Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Ma sha Allah abla ya kac ayda vermistin

deryam harika bi doktora denk gelmişsin hayret yakasını bırakma ozaman kuzum
heberlerinide eksik etme bakalım

evet canım yalnız öneri olarak verdiği takviyelerin içinde bide carnitin içeren bi kapsül var yağ yakıcı sanırım o karıştırdı kafamı bi yandan sağlık bi yandan yağ yakıcı

Yağ asitlerinin mitokondrilere taşınması L-Carnitine sayesinde olur. Hücre içinde yağların yakılması, yağ asitlerinin hücrenin mitokondri ismi verilen kısımlarına taşınması ile gerçekleşir. L-Carnitine eksikliğine yağların mitokondrilere taşınması bozulur ve hücre içi yağ miktarı artmaya devam eder. Selülit oluşumunda da bu mekanizma da bozulmalar olabilir. Bu nedenle selülit sorunu olan kişilerin beslenmelerinde L-Carnitine takviyesi almasında yarar vardır. L-Carnitine, 2 farklı amino asitin birleşmesinden oluşan bir moleküldür. Methionin ve Lizin, L-Carnitine'in yapı taşlarıdır. Beslenmesi ile yeterli miktarda Methionin, Lizin, B1 vitamini ,B6 vitamini ve demir alan kişilerin karaciğerinde yeterli miktarda L-Carnitine yapılır. L-Carnitine yapımı için gereken maddeler genellikle hayvansal ürünlerde bol bulunurlar. Kırmızı et, balık, süt ürünleri, besinlerimiz arasında en bol L-Carnitine içerenlerdir. L-Carnitine eksikliğinde kas güçsüzlükleri, yorgunluk ve mental karışıklık görülür. Vit C seviyesi düşer. Yağ metabolizması etkilenir yağ birikimi artar. Selülit oluşumunun engellenmesinde en önemli noktalardan birisi yağların az alınması ve hücrelerdeki yağların yakılmasıdır. Bu nedenle L-Carnitine alımı çok önemlidir.
Sweetdimple , RengarenkNesli ve diğer arkadaşlarım bilgi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim eczacıylada konuştum bir zararı olmaz aksine fayda görürsün diyo tanıdık eczacı ama ne bilim kafam karıştı

Kızlar selam benim basen problmim var vücudum ince ama basenlerim belirgin. Squat tan baska tavsiyeniz var mı öneri? Su icmk yesl çay fln etkili olur mu.bolgesel olduğu için daha sıkıntılı biraz gibi

ne güzel doğru yolda olduğun doktor tarafından da tescillenmiş

Nasil yani abla tam anlamadim
şöyle ablacım şimdi biz yemek yiyoruz ya yemeği kesmemizden itibaren 4 saat içerisinde önce insülin tarafından kanda dolaşan serbest şeker (yağa dönüşmek üzere yol alan) kullanılıyor sonra da glukagon tarafından karaciğerdeki yağlar yakılıyor bunlar bittikten sonra leptin çalışıyor ve depodakini yakıyor ama biz eğer bu süreç tamamlanmadan sık sık yersek glukagona sıra gelmeden insülin sürekli çalışır dolayısıyla yediğin bir birim besin için glukagon daha az çalışmış oluyor buda karaciğerde yağlanmaya ve akabinde daha az kilo kaybına neden oluyor. karatay teyzemin kitabından anladığım ve aklımda kalanlar bunlar tatlım uzun lafın kısası ne kadar uzun aralıklarla yer hormonları çalışması için rahat bırakırsak o kadar iyi
Kizlar ben 2 gundur hastayim grip oldum oksurme burun akintisi hapsurma nasil gecirecem bunu cabucak, tarif varmi? Ne onerirsiniz cok rahatsizim bu durumdan
öksürük için doluca bir tatlı kaşığı bala birer silme çay kaşığı zencefil ve keçi boynuzu özü çok iyi geliyor
eğer sadece aminoasitse bir zararı olmaz gibi sanki ama ben merak ettim bunun eksikliği için bir test yokmu yani vitaminlerin falan fazlalığında sıkıntı oluyor ya acaba bununda fazlalılığının bir sıkıntısı yokmu

Kızlar selam benim basen problmim var vücudum ince ama basenlerim belirgin. Squat tan baska tavsiyeniz var mı öneri? Su icmk yesl çay fln etkili olur mu.bolgesel olduğu için daha sıkıntılı biraz gibi
ay o problem bendede var gerçi vücudumda hiç ince değil ama basenlerin maşallahı var hani ben giderim o gider arkamdan tın tın eder ben geçenlerde 30 günlük squat programını uygulamıştım ama belimin rahatsızlığı nedeniyle 25.gün gibi bıraktım buna rağmen faydasını gördüm 5 cm kadar inceldi. bunun dışında bir video var linkini atayım basen ve kalça eritmek için bu hareketleri yapabilirsin

411. Etap Haftalık Menü Paylaşım Tablosu
[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR][/TR][/TABLE]
[TABLE="class: grid, width: 500"][TR][/tr][/table]
[TABLE="class: grid, width: 500"][TR]

[TD]İsim[/TD]
[TD] Pazartesi[/TD]
[TD] Salı [/TD]
[TD]Çarşamba[/TD]
[TD]Perşembe[/TD]
[TD]Cuma [/TD]
[TD]Cumartesi[/TD]
[TD]Pazar[/TD]

[/TR]
[TR]
[TD]asea[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Battaniye[/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Baldandane[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bülbül[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Derya_45[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Dilakzn[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hope[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Jojowa[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Makres[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[/TR]
[TD]Misswong[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Morcadı[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Nil_86[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Oynakbaşı[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tubiko[/TD]
[TD].[/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]umutsuzvaka[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]

[TD]Yasmin17[/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[/TABLE][TR]

[/TR]
[TR][/tr]
[TR]
[/tr]​
[TR][/tr]

sadece squat ile mi 5cm incldnz

P
Baktım cnm linke squt hpimize etkili olur insallh pki günde kaç squat yapiordun?

İyi akşamlar meleklerimmm

Spor olarak squattan başka zipliyorum.o da etkili diyorlar.ben daha çok spor acisindan yardim almak istiyorm.gunn içinde yediklerimi de paylasacagim tabi:) :)

Hopecum birazdan senin için bir paylaşım yapacağım canım düzenli yaparsan faydasını göreceğine eminim

AKŞAM
taze fasulye
bulgur pilavı
cacık

sıvı: 1,2 lt yatana kadar artar

Afiyetolsun cadıcım tiramisunun cezasını almıştın ve yaptığın için teşekkürler tatlım sporun yine müthiş

Yapacağına eminim cecom şu tadilat işi bitmediki bir türlü bitince başlarsın tatlım

Hoşgeldin bızdıkım hep ders olacak değil ya arada deşarj olmanız lazım çok iyi yapmışsınız kuzum
Bir gün o fastfoodları biz nasıl yedik diyecekler ama ne diyelim belki bizler örnek olabiliriz aferim sana tatlım

Aman aman prensesim kırılma sen ne olur haklısın bitanem o dönem 80-89 çok kalabalıktı okulunda vardı hatırlayamaman normal özürlerimi kabul et lütfenAablalara küsülmez hem dimiCanımsın

sıcak süt ve bulguru hakikaten merak ettim Prensesim 2-3 saate yayarsan sürekli insülin salgılanır leptinden faydalanamazsın bitanem çiko kararında yemişsin o yüzden ceza yok fakat yine de daha güzel menüler bekliyorum senden akşamları patates olmasın minik de olsa mesela

bugun ilk gunum :)
kahvalti
kaynamis yumurta
domates
salatalik
bir kupa cay

45dk yuruyus
45dk hareket

Aksam
mevsim salata
mercimek corba
3 bardak yesilcay

45dk yuruyus bugunluk bu kdr yyarin devam :)

1,5 saat spor süper meleğim maşallah sabahları peynir zeytin de yiyebilirisn kuzum özellikle limonlu maydanozu eksik etme kahvaltından canım yeşilçayı ise 2 fincanı geçmemeye çalış tatlım

Fıstığım takıma geldiğin kiloyu baz almam gerekiyor kurallar böyle tatlım 400 gr bu hafta cepte o zaman hadi bakalım yarın son gün geçen cuma 99,7 idin Ben senin yerinde olsam en azından hafif sporlara başlardım ama karar senin kuzum

Kabul ediyorum inşallah bir an önce hedefimize ulaşabiliriz

Ulaşacağımızdan şüphen olmasın bitanem

Merhaba tekrar ben 33 yaşındayim öğretmenim iki tane çocugum var şu anda 75,7 kg yim hedefim öncelikle 60

Ne güzel meslekdaşmmışız Ben ne yazık ki sınıf öğretmeniyim ve yapamadım Herşey nasip allah bağışlasın miniklerimizi canımKayıtlarıma ekledim deneme süresi sonu olumlu olursa 15 mayısta takım listesindesin canım

Ilk gün menüm sabah Menemen zeytin peynir bir parça pide
ara:yeşil çay
ogleatates yemeği biraz bulgur pilavı salata
ara 1 adet elma
akşam balık bol salata
bugün regl in ilk günü yürüyüş yapamadım

Afiyetolsun canım Öğlen hem patates hem bulgur pilavı ki eminim pilav azdır ikiside karbonhidrat canım birinden birini tercih edebilirsin salatayla birlikte sabah kahvaltına limonlu maydanoz ekle canım müthiş ödem attırır meyvelerin yanında da süt grubundan birazcık tüketirsen insülini zıplatmamış olursun
Akşam süper Reglin bitince başlarsın bitanem sporuna sorun yok su miktarını da yazarsan sevinirim

Ne güzel menüler böyle diyecekken hamburgeri gördümmm Afiyetolsun umudummm spor ne alemde

Günaydın kendimi hiç iyi hisetmiyorum uzun zamandır adeptasyon sorunu yaşıyorum

Hayır olsun efserimm neden böyle birşey oluştuki

gunaydın guzeller cumleten

efserim noldu sorun yok işallah

Özledim meleğimmmmm

Afiyetolsun makresim menüler yine kaçamaksız yoğurt kürü yenebiliyor sorun yok ama ateş basıyor beni o yüzden bıraktım Sporda yapabilmişsin harikasın kuzum

Afiyetolsun balım birazcık daha su ltfen 2 saat yürüyüş müthişsinnn

Hakikaten bugün biter inşallah cecomm ben daraldım burda hakikaten

Asla karamsarlık yok her bünye farklı o yüzden kabızlığa en iyi geleni sen bulacaksın kuzum.kimine incir kimine süt kimine kayısı yarıyor slatalarında bol zeytinyağını ihmal etme canım.

Yani oluşmuş bir sorun yok ama kendimi veremiyorum tek dileğim kilo almadan bu dönemi atlatmak

Dikkat edersen neden alasınki efserim aklına bile getirme zaten çok yoğunsun ben sana güveniyorum ne kaldı mezuniyetine şunun şurası biraz daha gayret tatlım

her gün yürüyüş yapmaya çalışıyorum bunun dışında öneriniz var mi
İp atlayabilirsin ki tüm kasları çalıştırığ yağ yakan en güzel kardiyo sporudur 1 saat tempolu ip atlama 1000 kalori yaktırıyor tabii sağlam kondisyon istiyor

Bunun yanısıra plank -jumpink jack- squat ve çeşitleri şınav duvar şınavı twist mekik bunlardan kendine bir program oluşturabilirisn canım setler halinde bir de benim vazgeçilmezim tiffanyim var hemen paylaşayım kısa fakat çok etkilidir

diğer videoları da var canım yotube da ama ben bunları çok seviyorum

Aynen dediğin gibi cecom şimdiki çocukların nefes almaya vakti yokki ayrıca her türlü bilgi ellerinin altında yeterki istesinler hepsi çok zeki maşallah herşeyi yapabilirler.Prensesin sınavı iyi geçmiştir umarım cecom

Her gün tartılırsan motivasyonun bozulur meleğim sadece cuma günleri kalktıktan en az 30 dk sonra tartılmalısınKaldıki gün içinde bile tartı fark gösterebiliyor .cumaya dek tartıları saklıyoruz

kavuncuğun tadı yokturki daha Afiyetolsun merakın gitmiş en azından

Kabak spagetti her hafta 1 gün vazgeçilmezim

Pes ama bu kadarda rahatlık olmaz ne biçim usta bunlar ah cecom paralarının birazını vermeseydiniz bak hiç bekletirlermiydi

Ne şanslısın Deryacım kendini geliştiren bilinçli bir diyetisyenmiş

Dünkü menünde salata da olsaydı daha güzel olmazmıydı jojocum en azından kahvaltıda2 çiko değil de 2 kare demek istedin sanırım kalpten götürme beni

Kizlar ben 2 gundur hastayim grip oldum oksurme burun akintisi hapsurma nasil gecirecem bunu cabucak, tarif varmi? Ne onerirsiniz cok rahatsizim bu durumdan

Geçmiş olsun prensesim gece yatarken ayaklarını altına vicks sür çorabını giy öyle yat.Ayrıca bol karabiberli ıhlamur nane limon yap sıcak sıcak iç kuzum

Deryacım bir dönem arştırmıştım deneme amaçlı 2 günde kullandım 10 yıl oldu sanırım hatırladığım kadarıyla L-carnitine spordan 30 dk önce alınmalı ve mutlaka tempolu kardiyo yapılmalı en az 45 dk . Sadece carnitine alıp spor yapmazsan hiçbir işe yaramaz kuzum spor esnasında yağ yakımını hızlandırıyor yüksek nabızda uzun süre yorulmadan spor yapmaya yardımcı .Spor yapmadan alırsan karaciğer ve böbreklere zararı var tatlım.Karar senin

ve bu arada sadece 3 öğün beslenin demiş kızlarada sabah 8 de öğlen 14 de akşam 20 de en geç demiş

Evet erken yapanlar için 3 öğün .Çok sevdim diyetisyenini 4 saat leptin çalıştıracak şekilde vermiş saatleri

Sweetdimple cocuklarimla disardayim ve siparislerini verdim kendimede ayran siparis ettim vay be bende baya biseyler degisti.bugun ayran detoksu yapiyorum umarim iyi sonuc alirim.

zamanla daha çok şey değişecek balım çünkü sağlıklı ve kaliteli yaşlanmak hedefimiz

Ben günde 45 squat ,100 ziplama yapıyorum ama etki edecegini pek düşünmüyorum. Başka neler yapabiliriz acaba drekk basen için.

Birazdan paylaşacağım hopecum

[

Ellerine sağlık meleğimmmmm

sadece squat ile mi 5cm incldnz

Squat takvimdeki sayılara uygun olarak ve doğru bir şekilde düzenli yapılırsa müthiş inceltiyor tatlım

Bu takvimi nedense hiç bitiremedim fakat en az 50 adet her gün yapıyorum

bu programa göre yapıyordum

Gün içinde biraz yapsan kuzum ayrıca paylaşımların için teşekkürler bitanemm

Meleğim öncelikle kahvaltını değiştirmen lazım tost ile kahvaltı olmaz yumurtanı peynirini zeytinini yeşillik ve hatta bir adet meyveni yemelisin pirinç pilavı = şeker bu yüzden mümkün olduğunca bulgur pilavını tercih etmeye çalış tabii haftada 2 kez 3 er kaşık olacak şekilde nescafe yerine şekersiz türk kahvesi içersen hem metabolizmanı hızlandırır hem de tokluk hissi verir lokumlarla vedalaşıyoruz değilmi et türlerinin yanında ayran veya yoğurt yerine salata tercih edersen daha çabuk sindirmiş olursun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…