- 13 Kasım 2014
- 1.237
- 3.656
- 208
Sabah acelen vardı sanırım bızdıkımmm afiyetolsun haid bakalım vizeler bitti darısı finallere olsun
doğum günün kutlu olsun tatlım nice mutlu sağlıklı ve fit senelere sevdiklerinle
verelim banum ama işkence olur sonra :)))
cuma günü menü
kahvaltı karatay kahvaltı
öğle çeyrek dilim gözleme çay
1 orta kahve
akşam yayla çorbası 2 dilim biftek 2 bardak ayran
istanbulda olduğum için kaptanım özel olarak yürüyüş yapamıyorum ama geziyorum sayılırmı bilmem tabiki yürüyerekama tempolu değil
bu gün benim doğum günüm ince bir dilim pasta hakkımı kullanıcam kaptanım kendi kendime söz verdim bir daha ki doğum günüme kadar 20 kilodan kurtulmuş olucam inş.tabiki kadınlar kulubu desteğiyle
●karatay kahvaltısı (bende omlet seklinde yedim kaptancım)
akşam
●4 lahana sarması+peynir +1 dilim elma..seklinde bugunu mu sonlandırdım..
sütcuden bu hafta 10 kilo sut aldım yarısı peynire gitti. cok seviyorum bu peyniri:))surekli yiyebilirim
inşallah canım ver .. benimde ayda bir günüm var pastalar borekler offf.. gecen ay kacirdim 400 gr olarak donmustu bana..ertesi gunu devam ettim diyete..
binde bir böyle saçma durumlar yaşıyoruz işte
geçti gitti çok şükür
bugün ki menüm
11 NİSAN 2015 CUMRTESİ
SABAH
yine 1 kase nesfit
ÖĞLE
tavuk sarma
sebze haşlama
sıvı: 1 lt oldu ama geceye doğru artar
1-2 kadeh şarap içerim
bundan sonra gece bildirim yapayım daha sağlıklı olur
ben o pirinç lapasını denemiştim tatlım iki günde iki kilo verdircekti güya hatta çoğu birinci gün gitcekti ilk gün tam uydum ertesi gün tartıldım bir de ne göreyim artıdayımbana yaramadı o onu yaptığım hafta sadece 200 gr verebilmiştim oyüzden ben kendi kanaatimce kimseye tavsiye etmiyorum
oooh bu hafta maşallah iyiyiz toparlanmaya başladık sankidaha da iyi sonuçlara inşşşş
üç gün üç gündür tabi kafanı dinlersin ne güzel insan arada bi kendi kendine kalmak ister
bu hafta görevimi de yapamadım kaptanım herbişey sana kaldı
kesinlikle kaptancığımın yorumuyla daha iyi
çok ağır bi ceza oluurrrrama caydırıcı olabilir
doğum günün kutlu olsun tatlım nice mutlu sağlıklı ve fit senelere sevdiklerinle
cuma günkü menüm
sabah: karatay kahvaltısı
öğle: tek lavaşa tavuk döner ama lavaşın hepsini yemedim üzerinden sıyırdım, bir bardakta ayran
ara: bir kaç bardak şekersiz çay
akşam: yarım kase mercimek çorbası, biraz börülce pilaki
gece: bir bardak kahve
spor: 20 dk yürüyüş
bugünkü menüm
sabah: karatay kahvaltısı
öğle: bir bardak ayran, bir avuç soslu mısırbiliyorum cıss ama çok canım çekti
akabinde bir büyük kase badem çağlası aşkım taaa köyden toplamış gelmiş uzak yollardan benim için
akşam: kabak yemeği, yoğurt, salata
gece boyu siyah çay
ayy ne güzel mesajj sabah olmuş gibi hissettim
benim şekerim sensin kaptanım
beni tanıyosun evet acelem vardı
bugünkü menümüde yazayım şimdi nişandan geldim
yanlız nişan değil mübarek kıtlıktan çıkanlara yardım yemeği gibiydi
neyseki hiç bir şey yemedim akşam yemeğimi gayet de güzel yemiştim
amma konuştum dimi artık yazayım menümü
Sabah,geranmali,2 ceviz,zeytin 10-15 yeşil minik
Akşam:tavuk fırın,salata,ayran
spor:2 saat mağaza gezmesi +1 saat yürüyüş
gün içinde 1 kupa yeşilçay,1 bardak sütlü çay
Akşam hakikaten biraz kaçmış balımmm ama doğum günün olduğu için bu seferlik görmüyoruzcumartesi menü
kahvaltı karatay kahvaltısı
öğle pırasa yemeği,yoğurtlu çorba
akşam 3 adet dolma ,2 kaşık patlıcan ve kabak kızartma yoğurtlu,1 ince dilim pastakaçırdım biliyorum kaptan telafi edicem inş. bak burda söz 1 ay tatlı yemiycem
2 lt su
ablam yediğim mısır bardakta mısır değildi hani kuruyemişçilerde satılan varya çerez olan ondandı ama tabi her şekilde tüketmemem lazım biliyorum. evet ablam yanıma gelmeden önceki gün köye gitmişti benim için koca bir poşet toplamış saolsun
Böyle işkenceye can kurban neslim
Afiyetolsun balım çeyrek gözleme çok hoşuma gittiçeyrek yiyerek nefsini köreltip bırakman süper akşam az da salata yiyebilseydin sindirim daha hızlı olurdu balım gezmek hiç yoktan iyidir tabii ama spor sayılmıyor kuzucum
Sevdiklerinle birlikte sağlık ve mutluluk dolu nice güzel yıllar dilerim balım
Afiyetolsun meleğim zamanla omletin binbir çeşidini keşfedeceksinerken bitirmişsin menünü
çok özendim şimdi bu hafta kesin yapıyorumjojocum içtiğin su miktarını da yazarmısın canım bir de spor yapabiliyomusun
İşte bu önemli battı balık deyip devam etmemek fazlamı kaçırdık hemen bir sonraki öğün ya da ertesi gün telafi edersek kilolar fazlalaşmadan önlem alabiliriz
Düzelmenize sevindim cadıcımmm
Akşam yemedin snaırım toplu halde yazarsan daha iyi olur cadıcımnesfit geri gelmiş
Ayran detoksundan ben de verim alamadım gerçi 1 gün dayanabilmiştim 600 gr gitmişti galiba
Sanırım kan grubundan dolayı bazı gruplarda işe yaramıyor meleğim
Est bitanem bu ara misafirin var bazen ben yaparım bazen sen yaparsın dert etme
Afiyetolssun kuzum
Soslu mısırdan vazgeçmeyeceksin demekkkkkk
Bardak mısırın 72-75 derece sıcaklıkta pişirilip tüketim için 30-35 derece sıcaklığında tutulduğundan, mikroorganizmaların çoğalmaya başlayacağını dile getiren İmrek, şunları kaydetti:
“Bekleme süresi uzadığında risk daha da artmaktadır. Güvenli tüketim için pişmiş besinler, ısılarını kaybetmeye başlamadan hemen yenmesi gerektiğinden bardakta mısır için bu kurala uyulmamaktadır.
Haşlanmış mısırın pişim aşamasından sonra hemen tüketilmesi gerekir ancak bu satışlarda gün boyu tüketim için sıcak tutulduğundan mikropların barınabildiği ve hızla arttığı şartlar oluşmakta, ısıya bağlı olarak çoğalan ve bulaşan mikropların sebep olduğu bağırsak enfeksiyonları, ishal, gıda zehirlenmeleri, tifo, viral hepatit A, malta humması gibi hastalıklar ortaya çıkabilmektedir.”
http://ahmetrasimkucukusta.com/2014/05/12/haftanin-haberi/bardakta-misirda-hastalik-riski/
Tüm makaleyi linkten okuyabilirsin meleğim
Sevdiceğin çağlamı getirdiiiiiçağla salatası süper olur ben tek yiyemiyorum nedense ama salatasına bayılıyorum
Utandırdın bak şimdi bızdığım Tanıyayım artık dimiii 1 yıl dolacak nerdeyse
genelde nişanlar düğünler öyledir bizim kültürümüz yeme içme üzerine
Afiyetolsun canımmm menü süpermağaza pazar gezmeyi özledimmmm
Akşam hakikaten biraz kaçmış balımmm ama doğum günün olduğu için bu seferlik görmüyoruzbugün telafi etmeye çalış bitanemmm Kızartma yiyebilirsin ama fırında olmak koşuluyla sebzelerin üzerine biraz z.yağı gezdirip fırında pişir kuzum hem sağlıklı hem gönül rahatlığıyla yiyebilirsin eve dönünce öyle yaparsın tatlım
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Şükür kavuşturana
Çok zorlu bir süreçten sonra şükür Tadilatım bitti hatta dünden beri temizlikle boğuşuyorum
Dün netle ilgili sorun yaşadığımdan bir türlü uğrayamadım.
Bugünde eşimin doğum günü ve sabahtan beri bir yandan temizlik bir yandan eşime süpriz derken ancak fırsatım oldu uğramaya
Eşimin Annesine sabah sabah eşimden gizli mesaj attım bir bahaneyle oğlunu çağır böyle böyle süpriz yapacağız dönüştede birlikte gelirsiniz banyoyu görme bahanesiyle diye
Tabi sabahtan itibaren unutmuş ayağına yattıkhatta ben mesaj atarken kime mesaj atıyorsun diyince hiçççç sadece bir arkadaşa dedim Kvye yolladığım mesajıda son anda hatırlayıp sildim Allahtan ki eşim sonradan cebimi kurçalamış bu kime mesaj attı diye hiç huyu değildir ama ben o an hafif bir panik yaptım sanırım ki kıllanmış
Annesi öğlende birşey için beni AVmye götür demişoda fırsat o fırsat kendini gezdirdi
Eşim ya işim var dediği halde tabi bizden tembihlendiği için KV aciliyeti var işte demişNeyse bunlar gitti tabi ben o arada motoru popişime takıp eşime hemen bir Tiramisu yaptım pasta yerine Salonunda temizliğini bitirdim ve onlar döndüğünde çay koyma bahanesiyle mutfağa gidince Tiramisuya 3 mum dikip iyiki doğdun diyerek odaya döndük çocuklarla tabi eşim çok şaşırdı ve sevindi
Bu arada banyom müthiş oldu gerçekten tabi salı günüde kapıların pervazları takılsın sizlerede resimlerini atarım
Çok yoruldum ama cidden deydiTesisatcı dün son retuş için gelince yahu Banu ne çabuk temizliğe bile girişmişsin dedi elin baya çabukmuş mis gibi olmuş her yer dedi
Tabi daha işim az da olsa var ama çoğu işim bitti şükür ( çamaşır makinesinin elektriz prizinide eşim halletsin bu gecede yarın çamaşırlarımı yıkamaya başlarım)
Salonun camları bile silinditabi tüllerimi henüz yıkayamadım
Afiyetolsun balım çeyrek gözleme çok hoşuma gittiçeyrek yiyerek nefsini köreltip bırakman süper akşam az da salata yiyebilseydin sindirim daha hızlı olurdu balım gezmek hiç yoktan iyidir tabii ama spor sayılmıyor kuzucum
Sevdiklerinle birlikte sağlık ve mutluluk dolu nice güzel yıllar dilerim balım
Akşam hakikaten biraz kaçmış balımmm ama doğum günün olduğu için bu seferlik görmüyoruzbugün telafi etmeye çalış bitanemmm Kızartma yiyebilirsin ama fırında olmak koşuluyla sebzelerin üzerine biraz z.yağı gezdirip fırında pişir kuzum hem sağlıklı hem gönül rahatlığıyla yiyebilirsin eve dönünce öyle yaparsın tatlım
tebrikler tatlım eşinle birlikte mutlu mesut yaslanırsınız inş.banyo tadilatınında sona yaklaşmasına sevindim ohhh misler gibi yaza giriyosun hadi bakalım güle güle kullan
SAğ olasın canım Rabbim daha güzellerini sizlere nasip eder inşallah...Aminnnnnnnn
Şükür temizliğin çoğu bitti yarın itibariyle çamaşır yıkama faslım başlıyoren sevmediğim bölüm ama kaçarım yok bir yandanda kuzen deli ediyor kaç gündür tadilat bitmedimi özledik sana geleceğiz diye hiç bu hatun yorgundur yada bütçeyi zorlamıştır birde biz zorlamayalım diyen yok
Bakalım ay başına kadar sallarım diyordum ama israrla her gün bitmedimi hala diye soruyorvalla görüştüğüm tek tük akrabalarımdan ama cidden bazen bi yürü git kendine başka eğlence bul diyesim geliyorda şimdilik sallıyorum
Güle güle kullan canım, evde inşaat işi zor iyi atlattın. İnşaatın temizliği de ayrı sıkıntı ama sonucu görünce değiyor.Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Şükür kavuşturana
Çok zorlu bir süreçten sonra şükür Tadilatım bitti hatta dünden beri temizlikle boğuşuyorum
Dün netle ilgili sorun yaşadığımdan bir türlü uğrayamadım.
Bugünde eşimin doğum günü ve sabahtan beri bir yandan temizlik bir yandan eşime süpriz derken ancak fırsatım oldu uğramaya
Eşimin Annesine sabah sabah eşimden gizli mesaj attım bir bahaneyle oğlunu çağır böyle böyle süpriz yapacağız dönüştede birlikte gelirsiniz banyoyu görme bahanesiyle diye
Tabi sabahtan itibaren unutmuş ayağına yattıkhatta ben mesaj atarken kime mesaj atıyorsun diyince hiçççç sadece bir arkadaşa dedim Kvye yolladığım mesajıda son anda hatırlayıp sildim Allahtan ki eşim sonradan cebimi kurçalamış bu kime mesaj attı diye hiç huyu değildir ama ben o an hafif bir panik yaptım sanırım ki kıllanmış
Annesi öğlende birşey için beni AVmye götür demişoda fırsat o fırsat kendini gezdirdi
Eşim ya işim var dediği halde tabi bizden tembihlendiği için KV aciliyeti var işte demişNeyse bunlar gitti tabi ben o arada motoru popişime takıp eşime hemen bir Tiramisu yaptım pasta yerine Salonunda temizliğini bitirdim ve onlar döndüğünde çay koyma bahanesiyle mutfağa gidince Tiramisuya 3 mum dikip iyiki doğdun diyerek odaya döndük çocuklarla tabi eşim çok şaşırdı ve sevindi
Bu arada banyom müthiş oldu gerçekten tabi salı günüde kapıların pervazları takılsın sizlerede resimlerini atarım
Çok yoruldum ama cidden deydiTesisatcı dün son retuş için gelince yahu Banu ne çabuk temizliğe bile girişmişsin dedi elin baya çabukmuş mis gibi olmuş her yer dedi
Tabi daha işim az da olsa var ama çoğu işim bitti şükür ( çamaşır makinesinin elektriz prizinide eşim halletsin bu gecede yarın çamaşırlarımı yıkamaya başlarım)
Salonun camları bile silinditabi tüllerimi henüz yıkayamadım
Doğum günün kutlu olsun canım. Nice yıllara sevdiklerinle birlikte sağlıkla, huzurla, mutlulukla, kavuşman dileğiyle......cumartesi menü
kahvaltı karatay kahvaltısı
öğle pırasa yemeği,yoğurtlu çorba
akşam 3 adet dolma ,2 kaşık patlıcan ve kabak kızartma yoğurtlu,1 ince dilim pastakaçırdım biliyorum kaptan telafi edicem inş. bak burda söz 1 ay tatlı yemiycem
2 lt su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?