Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

o süt reçelini bende yapmayı düşünüyorum benim minik okulda sürme çikolatayı öğrenmiş okuldan geldimi bi dilim istiyor en azından içinde ne olduğunu bilirim

sakin ol sakin tarçınlı böğürtlen çayı içsen canım tatlı isteğini biraz olsa bastırır

o süt reçelini bende yapmayı düşünüyorum benim minik okulda sürme çikolatayı öğrenmiş okuldan geldimi bi dilim istiyor en azından içinde ne olduğunu bilirim
aynen canım bende en çok o yüzden istedim salı günü süt gelecek o günde çikolatayı deniycem bakalım

ben dünkü menümü yazmamışıım
sabah: karatay kahvaltısı
öğle: bir küçük kase çilek, bir küçük havuç
ara: sade kahve
akşam: böğrülce yemeği, yarım kase mercimek çorbası, bol salata ve zeytin
su: 2-2,5 lt
spor: 30 dk koşu-tempolu yüryüş

merhabalar bugün kayınvalidemin misafiri vardı biz hepberaber eltim görümcem bi sürüüü cıssss hazırladık.hiç belli etmeden kaynanama 2 mercimek köfte ve 1 kurabiye ile az hasarlı atlattım inş.ama varya ben şunu keşfettim haftasonları daha zor geçiyo bana.çocuklar hep özel şeyler istiyo.yapınca tırtıklıyorum malesef

dünkü menümü yazamadım simdi onu yazayım
cuma menü ve program
sabah kalkar kalkmaz 2 bardak su
7:30 8:30 yürüyüş
kahvaltımlet peynirli 2 yumurtalı domates salatalık peynir çay
ara:sütlü nescafe(şekersiz)
öğle:yayla çorbası
akşam:yayla çorbası,bulgur pilavı

oooo cadıcım salma kendini toparlan bakim
toparlanıyorum sanırım
ayyy sen ankaradamısın benim memleketim ankara ne çok özledimm. burası da çok soğuk akşama yağar burayada

sakin ol sakin tarçınlı böğürtlen çayı içsen canım tatlı isteğini biraz olsa bastırır

valla maalesef ankaradayım ben pek sevmem ankarayı
bu arada tatlı isteğim oluştuğu an minik bi kaçamak yaptım

bugün ki menüm
4 NİSAN 2015 CUMARTESİ

SABAH
uyanır uyanmaz ılık limonlu su
8 zeytin
1 parça köy peyniri
kuzukulağı
tere
yeşilçay
ARA
türk kahvesi şekersiz

SPOR: 15 DK ISINMA EGZERSİZİ + 320 MEKİK + 1,5 SAAT PİLATES
ÖĞLE

yeşil mercimekli erişteli nohutlu yemek
tatlı krizim yüzünden 1 saat sora eşimin baskısı ile 2 adet probis yedim

ARA
türk kahvesi şekersiz

AKŞAM
1 adet salatalık
sıvı: 1,5 lt

ay kimsecikler uğramamış dünden beri
ben bugün regl oldum kızlar
spora 2-3 gün ara vermek durumundayım
evde de pazar pazar yalnızım
sevgili kocacım köpeği aldı gitti köpek sahasında oyuna
bende paso uzanıp ense yapmaca
iyi mi kötü mü bilemedim
neyse herkese iyi pazarlar

İyi pazarlar meleklerimmmm

momiçeler mi bayıldım meleğim kısçeler paçiler bir yenisi daha eklendi

offf kendımı tutamayıp bu esprıyı yapmam gerek kaptanım battanıye battanıyesını ortsun ustune ceksın kafasına zaten karanlık olur

yap kuzum yap tutma kendini

Bu hafta kendini zehirledin leylacım ve sonuç ortada bu haftaki menüleirinle sabit kalman bile başarı bana göre kızmaca yok ama 1 lokma yiyince de 4 tane yiyince de tadı değişmiyor aynı pişmanlığa ne gerek var lütfen bu hafta sağlıklı menüler görmek istiyorum sende . Beceremeyeceğim diye bir şey yok sadece yeterince istemiyormusun kararlı olduktan sonra elbette başaracaksın fakat uyarılarımızı dikkate bile almıyorsun leylacım

p.tesı menum
sabah
kk ( 3 kaju 3 cevız 4 fındık)

oglen
canım cok cıgkofte cektı maalesef cıgkofte durum yedım

aksam
barbunya
cacık
salata

1 turk kahvesı sade

çiğköfte serbest zaten meleğim ama dürüm yerine marul tabikiii

3 kilo ödem nasıl olur ki kuzum tuza da dikkat ediyorsun yanılmıyorsam sağlık olsun bu hafta süper verdin 700 gr harika bu hafta inşallah listelerdesin bitanem

Herşeyde bi hayır varmış cecomm bak hem yeni usta hem ucuz hem daha yetenekli

Bülbülüm inan bana kilo verdikçe ve spora devam ettikçe yaptığın sporlar sana yetmeyecek düşünüyorumda ilk başladığımda 1 şınav bile çekemiyordumgöbüş kalkmıyordu yerinden

tamamdır kaptanım önce 80 sonra 70 hatta sonra bide bakmışım 65 aaay ne güzel olur

Böylesi motivasyonun açısından daha güzel olur tatlımolacak tabikiii neden olmasın

Kesinlikle haklısın meleğim herşey bilinçaltında bitiyor karar vrediken sonra bir de kilolar gitmeye başlayıp sonuçları gördükçe insan o cıslara dönüp bakmıyor bile Bu demek değil ki hiç yemeyeceğiz elbette hepimiz insanız sadece miktar ve yediğimiz saate dikkat edersek hiçbir zaman sorun olmaz

Kolayı asla affetmem meleğim sakın

aynen öyle kaptanım dün bizim apartmanda int genel olarak çok yavaştı o yüzden gece gelemedim

Amin bızdıkımmm rabbim güzel ülkemizin birliğini bütünlüğünü bozmasın inşallah bu ara pek yorum yapamasam da her zaman seve seve bızdıkım ne demek sen de bu ailenin bir parçasısınHaftalık hedef zannettin sanırım ama tebrikler tam isabet

ben geldim okuldan erken çıktık haftaya sınavlar var diye acıdı hocamız

En sevdiğim hoca tipi sağolsun anlayışlı davranmış tatlı isteğini güzel geçiştirmişsin bitanem

kaptanım ben baya tırsdım çok mu büyük hedef koydum ben herkes baya temkinli davranmış.korkmaya başladım verebilirmiyim acaba

Diyete yeni başladığın için korkmana gerek yok balım ilk zamanlar güzel gider 1 kilosu bu hafta gitti bile vereceksin hiç şüphem yok

86 diyelim istersen

Yokluğun çok belli cecom dün bildirim de yapmamışsınKuzuma çok geçmiş olsun bitanem

akşama bayıldım kahvaltılar da düzelecek inşallah bu hafta bu hafta lütfen az da ols aspora başla leylacım geçen haftaki kaçamaklarını bu hafta telafi edebilirsin

1 çataldan birşey olmaz meleğim afiyetolsun şimdi tam gezme zamanınız bence şikayet etme kuzum ilerde bebiş olunca ararsın bu günlerini
çalışmayıp da ugramasan ozaman kuserız de calısıyorsun kuzum

ben de çalışmıyorum ama uğrayamıyorum utandım şimdi

kızlar ben yarın takıma girmiycem free takımdayım bu haftada reglden dolayı sanırım artıdayım çünkü... artıyla takımamı girilir...

Haftaya girersin deryacım

Oh ne güzel iyiki eski usta gelmemiş cecom yeni usta sayesinde kapılar da hallolmuş . Eminim bitince çok güzel olacak Temizliği de bitirdinmi tamamdır

Menülerinde sporunda harikaydı balım ve sonucunu çok güzel aldın meyvenin yanında 1 bardak süt veya yoğurt tüket kuzum en azından şekerini birden zıplatmaz dengelemiş olursun ama yine de klahvaltında 1 porsiyon olarak tüketmen en doğrusu

Özür dilenecek birşey yok leylacım bu hafta olmaz haftaya olur katkın.Ama sorun o değil senin sağlıksız beslenmen bitanem ve bunun acısı ileriki yıllarda çıkıyor tecrübeyle sabit.Hem kilo vermek hem kaliteli bir yaşam sürmek için yedikleirne lütfen dikkat et tatlım.Yapabileceğine inanıyorum hadi bu hafta utandır beni

Dünkü menüm
Kahvaltı: Peynirli açma
Öğle: Sebze Çorbası
Akşam : Boşnak Böreği(Bir arkadaşımın ısrarıyla yemek zorunda kaldım)
Su: 0.5 litre

Şimdi böyle bir menüye ne yorum yapılır sebze çorbasından başka birşey yok su da nerdeyse 2 bardak

kaptanım bu kadar dikkat ediyorum niye her hafta aynı düzende kilo veremiyorum nerde hata yaoıyorum acaba bu hafta geçen haftadan daha çok dikkat ettim daha az verdim ben bişey anlamadım bu işten

Bitanem yaptığın bir hata yokki neden üzülüyorsun gayet güzel veriyorsun 1 kilo harika bence ortalamanın da üstünde az gitsin kalıcı ve sağlıklı gitsin bizim amacımız bu düşünsene 6 ayda 24 kilo yapar İlk zamanlar haftada 3,5 kilo verenler de oluyor fakat bu tamamen ödem tatlım makresim çok güzel açıklamış

teşekkür ederim canımcım
hedefim 46-45 hangisi olursa artık :)

Tebrikler cadıcım menülerine yorum yapmadım çünkü gerçekten çok başarılı ve bu hafta da verdin gelsin 46 ardından bebiş diyelim o zaman

Utanmana gerek yok meleğim 2 kaşık gayet makul abartmadan yemişsin nescafe içmiyoruz kuzum işlenmiş olduğu için türk kahveisni de 1 hurma veya kayıs ile birlikte şekersiz içebilirsinO köpüşünü yerim

boyum kısa benim uzun görünmek için fit olmam lazım
bunu da kilo verme ve sporla sağlayabilirim
hamile kalmadan önce zayıf olmalıyım ki hamile kalınca aşırı kilolu görünmeyeyim

Gayet fit ve sağlıklı bri anne olacaksın cadıcım şüphem yok

Msj sayim yanlis saymadiysam 35++

Akşamları lütfen salatayı ihmal etme deryacım yoska yine bağırsaklarında problem olacak

Hazır yemesindense süt reçeli daha masum tabiii prensesin için.Şeker yerine incir kullanılabilirmi acaba ya da kayısı uzun zamandır ben de deneyeceğim ama bir türlü denemedim gerçi çok kaynayacağı için yapışabilir deneyince yazayım en iyisi

Harikasın makresim 700gr çok güzel her hafta böyle gitse daha ne isteriz

Ellerine sğalık meleğim Ebwam İstanbuld aolduğu için izin almıştı o da mesajdan muaf

Listene göre L leyla_34 ve irem-ozge mesaj sayısından bir kartınız daha oldu

bu kartları önemsemenizi rica ediyorum bri an önce takım içi ilk 3 e girerek sildirirseniz sorun yaşamayız sanırım

İncirin snein için vazgeçilmez olduğunu tekrar öğrenmiş olduk makresimMaşallah yürüyüş süreleri süper

Kaptanım yine yoksun bir sıkıntı yoktur inşallah.

Annem 3 haftadır yatıyor makresim bu arada dayım bel fıtığı ameliyatı oldu şehirdışından geldi ailece annem geçmiş olsuna gelenler bitmeden dayıma gelenler başladı sağolsunlar O yüzden misafir trafiğim her zamankinden fazla yoğundu bitanem bugün dayımlar diğer teyzeme gitti ben de attım kendimi buraya

Ben beslenmeyi bilmiyorum dengeli. Karatay'ın kitaplarını alıp okumam gerekiyor sanırım.

Mutlaka okumalısın hayatındaki herşeyin değişeceğine eminim sağlıklı yaşam ve kilo gidişatının yanında
cildin saçın çok değişecek farkı göreceksin gerçekten gençleştiriyor

leylacım mutlaka okumalısın bak sana e kitap hediyem olsun indir oku tatlım
http://cyprux.com/defterali.com/karatay.pdf

Teşekkürler bitanemmmm

tamam ablam çok saolacemilik işte
Hepimiz zamanla öğrendik meleğim.İlk yapışına göre süperdin

Bu hafta tüm menülerin öyle güzeldi ki cadıcım harikasın tek kelimeyle

Sabit kalman çok güzel adaşım çünkü düzenin bozuldu ilaveten su faktörü hakikaten çok önemli Çarşambaya biterse tekrar eski düzenine dönersin inşallah bu sınavlar senin için çocuk oyuncağı artık cecom

ginaaaaaydiiiiin karlı bir ankara sabahından

Deryacım simitli süt reçelli karatay kahvaltısı yok malesef telafi edeceğine eminim ama bu telafiler hep en az 1 gününe mal oluyor dost acı söyler darılmaca yok

Diren cadıcım sen güçlü ve iradeli birisin bebişimizi düşün

Çok gzüel bir paylaşım bitanem çok teşekkürler

Keisnlikle ev yapımı gönül rahatlığıyla yer yeğenin kuzum

Güzel atlatmışsın balım.Haftasonları genelde irade testi oluyor fakat bir süre sonra bunu da aşacaksın kuzum sıkma kendini abartmadan tırtıkladığın sürece kızmıyorum zaten nefsini köreltecek kadar tadına bak yeterli

Afiyetolsun canım sabahları 1 adet meyve yiyebilirsin ya da öğlen yoğutlu tarçınlı 1 meyve akşamları lütfen salatanı ihmal etme
toparlanıyorum sanırım

valla maalesef ankaradayım ben pek sevmem ankarayı
bu arada tatlı isteğim oluştuğu an minik bi kaçamak yaptım

Ankaray ben de sevemedim hiç cadıcımm ne yedinki

bugün ki menüm
4 NİSAN 2015 CUMARTESİ

SABAH
uyanır uyanmaz ılık limonlu su
8 zeytin
1 parça köy peyniri
kuzukulağı
tere
yeşilçay

ah enişte olsun kuzum sporun ve menün öyle güzel ki kızamadım bunda tüm hafta kaçamak yapmamanın etkisi büyük tabiii

Güzelce dinlen istirahat et cadıcım kendini de sıcak tut özellikle ayaklarını kuzum aç bir film izle

**Nisan
Listesi**

battaniye1: 77,5***************>76
BayilanBayilana : 87,5**********>85,5
Bulbul-e Bismil: 89,4***********>86
Ebwam: 125,8****************>123
Efser : 71,9******************>70
irem-ozge: 82,2*************>80
leyla_34 : 55,9**************>54,5
rengarenknesli: 75,8**********>74
makres76: 64****************>61
baldandane: 97**************>93
45derya45: 82,4*************>79
miss_wong: 73,8**************>72
oynakbasi34: 109,2***********>106
morcadıyesilyarasa: 50,3*******>45-46

Hedeflerini Yazmayanları ben yazdım meleklerim Hepinize başarılar

Takım İçi İlk 3
1-baldandane(97/96 /1 /%1,03
2-Bulbul-e Bismil( 89,4/88,5/0,9 /% 1

3-battaniye1 (77,5/77,4 /0,1 /%0,13

Tebrikler meleklerimmbalım ilk haftadan birincilikle başladın daim olsun tatlım9 kişilik takımımızda Dördüncümüzün olmaması gerçekten üzücü

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...iflama-yarismasi.638656/page-10#post-40314143

12. TUR / İKİNCİ HAFTA

3. TAKIM

• 407. Etap => -0,12% => 1. NOTA

5. TAKIM

• 406. Etap => 0,25% => 1. NOTA
  • 407. Etap => 0,15% => 2. NOTA => 1. SARI KART

6. TAKIM
  • 406. Etap => 0,24% => 1. NOTA
  • 407. Etap => 0,18% => 2. NOTA => 1. SARI KART

8. TAKIM

• 407. Etap => 0,11% => 1. NOTA

13. TAKIM

• 407. Etap => 0% => 1. NOTA

14. TAKIM

• 406. Etap => -0,10% => 1. NOTA
  • 407. Etap => ETAP BİRİNCİSİ => 1. NOTA SİLİNDİ

Bu hafta 7, olduk ve % 30 un altında kaldığımız için yine nota aldık

Etap yeni başlamasına rağmen ilk iki haftasında da nota aldığımız için nurtopu gibi bir sarı kartımız oldu meleklerim

12, etabın bitmesine 6 hafta var şayet bu şekilde gidersek sarı kartlar kırmızı karta dönüşecek ve mezuniyet karnenizi alamayacaksınız.Sizlerden ricam lütfen biraz daha dikkat.Bu durumu düzeltebilmek için

İki hafta üst üste mazeretsiz ve kaçamaklı menülerle sabit çıkanları izne ayırmak zorunda kalacağım üzgünümÇünkü 2 haftada 100 gr dahi verilememesi normal şartlar altında hakikaten zor.Menülerinize ve sporlarınıza dikkat edin.Kaçamak yaptıysanız bir sonraki öğünle ve ilave sporla lütfen telafi etmeye çalışın.Bu hafta kaçamak yapanlara af yok

Haklısınız son zamanlarda elimde olmayan nedenlerden dolayı sizlere yeterli desteği gösteremedim.Bu hafta umarım yine eski başlangıç günlerimize döneriz sizlere güveniyorum

BU KAHVALTI İNSANI SAĞLIĞINA KAVUŞTURUYOR, İLAÇLARDAN KURTARIYOR…

Damdan düşmüş eski bir morbid obez, tip 2 diyabet hastası olarak iddia ediyorum ki böyle bir kahvaltı yaptığınız zaman ASLA HİPOGLİSEMİYE GİRMEZSİNİZ. ASLA BİRKAÇ SAAT SONRA BİR ŞEYLER YEME İHTİYACI DUYMAZSINIZ, ASLA TİTREMEZSİNİZ. Yapmanız gereken çok basit bir gün deneyin ve görün.

SİZİ HİPOGLİSEMİYE SOKAN SİZE ÖNERİLEN “TAM TAHIL”, “TAM BUĞDAY”, “EKŞİ MAYALI” vb. isimler ile sunulan EKMEKTİR. Bizler bu şekilde ekmeği, şekeri trans yağları kesip sağlığımıza kavuşunca da EKMEKÇİLER ne yapacaklarını şaşırdılar. Konferanslar düzenleyip sözde bilim adamları getirerek güya ekmeğin yararlarını insanlara anlatacaklarmış. Tarım Gıda Hayvancılık Bakanlığı’nı da arkalarına alarak el birliğiyle Prof. Dr. Canan Karatay’a saldırmaya başladılar. Kim bu saldıranlar ve neden saldırıyorlar.

1- Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma derneği. Tabii ki bu dernek saldırır. Çünkü bizler sağlıklı beslenip Tip 2 Diyabet hastalığından çok kısa bir sürede kurtulabiliyoruz. Çünkü daha ilk günden böyle bir kahvaltı yaptığımız zaman asla hipoglisemiye girmiyoruz. Eeee bizler Tip 2 diyabet hastalığından bu kadar basit bir şekilde kurtulursak bu dernek üyeleri ne iş yapacak? İlaççılar bize nasıl her gün onlarca ilaç içirecek? Lütfen bizim hastalıklardan kurtulma hikayemizi okuyun. Okuyun ki Türkiye Diyabet Cemiyet Başkanının yılardır düzeltemediği kan değerlerimin 4,5 aylık bir sağlıklı beslenme sonucunda nasıl düzeldiğini görün.http://woto.com/hastaliklardan-kurtulma
2- Fırıncılar: Fırıncıların saldırısını çok iyi anlıyorum. Onların ki “ekmek” uğruna. Bize hiç kimse zorla ekmek yediremez. Hele Tarım Bakanlığı Genel Müdürünün tavsiyesiyle hiç ekmek yediremez. Kusura bakmasınlar halk uyandı artık YEMEZLER
3- Diyetisyenler: Diyetisyenleri de çok iyi anlıyorum Çünkü biz yıllarca onlara para ödedik. Ben ve eşimin ödediği paraları alt alta toplasak iyi bir araba alırdık bugün. Artık bu kesim bizlerden para kazanamaz hale geldi. Canan Hocanın “Bilimsel gerçeklerle Kilo Vermenin ABC’si Karatay Diyeti” kitabını okuyan herkes ömür boyu kendisinin sağlıklı beslenme uzmanı oluyor. Eeee niye bir daha diyetisyene gitsin ki? Diyetisyenler de ekmek paralarını kaybedince her fırsatta saldırıya geçiyorlar yani anlayacağınız onların saldırıları da ekmek parası…
4- İşlenmiş gıda üretenler: Canan Hoca reklamı yapılan işlenmiş hiçbir gıda yenmemeli dedikçe bu zümre de adeta çıldırıyor. Bu zümrenin reklam gelirleriyle beslenen medya da ne yapacağını şaşırmış vaziyette. Bir taraftan HALK Canan Hocayı istiyor, izliyor hangi programa çıkacak olsa o program izlenme rekorları kırıyor diğer taraftan da onlara para verenler bu kadını çıkarmayın diye baskı kuruyor eee ne yapacaksınız onların ki de ekmek parası…
5- Tavukçular: Bizler 2,5 – 3 saatte pişmeyen tavukları yemeyince ve bizlerin sayısı artıkça bu grup KAMU SPOTU bile hazırlattı. Bize tavuk denen yaratıkları kendileri yediremeyince devleti kullanmaya başladılar kendi ekmek parası mücadelelerine kamuyu alet ettiler herhalde ki reklam yerine TV lerde kamu spotları dönmeye başladı. Bize devlet eliyle mi bu 20 dakikada pişen yaratıkları yedirecekler. Hiç kimse kusura bakmasın halk uyandı artık YEMEZLER!
6- Bisküviciler, çikolatacılar, meşrubatcılar: Bu grubu Türkiye’de kimin tekelinde hepimiz çok iyi biliyoruz. Onlar da bisküvi ve şekerin yararlarını anlatabilmek için Harvard’da araştırma yaptırtıyorlar. Hiç olmazsa en seviyeli olanı bu.
7- Bazı doktorlar: İşte anlamakta en çok zorlandığımız kesim de bu tür doktorlar. Sen Hipokrat yeminini unuttun mu? Bırak insanlar iyileşsin ve 3 hasta eksik bak.
8- Bu liste uzayıp gider ama ne kadar uzarsa uzasın HALK UYANDI ARTIK. Hepsi toplanıp koro halinde saldırsalar çamur ataşlar bile GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ.

Ekmek yediğiniz sürece asla hipoglisemiden kurtulamayacak ve ömür boyu ilaçlara mahkum olarak yaşayacaksınız.

“Zararın neresinden dönerseniz kardır” deyip günün en önemli öğününde Karatay Kahvaltısı yaparak sağlıklı yaşamaya ilk adımı atabilirsiniz.

Karatay Kahvaltısı glisemik indeksi düşük gıdalardan oluştuğu için şekerinizi hızlı bir şekilde yükseltmiyor. Şekeriniz hızlı yükselmediği için hızlı da düşmüyor. Hızlı düşmediği için de 6-8 saat hiç acıkmıyorsunuz ve canınız tatlı yemek istemiyor. Böylece şeker kısır döngüsünden kurtulmuş oluyorsunuz. 70 kiloluk bir insanın günlük şeker ihtiyacının 5 gr olduğunu düşünecek olursak kahvaltıda yenecek bir meyveden zaten bu şeker ihtiyacınızı fazlasıyla almış oluyorsunuz. Örneğin biz bugün yediğimiz havuç ve çağladan günlük şeker ihtiyacımızı fazlasıyla almış olduk.

Ayrıca bu kahvaltı sizi 6-8 saat tok tutacağı için kahvaltınızı yaptıktan 4 saat sonra salgılanacak olan leptin hormonunun 2-4 saat çalışmasına imkan vermiş olacaksınız. Leptin hormonu fazla yağlarımızı kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlayan ve dolayısıyla zayıflamamıza neden olan çok önemli bir hormon.

Aynı Karatay Kahvaltısına ilave olarak bir veya iki dilim ekmek (isterse tam buğday, tam tahıl veya ekşi mayalı köy ekmeği olsun) yiyecek olursanız (veya bir kaşık reçel veya bal veya pekmez vb) şekeriniz hızlı bir şekilde yükselecek ve birkaç saat sonra da hızlı bir şekilde düşecektir. İşte o zaman canınız şeker veya şekerinizi yükseltecek bir şeyler yemek isteyecektir. Böylece bir kısır döngüye girecek ve şekeriniz düştükçe, şekerinizi yükseltecek gıdalar yiyecek, yedikçe şekeriniz tekrar yükselecek ve gün boyu bu şekilde devam edecektir. İşte diyetisyen diyeti yapıp az ve sık yeyip, ekmek vb Gİ yüksek gıdalar yiyenler, tip 2 diyabetten ve hipoglisemiden kolay kolay kurtulamazlar ve ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalırlar. Türkiye’nin Tip 2 diyabette Avrupa şampiyonu olmasının altında da sabah kahvaltıda pek çok doktorumuzun ve diyetisyenlerin önerdiği ekmek yatmaktadır. Ayrıca ekmek yiyen kişiler erken acıktığından gün içinde leptin hormonunun depolarını yakmasına da imkan vermemiş olacaktır.

Kahvaltıda ekmeği şekeri ve şekerinizi yükseltebilecek gıdaları kaldırdığınız anda gün içinde canınız şekerli bir şeyler de istemeyecek. “Tatlı, tatlının mayasıdır.” Bu konuyu lütfen okuyun ve deneyin sonucuna siz de şaşıracaksınız.http://cloudpage.co/TatliTatlininMayasi

“KİM DEMİŞ EKMEK TOK TUTAR” diye…

EKMEKSİZ YAPILAN BÖYLE BİR KARATAY KAHVALTISI, SİZİ HEM ZAYIFLATIR, HEM TİP 2 DİYABET VE HİPOGLİSEMİDEN HEM DE KANSER BAŞTA OLMAK ÜZERE PEK ÇOK DEJENERATİF HASTALIKTAN KORUR.

Böyle bir Karatay Kahvaltısı ile doymamak için 150 kilodan daha fazla olmak lazım. 150 kilodan fazla olan kişi de bu yediklerimizden biraz daha fazla yiyerek ekmeksiz doyar. “Ekmeksiz doyulmaz” sözcüğü tamamen gerçek dışıdır. Alışkanlıklar nedeniyle söylenmiş bir sözdür.

- Ekmeğin insanı “tahıl beyinli” yaptığınız biliyor musunuz? Bkz. Grain Brain, Dr, David Perlmutter
- Ekmeğin sizi daha kısa sürede acıktıracağını ve gün içinde daha fazla yemek yemenize neden olacağını biliyor musunuz?
- Tam buğday, tam tahıl, ekşi mayalı ve bunun gibi her türlü ekmeğinin bir diliminin, bir çorba kaşığı şekerden daha fazla şekerinizi yükselttiğini biliyor musunuz? Bkz Dr. William Davis’in Buğday Göbeği kitabı.
- Az ve sık yeyip ekmek yediğiniz sürece hipoglisemiden kurtulamayacağınızı biliyor musunuz?
- Ekmek yediğiniz sürece sizi ileride Tip 2 diyabet hastalığının beklediğini veya Tip 2 diyabet hastasıysanız ekmek yediğiniz sürece ilaç içmekten kurtulamayacağınızı ve yaşamınızın sonuna kadar ilaçlara mahkum yaşayacağınızı biliyor musunuz? Sonunda da Tip 3 diyabet dediğimiz Alzheimer kaçınılmaz son olarak sizi bekliyor.
- Ekmeğin yani şekerin kanser başta olmak üzere pek çok dejeneratif hastalığa neden olduğunu biliyor musunuz?

HİPOGLİSEMİYE GİRENLER, YILLARCA YANLIŞ YÖNLENDİRİLENLER, LÜTFEN BİR GÜN OLSUN DENEYİN!

Bu sabah kahvaltıda neler yedim:

• PEYNİRLİ YUMURTA: Beyaz peynir, gravyer peynirinin kurumuş kenarları, dereotu, maydanoz ev yapımı doğal tereyağı http://cloudpage.co/tereyagi ve serbest dolaşan iki adet tavuk yumurtası ile cam sahanda yapılan peynirli yumurta. (Önemli Not: Biz teflon tavaları attıktan sonra seramik kaplamalı tavalar almıştık. Onları da bırakıp cam ve porselene geçtik. Cam tavanın ateşli ocakta çatlamaması için ısı yayıcı kullanıyoruz, çok da memnunuz.) Üzerine de pazardan aldığımız kabuklu susamı öğüterek döktük. Tabii ki ocağın altı kapatıldıktan sonra. Yoksa susamın içindeki sağlıklı yağları pişirerek trans yağa dönüştürmüş oluruz. Tıpkı mineralleri ölmesin diye yemeklere tuzu sonradan eklediğimiz gibi.

• PEYNİR: Bir miktar Kars’tan getirdiğimiz gravyer ve Kars kaşarı ile Edam peyniri yedim. Peynirin bir kısmı da dereotu peynirli yumurtanın içindeydi, buna ilave olarak birer dilim gravyer, kaşar ve edam peynirlerinden yedim. Arzu ettiğiniz kadar beyaz peynir veya eski kaşar yiyebilirsiniz ama yeter ki üzerinde “light” veya “diyet” yazan ürünler ile krem peynir yemeyin. Yeter ki yiyeceğiniz peynirin miktarı da avuç içi büyüklüğünüzden az olmasın. Bu maddeyi Tarım Bakanlığı Genel Müdürü hiç sevmeyecek. Bize zorla işlenmiş gıda yedirmeye çalışan bir genel müdür düşünebiliyor musunuz?

• ZEYTİN: 15 - 20 adet ÖzEm firmasından aldığımız ve bugüne kadar bu kadar doğal ve güzel olanını yemediğim siyah zeytini “Zetay’ın” nefis ve ilaç gibi özelliklere sahip zeytinyağının içinde yedik. Nurçin de Zeytin Seli’nin siyah ve yeşil zeytininden yedi. İsterseniz 30-40 adet zeytin yiyebilirsiniz ama yeter ki 8-10 adetten az yemeyin. Bunun nedeni şayet kahvaltıda ayrıca yağ yemezseniz A, D, E ve K Vitaminlerinden yararlanamamış olursunuz.

• ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı ilaç gibi olmalı. Biz bugüne kadar hep kusurlu zeytinyağları yemişiz, içmişiz. İlk kez kusursuz zeytinyağı ile yaklaşık 5-6 ay önce tanıştık. Üç dört çorba kaşığı zeytinyağını da yemeğin sonunda kafamıza dikip içiyoruz. Ayrıca sabah kahvaltıdan yarım saat önce bir kaşık içiyoruz. Deneyin alışacaksınız ama bu dediğim sadece www.woto.com/zeytinyagi adresindeki ilaç gibi zeytinyağı üreten firmaların yağları için geçerli. Her zeytinyağı “ilaç gibi” değildir.

• KURUYEMİŞ: Cevizimiz evde az kaldığı için idareli yemeye başladık. Yarım çay bardağı ceviz ve yarım çay bardağı pazardan aldığımız çiğ yer fıstığı yedik. Biz yerli ceviz yiyoruz çünkü ithal olan cevizler dayanabilsin diye ilaçlanıyormuş. Yerfıstığını da fırında 40 derecede 3 saat bekletip kurutuyoruz. Yani kavurmuyoruz. Bu şekilde olunca kabukları soyulabiliyor. Sanırım en sağlıklısı normal oda sıcaklığında birkaç gün kurtulanı ama biz bunu tercih ediyoruz. Yer fıstığının fıstık ailesinden olmayıp baklagiller ailesinden olduğunu da unutmayın.

• SEBZE: Mevsim sebzesi olarak kırmızı ve mor havuç, kırmızı havuç ve bahçemizin marulunu yedik.

• MEYVE: Meyve şekeri früktozun zararlarını Canan Hocadan öğrendikçe meyveyi iyice azalttık. Eskiden günde bir adet yiyorken artık her gün yemiyoruz. Arada sırada kahvaltıda yarım meyve yiyoruz. Bugün de Datçalı Ayşe Aydın arkadaşımızın ağaçlarından dün toplanan çağladan yedik. Ayşe’ciğim çağlalar çok güzeldi çok teşekkür ediyoruz.

• K2 VİTAMİNİ: 2 kapsül, 100 mcg K2 Vitamini alıyoruz. K2 Vitaminiyle ilgili gazete yazımıza bu sayfadan ulaşabilirsiniz.http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=3037

• ÇAY + TÜRK KAHVESİ

Bu kahvaltının 4-5 km koşmuş gibi metabolizmamızı hızlandırdığını biliyor musunuz? Böyle bir kahvaltı ile “protein” + “sağlıklı yağ” + “sağlıklı karbonhidrat almış oluyoruz yani son derece sağlıklı ve dengeli beslenmiş oluyoruz.

• Protein olarak: 2 adet serbest dolaşan tavuk yumurtası + peynir
• Yağ olarak: Doğal en yapımı tereyağı ve ilaç gibi natürel sızma zeytinyağı + zeytin
• İyi karbonhidrat olarak da havuç + ceviz + yer fıstığı + maydanoz + dereotu + marul

Maalesef pek çok cahil insan “Karatay Diyeti protein diyetidir, aman böbreklerinize vb dikkat edin” derler. Lütfen bu yazdıklarımızı onlara okuyun, okumalarını sağlayın. Karatay Kahvaltısı o insanları bile sağlıklarına kavuşturacak ama onlar farkında değiller.

Karatay Kahvaltıları; www.karataymenusu.com
Önerilerimiz; http://cloudpage.co/oneriler

https://www.facebook.com/ObezliktenKurtul/posts/700039833439083:0

Alıntıdır

KARIN YAĞLARINI NASIL YAKARIZ!
Yaz yaklaşınca fazla kilolarımızdan duyduğumuz rahatsızlık artıyor. Özellikle de en çok karın yağlarımızı sorun ediyoruz. Bunun estetik nedenleri olduğu gibi artık bel çevresindeki genişlemenin kardiyovasküler hastalıklar başta olmak üzere pek çok hastalığın habercisi olması da kaygı düzeyini arttırıyor. Biz de bu hafta köşemizi Dr. Mercola'nın karın yağlarını yakmakla ilgili yazısının kısaltılmış bir çevirisine ayırdık.
"Yalnızca egzersizle karın yağlarını yakmak imkânsızdır. Mutlaka beslenme biçiminin değiştirilmesi gerekir.
Karın yağlarından kurtulmak için 3 anahtar beslenme önerisi:
1- Beslenmenizden şekeri çıkarın!
Bu şekerin tüm şekillerinden, früktoz (meyvelerden alınan şeker) ve tüm tahıllar ki hızla şekere dönüşürler de dâhil uzak durun demek. İşlenmiş früktoz, mısır şurubundaki gibi, metabolik bozukluğa neden olmak açısından şeker türlerinin en zararlısıdır. Çünkü vücut früktozu aynen alkolü metabolize ettiği gibi ediyor ve bu da insülin direncini tetiklediği gibi yağ birikmesine neden oluyor.
İşlenmiş früktoz işlenmiş gıdaların neredeyse tamamında bulunuyor ve karşınıza 60 değişik isimle çıkabilir. En iyisi işlenmiş gıdaların hepsinden uzak durmaktır.

2- Beslenmenizde sağlıklı yağlara daha fazla yer verin!
İnsülin direnci olanlar günlük kalorilerinin % 50-85'ini sağlıklı yağlardan alırlarsa insülin dirençlerini daha çabuk kırarlar. Sağlıklı yağlar, otla beslenen hayvanın sütünden yapılan tereyağı, işlenmemiş süt ürünleri, serbest dolaşan tavuk yumurtası, hindistancevizi ve yağı, kavrulmamış kuruyemişler, otla beslenen hayvanların eti ve hayvansal Omega-3 yağlarıdır. Sağlıklı yağlardan özellikle kuruyemişlerde, avokado ve zeytinyağında bulunan tekli doymamış yağların karın yağlarını yakmada etkili olduğu gösterilmiştir.
Bir araştırmada kadınlara 1600 kalorilik tekli doymamış yağdan zengin bir diyet uygulamaları söylenmiş ve karın yağlarının üçte birini bir ay içinde yaktıkları görülmüş.

3- İki öğünlü beslenme planı uygulayın!
Bu, fazla kilolarla baş etmek için şimdiye kadar bulduğum en etkili yol çünkü vücudun ana yakıt olarak şeker yerine yağı kullanmasını sağlıyor. İnsülin direnci olanlara benim önerim iki öğün arasında 8 saat bırakacak şekilde öğünlerini düzenlemeleri. Gündüz öğünler arasında 8 saat olması akşamdan sabaha da 16 saat geçmesi demek ki bu da glikojen depolarının bitirilip yağ yakma moduna geçilmesi için gereken sürenin iki katından fazla.
Yağ yavaş yanan bir yakıt olduğu için uzun süre şeker yediğinizdeki enerji çöküşleri olmadan idare edebilirsiniz. Bu şekilde bir beslenme planını tüm insülin/leptin direnci olanlar ve buna bağlı yüksek tansiyon, kan şekeri gibi sorunlar yaşayanlara hastalıklarından kurtulmaları için tavsiye ediyorum.
Karın Yağlarını Yakmak İçin Bağırsak Florası da Sağlıklı Olmalı!
Karın yağlarını yakmakla ilgili yayınlanan yeni bir makalenin yazarı Zinczenko önerdiği sağlıklı yiyeceklerin (bunlar hep tekrarlanan sağlıklı gıdalar) yanı sıra sağlıklı bir bağırsak florası oluşturmak da yağ yakmada çok etkili diyor. Bir hipoteze göre bağırsak bakterileriniz iştahınızı kontrol ediyor olabilir. Yeni yapılan bir çalışmada istek duyduğunuz yiyeceklerle bağırsağınızdaki mikrobiyotanın bileşimi arasında yakın ilinti olduğu bulunmuş. Mikroplar kendi ihtiyaçları olan yiyeceklere istek duymanıza neden oluyorlar. Diğer bir çalışmaya göre de bazı bağırsak bakterileri kronik inflamasyona neden oluyor, bu da kilo alımını tetikliyor.
Sağlıklı bir bağırsak florası oluşturmak için işlenmiş gıdalardan uzak durmak, bol miktarda fermente gıdalar tüketmek gerekmektedir."
Sonuç:Yukarıda anlatılanlar bize çok tanıdık geldi, sanırım size de öyle gelmiştir. Bunlar Prof. Dr. Canan Karatay'ın kitaplarında anlatılanlarla bire bir aynı. Canan Hoca da şekeri ekmeği früktozu hayatınızdan çıkarın, “yağ yemezseniz yağları yakamazsınız” der ve ekler; “en sağlıklı beslenme biçimi günde iki öğündür.” Ayrıca İbni Sina'nın “iki öğün sağlık üç öğün hastalıktır” sözünü hatırlatır ve Hz. Muhammed'in de iki öğün beslendiğini sık sık dile getirir. Bunları size aktarma nedenimiz bilgiler hep aynı sesten duyulunca maalesef kanıksanıyor, hatta zaman içinde duyulmaz hele geliyor. Biz de bugün başka bir sese, dünyaca en çok izlenen sağlık sitesinin kurucusu Dr. Mercola'nın sesine kulak vermenizin yararlı olacağını düşündük.
Kaynak:
http://fitness.mercola.com/sites/fi...0327Z2_DNL_NB&et_cid=DM70571&et_rid=891801383

http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=3571

Alıntıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…