- 22 Haziran 2015
- 31
- 145
- 23
- 33
Ben diyetisyen kontrolünde zayıfladım. Çok başarlı bir diyetisyenim vardı, söylediklerine harfiyen uyunca ilk 6 ay 23 kiloyu geride bıraktım. Diyetisyenim gidince bir boşluğa düşer gibi oldum ama toparladım. Kaçamaklarım da oldu ama dengeledim ve son 8 ayda 10 kilo daha verdim. 93 kilo ile başlamıştım şimdi 60 kiloyum. Aslında hedef kilom ama made bu kadar geldim iki kilo daha vereyim dedim hedefi 58 olarak değiştirdim. Giden kilolarla birlikte hayatım da değişti. Hem sağlık konusunda hem hareket konusunda. Menülerimi paylaşıyorum, şu an diyetisyenimin verdiği geçen yıl da uyguladığım ramazan diyetini uygulamaya çalışıyorum. Sadece gündüz işte olmam, akşam da 4 çocuğun peşinde koşturduğum için sporu boşladım ama en kısa zamanda telafi etmek için elimden geleni yapacağım. İftardan sonra toparlanıp oturana kadar saat 10 oluyor, sonrasında da ancak çocuklara cevap yetiştiriyorum. İftardan önce yürüyüş eklemeye çalışacağım
insallah herseyden once kendi psikolojim icin bu kilolari vermem lazim suana kadarki problemim motive edicek birini bulamamdi birazda bende dunyalari ben yarattim havasida var gorduk 3 senede 3 dunya kadar oldumyardiminizla cozucez bu iside once sagligim icin bide evliligimde yiprandi buarda ozguven gidince bende agresiflik yaratti esime karsi uzerine bide esim basketbolcu ben eski yuzucu hemde basketbolcu bayagi travma benim icin bu kilo saglik olsun zararin nersinden donsek kardir bu arada kaderdir benim gercek ismim yesim jade ingilizce yesim olunca bende nerdeyse 10 senedir hep jadeyi kullanir oldum sonra biara trde yayinlanan fas dizisinin ismide jadeydi ardindan fasli biriyle evlendim cidden benimki kader
Ben diyetisyen kontrolünde zayıfladım. Çok başarlı bir diyetisyenim vardı, söylediklerine harfiyen uyunca ilk 6 ay 23 kiloyu geride bıraktım. Diyetisyenim gidince bir boşluğa düşer gibi oldum ama toparladım. Kaçamaklarım da oldu ama dengeledim ve son 8 ayda 10 kilo daha verdim. 93 kilo ile başlamıştım şimdi 60 kiloyum. Aslında hedef kilom ama made bu kadar geldim iki kilo daha vereyim dedim hedefi 58 olarak değiştirdim. Giden kilolarla birlikte hayatım da değişti. Hem sağlık konusunda hem hareket konusunda. Menülerimi paylaşıyorum, şu an diyetisyenimin verdiği geçen yıl da uyguladığım ramazan diyetini uygulamaya çalışıyorum. Sadece gündüz işte olmam, akşam da 4 çocuğun peşinde koşturduğum için sporu boşladım ama en kısa zamanda telafi etmek için elimden geleni yapacağım. İftardan sonra toparlanıp oturana kadar saat 10 oluyor, sonrasında da ancak çocuklara cevap yetiştiriyorum. İftardan önce yürüyüş eklemeye çalışacağım
İppmii oo my gadd ama ben ip atlayinca kalbim agzimdan cikcakmis gibk oluyo ya atlamasini bilmiyom galiba ama bana muatehak dimi abla ac gozlu olursam sonj bu
cok tesekkur ederim burda her tarafim okyanusla kapli denizi cok guzel yuzme olayinida cozucez umarim esimle onun oynadigi takimin tesislerinde evimde cok yakin yuzmek icin kapali havuzlarida var ama biraz pahali esimi kendisi bile para oduyor lisansli oyunculari olmasi halinde gerci onun olayi beli guclensin diye benimki kiloooo kiyamam oda benimle bitap oldu adamin agzindan burnundan getirdim bu seneyi bende az cekmedim yine cenem acildi tekrar tesekkur ederim motive beni direk gaza getiryor
Bugün ku menum
sabah : 2 bardak süt 4 badem
ara: 5 kiraz 5 badem az cevizli sucuk
öğlen : 1 kase Tom balıklı salata ve 1 dilim kepek ekmeği
ara : 1 kuru incir 2 badem az yoğurt
1.5 litre su
akşam da muhtemelen 1 kase pul biberli naneli dereotlu yoğurt olacak
ayrıca işten eve geçince temizlik yaparken yeşil çay içerim .
hoş geldin canım aramıza eminim aradığın motivasyonu burada bulacaksın.
ricouchjade kaldi2sene hosgeldiniz ablalarimmmm. Abla dememim sebebi 18 yasindayimm :)) in sha Allah hep birlikte zayiflariz. Bu arada yesim ablaaa fasli arkadaslarim cok var. Ben hollanda vatandasiyim doguma buyume ve o faslar varya o faslar :)) abouww baskada birsey demiyorum. Yani tabii hepsi degilde cogu kadinlar acaip fena. Kocana mukait ol abla :) fas arkadaslarim kendileri anlatirlar nekadar fena kadinlar oldugunu. Gerci sen benden daha iyi bilirsin orda kaliyorsun. Sen fasin neresinde kaliorsun ? Al Hoceima nador marrakesh tanger hangisinin yakinindasin tekrar hosgeldiniz ablalarimmmmmm kocaman opdum
hahahaha kahkaha attim is yerinde saolun ya cidden turk insanini ozlemisimgel gelll gelki bizde gelelim..
Hehhh şöyle inan senin adına çok sevindim çünkü doğru olan buydu
Bak Ozon Orhonda geçmişte önce kelepçe taktırdı sonra hastanelik oldu balon taktırdı tekrar hastanelik oldu tüp mide yaptırdı ve inan en son TVde gördüğümde yürüyen bir ölüden farksızdı
Fatih Ürek sadece göbeği yüzünden tüp mide ameliyatı oldu oda hala kaç haftadır Yoğun bakımda ölümle hayat arasında savaş veriyor
Yazık günah be güzelimHem bak ben birde şöyle düşündüm o Ameliyatla ilgili;
Hepimiz Elhamdüllillah Allaha inanıyoruz ve elimizden geldiğince iman etmeye çalışıyoruz
Vucudumuzda bizlere Emanet edilen bir nevi giyisi gibiRAbbimin emaneti
Biz kim oluyoruz ki RAbbimin her ayrıntısıyla mükemmel yarattığı bir Vucudu sırf kendi zevkimiz için ( hastalık için demiyorum bak sadece zevk için güzel görünmek için ) kestirip biçtirmeye kalkışıyoruz
Bir keresinde ufakken gittiğimiz Caminin hocası bizlere ahirette organlarınız bile sizlerden şikayetci olabilir ona elinizden geldiğince iyi bakmak zorundasınız demiştio zaman saçma gelmişti acıkcası bana ( sonuçta 10 yaşında ya vardım ya yoktum ) ama şimdi düşünüyorumda şükür kusursuz çalışan organlarımız var geçmişte yaptığımız kendi hatalarımız yüzünden ( benim açımdan sağlıksız ve homini gırtlak beslenerek ) sırf daha zayıf görünmek için sağlam olan birşeyi bızıklatmak benim vicdanımı rahatsız etti
Vakti geldiğinde zaten bir çok şeyden hesaba çekileceğiz bari RAbbimin emaneti olan bu vucudumuza bu saatten sonrada olsa çok iyi bakmalı ve yaptığımız hatayı kendimiz telafi etme yolunda gitmeliyiz
Dini acıdan çok fazla bilgim olduğunu hiç bir zaman idda etmedim ve etmemde ama bana mantıklı geldi bu düşünce ve o yüzdende Rabbimin Emanetini vakti geldiğinde en güzel şekilde iade etmek için elimden geleni yapıp şu kilolarımdan kurtulup çok daha sağlıklı yaşamak için çabalayacağım varsın 2 sene sürsün yeterki ben elimden gelen çabayı göstereyim ( hee olur olmaz o Rabbimin taktiriOndan gelene boynumuz kıldan incedir sonuçta )
Dogru abla bende 2 ogun yemeye basladimm. Karataya biraz ara veriyim inanirmisin nekadar uzun zaman oldu yumurta yemedigim. Biraz ozlemem lazim . Ha bide ekmek yemiorum. Yogurt zaten bir ogun yerine geciyormus diye okudum cunku onemli olan besingruplarini ypgurtan aliyorsun diye okudum nekadar dogru bilemem tabi :)). Ayy abla o mayalama isini ben bilmemkiCanım Neslihan Ablanında sana dediğin gibi Karatayı kesinlikle düşün derimBak yoğurdu da seviyorsun alırsın taze yada günlük sütünü ve kendi yoğurdunu kendin mayalarsın ( yunan yoğurdundan kullan mayanı ve sütünüde yarım yağlı al inan onlada oluyor yapmıştım bende geçmişte ) Hee ara öğün yok karatayda ama o yoğurttan mis gibi ayranını yapar aralarda acıktıkça içersin hem leptinin çok bozulmamış olur hemde hiç aç kalmadan günde 2 öğünle çok güzel kilo verirsin Hem Peygamber Efendimizde ( sav ) günde 2 öğün beslenirmiş ( sırf Efendimizin sünnetini yapmak için bile seve seve yapar insan )
aynen abla aynenhah bende onu dicektim dilim varmadı. ruh açlığı obezitesi ile başetmek çok zor be gulum.bendede vardı sıkılıp bunaldıkça yerdim. ama artık onunla başetmeyi öğrendim. hayatına bi çeki düzen ver ne yapabilirsin bu konuda bilmiyorum amma
ewet ablacim yaYasminim yine yanlış düşüncelere daldın dimi. O kadar çok fikir değiştiriyorsun ki süreli metabolizmanı şaşırtıyorsun ve o da ne yapacağını bilemiyor. En başta uyku düzenini oturtamadın artı buna bağlı olarak yemek düzenin de bozuluyor. Bizim menülerimize baksana. Ben yiye yiye zayıfladım ama düzenimi hiç bozmadım, bozduğumda da aynı yerde saydığımı gördüm zaten. Burdaki ablalarını örnek almayı niye denemiyorsun. Şok diyetlerle aç kalarak kilo vermezsin sende görüyorsun olmuyor. Artık kendine bir yol çizmenin zamanı gelmedi mi? Önce kendine bir söz ver, bir programım olacak ve ne olursa olsun dışına çıkmayacağım de. Daha 17 yaşındasın, ben 39 yaşında 33 kilo verebildiysem sen zaten bunu çok rahat yaparsın. Senin metabolizmanla bizimkisi bir değil. Madem ki tahlillerinde de bir problem çıkmıyor kilo verememen için bir neden yok tatlım. Senden güzel bir istikrar bekliyorum acele etmeden sabırla bekleyerek hedefine ulaşacaksın bunun başka yolu yok.
hosbulduk canim benim hepimizin temennisi zayiflamak evet benim calistigim firmadada cogu hollanda almanya belcika bir ben turk aralarinda biraz degisik bir ulke otantik cok uc noktalarda insanlar yasiyor kulturleri cok farkli ama kayanana kulturleri bizimkiyle ayni fark yok yemekleri bide sanki hep ayni cok cesitlilikde yok ben Baskent rabatdayim tanger daha yakin marakesde dugunum olmustu ve evet kadinlari fena ben burda kendimi cok zayif goruyodum herkes kilolu diye turkiye tatilim yaklastikca aslinda turkiyeye gore bayagi kiloluydum onu farkettim ve kesinlikle tam bir turk dizi hastalari
anne tarafım çerkez baba tarafım laz kardeşler bir araya geldik mi gelsin horonla çerkes oyunları.çok keyiflidir bu dansı yapmak.ayrıca kızda maşaallah güzel oynuyo
Hepimiz ramazan sonrası günde 3 kez bu dansı yapsak mıMaşallah hayran oldummm sizinle de paylaşmak istedimm
Hahaha aynennnnn abla aski memnu ezele sila gonulcelen muhtesemyuzyil dizilerimizi gormustum onlarin ekranlarinda birkere bakmistim birinin evinde gulmekten yarildim o nebicim bir ses ve konusma. Turk insanlar ve sesi faslicaya cevrilmis hicde guzel degil :)) aynen gelin kaynana kulturu ayni zaten ama erkekleri bayagi kari duskunu tabi genel olarak konusmiyim cogu oyle. Bide bazi kadinlar kendini zorla begendirmek cabalarinda oralarini buralarini gostererek adamlara. Bazi evli adamlari karilarinin elinden aliyorlar. Ne fenalar carya yemin ederim sevgilisine herseyi yaptirirlar sunu al bunu al. ( genel olarak konusmuyorum :))). Cunku bunu fas kizarkadaslarimdada gordum sevgililerine herseyi aldirirlar hic demez bizim gibi dusunmezler bunun parasi pulu varmi yokmu kiyamam gibisine. Cogu derki beni seviyorsa alsin yapsin ben okadar ucuz degilim :)) yahuuuuu affedersin adam parami sicioDugunleride cok pahali 6 7 tane elbise degistirler. Ama bayiliiioomm o elbiselere bende yaptircam bu ay kendime diktircem ne olur ne olmaz dolabimda hazir bulunsun:)) yemekleri aynen cok az cesitleri var. Couscous guzel ama :)) bide tabakta turuncu pilav yanina havuc sonra et ayri ayri diziyorlar ya hosuma gidior. Birde cogu 1 koca tabak koyarlar sofraya herkesde ordan eliyle yer catalsizbicaksiz. Inan abla gecen arkadasimi yemege davet ettim catali bicali birakip direct eliyle daldi oyle tuhafima gittiki ama caktirmadim. Sirf o mahcup olmasin utanmasin diyee catali bicagi kenara birakip elimle daldim bende Aynen oyle cogu kadin orda sisman cunku adamlari zayif incecik kizlari sevmezlermis. Benim arkadasim 1,70 100 kilo bana diorki 10 kilo vereyim yeter Kahkaha attim yemin ederim. Bende 100 kiloyum ama hedef 50 kg
anne tarafım çerkez baba tarafım laz kardeşler bir araya geldik mi gelsin horonla çerkes oyunları.çok keyiflidir bu dansı yapmak.ayrıca kızda maşaallah güzel oynuyo
Cumartesi
Sahur (01,40)
Yarım litre ılık su+1 incir
(02:00)
2 kk beyaz peynir
5 zeytin
1 tatlı kaşığı pekmez
1 yumurta
2 dilim tam buğday ekmeği
2 ceviz
domates salatalık zeytinyağlı ve limonlu
1 bardak yeşil çay
İftar (20:00)
Yarım litre su+1 hurma
1 kase çorba
10 dak ara
az taze fasulye, fırında tavuk, salata
Ara (22:00)
şeftali+yopurt
su 2,5 litre,spor yok
Kimsecikler beni kayle ye almadi mi şimdi
aramıza hoşgeldin sende.diğer paylaşımlarından okuduğum kadarıyla sporcusun zaten.sadece karar vermek kalmış. bence kısa sürede istediğin kiloya ineceksinhadi bakalim yarin sabah diyete basliyorum gazam mubarek olsun umarim sizinde yardiminizla vericem bu kililolari cok banel oldu bu sozde hahahah
neyse ki ramazanın başında böyle bi hata yaptın.şimdi ipini atlar ramazan boyuncada gardını alırsın.hadi bakalım kolay gelsin bir acaip zor yarış...eveeettt gelelim kendi cezamı kendim kesmeye. efeniiimmm ben bu gece sahurda tost yidim diiii 2 dilim beyaz ekmek arasına az bişeyde peynir... hayır akıllım biliyosun yaniii ama işte eşime yaptım yaparken canım çekti hadi yiyim dedimmm.. bari yanına 1 yumurtacık haşla demiii.. sabah aç uyandım şimdi de ölüyorum açlıktan gur gur gur midem sabah beri.. eeee bu bi ceza ama yeter mii yetmez gelsin ilave 100 ip... hadi bakalım atla dur atlarkende tostu düşün...
alkışlıyorum seni bu düzeni oturtmak çok güzel iftarı birden yemiyorsun.ben şunu bi türlü yapamıyorum.
aramıza hoşgeldin canım
aramıza hoşgeldin sende.diğer paylaşımlarından okuduğum kadarıyla sporcusun zaten.sadece karar vermek kalmış. bence kısa sürede istediğin kiloya ineceksin
neyse ki ramazanın başında böyle bi hata yaptın.şimdi ipini atlar ramazan boyuncada gardını alırsın.hadi bakalım kolay gelsin bir acaip zor yarış...
aynen balımmm nefsinle yarış, kendinle yarış, takımla yarış.... hayatta bi daha yapmam o hatayı pestilim çıktı bugün (pestil olsada yesek) şaka şakaaaa
valla olsada yesek
bu kadar hızlı oynayanı ben de görmedim genellikle erkekler ayak hareketlerini seri yapar kadınlar daha zarif oynarlarbiz bu kadar hareketli olabilsek zaten eririz ki.Sweetdimple maşallah bizde tatar ve çerkez karışımı ama hiç bu kadar hızlı oynayanı görmemiştim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?