tam senı soruyordum kıııı geldınSelamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
Dün gece geç saate kadar banyoyu boşaltıp bir kısmını attık ( sağ olsun eşim lazım olur diye herşeyi saklamış küçük tuvalete2 şişe yaprak bile çıktı ardiye olarak kullandığımız küçük tuvalette ( içine eşim kocaman raflı bir dolap yapmıştı hiç kullanmıyoruz diye )
Resmen yorgunluktan öldüm yattığım yeri bile hatırlamadım
Eşime bir ara valla şimdiden pişman oldum dedim nasıl gülüyor aşkım sonuç güzel olacak nasılsa artık kalan işler ustanın biz en son temizliği birlikte yaparız diye
Usta henüz piyasada yok ama birazdan gelir sanırım
Maşallah cecomm güle güle kullan banyo bitince harika olacak eminim yorgunluğuna değmiş
Cumayı iple çekiyorum cecommm azcık ipucu versennn
Aman cecom sorma fena bağımlı olmuşuz çay yapmak için kettle a hahve için elektrikli cezveye gittim kaç kez
günaydın momiçeler...
şimdi içinizden momiçede ne yeaahhh?? manyak mı bu kız tuhaf tuhaf isimler söylüyor diyeceksiniz? sakın yok oyle düşünmedik demeyin söylediklerinizi duyar gibiyim
neyse şaka bir yana eşim pomak bulgarıstan göçmeni onlar pomakça konuşurlar.. bu kelimeyi ondan öğrendim anlamıda kızlar demekmiş
geçen size günaydın kısçeler diyodum ağzımdan sesli çıkmış bugunde momiçeler desene dedi aaa dedım o ne demek anlamını deyınce hıh dedım oldu bu ıs hemen yazayım
tam senı soruyordum kıııı geldınkolay gelsın cnm valla tadılat deyınce arkama bakmadan kacıyorum esım ıc dekorasyoncu tutturdu ev alırken tadılat ısteyen ev dıye aldık evın dort duvarı kaldı hepsını yıktık söktük kendımız yenı bastan yaptık bıktım o yuzden hemde hıc usta tutmadan a'dan z'ye herseyı kendımız yaptık
hahahaha yok bızımkının ana dılı pomak.. hatta koylerınde kı hepsı pomaktır hep pomakca konusurlar.. bende artık konusulan cogu seyı anlayabılıyorum da konustugum tek tuk kelıme vardır..Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
Dün gece geç saate kadar banyoyu boşaltıp bir kısmını attık ( sağ olsun eşim lazım olur diye herşeyi saklamış küçük tuvalete2 şişe yaprak bile çıktı ardiye olarak kullandığımız küçük tuvalette ( içine eşim kocaman raflı bir dolap yapmıştı hiç kullanmıyoruz diye )
Eşime bir ara valla şimdiden pişman oldum dedim nasıl gülüyor aşkım sonuç güzel olacak nasılsa artık kalan işler ustanın biz en son temizliği birlikte yaparız diye
İnşallah adaşım valla hem çok yoruldum hemde gözümde büyüdü bütün işlerhayır bütün kapılarda değişecek ve eğer kapılar bir iki hafta sonra gelirse ( ki umarım öyle birşey olmaz ) tam temizlik bitti derken tekrar pislik çıkacak Eşim bugün gidip Yapı marketine gidecekti sormak için
Eksi dediysem öyle çok büyük bir rakam değil ama ben yinede sevindim sonuçta her gram benim için önemli
Sorma dediğin gibi bende hep ay kettelde su kaynatıp bir kahve içeyim bari dedim hatta her odaya girdiğimde ışığa gitti elimAman RAbbim uzun süre göstermesin tekrar öyle bir kesinti
**NisanListesi**
battaniye1: 77,5***************>
BayilanBayilana : 87,5**********>
Bulbul-e Bismil: 89,4***********>
Ebwam: 125,8****************>
Efser : 71,9******************>
irem-ozge: 82,2*************>
leyla_34 : 55,9**************>
rengarenknesli: 75,8**********>
makres76: 64****************>
sekerkiz67: 83,2*************>
baldandane: 97**************>
45derya45: 82,4*************>
miss_wong: 73,8**************>
oynakbasi34: 109,2***********>106 kg
morcadıyesilyarasa: 50,3*******>
Anammmm benim eşimde pomak
RAhmetli Babannesi bana öğretecekti pomakça ( eşim bilmez ancak tek cümle) ama kadıncağızın ömrü vefa etmedi
Bizde bir tek evde biri hapşırdığında hemen çista posta kote derizhatta benim küçük kuzu bile alıştı öyle diyor hapşırana
Anlamıda Küçük tıksırıklı kediymişeşimin rahmetli babannesi hep derdi anlamınıda o söylemişti bana
aaa aynı bız ben fayansları soktup delınecek duvarları darbelıyle deldım alcı cektım badana yaptım esımde dekore ettı asma tavan vs... sız nerde oturuyodunuz.. esının koyu nereNormalde biz herşeyi kendimiz yaparız badana da dahil hatta akrabalar bile ara ara ay şu yapılacak nasıl yaparız dediğinde eşim canı isterse hadi biz yaparız der ( o usta ben çırakbazen didişe didişe olur ama zevkli olur )
Ama bunla uğraşmak istemedi daha doğrusu iş yerinden iznini bunun için harçamak istemedi normalde eşim daha evvel marangozlukta yaptı ve herşeyi yapar ( kapıda dahil ) ama malzemeler hazır daha uygun olunca vaktim boşa gitmesin bari dedi ama tabi dağınık evde ben oturmak zorundayımbırak lavabo olayını usta ayarlayacakmı bilmiyorum olmadı her akşam Annemin evine gideceğiz kalmaya ( nasılsa o yok şu anda ve sokağın başı ) gündüzde komşuyla idare ederiz
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
İnşallah adaşım valla hem çok yoruldum hemde gözümde büyüdü bütün işlerhayır bütün kapılarda değişecek ve eğer kapılar bir iki hafta sonra gelirse ( ki umarım öyle birşey olmaz ) tam temizlik bitti derken tekrar pislik çıkacak Eşim bugün gidip Yapı marketine gidecekti sormak için
Eksi dediysem öyle çok büyük bir rakam değil ama ben yinede sevindim sonuçta her gram benim için önemli
Sorma dediğin gibi bende hep ay kettelde su kaynatıp bir kahve içeyim bari dedim hatta her odaya girdiğimde ışığa gitti elimAman RAbbim uzun süre göstermesin tekrar öyle bir kesinti
**NisanListesi**
battaniye1: 77,5***************>
BayilanBayilana : 87,5**********>
Bulbul-e Bismil: 89,4***********>
Ebwam: 125,8****************>
Efser : 71,9******************>
irem-ozge: 82,2*************>
leyla_34 : 55,9**************>
rengarenknesli: 75,8**********>
makres76: 64****************>
sekerkiz67: 83,2*************>
baldandane: 97**************>
45derya45: 82,4*************>
miss_wong: 73,8**************>
oynakbasi34: 109,2***********>106 kg
morcadıyesilyarasa: 50,3*******>
Anammmm benim eşimde pomak
RAhmetli Babannesi bana öğretecekti pomakça ( eşim bilmez ancak tek cümle) ama kadıncağızın ömrü vefa etmedi
Bizde bir tek evde biri hapşırdığında hemen çista posta kote derizhatta benim küçük kuzu bile alıştı öyle diyor hapşırana
Anlamıda Küçük tıksırıklı kediymişeşimin rahmetli babannesi hep derdi anlamınıda o söylemişti bana
aaa aynı bız ben fayansları soktup delınecek duvarları darbelıyle deldım alcı cektım badana yaptım esımde dekore ettı asma tavan vs... sız nerde oturuyodunuz.. esının koyu nere
Kolay gelsin evin icinde tadilat cokzor
oluyo ama bittigi zaman tum yorgunluklara degiyo allah yardimcin olsun
Sbh 10 da giden elektrik aksam 7 de geldi..sularda yoktu... Ne kadar gariban kaldım :) alışmışız Herşeyin kolayına elektrik ve su herseymiş
İyi akşamlar meleklerimmmmmmYaşasın Medeniyet diyorum
Sabret kuzum şu derslerinden güzel notlar al gönül rahatlığıyla gezersin sonraAfiyetolsun canım bu hafta tartıdaki farkı gör bak Yaz gelse de atlasak hep beraber
Ne güzel işte iyi yapmışsınız meleğim hafta içi yeterince sıkılıyorsun
Akşam börek kurbiş 10 çiğköfte
Karışık meyvesuyunu görmedim
Aminn fıstığım inşallah kuzucum
Aminnn balımmmm hadi inşallah kuzum
Önemli olan senin sağlıklı zayıflaman balım ama ben takıma harika puanlar kazandıracağına eminim
Est.bitanem elimden geldiğince bilgim ve tecrübelerimi paylaşıyorum
Afiyetolsun canım turp dediğin bizim pancarmışturp haşlaması nasıl oluyor diyecektim bende
Star olmak için cocostardan uzak duruyoruz balımTatlım ben de şekersiz kahve içemeyenlerdendim şekersize alışmak için yanında kahvaltıdaki kuru kayısı ve kuru erik hakkımı kahveyle tüketiyordum
zamanla alıştım şekersize kuzum sende öyle yapabilirsinGeçmiş olsun balım aman dikkat edin mevsim geçişleri daha çok dikkat etmemiz lazım
Oh ne güzel iki kardeş gezmişsiniz leylacım.Will daha mı yaşlanmasın kuzum biz yaşlandık
Yorum yapmayacağım leylacım sen zaten biliyorsun hatalarını21 gün yemezsen dayanırsan inan aramazsın tatlım Menüler böyle devam ederse elbiselere zor kavuşacağız anlaşılan
Elbette mümkün bitanem ama istersen ilk hedefine in sonra çekelim ne dersin daha çok motive olursun
Bamyayı hiç sevmem kurutulmuşunu hele ben almayayım alana da mani olmam ama annem bayılır.Kuru bamyayı sıcak suda önce bir taşım kaynatırız biz kuzum sonra yemeğini yaparız
bezelyenin g.i si yüksek o yüzden acıkman normal tatlım.Kahvaltıdan önce hem 2 bardak su hem kiraz sapı ve form çayı çok değil mi bitanem en azından form çayını sonraya bırak tatlım acıkman muhtemelen ondandır
Maşallah cecomm güle güle kullan banyo bitince harika olacak eminim yorgunluğuna değmiş
Kahvaltıda yeşillik yemene bayılıyorum cadıcımmspor dinlenme günüydü sanırım
kırmızı pancar kışın hemen hemen her öğünde yerim ama turşusunukansızlığa birebir bir sebze hakikaten
Geçmiş olsun meleğimm
Hem nur hem sen aman şu grip meleklerimden uzak dursunikinize de çok geçmiş olsun
Afiyetolsun cecom bir simiti hakettinkahvaltın az geldi bana yine
sağlık olsun meleğim en azından akşam dengelemeye çalışmışsınsporunu da yapabilmişsin ama yine de alışkanlık haline gelmesin
ilk zamanlar çok işime yaradı water your body sonrasında alışkanlık haline geldi şimdi kullanmıyorum çünkü su vazgeçilmezim oldu.Hayır bitanem diğer içtiğin sıvılar suyun yerini tutmuyor
89,4x0,033=2,95 water a güven
Alışana dek çok faydasını göreceksin hemen indir bence balım
Afiyetolsun canım patates dilimbisküvi bunlar sana minik kaçamaklar gibi gelebilir tatlım ama kaçamak kaçamağı getirir Tatlı isteği omega 3 eksikliğinde fazla olabiliyor omega 3 almaya başlarsan bu isteğin geçer bitanem Çok tatlı isteğin olursa 1 bardak sütle 1 kuru inciri çırp en masum tatlı
Kaç kaç kuzum senin saniyelerin bile değerli şu an buna rağmen her gün düzenli gelip menülerini yazdığın için teşekkür ederim
ben böyle menülerini seviyorum
Diğer sıvılar suyun yerini tutmuyor meleğim hatta çay içerken bile 1 bardak çay içtin diyelim hemen ardından 1 bardak su içip 2.bardağa öyle geçin diyor uzmanlar
Anlaşılan paşamız annesini uyutmadıMazeretin çok tatlı kızamamki
Cumayı iple çekiyorum cecommm azcık ipucu versennn
İnşallah bir an önce başlayabilirsin spora leylacım sadece yedikleirmize dikkat etmekle sporsuz zor gidiyor malesef
Ne güzel bir etkinlikmişkatılmakla çok iyi etmişsin
Öyle bir şansımız yok efserimmmmirademizi kullanacağız
Bravoooo deryacımmm akşama dek yoruluyorsun bir nevi spor sayalım menülerin süper cnmmama su az Bu saatleri bende sevemedim bir bakıyorum saat 23,00 olmuş
Ne güzel meleğim söyle kuzummm
gelemedik ki tatlım dün hastahane turşumu çıkardı bugünde malum elektrikler kesik şarjım bitecek diye 3 g de açamadım
Aman cecom sorma fena bağımlı olmuşuz çay yapmak için kettle a hahve için elektrikli cezveye gittim kaç kez
Sen yaz bakalım hele neler yedin ona göre cezanı hesaplayalım
günaydın momiçeler...
şimdi içinizden momiçede ne yeaahhh?? manyak mı bu kız tuhaf tuhaf isimler söylüyor diyeceksiniz? sakın yok oyle düşünmedik demeyin söylediklerinizi duyar gibiyim
neyse şaka bir yana eşim pomak bulgarıstan göçmeni onlar pomakça konuşurlar.. bu kelimeyi ondan öğrendim anlamıda kızlar demekmiş
geçen size günaydın kısçeler diyodum ağzımdan sesli çıkmış bugunde momiçeler desene dedi aaa dedım o ne demek anlamını deyınce hıh dedım oldu bu ıs hemen yazayım
benımkınınde ve benımde elımden her ıs gelır... zaten bızımkının koyu ızmırde pomak koyu olarak bılınır ızmırın bayındır ılcesının çınardibi köyü kavakalan olarak da bılınır.. o koyde herkes pomak ve herkes pomakca konusur ama cok guzel konusmaları hararetlı hararetlıCanım biz İstanbuldayız ( Eyüp ) Eşiminde köyü İstanbula bağlı Istranca köyü ( artık Binkılıç diye geçiyormuş )
Eşim tam bir pomak ( inat bakımından) tabi elinden de her iş gelir benimde elim yatkın olunca bizde herşeyi birlikte yaparız Maalesef benim uyuz KV hep Kpnin ailesiyle sorunlu olduğu için senelerce hiç eşimi bile onlara yaklaştırmamış ( küs olduğu dönemlerde ) o yüzden hiç öğrenememiş ama benle evlendikten sonra daha sıkı olduk halalarıyla hatta anasını bile okadar sık görmüyor diyebilirim
Allah razı olsun canım valla bu saat oldu hala yok uyuz ustaartık keyfi gelecekte iş başı yapacak
Sanırım dünkü elektrik kesintisi yüzünden başka evde olan işi bitmedi o yüzden gecikti ama en azından haber vermesini beklerdim gelmeyeceksede ( tabi bellide olmaz belki her an gelir)
Sali gunu menu ve program
2 bardak su kalkinca
sabah 7 ile 8 arasi yuruyus
09:00 kahvalti karatay kahvaltisi
14:30 oğle:lavasla tost yaptim.bi buyuk boy bardak ayran
19:00:akşam: taze fasulye yemeği 3 kaşik,
havuc salatasi koca bi kase
2 lt su
Ben de bol Otlu herseyi seviyorum unla karıştırılmış olsadaevettt elektrik kesintisi olmadan menümü yazayım hemen (sabote edilmiş bir gündü dün)
sabah :2 yumurtalı karatay kahvaltım
öğle : annem dün fırın böreği yapmış işyerinde kızlarda biz tel. konuşurken duydular anneme takıldılar oda dururmu hemen bir tepsi daha yapıp göndermiş, bahçedende otları toplamış ıspanakla karıştırmış nefissss bir koca tepsi sıcak börek zayıflama çabalarında 2 kişiyiz işyerinde ikimizde gümmmmm çöktük kaldık..
3 DİLİM yedim daha bişey yemedim tabi ama gitti
akşam: tavuk ciğeri zeytinyağında soteledim, biz bardakta ayran
saat 9 da da 3 tane yulaflı bisküvi (kızımla karanlıkta çay keyfi yaptık)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?