Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Peki tatlım ben de mesaj yazdığın saat anladımmm acaba saatleriylemi yazsak kızlar ne dersiniz

merhabalar,
nasilsiniz? yogun bir gun gecirdigimden tahmin ettigim gibi yazamadim ve maalesef aksam 8 e kadar yogunluk devam ediyor. benbugunki menumu paylasim fakat cok guzel bir menu olmadi disarda oldugumdan. sabah bir dilim ekmek biraz peynir maydanozla kahvalti yaptim ve elmali cayimdan ictim. arada elma oglen 2 dilim ekmek peynir arasinda. aksamda corba yaninada yogurtlu kuskonmaz ben birazdan cikcam aksam grsrz

evde bi ufaklık olduğu için gözümün önünde her an çeşit çeşit çikolata var benimde sigara bağımlılığı gibi çikolata bağımlılığım var ama kaç gündür yemiyorum ablam valla direk o dediklerini düşünüyorum üç yaz evvel bikini giyebiliyordum bi yaz gitmedim izmire ikinci yaz gittiğimde hiçbişeye sığamıyordum kışın bi nebze de yazın o rengarenk yazlık cicileri giyememek çok zoruma gidiyor oyüzden elimi bi çikolataya atcak olsam hemen bunları düşünüyorum

En hızlı yenilenen organımız hangisi?

Göz ve beyin dışında kalan tüm organlar kendini yenileyebiliyor!.. Peki, en hızlı yenilenen hangisi?..

Hücrelerin yenilenmesi; yani eski hücrelerin yerini yeni hücrelerin alması, organlarımızın hep genç kalmasını sağlayabilir…

Bazı organlarsa kendini yenileyemedikleri için yaşlanmaya mahkum oluyor!.. Koku alma ve öğrenme merkezleri haricindeki diğer beyin hücreleri, tam anlamıyla oluşumunu tamamladıktan sonra yenilenemeyen sinir sistemi ve kornea haricinde yenilenemeyen gözler gibi, yaşlanmaya karşı direnemiyor.

Midedeki asit karşısında hücrelerin dirençli olmadığını belirten araştırmacılar, mide duvarındaki hücrelerin 3 ila 5 gün arasında yenilendiğini vurguluyorlar.

Midede olduğu gibi bağırsaklarda da hücrelerin zor şartlar altında olduğunu belirten uzmanlar, bu hücrelerin hızla yenilendiklerini ve bu sürenin 2 ila 5 gün arasında değiştiğini ifade ediyor.

Tat moleküllerini sinirler yoluyla beyne ileten dilde bulunan 10 bin tomurcuğun her birinde 50 hücre bulunuyor. Bu hücreler her 10 günde bir kendini yeniliyor.

Yağ, protein, şeker ve kan yapımı için gerekli olan maddeleri depolayan karaciğervücudun en güçlü organlarından biri. Karaciğer kendisini 6 ayda yeniliyor.

Akciğerde hücreler farklı periyotlarda yenileniyor. Bu da solunan havanın temizliğine göre değişiyor. Yenilenme süresi ise altı ayla bir yıl arasında diğişiyor.

Yaklaşık 100 bin adet olan saçların her bir teli ayda 1.25 santimetre uzuyor ve kendisini 3-6 yılda yeniliyor.

İskelet de vücudun sürekli kendini yenileyen bölümlerinden biri. Kemiklerin de 10 yılda bir tam anlamıyla kendini yenilediği tahmin ediliyor.

Yıllarca kalp hücrelerinin doğduktan sonra değişmediği sanıldı ama kalp kendini 20 yılda yeniliyor.

Demek ki gözlerimiz ve beynimiz için yapılacak pek bir şey olmasa da, diğer organlarımızı ömür boyu genç tutabiliriz… Ama öğrenme merkezini hep dinç ve etkin tutmak da elimizde!..

İşte organlar ve yenilenme saatleri:

23 – 01 arası: Safra kesesi
01 – 03 arası: Karaciğer
03 – 05 arası: Akciğer
05 – 07 arası: Kalın bağırsak
07 – 09 arası: Mide
09 – 11 arası: Dalak, pankreas
11 – 13 arası: Kalp
13 – 15 arası: İnce bağırsak
15 – 17 arası: Mesane
17 – 19 arası: Böbrek
19 – 21 arası: Kalp
21 – 23 arası: Bedenin Isıtılması

Alıntıdır

http://yumurtaliekmek.com/en-hizli-yenilenen-organimiz-hangisi/

Demekki şayet sağlıklı beslenirsek göz ve kalp harici şu an hasta hücrelere sahip tüm organlarımız tazelenecek bunu bilmek bile süper değil mi

Bitanem kendini aşırı zorlama yavaş yavaş herşey Hiç yemesen daha iyi tabii ama bitter çiko çok zorda kalırsan 1-2 kare yiyebilirsin fakat mümkünse erken saatlerde cnmm.

Bitanem kendini aşırı zorlama yavaş yavaş herşey Hiç yemesen daha iyi tabii ama bitter çiko çok zorda kalırsan 1-2 kare yiyebilirsin fakat mümkünse erken saatlerde cnmm.
regl olunca daha beter tutcak benim bu çikolata krizlerim oyüzden ozamana saklıyorum bu haklarımı sonra ipin ucunu kaçırırım diye korkuyorum

İşte vücut saati: Neyi Hangi Saatte Yapmalıyız?
Ana Sayfa» Kişisel Gelişim

Doç. Dr. Kürşat Karacabey, insan vücudunun her işi yapabilmesi için ideal bir saati bulunduğunu, hangi işin hangi saatte yapılması gerektiğinin insanın genlerine kodlandığını söyledi...
Karacabey, yaptığı açıklamada, canlılarda, biyolojik bir ritmin varlığının söz konusu olduğunu, insanlarda biyolojik sistemin çeşitli durumlarda ve farklı sürelerde salınım gösterdiğini söyledi.

Sağlığın, insanların yaşam biçimiyle doğru orantılı olduğunu ifade eden Karacabey, "Yaratıcımız insanın saati kurması gibi tüm insanların vücut saatini kurmuş ve bilim adamları da bu saatin açıklamasını yaparak gün içerisinde hangi aktivitelerin gerçekleştirilmesi gerektiğini yapılması gerektiğini açıklamıştır" dedi.

Her işin verimli ve başarılı şekilde yapılabilmesi için ideal bir saatinin olduğunu, hangi işin hangi saatte yapılması gerektiğinin insanların genlerine kodlanmış olduğunu kaydeden Karacabey, başarı ve verimliliğe iş ya da etkinliğin yapıldığı zamanın önemli etkisinin olduğuna dikkati çekti.

Neyi ne zaman yapmalı?

Karacabey, hangi iş ya da etkinliğin sağlıklı ve verimli bir şekilde günün hangi saatinde yapılması gerektiğine ilişkin şu bilgiyi verdi:

"Saat 01.00-02.00: Verimliliğin ve dikkatin en düşük olduğu saatler. Bu saatte hala çalışanlar hata yapmaktadır. Çünkü vücut kendini uykuya ayarlamıştır. Görme ve refleksler zayıftır, istatistiklere göre bu saatlerde yapılan trafik kazaları oldukça fazladır.

Saat 03.00: Metafizik ve yoğunluk safhası, bu saatlerde insan içe dönüktür, bedensel ve ruhsal olarak karanlık bir safhadır. Melatonin hormonun salgılanması arttığından dolayı kişi tembel ve kararsızdır. Bu saatlerde insanların bunalıma girme ve intihar eğilimleri yüksektir.

Saat 04.00: Vücut kendini yeni güne hazırlamaya başlar ve enerji üretilmeye başlanır. Kan basıncında yükselme ve damarlarda gerilmeler oluşmaya başlar. Bu nedenle 04.00-06.00 saatleri arası enfarktüs krizi geçirme oranı oldukça yüksektir. Kalp rahatsızlığı olanlar ve erken saatlerde spor yapanların dikkatli olmaları gereken bir zaman dilimidir.

Saat 05.00-06.00 arası yeni güne merhaba saatidir, stres hormonu gündüz değerinin yaklaşık altı katına çıkar. Vücudumuz harekete geçer, gece boyu kayıp edilen enerji tekrar yerine konulur. Metabolizma hareketlenir ve günün işleri için enerji ve protein sentezlenir. Artık vücut yeni güne başlamak için hazır pozisyondadır.

Saat 07.00: Organizma uyanmıştır, ancak hala zayıftır, kaslar ve eklemler ısınmamış hala soğuktur, bu saate spor yapmaktan kaçınmalıyız. Spor yerine güzel bir kahvaltı yapmalıyız, sindirim sistemi iyi çalışmaktadır. Karbonhidratlar hiç depo edilmeden direk enerjiye çevrilmektedir. İstediğimiz gibi kahvaltı yapabiliriz.

Saat 08.00: Nabız ve tansiyon yükselmeye başlamıştır. Uyurken yaklaşık 60 olan kalp atım sayımız uyandığımızda sağlıklı bireylerde yaklaşık 72-78 atış arasına çıkar. Çalışmamız için gerekli olan bu kalp artışı kalp krizi riskini de artırabilir. Kahvaltı sonrası içilen sigaralara da çok dikkat edilmesi gereken bir saattir çünkü damarlar her zamankinden daha fazla daralmaktadır.

Saat 09.00-11.00: En etkin çalışma saatleridir. Kısa süreli bellek en yüksek seviyede olup bu saatler yoğun çalışma için en uygun ve en verimli saatlerdir. Aynı zaman da konsantrasyon ve mantıklı düşünüp karar vermek için en ideal saat olarak göze çarpmaktadır.

Saat 12.00-14.00: Yorgunluğun baş göstermeye başladığı saatlerdir. Dikkat dağılmaya başlamış ve uyku hali oluşmuştur. Beyine giden kan miktarı azalmaya başlamıştır. Çünkü öğle yemeği saati gelmiş kan sindirim için yoğun olarak mide tarafından kullanılacaktır. Öğle yemeğinin ardından uyku hali iyice bastıracaktır. Bu saatlerde öğle uykusu yapabilen kişilerde enfarktüs geçirme oranı yaklaşık yüzde 30 oranında düşecektir.

Saat 15.00: İnsanın kendisini en mutlu hissettiği saattir. Bu saatte mutluluk hormonu endorfinin salgılanması en yüksek seviyeye çıkar. Yeni işler için enerji yeniden gelmiştir, belleğimiz tam yerindedir. İkinci en verimlilik dönemi yaşanır ama bu verimlilik oranı sabahkinden daha düşüktür.

Saat 16.00-17.00: Adrenalin hormonu en yüksek seviyeye ulaşmıştır ve kaslar çok güçlü durumdadır. Kuvvet artışı en yüksek seviyeye ulaşmış, organlar yüksek performansla çalışmaktadır. Beyin-kas koordinasyonu mükemmel boyuttadır. Küçük kas gruplarının da en güçlü ve en etkili olduğu saat dilimidir. Yapılan istatistiklerde olimpiyat rekorlarının en çok bu saatlerde kırıldığı saptanmıştır.

Saat 18.00: Vücutta yorgunluk başlar ve vücut akşam yemeğine kendini hazırlamaya başlar. Kaslarımız güçsüzleşmeye başlar ve midenin en fazla asit salgıladığı saatlerdir. Pankreas bu saatte oldukça aktiftir. Akşam yemeğine başlamak için ideal bir zamandır.

Saat 19.00-20.00: Havanın kararmaya, vücudumuz uykuya hazırlık yapmaya başlar. Melotonin hormonu havanın kararması ile birlikte salgılanmaya başlar. Kan basıncı azalır ve nabız yavaşlarken mide de sindirim işlemi devam etmektedir.

Saat 21.00: Yemek yemenin en tehlikeli olduğu saattir. Sindirim işlemi sona ermiştir ve organların günlük görevi sona ermiştir. Bu saat ve bu saatten sonra yenilecek her şey midede sabaha kadar hazmedilmeden bekleyecektir. Hazmedilmeyen bu besinler midede çürüyecek ve zararlı çöp halini alacaktır. Bu zararlı asitler bağırsak ve mide mukozasına zarar verecek ve rahatsızlıklara neden olabilecektir.

Saat 22.00: Bu saatte alyuvarların aktivitesi artar, vücut bağışıklık sistemimiz etkin çalışmaya başlar. Sigara kullananlar bu saatte son sigaralarını içmelidir. Çünkü bu saatten sonra vücudumuz nikotin gibi zehirli maddeyi vücuttan uzaklaştıramaz. Sabah saatlerine kadar vücutta kalan bu zararlı madde vücudu zehirler.

Saat 23.00: Uyku için en ideal saattir. Stres hormonu salınımı oldukça azalmış, vücut gevşemeye başlamış, rahatlama ve sakinleşme hali oluşmuştur. Tansiyonumuz ve vücut ısımız düşmüştür. Uykuya daldığımızda 10 dakika sonra kalp atışı ve beynimizin aktiviteleri yavaşlar. Kişi 25 dakika sonra derin uykuya geçer.

Saat 24.00: Biz uyurken vücut kendini onarmaya ve yenilemeye başlar. Akşam yemeğinde aldığımız besinler hücrelerin onarımı için kullanılır. Hücreler yenilenir ve saçlarımız uzar. Gün içerisinde yıpranan bütün dokularımız uyku esnasında yenilenir. Bu günlük yenilenme fırsatını kaçırmamız biraz yaşlanmamız anlamına gelmektedir"

Alıntıdır

http://www.aktuelpsikoloji.com/iste-vucut-saati-neyi-hangi-saatte-yapmaliyiz-7891h.htm

Merhaba Salihacım hoşgeldin canımm İyiyiz şükür sorn değil cnm ne zaman müsait olursan geçmiş yapar yazarsın heopimiz öyle yapıyoruz Dışarıda olmayı ben bahane olarak kabul etmiyorum sakın yanlış anlama Salihacım ama zamanla düzelecek eminim Akşam süper yalnız tebrik ederim

kizlar ikinizde yenisiniz ve basaracaksiniz arkaniza bakinca grur duyacaksiniz
sevgili banum
kaptanim
sakin mutavazi olma
senden fedakar anac
bikmayan usanmayan
birini daha tanimadim
gene bi ton bilfi paylastin
banu sen bizim herseyimizsin ...

iyi akşamlar güzeller bugünkü menüm
sabah: kahvaltıdan 1 saat evvel çörek otu ve iki bardak su, yarım saat evvel iki tane kuru kayısı ve form çayı
bir haşlanmış yumurta, domates, peynir, zeytin, bir avuç ceviz ve yeşil çay
öğlen: küçük bir muz, elma tarçınlı ve iki kaşık yoğurt birde dayanamadım yaptığım kekin tadına baktım ama sadece küçük bir dilimcik
akşam: döner (sadece eti, ekmek yok), salata, ayran
bugün bide iki avuç kadar çekirdek yedim ev halkı etrafıma oturmuş çatır çutur çitleyince dayanamadım
su: 3,2 lt limonlu
spor: 25 dk basit egzersiz ve 10 dkcık low impact cardio ( aslında 30 dk idi ama ancak on dk dayanabildim ne zormuş )
yatmadan evvelde bir bardak yeşil çay içerim birazdan

Slm kizlar nasilsiniz
menumu yazim ben
sabah omlet zeytin peynir cig fistik bi avuc yesil cay
Ara form cayi sade kahve
aksam bi tabak sebzeli bulgur pilavi biber tursusu bir parca tavuk ayran
ara yesil cay
3 litre su ictim 30 dk yuruyus yaptim
kiz 1 tabak bulgur pilavida ne ola
o kadar pilav yasakkk
ayrica yesillik namina bisi yok elestirmeden gecemedim senden takimca atak bekliyoz ona gore

efenim geldim bir menumu yazayim coxuklari yatirp cekyat keyfi yapicimm
bugunki menum
sabah kalkinca 2 brd su biraz sonra maydonozlu ispanakli limon suyuna detoks icecegim
7.30 da 2 muz tarcinli 2 ceviz
12.30 da salata 1/4aavakado ve cimlenmis mercimek 2 de ceviz
18.30 da pazi. Ispanak. Maydonoz limonlu detoks icecegi ve yarim saat sonra
Bol brokoli sarimsak limon ve yagla. 1 kasik demlenmis bulgur. 2 kasik kurufasulye yemegi etli
spor
saat 17 gibi oflumla 25dk bisiklet turu yaptim
saat 20 civarinda 55dk kardiyo yaptim
yarin herkese bol eksiler dikerim

İyi akşamlar meleklerimmmm

kizlar ikinizde yenisiniz ve basaracaksiniz arkaniza bakinca grur duyacaksiniz
sevgili banum
kaptanim
sakin mutavazi olma
senden fedakar anac
bikmayan usanmayan
birini daha tanimadim
gene bi ton bilfi paylastin
banu sen bizim herseyimizsin ...
Oyyyy meleğimmm teşekkür ederim güzel sözleirn için bitanemmm Siz de benim herşeyimsiniz

Bübülümm afiyetolsun canımm fakat zamansız sebze meyve yememeye çalışıyoruz kuzum faydasından çok zararı var o yüzdne domates tercih etme tatlım.Yazın bol bol yiyeceğiz şimdi kış mevsiminin güzellliklerinden faydalanalım yumurtayı çift yemelisin domates yerine de turp havuç vb eklersen acıkmazsın cnmm
günlük 1 porisyon meyve hakkın var bitanmem koruma dönemine geçince acısını çıkartırsın Akşama su miktarı ve spora bayıldımm acele etme birdne yüklenme yaval yavaş çoğaltırsın cnmm

Slm kizlar nasilsiniz
menumu yazim ben
sabah omlet zeytin peynir cig fistik bi avuc yesil cay
Ara form cayi sade kahve
aksam bi tabak sebzeli bulgur pilavi biber tursusu bir parca tavuk ayran
ara yesil cay
3 litre su ictim 30 dk yuruyus yaptim

Nelsimuyarılarıları yapmış ebwamcım

kiz 1 tabak bulgur pilavida ne ola
o kadar pilav yasakkk
ayrica yesillik namina bisi yok elestirmeden gecemedim senden takimca atak bekliyoz ona gore

Çok haklısın neslim

Afiyetolsun tatlım ama yine cezadan kaytramışsınn hani tam raw yapacaktın neys e2 kaşık pişmişten birşey olmaz harikaısn neslim yarın tartı yüzünü güdlürsün kuzum

Gelelim benim gün soru raporuma
06,30: 2 bardak su
07,00 yeşillk suyu (maydanoz 1/2 limon tatlı kaşığı çörek otu ve 1 diş sarımsak bu gelenekselleşti)
09,30 Kahvaltı kk+ kuşburnu
1 şekersiz kahve+ 2 kuru erik hemen kahvaltı sonrası
2,5 lt limonlu su

18,00: akşam yemeği =kelle paça + 10 çeşit otlu bir yemek komşumuz yapmış salata

fıstıklar kelle paçaya rawdan kalan filizlenmiş nohutları ekledimmm süper oldu ne pişmiş ne çiğ 2 yemek kaşığı kadardı
Leptinin dibine vurdum bugün Acıksaydım kefir ve meyvemi içecektim ama gerek kalmadı

Birazdan yeşilçayımı içerim ve kapanış

45 dk spor koşu bandında yürüyüş tiffnay rothe plunk + barfiks hareketleri

Eklentiler

• 20150212_104751.webp
    36,8 KB · Görüntüleme: 98
  • 20150212_175514.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 123
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…