evet bak aynı benim sostan yanlız sarımsak hariç ......ANTEP TERBİYELİ BİFTEK
MALZEMELER:
1 kilo biftek
2 yemek kaşığı antep biber salça
5 diş sarımsak
1/2 su bardağı süt veya
3 kaşık yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
tuz,karabiber,kekik
YAPILIŞI:
Bir kapta biftekler ve salça, yağ, dövülmüş sarımsak, yoğurt veya süt, tuz, karabiber,kekik harmanlanır. Ağzı kapaklı bir kapta bir gece buzdolabında bekletilir.(biftek o zaman daha yumuşak olur). Ertesi gün ya teflon tavada, ya ızgarada yada kömür ateşinde pişirilir. Yanında sadeyağlı sade pilav (bizim yöreye özgü bir yağ.Tatlı ve yemeklere kullanılır.Çok güel bir tat ve koku verir.)ve turşu tavsiye ederim.
alıntıdır.
maytap one kıs çifte spaydırmenleri yatırmışın ...kaydirigubbakcemile3
evet tavuga daha çok koyyorum . ete ona oranla daha az...yerimseniben hatta bazab toz kırmızı biberler varya ondanda katarım rengi daha koyu olur o zaman ..... ben mutfakta pek ölçü kullanmam genelde göz kararı . eeee 15 senelik ev hatunuyuz bide 5 sene bekarlıgı kat 20 sene ...:1shok::1shok:abenciğim son bişi daha..kekik koymuyormusun??
çok seviyorum yaa aynı şeylerden bulursam kaçırmıyorum biraz zor oluyo malum 6yaş 7-8 yaş için bulduğumu 1 yaş için zor buluyorumlülülülülülü
bügün rüyamda bi veledi emziriyodum ..sırnaşık şey seninkine sütlenecekmişim bak ....opuyorumnanaktançok seviyorum yaa aynı şeylerden bulursam kaçırmıyorum biraz zor oluyo malum 6yaş 7-8 yaş için bulduğumu 1 yaş için zor buluyorumlülülülülülü
FIRSAT bulsan yemek tarıflerine neler ekliycem ama bualmıyorum . inan cepte resinlerini hep çekiyorum bir türlü ekleyemiyorum .abenciğim bana tarifini özelden vea buradan yazabilirsin canım..su böreğinide yaparım:):9yufkamda var..hehehe))))çeşit olsun:)
FIRSAT bulsan yemek tarıflerine neler ekliycem ama bualmıyorum . inan cepte resinlerini hep çekiyorum bir türlü ekleyemiyorum .
kısaca şöyle anlatayım . yarım paker fiyonk makarnayı normaldan az fazla haşla .
içinide 250 gr kadar . ben pek ölçü kullanmam ama sende göz kararı yaparsın . peynirin içine maydonoz birada istege baglı dere otu keriştir .bi kenarda dursun ..
ben bütük 1. tepsi için 3. yufka kullanıyorum . ilkkatı tepsiyi yaglayıp ser .. en atta gelen yereyarımyüfkadaha ser . ama aralarına . sos dökeceksin .
bak onuda yazmadım dimi ..
sosu ise 2 bar yakın süt . 4 yumurta . yumurtanın 2 tenesinin sarısını üstü için ayır .braz tuz . at . bu sosu
yag ise sostan ayrı sürülecek . yufkalar serildikçe önce yag sonra sos . bu hamurlaşmayı önler ..
ay pek karışık oldu .
1. tam yufkayı tepsiyi yaglayıp seriyorsun tekrar yaglayıp soslayıp yarım yufkadaha seriyorsun ....
haşalgıgın ve biraz yagladıgın makarnaların yarısınıda düküyorsun . bu makarnaların üstüne sostan döküp . peynir içinide yayyorsun . . üstüne tekrar 1 kat yufka serip önce yag sonra sos döküyorsun . kalan makarnayıda bi önceki gibi yayyorsun . gine yag ve sos dükerek . en üstünede 1. yufka ... yumurta sarısı sürüp . çörek ötu ve susam döküp pişiriyorsun .
ay çok karışık oldu galiba ...ama çok güzel oluyor .cokacimcoook
kiz allah sizi ne yapmasin emi bu tarif burda verilirmi yahu cokacimcoookburasi diyet gruplari ac gezen var diyetinin 2. gununde olan zemuszemusalyazmali var sonra ustune corekotu susam ekiceksin cok guzel oluyo diyosunuz yaaaaaaFIRSAT bulsan yemek tarıflerine neler ekliycem ama bualmıyorum . inan cepte resinlerini hep çekiyorum bir türlü ekleyemiyorum .
kısaca şöyle anlatayım . yarım paker fiyonk makarnayı normaldan az fazla haşla .
içinide 250 gr kadar . ben pek ölçü kullanmam ama sende göz kararı yaparsın . peynirin içine maydonoz birada istege baglı dere otu keriştir .bi kenarda dursun ..
ben bütük 1. tepsi için 3. yufka kullanıyorum . ilkkatı tepsiyi yaglayıp ser .. en atta gelen yereyarımyüfkadaha ser . ama aralarına . sos dökeceksin .
bak onuda yazmadım dimi ..
sosu ise 2 bar yakın süt . 4 yumurta . yumurtanın 2 tenesinin sarısını üstü için ayır .braz tuz . at . bu sosu
yag ise sostan ayrı sürülecek . yufkalar serildikçe önce yag sonra sos . bu hamurlaşmayı önler ..
ay pek karışık oldu .
1. tam yufkayı tepsiyi yaglayıp seriyorsun tekrar yaglayıp soslayıp yarım yufkadaha seriyorsun ....
haşalgıgın ve biraz yagladıgın makarnaların yarısınıda düküyorsun . bu makarnaların üstüne sostan döküp . peynir içinide yayyorsun . . üstüne tekrar 1 kat yufka serip önce yag sonra sos döküyorsun . kalan makarnayıda bi önceki gibi yayyorsun . gine yag ve sos dükerek . en üstünede 1. yufka ... yumurta sarısı sürüp . çörek ötu ve susam döküp pişiriyorsun .
ay çok karışık oldu galiba ...ama çok güzel oluyor .cokacimcoook
günaydın kızlar.
aebenciğimin böreğinden tatmış biri olarak denemenizi bende tavsiye ederim çok güzel yapıyor bu gacı böreğicokacimcoook
ben bu hafta çocuklarımla birlikte 2 haftalığına memlekete doğru bir yolculuk yapmayı düşünüyorum.:icecream:
aslında burdada her sabah komşularımla yürüyüş yapıyordum ama :umursamaz:
kızımda ordada yaparız anne sabahları diyor.
inşallah yapabilirim çünkü bu yürüyüşler bana çok iyi geliyordudelikafadulden
eğer birdaha uğrayamazsam hepinize güzel bir bensiz 2 hafta geçirmenizi diliyorum.
umarım geldiğimde çok güzel kilolar vermiş olarak görürüm sizi.
doradan sevgiler ve öpücükler Şeniz
günaydın kızlar.
aebenciğimin böreğinden tatmış biri olarak denemenizi bende tavsiye ederim çok güzel yapıyor bu gacı böreğicokacimcoook
ben bu hafta çocuklarımla birlikte 2 haftalığına memlekete doğru bir yolculuk yapmayı düşünüyorum.:icecream:
eğer birdaha uğrayamazsam hepinize güzel bir bensiz 2 hafta geçirmenizi diliyorum.
hehe zenanım sen 2. sayfa önceya bak baklavanın resmine .....kaydirigubbakcemile3kiz allah sizi ne yapmasin emi bu tarif burda verilirmi yahu cokacimcoookburasi diyet gruplari ac gezen var diyetinin 2. gununde olan zemuszemusalyazmali var sonra ustune corekotu susam ekiceksin cok guzel oluyo diyosunuz yaaaaaa
neyse bir merhaba demeden pat diye girdim ilk bu tarif cekti dikkatimi
herkeze merhaba onceliklen aebenim bu diyet ilk bakildiginda zor gibi gorunuyo fakat baslayinca guzel ve inaniyorum guzel sonuc cikacak
hepnize kolay gelsin yapmayinlmaz: bu tarifi ben dnedim cok kotu sırnaşık oluyo cok kilo aldiriyo gicik oldugunuz biri varsa ona verin bu tarifi yapip yapip kilo alsin:jeyyar:
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3hihihi))))
ben dedim abenciğim özelden ver diye adımız çıkcak valla))))
Ayben size yapmıştim dimi o börekten ....unutmuşum ...:kedi:günaydın kızlar.
aplam ellerine sağlık geldiğimi pişman ettin takımınıza he,
börek neysede aplam makarna neeeeeeeeee yaaaaaaaaaaaa...
slm herkese...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?