Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

bugünkü menüm
sabah: karatay kahvaltısı
öğle: bir bardak ayran, bir avuç soslu mısır biliyorum cıss ama çok canım çekti
akabinde bir büyük kase badem çağlası aşkım taaa köyden toplamış gelmiş uzak yollardan benim için
akşam: kabak yemeği, yoğurt, salata
gece boyu siyah çay

Sabah acelen vardı sanırım bızdıkımmm afiyetolsun haid bakalım vizeler bitti darısı finallere olsun

ayy ne güzel mesajj sabah olmuş gibi hissettim
benim şekerim sensin kaptanım
beni tanıyosun evet acelem vardı

bugünkü menümüde yazayım şimdi nişandan geldim
yanlız nişan değil mübarek kıtlıktan çıkanlara yardım yemeği gibiydi
neyseki hiç bir şey yemedim akşam yemeğimi gayet de güzel yemiştim

amma konuştum dimi artık yazayım menümü

Sabah,geranmali,2 ceviz,zeytin 10-15 yeşil minik
Akşam:tavuk fırın,salata,ayran
spor:2 saat mağaza gezmesi +1 saat yürüyüş
gün içinde 1 kupa yeşilçay,1 bardak sütlü çay

cumartesi menü
kahvaltı karatay kahvaltısı
öğle pırasa yemeği,yoğurtlu çorba
akşam 3 adet dolma ,2 kaşık patlıcan ve kabak kızartma yoğurtlu,1 ince dilim pasta kaçırdım biliyorum kaptan telafi edicem inş. bak burda söz 1 ay tatlı yemiycem
2 lt su

verelim banum ama işkence olur sonra :)))

Böyle işkenceye can kurban neslim

Afiyetolsun balım çeyrek gözleme çok hoşuma gitti çeyrek yiyerek nefsini köreltip bırakman süper akşam az da salata yiyebilseydin sindirim daha hızlı olurdu balım gezmek hiç yoktan iyidir tabii ama spor sayılmıyor kuzucum

bu gün benim doğum günüm ince bir dilim pasta hakkımı kullanıcam kaptanım kendi kendime söz verdim bir daha ki doğum günüme kadar 20 kilodan kurtulmuş olucam inş.tabiki kadınlar kulubu desteğiyle

Sevdiklerinle birlikte sağlık ve mutluluk dolu nice güzel yıllar dilerim balım

Afiyetolsun meleğim zamanla omletin binbir çeşidini keşfedeceksin erken bitirmişsin menünü
çok özendim şimdi bu hafta kesin yapıyorum jojocum içtiğin su miktarını da yazarmısın canım bir de spor yapabiliyomusun

inşallah canım ver .. benimde ayda bir günüm var pastalar borekler offf.. gecen ay kacirdim 400 gr olarak donmustu bana..ertesi gunu devam ettim diyete..

İşte bu önemli battı balık deyip devam etmemek fazlamı kaçırdık hemen bir sonraki öğün ya da ertesi gün telafi edersek kilolar fazlalaşmadan önlem alabiliriz

binde bir böyle saçma durumlar yaşıyoruz işte
geçti gitti çok şükür

Düzelmenize sevindim cadıcımmm

Akşam yemedin snaırım toplu halde yazarsan daha iyi olur cadıcım nesfit geri gelmiş

Ayran detoksundan ben de verim alamadım gerçi 1 gün dayanabilmiştim 600 gr gitmişti galiba
Sanırım kan grubundan dolayı bazı gruplarda işe yaramıyor meleğim

Est bitanem bu ara misafirin var bazen ben yaparım bazen sen yaparsın dert etme

Afiyetolssun kuzum

Soslu mısırdan vazgeçmeyeceksin demekkkkkk

Bardak mısırın 72-75 derece sıcaklıkta pişirilip tüketim için 30-35 derece sıcaklığında tutulduğundan, mikroorganizmaların çoğalmaya başlayacağını dile getiren İmrek, şunları kaydetti:

“Bekleme süresi uzadığında risk daha da artmaktadır. Güvenli tüketim için pişmiş besinler, ısılarını kaybetmeye başlamadan hemen yenmesi gerektiğinden bardakta mısır için bu kurala uyulmamaktadır.

Haşlanmış mısırın pişim aşamasından sonra hemen tüketilmesi gerekir ancak bu satışlarda gün boyu tüketim için sıcak tutulduğundan mikropların barınabildiği ve hızla arttığı şartlar oluşmakta, ısıya bağlı olarak çoğalan ve bulaşan mikropların sebep olduğu bağırsak enfeksiyonları, ishal, gıda zehirlenmeleri, tifo, viral hepatit A, malta humması gibi hastalıklar ortaya çıkabilmektedir.”

http://ahmetrasimkucukusta.com/2014/05/12/haftanin-haberi/bardakta-misirda-hastalik-riski/

Tüm makaleyi linkten okuyabilirsin meleğim

Sevdiceğin çağlamı getirdiiiii çağla salatası süper olur ben tek yiyemiyorum nedense ama salatasına bayılıyorum

Utandırdın bak şimdi bızdığım Tanıyayım artık dimiii 1 yıl dolacak nerdeyse

genelde nişanlar düğünler öyledir bizim kültürümüz yeme içme üzerine

Afiyetolsun canımmm menü süper mağaza pazar gezmeyi özledimmmm

Akşam hakikaten biraz kaçmış balımmm ama doğum günün olduğu için bu seferlik görmüyoruz bugün telafi etmeye çalış bitanemmm Kızartma yiyebilirsin ama fırında olmak koşuluyla sebzelerin üzerine biraz z.yağı gezdirip fırında pişir kuzum hem sağlıklı hem gönül rahatlığıyla yiyebilirsin eve dönünce öyle yaparsın tatlım

ablam yediğim mısır bardakta mısır değildi hani kuruyemişçilerde satılan varya çerez olan ondandı ama tabi her şekilde tüketmemem lazım biliyorum. evet ablam yanıma gelmeden önceki gün köye gitmişti benim için koca bir poşet toplamış saolsun çağlanın salatasını hiç duymamıştım aklıma da hiç gelmezdi

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Şükür kavuşturana

Çok zorlu bir süreçten sonra şükür Tadilatım bitti hatta dünden beri temizlikle boğuşuyorum
Dün netle ilgili sorun yaşadığımdan bir türlü uğrayamadım.
Bugünde eşimin doğum günü ve sabahtan beri bir yandan temizlik bir yandan eşime süpriz derken ancak fırsatım oldu uğramaya

Eşimin Annesine sabah sabah eşimden gizli mesaj attım bir bahaneyle oğlunu çağır böyle böyle süpriz yapacağız dönüştede birlikte gelirsiniz banyoyu görme bahanesiyle diye
Tabi sabahtan itibaren unutmuş ayağına yattık hatta ben mesaj atarken kime mesaj atıyorsun diyince hiçççç sadece bir arkadaşa dedim Kvye yolladığım mesajıda son anda hatırlayıp sildim Allahtan ki eşim sonradan cebimi kurçalamış bu kime mesaj attı diye hiç huyu değildir ama ben o an hafif bir panik yaptım sanırım ki kıllanmış

Annesi öğlende birşey için beni AVmye götür demiş oda fırsat o fırsat kendini gezdirdi
Eşim ya işim var dediği halde tabi bizden tembihlendiği için KV aciliyeti var işte demiş Neyse bunlar gitti tabi ben o arada motoru popişime takıp eşime hemen bir Tiramisu yaptım pasta yerine Salonunda temizliğini bitirdim ve onlar döndüğünde çay koyma bahanesiyle mutfağa gidince Tiramisuya 3 mum dikip iyiki doğdun diyerek odaya döndük çocuklarla tabi eşim çok şaşırdı ve sevindi

Bu arada banyom müthiş oldu gerçekten tabi salı günüde kapıların pervazları takılsın sizlerede resimlerini atarım
Çok yoruldum ama cidden deydi Tesisatcı dün son retuş için gelince yahu Banu ne çabuk temizliğe bile girişmişsin dedi elin baya çabukmuş mis gibi olmuş her yer dedi
Tabi daha işim az da olsa var ama çoğu işim bitti şükür ( çamaşır makinesinin elektriz prizinide eşim halletsin bu gecede yarın çamaşırlarımı yıkamaya başlarım)
Salonun camları bile silindi tabi tüllerimi henüz yıkayamadım

tebrikler tatlım eşinle birlikte mutlu mesut yaslanırsınız inş.banyo tadilatınında sona yaklaşmasına sevindim ohhh misler gibi yaza giriyosun hadi bakalım güle güle kullan

kaptanım bu kadar kaçırdım ben sizden salı çarşamba ve perşembe günü uygulayabileceğim bi telafi programı önerisi istesem bana tavsiyede bulunurmususnuz

pazartesi menü
akşam 1 adet acılı lahmacun
kahvaltı karatay kahvaltısı
öğle3 kardeş dışarıdaydık yürüdük yürüdük sonunda bi yere oturduk ve orada bir porsiyon ortaya cheescake aldık tabiki bana düşen üç çatal oldu
akşam 1adet lahmacun 1 büyük kase salata ayran
2 lt su
ne yapıcam bilmiyom ya nası telafi etcem bu kaçamakları...

tebrikler tatlım eşinle birlikte mutlu mesut yaslanırsınız inş.banyo tadilatınında sona yaklaşmasına sevindim ohhh misler gibi yaza giriyosun hadi bakalım güle güle kullan

SAğ olasın canım Rabbim daha güzellerini sizlere nasip eder inşallah...Aminnnnnnnn
Şükür temizliğin çoğu bitti yarın itibariyle çamaşır yıkama faslım başlıyor en sevmediğim bölüm ama kaçarım yok bir yandanda kuzen deli ediyor kaç gündür tadilat bitmedimi özledik sana geleceğiz diye hiç bu hatun yorgundur yada bütçeyi zorlamıştır birde biz zorlamayalım diyen yok
Bakalım ay başına kadar sallarım diyordum ama israrla her gün bitmedimi hala diye soruyor valla görüştüğüm tek tük akrabalarımdan ama cidden bazen bi yürü git kendine başka eğlence bul diyesim geliyorda şimdilik sallıyorum

bence muhabbet bahane o yeni banyolarla kapıları görmeye geliyo gerine gerine göster ohhh misler gibi

Günaydın 6.takım güzelleri....
Önce menülerimi paylaşıp geçmiş yapayım

Cuma
Kalkınca 6:30
2 bardak su+1 kuru incir

Sabah 7:30
2 kk beyaz peynir üzerine bol maydanoz
5 zeytin
1 tatlı kaşığı pekmez
1 ceviz
1 dilim tam buğday ekmeği
yeşillik

Ara 10:30
2 hurma+1 bardak yeşilçay

Öğle 12:30
4 köfte
salata
1 dilim t.buğday ekmeği

Ara 15.30
2 grisini+1 bardak ayran

Akşam 18:00
1 kase çorba
6 kaşık pırasa
4 kaşık yoğurt
1 dilim t.buğday ekmeği

Ara 20:00
yarım portakal

Su 3 litre, leslie 2 mil
----------------------------------
Cumartesi
Kalkınca 8:00
2 bardak su+1 kuru incir

Sabah 9:00
2 kaşık çökelek üzerine bol maydanoz
5 zeytin
1 ceviz
yeşillik

Öğle 13:00
fırında balık
salata
1 dilim t.buğday ekmeği

Ara 16:00
1 minik kurabiye (çocuklara yapınca güzel koktu dayanamadım yedim)
1 bardak ayran

Akşam 18:30
karalahana çorbası
6 kaşık karnabahar
4 kaşık yoğurt
1 dilim t.buğday ekmeği

Ara 20:00
yarım elma

Su 3 litre, evi köşe bucak temizleyince spor yapamadım
----------------------------
pazar
Kalkınca 8:00
2 bardak su+1 kuru incir

Sabah 9:00
2 kaşık çökelek üzerine bol maydanoz
5 zeytin
1 ceviz
yeşillik

Öğle
maalesef belli aralılarla 1 paket kremalı bisküvi ve 1 paket çubuk
(aceleyle köye çıkmak zorunda kaldım evi temizlemek için kayınvalidemler cuma günü gelecek, yanıma yiyecek bir şey alamadım, sadece yoğurt koydum çantama. eşimde aceleyle bunları almış

Ara 17:00
1 kase yoğurt, 2 hurma,

Akşam 20:00
6 kaşık karnabahar
4 kaşık yoğurt
1 dilim t.buğday ekmeği (eve geç gelince yemek de geç kaldı)

su 2 litre, spor yine ev temizliği maalesef

Bu hafta hedef kiloma inemeyeceğim galiba. Bu akşam spora başlamazsam 500 gr hedef olmayacak gibi. Hava düzelmedi ki ne güzel yürüyüşe başlamıştım.

Güle güle kullan canım, evde inşaat işi zor iyi atlattın. İnşaatın temizliği de ayrı sıkıntı ama sonucu görünce değiyor.

Doğum günün kutlu olsun canım. Nice yıllara sevdiklerinle birlikte sağlıkla, huzurla, mutlulukla, kavuşman dileğiyle......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…