Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

aynen yumukcum hem adaşız hem de maalesef aynı şeyleri yaşamışız. ben de despot olmaya çalışıyorum ama takan kim kötükedihüso
geçenlerde yazmıştım buraya. oğlum anneannesinin gözünü morartmıştı taşla. cumartesi günü yine geldi. çöp atmaya gidiyormuş da çöp varmıymış. amacı oğlumu kudurtmak. ben parka gidiyorum diyor. gerçi ben de evi temizledim iyi oldu ama oğlum bizim parkı sevmiyor. o sadece parkın orada parktaki oyuncaklara dokunmadan oynuyor. dışarıda olmayı seviyor oğlum. balkon tarafından geldiklerini duydum kendimi göstermedim hiç. yandaki evin arkasında içinde su olan pis tenekeler var. elleme onlara diyor 5 metre uzaktan. ben de çıktım alsana anne dedim. kedi vardı orada. oğluma diyorki hadi kediye taş at. bende dedimki atma oğlum yazık. kafasına gelir gözüne gelir kan akar falan. zaten hayvancığın bir gözü çıkmış. takan kim. oğlum duraksadı. yerden taş alıp eline verdi atsın diye kötükedihüso eee çocuk anlamıyor işte hangisi doğru hangisi yanlış.
ertesi gün tekrar paka götürmek için kudurttu çocuğu bende o kedilere taş attığı için cezalı dedim anlasın diye. ortalığı yırttı tabii velet. bende gittim onlarla. bizim oralarda sokaklarda kadınların oturması meşhurdur Çok üzgünüm çoook parkta komşularıyla sohbet ediyor. oğlum kendi kendine oynuyor yada başka çocuklar oynatıyor. onun amacı torununu göstermek hep söylemişimdir. cumartesi bırakırım mesela. hemen ayakkabılarını sorar koydun mu diye. 09:00 - 09:30 gibi söylemesine göre hemen dışarı fırlıyorlar. sabahları serin oluyor. o kanı canı olmayan öğretmeni bile yapmıyor bunu. genelde de hafta sonları hastalanır oğlum
parka gittiğimiz akşam beraber bakkala gittik. hem arabalar geçiyor hem dar bir yol. minibüs yolu aynı zamanda işlek yani. hadi sen koş ben seni yakalayayım diyor oğluma yaaa Çok üzgünüm çoook karşıdan araba geliyor off offf. en meşhur lafı da birşey olmaz kötükedihüso herşey olur allah korusun

benimkide bişe diyemez valla bende yumuk gibi yaptım şimdi benden çok çekiniyo arada sürtüşmeler oluyo tabii ama ben üste çıkınc bişi diyemiyo
sabah
misafirim geldi abimler kıymalı yumurta kırdım 1 tane yemişimdir herhalde
peynir
domates salatalık
1 dl ekmek
çay

yaa asıl bomba yarın arkadaşıma gidicem sana dolma sarıyorum diyo z.yağlı napıcam yaa puff pirinç 2-3 tane yesem noolur akşam yemem ertesi gğnde cuma bugün 62.4ü gördüm çok şükürr iyi gidiyorum ama yarın kalori bombaları beni bekliyo

Çok hklısın canım içmez olur mu bunlar daha minik bıraksak klozet suyunu bile içerler valla. Canım ya işin zor gerçekten kendi annen dahi olsa birinin bakması zor helede kayınvalide olunca eminim daha zordur. Aman dikkat etsin sen yinede her bıraktığında tembih et evde içmeye çalıştı flan diye örnek ver gözü korksun ben öyle yaparım genelde ki kendini suçlu hissetmeden çocuğuma iyi baksın benide yanlış anlamasın diye benimde annem çok alıngandırda Öptüm bebişini canım...:1hug:

bence kayınvalideden kayınvalideye değişiyordur
kaynanam eltimin çocuğuna bakıyor bir yeri karıştırmıyor kızıyor kaynanam
ve hiç grip olmadı geçen gün babası dondurma almış kaynanam bağırıyordu hasta ettin çocuğu daha dondurma yeme zamanı gelmedi onun için diye
hiç bir yerde de ellettirmez ama o da çok şımarık o ayrı konu :1shok:

oy oy oy oyyyy
maşşallahh bu hafta içinde bir kez daha aynı şeyleri yersen bak nasılda pşman oluyorsun kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile
kaydirigubbakcemile3Şeniz
:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:uyanık seni ..... nasılda bilmiş söyleyecegimi ..kaydirigubbakcemile
okudum güzelim ....

slm herkese,
bişey okudum demin paylaşmak istedim güzel hatunlar...

• 12/5/2005 - Diyet ve Diyetler İdeal kilo
Diyet ve Diyetler İdeal kilo Diyet yapanların çoğunun, arzuladıkları kilo`ya ulaşma ve o kilo`da kalmada başarısız olduğu bilinen bir gerçek. Verilen kilo`ların geri alınması ve diyetler`in bırakılma oranı 5 yıl içinde %90’lara ulaşıyor. Bu nedenle, birçok kişi sürekli yeni diyetler ve tedavi programlarına yöneliyor veya tümüyle diyet`i bırakıyorlar
Fazla kilo`ların yalnızca yemekle ilgili olmayabileceğini düşündünüz mü? Belki de yıllardır yaptığınız diyetler`e rağmen kilo vermemenizin ve hatta kilo almanızın altında yatan neden, tiroit hormonu azlığı yada açığa çıkmamış şeker hastalığı gibi hormonsal bir bozukluk olabilir. Ayrıca, kilo`lu iseniz kan basıncını, kolesterolünüzü ve ürik asit düzeyinizi de bilmeniz gerekir. Fazla kilo`ya eşlik eden birçok tıbbi sorunun da bulunduğunu unutmamalıyız. Kısacası, günümüzde sağlıklı kilo vermenin yolu, öncelikle şişmanlığın, estetik bir kaygıdan öte, ciddiye alınması gereken bir sorun olduğunun kabul etmenizden ve bu konuda doktorunuza danışmanızdan geçiyor.

Diyet tipleri, tümüyle aç bırakan diyetler`den orta derecede kısıtlama yapan dengeli diyetler`e kadar değişiyor. Bu diyetler genellikle kısa dönemli kilo kaybı sağlıyor ama özellikle destekleyici bir izleme yapılmadığında uzun dönemle kilo kaybını korumada başarılı olamıyorlar.

İşte iyi ve kötü yanlarıyla bazı popüler diyetler :

Düşük-Karbonhidratlı Diyetler

Düşük karbonhidratlı diyetler, aynı miktarda kalori veren yüksek karbonhidratlı diyetler`e göre düşük karbonhidratlı diyetlerle daha hızlı kilo verildiği gözlemine dayanıyor. Karbonhidrat kısıtlaması sonucunda vücut proteinleri yakın olarak kullandığında kas kitlesi azalıyor. İdrarda proteinlerin yıkım ürünleri olan ketonlarla birlikte vücuttan daha fazla sodyum ve su atılıyor. Karbonhidratlar daha sonra tekrar diyete sokulduğunda ise bu kayıp geri dönüyor. Düşük karbonhidratlı diyetler`le vücut bileşiminde veya kilo kaybında başka bir değişim gözlenmiyor. Bu diyetler genellikle yeterli kalsiyumdan ve diyet lifinden yoksunlar. Görüldüğü gibi, düşük karbonhidratlı diyetler yarardan çok zarar veriyor.

Yüksek-Karbonhidratlı Diyetler

Yüksek-karbonhidratlı diyetle`rin çoğu Akdeniz diyet`i ile uyumlu. Bu diyetler öncelikle kompleks karbonhidratlar, sebzeler ve meyvelerle yeterli besin maddelerisağlamakta ve tam yağlı süt ürünleri ve yağlı protein kaynaklarını keserek yağ alımını kısıtlamakta.

Vejetaryen Diyetler

Vejetaryen diyetler tipik olarak az-yağlı, yüksek karbonhidratlı, bol lifli diyetler olup enerji ve besin maddelerini kompleks karbonhidratlar, sebzeler ve meyvelerle sağlanması hedefine uygulanır. Vejetaryen kısıtlamalar, süt ürünleri dahil bütün hayvansal ürünlerin kısıtlanması durumunda özellikle protein ve B12 vitamini noksanlığına neden olabilirler. Süt ürünleri içeren ya da süt ürünleri artı yumurta içeren vejetaryen diyetler`i planlamak daha kolaydır. Birçok kilo verme programında vejetaryen seçenekler mevcuttur.

Tek Besinli Diyetler

Uzun-dönemli uygulanamayan tek-besinli diyetler, yenen besinin ne olduğu kadar belirli bir besinin ne zaman yendiğinin de önemli olması düşüncesine dayanmakta. Bu diyet`in temeli, taze meyve yenmesidir; protein, niasin, kalsiyum ve demir noksanlığına yol açabilir. Diğer bu tip diyetler`de sık görülen bir sorundur.

Çok Düşük-Kalorili Diyetler

Aşırı şişmanlığın diyet`le tedavisindeki önemli bir gelişme, besinlerle enerji alımını günde 800 kcal gibi düşük miktarlara indiren çok düşük kalorili diyetler`in uygulanmasıdır. Bu diyetler hızla kilo vermesi gereken hastalara yönelik olup genellikle kilo fazlalığı %30 ya da fazla olan kişiler içindir. Bu diyetler`in kesinlikle bir doktor, diyetisyen ve davranış psikologunun da katıldığı bir ekibin kontrolünde uygulanmaları gerekir.

Bireyselleştirilmiş Orta Derecede Enerji Açığı Diyetler`i

Yakın zamanda uygulanmaya başlanan bireyselleştirilmiş orta derecede enerji açığı diyetler`i, aşırı kilolu olmayan kişilerin diyetler`i ile aynı ilkeleri izlemektedir, yani toplam yağ alımı, toplam kalorilerin %30 veya protein %15’i ve karbonhidrat (primer olarak kompleks karbonhidratlar) %55 veya daha fazlası ile sınırlıdır. Ancak, önerilen enerji alımı, bazal metabolizma hızına (BMR) göre hesaplandığında günde ortalama 500-600 kcal kadar bir enerji açığı yaratacak şekilde ayarlanmaktadır. Bireyselleştirilmiş orta derecede enerji açığı diyetler`i, günümüzde obezite uzmanları tarafından kabul edilmektedir. İdeal kilonuza yalnızca kısa süreli diyet`le değil, yaşam ve beslenme tarzınızda kalıcı değişimler yaparak ulaşmaya çalışın. Besinsel değişimler sağlığınıza katkıda bulunacak, kronik hastalık risklerini azaltacaktır. Düzenli fiziksel aktivite, kalp hastalığı riskinizi azaltmanın yanı sıra kanser ve şeker hastalığı riskini de azaltacak, psikolojik yönden kendinizi daha iyi hissetmenizi ve İdeal kilo`nuzu kontrol altında tutmanızı sağlayacaktır.

Kaynak:gebelik-rehberi.com Diyet ve Diyetler İdeal kilo ...

aebenim geçmiş olsun diyeyim. umarım bu diyet işe yarar. ne de olsa 1800 alışan vücut 1500 e tepki gösterir. gerçi sen 1800 lük yemiyordun

heççç anlamadım o kk kartını. hele bir siz kullanmaya başlayın bakalım delikafadulden

veee yine kayınvalideee
evet refimm en ufak bir sürtüşmede alın kendiniz bakın diyordu bana. kaç kere verdi pılısını pırtısını elime. ben çalışıyorum bakabilsem kimseye tenezzül etmem. ya annemde müsait olmasaydı o zamanlarda ne yapacaktım ben. ortada kalırdı yavrum. kreş en güzel çözüm oldu.
küçükken çekirdek kabuklarını saçar içine oturur oynardı. aferin alırdı bir de. vur oğlum kır oğlum hep böyleydi. şimdi kızıyor bağırıyor. ne yapsın çocuk. hep arada kalıyor. benim izin vermediğimi bildiği şeyleri yaptırıyor. iyi babanne olmaya çalışıyor ama oğlum bir tek parka giderken sarılır ona. normalde öptürmez bile kendini. ona bozuluyor hep memnun etmeye çalışıyor oğlumu.
zaten benim velet seni sevmiyorum diyor ona kaydirigubbakcemile3
bir ara da dövüyordu. bir kaç kere vurduğunu gördüm. söyledim bak bunun için seni istemiyor diye ama ne oldu ben kötü oldum yine...

fatu adamcağızı yedire yedire tosuncuk yaptı dimi benimki de tosuncuk oldu da

Allah kavuştursun canım sağ salim gelir inşallah

hayalim okudum . canım ben niye boguşuyorum sanıyosun .bidenem .........

fatu Allah kavuştursun .... ne işi ver kıs oralarda .

Son düzenleme:
DIŞARDAYDIM HELE ŞÜKÜR GELEBıLDıM.

ALLAH kavuştursun fatu..

öğlen yemeğim

4 tane köfte ızgara ( köfteler küçüktü )
1 su bardağı yoğurt

Son düzenleme:

sabah kahvaltın güzel maytapçığım. amayarın ne yapacaksın ikramlardan nasıl kaçıcaksın bilmiyorum. ALLAH yardımcın olsun.

bu kaynanaya yakın olmak zor ya bebeler açısından benimki gibi ev içinde olsa ne yapacaktınız ki .:çok üzgünüm: dahada önemlisi biz kaynana olunca ne yapacagız . madolyonun bide öbür yüzünden bakın kaydirigubbakcemile3:jeyyar:

asüm avet ben zaten 1800 yemiyordun ki ne edecegim bende bilmiyorum .:uhm: şu tahlilleri bi baktırayım şekerim normale döndü ise aynı sık yiyerek kl. birazdaha düşürecegim vede spor . bu günlerde es geçiyordum tekrar işi sıkı tutmam lazım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…