- 11 Temmuz 2013
- 1.071
- 2.186
- 163
Bu gunku menumu yazim bari
sabah: bir yumurta avuc ici kadar peynir ve yesil sogan
oglen: bir servis kasigi barbunya plaki, bir dilim ekmek,
aksam ustu: iki kasik manti
aksam: menemen, ayran turp
canım benim bakalım normal beslenmeye geçince gelicekmi ben onu merak ediyorum... zor bişey başaraıyosunuz ama o kesinn
Perşembe sabahı kuzenimle birlikte tartıldık 63,8 dim kuzum
ben de şoktayım 5. günde 2,5 kilo ki biliyorsun ben zor veren biriyim
barbunya pilakiyle ekmek yemeyi nasıl becerdinnn
mantı sadece leptini bölmüş yoksa kararında oh şükür buna razıyımmmreglin bitince sporuna da başlarsan süper olur
banum ne desin bu hafta ödül olarak hepimiz spora ek zıplama. ip atlama yapalım 70-100 arasında
banum ne desin bu hafta ödül olarak hepimiz spora ek zıplama. ip atlama yapalım 70-100 arasında
thelifecoo sitesinden alıntıdır.
Asidik mi yaşıyorsunuz?Asidoz nedir?
Vücut sıvılarımızın gereğinden fazla asit taşımasına asidoz diyoruz.Oysa vücudumuzun bütün organları asit/alkali dengesinin korunmasına göre yaratılmıştır.Yanlış beslenme ve stresle asidik hale gelen bedenimiz karşılık vermeye başlar ve biz bunları hastalık olarak adlandırırız;
* Sivilcelenme
* Egzama
* Osteoporoz(kemik erimesi)
* Kanser
* Kalp rahatsızlıkları
* Erken yaşlanma
* Saç dökülmesi
* Tırnak kırılmaları
* Karaciğer hastalıkları
* Böbrek yetmezliği
* Kronik yorgunluk
* Diyabet(Şeker hastalığı)
* Kronik yorgunluk
* Ayak mantarları
* Seks isteğinde azalma
* Ve Kilo alma akla gelen ilk örnekler
En basit olarak kilo almayı örnek alalım. Biz gittikçe daha asidik olmaya başladığımız zaman, vücut yaşamsal organlara giren asitlerin yaratacağı hasarı önlemek için savunma mekanizmalarını çalıştırmaya başlar. Bu asidin yağ hücrelerinde depolanması olarak bilinir. Bir savunma mekanizması olarak vücut aşırı asidik olmamak için yağ üretir ve bunları yaşamsal organlardan uzak yerlerde adeta paketleyerek depolar. Yağ ilk bakışta yaşamsal organları hasarlanmaktan kurtarmasına rağmen aşırı yağ birikimi daha uzun vadede başka problemlere yol açmaktadır.
Bütün bunlarla mücadele etmenin en temel yolu vücudumuzun asit / alkali dengesini kurabilmektir.
inşallah canım bu hafta değilse haftaya halledicem silinecek o kart
MAVİM RAW MI YAPTIN SEN MENULERİ İYİCE MERAK ETTİM YAZ HADİcanım benim bakalım normal beslenmeye geçince gelicekmi ben onu merak ediyorum... zor bişey başaraıyosunuz ama o kesinn
NAPICAZ ALKALİ KALMAYA ÇALIŞICAZ O NEDENLE RAW DESTEKLİ BESLENİYOZYA KAPTANLA BERABER. ASLINDA YAPTIĞIMIZ DİYET KARATAY+RAW = ALKALİ BESLENME OLDU :)ama bennnnnnn
napalım neslimmm
Herkese musmutlu güpgüzeeelll bir gün diliyorum canlarımmm sevgi pıtırcığınız yine iş başındaa
yok canım raw yapamam sanırım bilmiyorum... geçmiş yapayım dedim ama bitmiyoooMAVİM RAW MI YAPTIN SEN MENULERİ İYİCE MERAK ETTİM YAZ HADİ
NAPICAZ ALKALİ KALMAYA ÇALIŞICAZ O NEDENLE RAW DESTEKLİ BESLENİYOZYA KAPTANLA BERABER. ASLINDA YAPTIĞIMIZ DİYET KARATAY+RAW = ALKALİ BESLENME OLDU :)
BANUM GÜLDEN SELAM GETİRDİM ÜSTÜMDE KALMASINaramıza hosgeldın canım
3. takım kaptanıda aramız daydı eriğim dogum yapmıs olması lazım
kaçamak kaçamağı dogurur onun için kaçamağa başlamamak lazım ben 21 aydır hala yapmıyorum
banu cuğuıma da selamlar çok öpüyorum onu
canım bulgur haftada 3-4 kaşığı geçmeyeceği için mercimek çorbasına veya baska bir yemege koymamaya calısıyoruz...kendınızı bulgura alıstırmayım...ben bulgur la yapılan yemeklere bulgur yerıne artık kıyma koymaya calısıyorum et yemeyı sevmedıgım ıcın hem kıymadan proteın alıyorum hem bulgur fazlalıgı almamıs oluyorum
MAVİM TAVUĞUNUN KÖY TAVUĞU OLDUĞUNU UMUYORUM. BULABİLİYORMUSUN KÖY TAVUĞU, YUMURTA FİLAN ORDAçarşamba :
sabah : 1 dilim çavdar ekmeği, 1 haşlamış yumurta, 2 dilim salam peynir çay
öğle : haşlanmış tavuk ve yoğurdu karıştırıp bol pul biber ve karabiberli çakma mantı
akşam : salıdan kalan çorbadan 1 kepçeden biraz az, 3 köfte,1 kaşık pilav yoğurt
İNANIYORUM EKSİ GÖRECEKSİN TATLIM GAYRETİN YETER.cuma gününden itibaren pek dikkat edememiştim malum yol tatil falan artı ile dönmüştüm bu sabah itibari ile o artıyı sıfırlalamama 100 gr kaldı.. suyu bu hafta çooookkk az içtim aslında onu artırabilseydim eminim şuana sıfırlamış eksiye geçmiştim ama olmadı yarına inşalllaaaahhhhh 100 gr olsun eksi görürüm.... dua edin kızlar bugün sırf protein olarak götürücem günü
MAVİM TAVUĞUNUN KÖY TAVUĞU OLDUĞUNU UMUYORUM. BULABİLİYORMUSUN KÖY TAVUĞU, YUMURTA FİLAN ORDA
BİZİM KASAP KESİP TEMİZLİYOR. YOK UNUDA BULAMAZSAM YEŞİLKÜRE KÖYTAVUĞU ALIYORUM KASAPTA VARmaalesef canım köy tavuğu pek bulamıyorum bulsamda kesicek adam yokkkk
ama yumurtam %90 köy yumurtası kullanıyorum eğer biterse mecbur marketten, yoğurdu kendim köyden gelen sütle yapıyorum misss gibi kaymaklı bu hafta sonu yokum diye alamadım hazır yoğurt aldımmm uzun zaman sonraaa allahımmm dedimmm bu ne
BİZİM KASAP KESİP TEMİZLİYOR. YOK UNUDA BULAMAZSAM YEŞİLKÜRE KÖYTAVUĞU ALIYORUM KASAPTA VAR
AÇIKÇASI BENİM ÖYKÜM DE O KADAR ANLATMAMA RAĞMEN HATTA ÇOK ŞEYİ BİLDİĞİ HALDE KÖY TAVUGU DEDİNMİ HATTA PARÇA ETE BİLE TİKSİNİYOMU NEDİR BURUN KIVIRIYO KAVGA DÖVÜŞ TADIMLIK YEDİRİYOMya aslında bizim buraya salı günü köysen getiriyorlar ama açıkçası hiç kasap falan aramadım kendim yapamam diye hiç almadım.. 2 3 üç kasapta denk geldi o zaman aldım o kadar... bide benim kız yemiyo oysa bilse o daha güzel çocuk işte...
AÇIKÇASI BENİM ÖYKÜM DE O KADAR ANLATMAMA RAĞMEN HATTA ÇOK ŞEYİ BİLDİĞİ HALDE KÖY TAVUGU DEDİNMİ HATTA PARÇA ETE BİLE TİKSİNİYOMU NEDİR BURUN KIVIRIYO KAVGA DÖVÜŞ TADIMLIK YEDİRİYOM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?