapsak burda ne yapsak

bu günkü menüm
sabah: tarçınlı muz ve elma ve greyfutsuyu (bir daha içmeyecem)
öğlen: kase ısır, 1 patatesli milföy
akşam: 4 köfte, salata, ayran
biraz kavrulmuş fıstık, süt

sevmedinmi tadını greyfurtun canımmmm ben çok seviyorumm şu kavrulmuş fıstıkları hiç olmazsa suda beklet tatlımmm öğlenki

Offf ne zor yer kırılmış rabbim acil şifalar versin küçüğe

Dünkü menün gayet güzel tatlım sabah tarçında ekleseydin 10 üzerinden on verecektim 9,5

2 dilim ekmek demek

Allah'ım hala deli gibi burnum yanıyor yaaa

Aman juniorıma geçmesin bitanemmm kıyamam sana

Günaydınlar herkese kızlar ben de dünkü menümü yazayım
Sabah kk kahvaltısı
Öğle kuşbaşılı pide
Akşam et sote salata
Su 2 lt

Leydim senin yemeklerini evden götürmekten başka çaren yok bebişimmm yoksa için kuruyacak

Hosgeldin bulbul ebismil canim karataydiyeti candir :)

Bugün bunu tekrar test etmiş bulunuyorum keisnlikle Karatay candır

kızlar kocaman günaydın hepinize

Tünaydınnnn bitanemmmmm

VCalla nelsim seni spor cezası korkutmuyor cısımı da yerim paşa paşa sporumu da yaparım modundasın ama ne oluyor sadece o gün yediğin cısları yakmış oluyorsun depodakiler sabit kalıyor o yüzden sana süpoer ceza buldum

Cıs yediğinin ertesi günü sabahtan akşama kadar tamamen çiğ bnesleneceksinnn Yaşasın raw

Ya sorma neslim dayanamadım tutamadım kendimi napcaz bilmem.. Akşam yemeğimi çorba salata geçiştireyim istiyorum bakalım inşallah yapabilirim..

Salata çorba doğru çözüm kuzummmm ama işyerine yemeklerini götürmen tekrar söylüyorum bıkmadan her gün söylemeye devam edeceğim şart

Yanında yemeğin olsaydı karşılarına kurulur afiyetle yerdinnn yemek bulma derdin olmazdı yaşasın kötülükkkNe fenayımmm

Bülbülümm ömür boyu diyetlerle uğraştığım için hemen hemen hepsini denedim ben kuzum.O yüzden karatay candır

Hatta bugün tekrar test ettim misafirlerime rağmen sabah kuru börülceli tarhana yedim yanında bol turp
fakat akşama kadar acıkmayan ben 14,30 da acıktımm

Ev tarhanası olmasına rağmenn içindeki un acıktırdı bitanemmm zamnala sen de deneyimleyeceksin herşeyi

Kitapta okumuşsundur D vitamini B 12 ve omega 3 de kilo vermede çok önemli şayet değerlerin düşükse kilo vermen yavaş olur tatlım.

Karatay Diyeti’yle HAYATINIZI DEĞİŞTİRECEK 24 Saat!
  • Saat 20:00 Bu saatten sonra meyve dahil her şey yasak! Şekersiz bitki çayı, limonlu suya izin var
  • Saat 21:00 Aşırı miktarda meyve ve meyve suyu tüketildiğinde, vücudumuzun kan şekerinde aşırı miktarda yükselme görülür.Kan şekerleri, kan yağlarına dönüşür ve yağ olarak birikirler. Selülit nedenidirler. Selülit, insülin ve leptin direncinin önemli bir belirtisidir.
  • Saat 22:00 Sakın bir şeyler atıştırmayın! İnsülini yükseltmeyin. Leptin hormonun salgılanmasını engellemeyin!
  • Saat 23:00 Yatmadan önce 30 dakikalık bir yürüyüş harika olur.
  • Saat 24:00 Eğer kilo vermek ve verdiğiniz kiloda kalmak istiyorsanız; kilo verirken halsizlik, bitkinlik, isteksizlik ve yorgunluk hissetmeden, mutlu ve enerjik bir şekilde yaşamayı arzuluyorsanız; unutkanlık şikayetinden kurtulmayı, düşüncelerinizin berraklaşmasını ve yaptığınız işe kolaylıkla konsantre olmayı hedefliyorsanız, Karatay Diyeti tam size göre.
  • Saat 01:00 Uyku önemlidir. Vücudunuzun gecenin karanlığından faydalanmasına izin verin.
  • Saat 02:00 Siz uykunun derinliklerine dalarken zayıflatan hormon leptin uyanıyor ve en yüksek düzeyde salgılanmaya başlıyor.
  • Saat 03:00 Hormonlarımız arasında en son keşfedilen leptin hormonu, bir gemiyi yüzdüren birinci kaptanın görevini yürütür. Birikmiş olan yağlarımızın yakıt olarak kullanılabilmesi ve enerji sağlayabilmesi için, leptin hormonunun salgılanması şarttır. Gece ve gündüz, leptin hormonunun salgılanmasına fırsat verdiğimiz zaman kilolarımızı rahatlıkla verebiliriz.
  • Saat 04:00 Sağlık için son derece önemli olan bir yapıtaşı da kolesteroldür.
  • Saat 05:00 Her türlü kolesterol kuvvetli bir antioksidandır, bakteri ve virüsleri de yok etmekle görevlidir. Hücreleri, serbest oksijen radikallerinin tahribatına karşı koruyarak; kalp–damar hastalıklarının, kanserin ve dejeneratif hastalıkların gelişmesini önler. Beynimizde bulunan ‘serotonin’ (mutluluk hormonu) reseptörlerinin normal bir şekilde çalışmaları kolesterol sayesindedir. Aynı zamanda bütün seks hormonları ve stres hormonlarının yapımında da kolesterol kullanılır.

• Saat 07:00 Kahvaltıda köy tereyağında yumurta, arzu edilirse pastırmalı olarak… Yanında 8-10 adet zeytin, bir avuç içiniz kadar beyaz peynir, 1 çay bardağı ceviz içi, arzu edildiği kadar domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka veya tere ve limonlu çay.
  • Saat 08:00 Herhangi bir ekmek, poğaça, simit vb yenmeyecek!
  • Saat 09:00 Kuvvetli bol protein ve sağlıklı yağ (örneğin tereyağı) içeren bir kahvaltının hızlandırdığı metabolizma sonucu, harcanan kalori miktarı 4-5 kilometrelik bir koşuda harcanan kalori-enerji miktarına eş değerdir.
  • Saat 10:00 Ara öğün-şart değil!
    Acıkma hissi oluşanlara şekersiz bitki çayı ile birlikte bir avuç içi kadar ceviz yeter ve artar.
  • Saat 11:00 Her gün bir antioksidan vitamin ile birlikte mutlaka 2-3 gr katkısız Omega-3 tüketmenizde fayda var.
  • Saat 12:00 Öğle yemeği. Bir tabak zeytinyağlı taze yeşil fasulye, 3-4 adet ızgara köfte, 1 kase yoğurt, turp ve havuç ile hazırlanmış salata ve bir tatlı kaşığı keten tohumu olabilir.
  • Saat 13:00 Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir. Geleneksel usulde hazırlanmış sirke, mide hazmını ve midenin boşalmasını yavaşlatır. Bu nedenle son derece faydalıdır.
  • Saat 14:00 Öğle yemeği sonrası işe başlamadan önce 15-20 dakika yürümek, siz çalışırken yağlarınızın yıkılmasını, göbeğinizin erimesini veya selülitlerinizin yok olmasını kolaylaştırır.

• Saat 15:00 Ara öğün-şart değil! Yine acıkma durumu olanlar bir elma ve bir avuç tuzsuz yer fıstığı ile taze limon eklenmiş su ya da şekersiz çay tüketebilir.
  • Saat 16:00 Her gün 2-3 litre sıvı almaya dikkat edilmeli. Öğünler arasında bol limonlu su, limonlu şekersiz çay ve ayran içilebilir.

• Saat 17:00 Üzerinde diyet yazsa dahi kurabiye, bisküvi, çikolata, şeker vb yenilmeyecek.Hiçbir şekilde gazlı içecekler kullanılmayacak. İnsülin ve leptin direncini başlatır ve giderek artırırlar.
  • Saat 18:00 Akşam yemeği. 3-4 kalem kuzu pirzolası, mevsim salatası, zeytinyağlı enginar yenebilir.

• Saat 19:00 Yemeklerde ve salatalarda ısıl işlem görmemiş soğuk sıkım zeytinyağı kullanılabilir. Mısırözü ve ayçiçeği yağları yemek pişirme ve kızartmalarda kesinlikle kullanılmayacak! Margarin haline dönüştürülmüş olan sıvı yağlar da fazla miktarda trans yağ meydana gelmektedir. Bu sebeple margarin kesinlikle yasak!
http://www.canankarataydiyeti.com/k...iyetiyle-hayatinizi-degistirecek-24-saat.html

evet banum haklısın kaçamak arkası raw en azından yarım raw

Zaman zaman bilgileirmizi tazelemekte fayda var dedimm
tesadüfe bak bende karatayla zayıflama grubuna baktım bugun belki unuttuğum veya beni motive eden bişiler olur diye

Yarım raw olmaz neslimmm madem ceza tam raw olacak Ceza istedin verdimmm şikayet yok
tamam banum da bugun
sabah yumurta peynir yedim
öğlen yoğurt yedim
az önce taze süte tarçın koydum içtim cezamı tam rawla yarın çekiyorum ozaman söz . akşamdan başlayım hayvansalı keseyim
senden gelen herşeye razıyım banummmmm

Bugün için demedim kuzumm yarın başla tatlımm.Cıs yediysen ertesi gün kuzu kuzu başla rawa yoksa raw cezaları artar gün olarak Canımsınnnn yaza çıpçıtır göreyim seni

bugün bende bir tarif vereyim istedim
mercimek yemeği:
mercimek en az geceden ıslatıyorsun ki asidik yapısı kaybolsun. ısladığın suyu döküyorsun. soğan salça ve mercimegi koyuyorsun hepsi çiğden kaynayınca en kısık ateşte 20dk daha pişiriyorsun indirmeye yakın yağını döküyorsun arzuya göre ben kalın yada ince bulgur koyuyorum sonra altını kapatıp 15dk dinlendiriyorum bulgurlarda şişmiş oluyor biliyorsun karatayda fazla pişirmemek lazım bulguru gi si yukseliyor çünki. ama diri olmuyorlar gayet yumuşak oluyorlar. birde ben bu yemeği bazen sarımsak yoğurt ekleyerek yiyorum mantıya en iyi alternatif oluyor.

bizim amasya da bat yaparlar batı da anlatayim :)
mercimek haslanir yada 2 gün ıslatılır, biraz bulgur yada yarma ( kırık buğdaydır), yine kırık bakla içi haslanır yada demlenir suda, soğan domates biber maydanoz salça hepsi çığ olacak ama bi de çekilmiş ceviz eklenir . tuz karabiber kırmızı biber . bunlar hepsi kariatirilir. ve tercihe göre asma yapragina sarılıp yenir . bizim orada kisira rakiptir. günler içinde alternatiftir
bu bat aynı zamanda bizim sarmalarda kullanılır iç olarak

Son düzenleme:

Tarif için teşekkürler neslimmm .Ama tamamen pişirmek yerine mercimek buharda pişirilse daha güzel olmaz mı kuzumEvet tatlım artık bulgur pilavı diye bir şey hayatımdan çıktı benimde aoğuk suyla şişirince de aynısı oluyor üzerine tereyağı dökülünce tabiii boş yenecekse

SEROTONİN TUZAĞI GIDALAR

SEROTONİN TUZAĞI GIDALAR

Karatay sağlıklı beslenme ve yaşam prensiplerini uygularken bazı tuzak yiyecekler var ki, bunları hayatımızdan çıkarmamız gerekir.

Bu Tuzak gıdaları daha az tüketme aşamasında ve sonunda hayatımızdan tamamen çıkarma yolunda şüpheye düştüğünüzde ‘gıda etiketi’ni okuyunuz.

Dikkat etmeniz gereken baş roldeki suçlular yüksek früktozlu mısır şurubu, beyaz un, şeker ve her türlü hidrojene olmuş yağdır.

Tuzak maddeler “suçlu katkı maddeleri” enerji barlarından tutunuz tam buğday ekmeğine kadar pek çok gıdada bulunurlar ve bu yiyecekleri tuzak haline getirirler. Bu tuzakları ayırt etmek kolaydır aslında. Ve, bu sizin sorumluluğunuzdadır.

Unutmayın, kendi sağlığınızdan siz kendiniz sorumlusunuzdur.

En yaygın Serotonin tuzağı gıdalar:

Şekerli aromalı şuruplu kahveler
Beyaz ekmek ve de her türlü unlular, ekmekler, simitler, tost, poğaça, kurabiyerler
Makarna ve borek
Çikolata
Çikolatalı süt
Dondurma
Galeta ve krakerler
Gazozlar
Kremşanti
Krepler
Meyvesuları (taze veya fabrikasayon)
Pasta-kek-
Reçel, marmelat gibi sürülebilir yiyecekler
Sıcak çikolata
Şeker (beyaz, esmer, pudraşekeri)
Şekerli kahvaltılık gevrekler
Donut, waffle (şekerli unlu amerikan simidi, benzeri yiyecekler)
Turtalar
Gıda şurupları, tatlandırıcıları.

TUZAK GIDALARI GÜNDELİK HAYATINIZDAN TAMAMEN ÇIKARIN!

Karatay basın ve internet yansımaları…

Destek Verin Paylaşın!

Bebek sahibi olmak isteyen ve hamile olan ANNELERE 10 UYARIMIZ
Bebek sahibi olmak isteyen ve hamile olan ANNELERE 10 UYARIMIZ

1. Doğal besleneceksiniz!
2. Aşırı karbonhidrat yemeyeceksiniz.
3. Meyve şekerli sıvı ve gazlı içecekleri tüketmeyeceksiniz.
4. Açık havada bol bol yürüyeceksiniz!
5. Yaz aylarında uzun uzun denizde yüzeceksiniz, yüzme bilmiyorsanız bebeğiniz için öğreneceksiniz!
6. D Vitamini değerlerinizi 100 ng/ml’in üzerine çıkaracaksınız. Yüksek D vitaminin toksik etkisi yoktur, korkmayın!
7. B12 ve Folik asidinizi yükselteceksiniz!

8. SAKIN ŞEKER YÜKLEMESİ YAPTIRMA! KENDİNİ VE BEBEĞİNİ HİPOGLİSEMİ KRİZİNE SOKMA! Kendinin de bebeğinin de insülin direncini artırma!
9. Bol bol balık, doğal köy tereyağı, doğal yoğurt, köy yumurtası tüketeceksiniz.
10. Bol bol uyuyacak ve sürekli sevdiğiniz bir müziği dinleyeceksiniz!

PROF. DR. CANAN EFENDİGİL KARATAY

Destek Verin Paylaşın!

Hahaha haklısın kaptanım da yemek yapamadım ki ne getireyim yanımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…