Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

YAZ GELİYOR PANİĞİ!
Badem ağaçlarının çiçeklenip ardından papatyalar ve mimozaların açmaya başlaması bize baharın geldiğini gösteriyor. Bu da yazın yaklaştığının habercisi. Yazın yaklaşması birçoğumuzda kışın alınan kilolar nedeniyle panik duygusu yaratıyor. Bu hafta yazımızda bu konuya değinmek istedik. Konu duygular olunca da Psikolog Nurçin Çağlar'ın bu konudaki bir yazısını paylaşmak istedik.
Birçok kişi için tanıdık bir hikâye “Bir Yaz Paniği Hikâyesi”
"Bir hikâye kurgulayarak başlamak istiyorum. Adı Jane olsun (Yabancı bir isim seçtim ki hiçbirimiz üzerimize alınmayalım. Sayfamız takipçileri arasında henüz yabancı yok bildiğim kadarıyla)orta yaşlarına yaklaşmakta olan bir hanım, fazla kilolarından rahatsızlık duymaktadır.Şimdi öykümüze onun ağzından devam edelim.
”Mart geldi, birkaç ay sonra yaz gelecek, eyvah nasıl mayo giyeceğim? Bu duruma ivedilikle çözüm bulmalı. Geçenlerde arkadaşım bir diyetisyenden bahsediyordu, onu mu arasam?”Diyetisyen randevusu hemen alınır ve diyetisyenin verdiği diyet programı uygulanmaya başlanır. “Aç kalmadan kilo verilmiyor, ne yapalım. Aman neyse iyi ki şu ara öğünler var yoksa 3 köfte 6 kaşık sebzeyle kim doyar? Offf bir türlü öğle yemeyi saati gelmiyor. Akşam ne yesem acaba?”
İlk haftanın sonucu morali düzeltir, 1,5 kilo verilmiştir. Hemen bir hesap yapılır, durum pek de fena değildir, tatile gidene kadar biraz forma girme olasılığı belirmiştir. Böyle birkaç ay geçer, kilolar hızla verilmiştir.
“Akşam arkadaşlarla gittiğimiz yemekte arkadaşım John kadeh kadeh şarap içerken benim sodayla yetinmem ne acı. Ama ondan da acısı Mary'nin ısmarladığı o leziz görünen tatlıyı yiyememek. Bu hafta diyetisyenime söyleyeyim de bana da bir tatlı versin. Ama tatlı verince de ekmekten meyveden azaltıyor, o da kötü ya neyse.”
Yazın iki beden küçük kıyafetler alınmış, bunun yarattığı duyguyla motive olunmuş ve diyete devam edilmiştir. Derken sonbahar gelir, işler yoğunlaşmıştır, havalar da artık daha karanlık olup insanı karamsarlaştırmaktadır
“Yok, ben bu şekilde bu yoğun iş dönemini geçiremeyeceğim. Hem diyet yemeği hazırlamak, işe evden yemek götürmek falan bu dönemde olmaz. Ben bu diyete biraz ara vereyim, sonra işler yoluna girince devam ederim.”
Diyete ara verilmiştir ya, kıtlıktan çıkılmış gibi yemeye başlanır. Gelsin börekler, gitsin tatlılar. “Bu böyle devam ederse kilo alacağım. Aman canım şu hasret kaldığım yiyeceklerle biraz özlem gidereyim yine diyete başlarım. Bir ara tartılsam da görsem kilo almış mıyım? Yok, yok tartılmayayım, moralim bozulur şimdi.”Kilolar hızla geri gelmeye başlar, iki beden küçük kıyafetler dolaba kalkar. Başa dönülmüştür, bakalım bir dahaki silkiniş ne zaman olacaktır?
Kişisel Hikâyem
Yukarıda kurguladığım hikâye size tanıdık geldi mi? Benim için çok tanıdık, bu döngüyü defalarca yaşadım. Bundan sonrası için ise size kendi hikâyemi anlatmak istiyorum. 2011 yılı yazında artık kilo verme umudumu kaybetmiş ve kendimi olduğum gibi kabul etmeye karar vermiştim ki Canan Karatay'ın kitabını okudum. Bu kitap beni çok bilgilendirdi. O zamana kadar beslenmeyle ilgili edinmiş olduğum birçok bilginin ne kadar yanlış olduğunu gördüm.
Benimle birlikte eşim de kitabı okudu ve sayfamızda fotoğraflarıyla gördüğünüz “sağlıklı beslenme” yolculuğumuz başladı. Uyguladıkça öğrendik, öğrendikçe uygulamaya geçirdik ve bunları artık sizlerle paylaşıyoruz. Belki ilk başlarda biz de kilo verdikten sonra bu düzenden vaz geçeceğimizi düşünüyorduk. Ancak bu konuyla ilgili bilgilendikçe, sağlıklı beslenmenin ne çok hastalığın oluşma ve iyileşmesinde rol oynadığını öğrendikçe artık yaşamımız boyunca sağlıklı beslenme konusundaki kararlılığımız pekişiyor.
Kendi kendinin sağlıklı beslenme uzmanı olmak!
Karatay Sağlıklı Beslenme kurallarının hayata geçirilmesi ve uygulanması, başlangıçta ezberleri bozup zararlı alışkanlıklardan vaz geçerken zor olsa da, alıştıkça kolaylaşıyor ve yaşam biçimine dönüşüyor. Bunu kolaylaştıran faktörlerin başında herkesin kendi damak zevki ve yemek tercihlerine, yaşam düzenine uygun bir beslenme programını kendisinin oluşturmasına imkân vermesi geliyor. Bir diğer önemli faktör de yiyeceğiniz porsiyon büyüklüklerinin size dayatılmaması, buna da kendinizin karar veriyor olmanız, böylelikle doyma duygunuzun yok olmaması geliyor. Düşük glisemik indeksli besinler yediğiniz için açlık hissetmemek de uygulamayı kolaylaştıran etkenlerden.
Sonuç:
Gün geçmiyor ki beslenmeyle hastalıklar arasındaki ilişkiye dair bilimsel çalışmalarla ilgili haberler yayınlanmasın. Bunlardan belki de en çarpıcısı ise ABD'de şu anda çocuk olan kuşağın ortalama ömür sürelerinin ebeveynlerinden daha kısa olacağı, bunun da nedeninin değişen beslenme biçimi olduğudur. Başta çocuklarımızın sağlıklı ve uzun ömürlü olması bizlerin de hastalıklardan korunması için şeker ve hızla şekere dönüşen karbonhidratlardan, işlenmiş gıdalardan, trans yağlardan uzak duralım ve sağlıklı beslenelim.

http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=3501

Alıntıdır

kaptanım ne zamana bu hedefler benim bu haftaki hedefim 72 ydi öyle belirlemiştim ama bu haftaysa kalsın :)

ben geldiim
sınavlarım var yarından itibaren gelemedim bu ara
bugün menümü yazayım yürüyüşe gitmeden sonrarında yarınki 3 sınavıma çalışcam
menüm
Sabah:2 yumurta haşlanmış,zeytin(biraz fazla yedim 20 tane minik yeşil)2 havuç
Akşam:ciğer,salata,1 havuç
spor:1.5 saat yürüyüş

evde hurma ceviz bitmiş sevinsemmi üzülsemmi bilemedim

Yürüyüşe gideceksen geç kalma bızdıkım menü süper hurma değil de cevizin bitmesi benim için kabus

zeytin fazla değil tatlım
hoşbuldum kaptanımm nasılsınn
nisan sonuysa 70 hedefim

İyiyim bitanem bugün ev boş kk nın keyfini çıkarıyorum Son sınav haftası mı kuzum

**Nisan
Listesi**

battaniye1: 77,5***************>76
BayilanBayilana : 87,5**********>85,5
Bulbul-e Bismil: 89,4***********>86
Ebwam: 125,8****************>123
Efser : 71,9******************>70
irem-ozge: 82,2*************>80
leyla_34 : 55,9**************>54,5
rengarenknesli: 75,8**********>74
makres76: 64****************>61
baldandane: 97**************>93
45derya45: 82,4*************>79
miss_wong: 73,8**************>70
oynakbasi34: 109,2***********>106
morcadıyesilyarasa: 50,3*******>45-46

Hedeflerini Yazmayanları ben yazdım meleklerim Hepinize başarılar

ay sorma kaptanım ya babam kek istemişti geçen ona koydum baktım sonmuş meğerse kalmamış yarın alayım
tamam
oh iyi yapıyosun canım
yok vizeler kaptanım ama hepsini bi haftaya topladılar bu hafta gelemeyebilirim pek ama kaçamak yok söz
ben spora kaçtım

ay sorma kaptanım ya babam kek istemişti geçen ona koydum baktım sonmuş meğerse kalmamış yarın alayım
tamam
oh iyi yapıyosun canım
yok vizeler kaptanım ama hepsini bi haftaya topladılar bu hafta gelemeyebilirim pek ama kaçamak yok söz

ben spora kaçtım

Ellerine sağlık babacığına da yapma o da yemesin
iyi sporlar kuzum sınavlarda başarılar gelebildiğin kadar artık ben sözümü aldım nasıl olsa

407,Etap Haftalık Menü Paylaşım Tablosu

[TABLE="class: grid, width: 500"][/TABLE][TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR][/TR][/TABLE][TABLE="class: grid, width: 500"][TR]
[/TR][/TABLE]
[TABLE="class: grid, width: 500"][TR][/tr][/table]
[TABLE="class: grid, width: 500"][TR]

[TD]İsim[/TD]
[TD] Pazartesi[/TD]
[TD] Salı [/TD]
[TD]Çarşamba[/TD]
[TD]Perşembe[/TD]
[TD]Cuma [/TD]
[TD]Cumartesi[/TD]
[TD]Pazar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bayilan bayilana[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Battaniye[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Baldandane[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bülbül[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Derya_45[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Leyla[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]Irem_özge[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]Makres[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]

[/TR]
[/TR]
[TD]Misswong[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Morcadı[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[/TR]

[TR][/TR]
[TR][/tr]
[TR][/tr]​
[TR]
[TD]Oynakbaşı[/TD]
[TD][/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]

[/TR]
[TR]
[TR][/TR]
[/TR][/TABLE]
[TABLE="class: grid, width: 500"][TR]

[/tr][/table]​

3. Her üye menülerini istediği zaman en geç ertesi gün olmak üzere bir mesaj içinde tüm yenilen içilenler yapılan sporlar ve süreleri olmak üzere paylaşmak zorundadır

4.Her gün mutlaka spor yapmaya gayret gösterilecektir(bunu takım kuralı olduğu için değil,kendi sağlığımız ve hedefimize hızlı ulaşmak icin yapmalıyız)

5.Günde en az 5 mesaj yazma zorunluluğu vardır,bu en az rakamdır,haftada 35 mesaj altına düşen üye 2.sarı karttan sonra takımdan çıkarılacaktır..Paylaşım ve destek ne kadar çok olursa motivasyonun o kadar yüksek olacağı unutulmamalıdır

6.Diğer arkadaşların listelerine yorum yapılacak ve kendimizce doğru ve yanlısları yazılacaktır.

7.Yapılan her kaçamağa ceza verilecektir,örnek verirsek o gün dışardaydınız ve canınız hamburgermi istedi ,veya çok çikolata yemek istediniz ve yediniz,afiyet olsun ama bu yediklerinizin kalorisi kadar spor yapılacaktır,cezaları uygulamak mecburidir,eğer 1 hafta içinde cezalar çekilmez ve herhangi bir bilgi verilmezse,o üye 2.hafta takım listesine alınmayacaktır. Üyenin aktifliğine bağlı olarak bu süre uzatılabilir yada kısaltilabilir

8.Sağlıklı beslenmeye gayret gösterilecek ve öğün atlamamaya çalışılacaktır...

bugün ki menüm
5 NİSAN 2015 PAZAR

SABAH
uyanır uyanmaz ılık limonlu su
1 yumurta
8 zeytin
peynir
kuzukulağı
nane
maydonoz
domates
salatalık
4 dilim yulaflı çavdar ekmeği
nutella
yeşilçay

SPOR: OFF
1 kase sütlaç

AKŞAM

tavuklu salata
yoğurtlu semizotu

sıvı: 1,6 lt

YASAKLARIMIN FARKINDA OLUP CEZAMI KENDİM VERDİM BUGÜN REGL OLMAMA RAĞMEN 100 MEKİK ÇEKTİM SPOR YAPMAMAM VE YAPAMAMAMA RAĞMEN YAPTIM

KAPTANIM YAZDIĞIN HERŞEYİ OKUDUM
İYİ DİLEKLERİN VE MOTİVE EDİCİ DESTEKLİ KONUŞMALARIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
DUA ET BENİM İÇİN
İÇİ TEMİZ İNSANIN DUASI KABUL OLUR

teşekkür ederim kaptanım

günaydın güzellerim bu aralar azcık yoğunum o yüzden çok fazla uğrayamıyorum telden takip ediyorum ama oradan da cevap yazamıyorum maalesef dolayısıyla menülerim de eksik kaldı hemen yazayım onları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…