Kiz korkma ne korkuyon saka yapiyoruz tabi gercrkten bence evlilik cok gzell hele bide anlayisli bi kocayla seni kisitlamayan seninde bir birey oldugunu bilen bencil olmayan (bak bak bak kocasini ovuyo burda) biriyle cok daha gzel cocuk olduktan sonra bile gzell boyle biriyle
üKalkın hep beraber hamama gidek
Allonsy
Var canım çok iyi kayınvalideler de var,çok kötü gelinler de var.İnsanoğlu işte iyisi kötüsü oluyor ya.Benim annem hem gelinlerine hem damatlarına çok iyidir ve çok severler. En büyük yengem özellikle annemle anne kız gibilerdir.
Kayınvalide yada üçüncü kişiler ne zaman sorun oluyor biliyor musun? Eşler buna müsaade ettikleri zaman sorun oluyor.Sorun temelde kayınvalidede değil ona bu gücü veren oğluşlarında
En son gittiğimizde kayınvalidem laf soka soka perişan oldu, yok oğlum kime çekmişmiş onu oğluşu ve yakınları öyle değilmiş,çok ağlıyormuş,uyumuyormuş, kimseye gitmiyormuş,gülmüyormuş 1 yaşındaki çocuktan ne bekliyorsa.Gelinn sen çok kilo almışsın bak benim oğlum almamış bile dedi,son bombası da oğlum küçük olduğu ve kimseye gitmediği için eşimle sırayla yemek yerdik.zaten kayınvalidemin temizliğini ve yemeklerini sevmediğim için oradayken kayvaltı haricinde bişey yemiyordum hep.eşim yemeğini yedi oğlumu kucağına aldı bana sen biraz bişeyler ye dedi.Kayınvalidem de oğlum hep aç kalıyor,bak sen ondan kilo almışsın dedi,oğluşum da oğluşum diye tutturdu.ki bu oğlum aç kaldı lafını orada olduğumuz süre boyunca eşim yokken en aşağı 5 kez demişti.Ben de o lafın üzerine yemedim,ben burada misafirim benim bildiğim misafirin bir kıymeti olur,zaten hiçbişey yemiyorum bir de lokmalarımımı sayıyorsunuz yaptığınız ayıp dedim.Eşimden ve kayınpederimden iyi fırça yedi.
Bir gün önce eşimi kapının önünde fişfiklerken yakalamıştım.Eşimi yalan yanlış doldurup üzerime salmaya kalktı bilmediği eşimin beni ne kadar çok sevdiğiydi eşim onun dediğini tınlamayınca iyice sinir oldu.Daha bir dünya laf etti eşim yokken gülüp laf soktum ben de
Lokmalarımı sayma olayından sonra 2 gün daha orada kaldık,uçağımız 2 gün sonraydı. Tek lokma yemedim hergün bir öğün dışarda yiyip marketten bişeyler alıp açlığımı bastırdım. Evime döndüğümde kıtlıktan çıkmış gibi ziyafetler çekmiştim
Evet kesinlikle evde olmuyo istediğin kadar keselen yok. Keramet o suda bence.Bi an o cikan olu deriler geldi aklima evde ne kadar yaparsan yap ordaki gibi cikmiyo dimi
Hayatımda ilk defa masaj sevmeyen insan görüyorumNe hamam ne masaj bana göre değil.Belki sauna olabilir.
Ben izindeyim yapabilirizİnşallah hayırlı biri çıkar karşıma da bende sizler gibi mutlu olurum :)
ü
Hahaha gidek vallaha. Sarmalar, börekler, çörekler de yaparız. (Tamam vurmayın)Def de çalar göbek atarız
Aayyy ne kaynanaymış. Seni kıskandığından yapıyordur. Oğlunu paylaşamıyor belli. Ama iyi yapmış ve iyi söylemişsin. Eğer o an birşey söylemeseydin devam ederdi. Neyse kurtulmuşsun sevindim :) Seni seven ve yanında olan bir eşin olduğu için şanslısın... Allah bozmasın :)
Ben geçenlerde dedim emzirme, sağma ve kilo kaybından sonra göğüslerimi beğenmiyorum içi foss bişey oldu.Elliyorum yumuş yumuş bişeyler geliyor elime.Bu biraz moralimi bozuyor.çok çok büyük ihtimalle ikinci çocuğu yapmayacağım kilo verme işimi sabitleyince memiktolarımı yaptırmayı düşünüyorumYa anneler, emzirenler sizlere bir sorum var ama utanıyorm .
Yahu hamile kalmadan önce dolgun göğüslerim vardı.
Süt doldu iyice dolgun oldu. Ama şimdi sanki sönmüş balon gibi. Çok yumuşak cıvıık bşy. Siz de de öyle mi
Amin canım.İnşallah hayırlı biri çıkar karşıma da bende sizler gibi mutlu olurum :)
ü
Hahaha gidek vallaha. Sarmalar, börekler, çörekler de yaparız. (Tamam vurmayın)Def de çalar göbek atarız
Aayyy ne kaynanaymış. Seni kıskandığından yapıyordur. Oğlunu paylaşamıyor belli. Ama iyi yapmış ve iyi söylemişsin. Eğer o an birşey söylemeseydin devam ederdi. Neyse kurtulmuşsun sevindim :) Seni seven ve yanında olan bir eşin olduğu için şanslısın... Allah bozmasın :)
Ne blym cnm çekindiim :)Ayyy millet vajinasinin huznunu yaziyor kuzum sen memeyi sormaya mi utaniyorsunn utanma
Evttt evtt öylee. Düzelick bşy mi bu pkiTipkisinjn aynisi bende de var ve diger emzirenlerde de tamda bi tabir balonun hafif havasi soner yumus yumus olir ya heh ooo isteee
Bencede yaptır kız o hevesle kilonuda korursun :)Ben geçenlerde dedim emzirme, sağma ve kilo kaybından sonra göğüslerimi beğenmiyorum içi foss bişey oldu.Elliyorum yumuş yumuş bişeyler geliyor elime.Bu biraz moralimi bozuyor.çok çok büyük ihtimalle ikinci çocuğu yapmayacağım kilo verme işimi sabitleyince memiktolarımı yaptırmayı düşünüyorum
HahaBen geçenlerde dedim emzirme, sağma ve kilo kaybından sonra göğüslerimi beğenmiyorum içi foss bişey oldu.Elliyorum yumuş yumuş bişeyler geliyor elime.Bu biraz moralimi bozuyor.çok çok büyük ihtimalle ikinci çocuğu yapmayacağım kilo verme işimi sabitleyince memiktolarımı yaptırmayı düşünüyorum
O konuyu okurken kv görümce konularını kacırdım ya
Afiyet olsun cnmGunaydin kizlar..
Dun ki menum:
Kahvalti: musli + yogurt
Ara ogun: sade lor 100 gr kadar
Ogle: Haslama et + bulgur pilavi 5 kasik + cacik
Ara ogun: bir adet kiwi + 3 adet cig badem + 3 adet cig findik
Aksam: 5 kasik haslanmis misir + bir adet izgara kasap sosis + bir bardak ayran
ozmn sanada ceza vermemiz lazimCanım ben kendim tutuyorum. Biliyorum buraya da yazıyorsunuz. Aylık ölçtüğüm için bir sonraki ölçümüme 10 gün var. Değişim olmadıysa moralim bozulmasın ve karıştırmayayım diye yazmadım.
Anaaam bende boş zaman bulabilirsem okuyuvereyim. Cahil kalmayım
Bnmkidr simdi demiyo 1 2 kere dedi bende sende git sac ektir keltos dedimAyy benimki hayatta demez kilo aldin die ama zayiflayinca sen nasil zayifladn gozumun onunde dio benide o motive ediyor demekki hem cok fark ediliyor hemde boyle daha hosuna gidiyirki dillendiriyor diyorum ve bu hirslandiriyor sanirim bn once tabi kndime sonra esim icin zayifliyorum
Aslinda bi yandan iyi olmis senin icin belkidr o olmasa zayiflamayi dusunmezdin bileBenimki beni daha etime dolgun halimle soktu hayatına ilk günden beri seni zayıf görmek istiyorum diyor sağolsun sayesinde 18 kilo verdim.O halim hakkında hiçbirşey demeseydi eğer ben çabalamazdım.Buda bir gerçek benim için.
Liste cok guzrl cnm. Drun dedigi dogru bol uyku bende dun demistim sana spora cok yuklendigin icin de olabikir diyem dogru demisim aferim banaSelam kızlar dr dan geldik. Diyetisyene gittik. Çok memnun kaldım :) sbahtan akşama kdr ne yiyip ne yemediğimn herşeyi anlattım. Kan fln aldı. Tarttı biçti. Bi liste verdi 2 hafta boyunca bunu uygulayacağm 2 hafta snra kontrol ddi.
Sütümün azaldığı konusuna gelirsek. Emziripte spora çok düşersem böyle olurmş. Dinlenmen de lazm ddi bana. Gece 3 yda 4 defa kalkıyorz bebeğimle. Düzensiz uyku + spor bünyen çok yorulmş ddi.. emzrdiğm için ztn diğer kadınlara göre ekstra bi kalori harcıyosn ddi.
Listeme gelecek olursak..
Kahvaltı 8-9
Domates salatalık
Yeşillik sınırsız
Bir bardak süt (ligth)
Omlet (içerisinde maydonz peynir vs)
1 dilim ekmek
Ara 11-12
Bitki çayı( sallama olanlardan önermedi, aktardan alıp kendim demlememi söyledi)
Kavrulmamış kuruyemiş yada activa yoğurt
Öğlen 1-2
1 porsiyon etli kuru baklagil ya da sebze yemeği
Bol salata . Eğee kuruyemiş ara öğünde yenmediyse salata içine ceviz ve badem.
2 bardak ayran ( ev yapımı yoğurt ile yapılmış.)
Ara 3-4
1 büyük bardak muzlu, avokadolu smoothie
Akşam 6-7
1 kase çorba
Izgarada yada fırında pişmiş köfte(3 adet) tavuk/balık/kırmızı et
Büyük bir kase dolusu yeşillik salatası içerisinde sirke limon ve zaytinyağı
Gece
1 bardak süt ya da 1 kase meyveli yoğurt (meyveler evde yeni doğranmış olmalı), veya yarım elma, armut, muz.
Sende laf arasinda dr sut icin gun icinde uyu dedi de. Onaneymis snin kilondan uykundanAhhh ahh cnm. Kayın vakilide ve kayın pederimle aynı apartmandayz altımda oturuyorlar. Gündzleri uyuuyorm bazen denk geliyolar hemen laf çarpıyolar. Zayflamak istiyosan gündz uyumycksn uyku kilo aldırır diyo kp. Bşy de diyemiyrm onların altında da bnm kendi ailem oturuyoç anneme veriyorm bebeğimi. Kestiriyorm arada.. iyiki yanımdalar vallaa. Yoksa kesin psikolojm bozulurdu
Ya bu ara cidden motivasyonum yok oyyyle bosa yasiorm biri benj silkelese super olcakgünaydın aşk böcüğü
Afiyet olsun canım,arada dinlenmek gerek .uyuduğun iyi olmuş
Menün çok güzel ,sporunda var gelsin eksiler.
Acukayı ben de severim:))
Konuşun benimle ceza almak istemiyorum
Ben hepsini okuyup hatmettim
Laf eden sevgili yoksa biz ederiz canım sen hiç dertlenme
Kolay gelsin hazır elin değmişken bize de uğra canımSu yok evi mok götürecek.
Ne demek motivasyonum yok.Keşke yakında olsaydık gelip seni bir silkeler bir iki laf sokar motivasyonunu sağlardım işte uzaktasın
Parkta dışarada orada burada iki evladınla ceylan gibi süzülüp hoplayıp zıpladığını düşün.Sevenlerinin brawo deyişlerini,sevmeyenlerinin de dudaklarını kemire kemire attıkları fesat bakışları düşün al sana motivasyon.
Bizim sularimiz iyi ablasi ellerinden operSularınız geldi mi demek istedim
ya seni yirimmmBen iyiyim canım teşekkür ederim.Sonunda regl oldum hem mutluluk hem gerginlikle karışık dengesiz bir ruh haliydeyim
Musluktan hâlâ o nefret ettiğim pısss,tıss,potur çotur sesleri geliyor.28 saati geçti bakalım be zaman gelir.Akşama sular gelmese yemeğe
dışarı çıkarız da kokuşmuşluk durumunu ne yapacağım onu düşünüyorum
Tahmin etmiştim canım
Akşama gelirse duşta su balesi yapmayı planlıyorum.
Istanbullu gelin yuzunden bursayi cok merak ediyorumOfff ben bayılırım ya hele masaj varsa yemede yanında yatama bursanın hamamları gibi hiç görmedim başka şehirlerde bilemiyorum nasıl olduğunu
Sen 9 10 tane yaparsin sende o potansiyel varŞimdi birazda maaşa bağlı. Mesela ikinizin geliri 10 15 bin olsaydı daha çok verim alırdınız. O zaman bakıcı parası vs gözüne gelmezdi. Çocuk 4 yaşına kadar anne babadan eğitim alıyor ama sonrasında 20 25 sene okuldan eğitim alıyor. O yüzden önemli diyorum özellikle ilk senelerde. Zaten sonradan çoğu para verdikleri okulu burslu kazanıyolar. Çocuk yetiştirmek çok ince bişey anne olarak siz daha iyi bilirsiniz. Ben sadece iyi şartlar verebileceģim kadar çocuk yapmak isterim ama belli olmaz belki Rabbim hiç vermez belkide 2 tane 3 tane verir.
Bnmde oyle cnm tek temennim emzirmeti birakica duzelmesiYa anneler, emzirenler sizlere bir sorum var ama utanıyorm .
Süt doldu iyice dolgun oldu. Ama şimdi sanki sönmüş balon gibi. Çok yumuşak cıvıık bşy. Siz de de öyle mi
Ayyy millet vajinasinin huznunu yaziyor kuzum sen memeyi sormaya mi utaniyorsunn utanma
Yaptıracağım gibiBencede yaptır kız o hevesle kilonuda korursun :)
Sulara çok selamben artik o konulari okumuyorum dikatimi cekmiyolar hep ayni sryler
Afiyet olsun cnm
ozmn sanada ceza vermemiz lazim
Bnmkidr simdi demiyo 1 2 kere dedi bende sende git sac ektir keltos dedim
Aslinda bi yandan iyi olmis senin icin belkidr o olmasa zayiflamayi dusunmezdin bile
Liste cok guzrl cnm. Drun dedigi dogru bol uyku bende dun demistim sana spora cok yuklendigin icin de olabikir diyem dogru demisim aferim bana
Sende laf arasinda dr sut icin gun icinde uyu dedi de. Onaneymis snin kilondan uykundan
Ya bu ara cidden motivasyonum yok oyyyle bosa yasiorm biri benj silkelese super olcak
Bizim sularimiz iyi ablasi ellerinden oper
ya seni yirimmm
Istanbullu gelin yuzunden bursayi cok merak ediyorumcocuklar biraz buyuse bi bursa turu yapcam valla
Sen 9 10 tane yaparsin sende o potansiyel var
Bnmde oyle cnm tek temennim emzirmeti birakica duzelmesi
kültür derken canım anlayamadım alıntınolmadıgı icin kayınvalidem amasyalı benim :)Huzurvermeyolunda Amasyalı mısın?Benim annem Tokatlı ve onlar da kültür bu.
Aynen canım bizdede durum bu hele zayıflayınca iyice söndü beaYa anneler, emzirenler sizlere bir sorum var ama utanıyorm .
Ayyy millet vajinasinin huznunu yaziyor kuzum sen memeyi sormaya mi utaniyorsunn utanma
Yaa evet netten soyleguzel birsey bulmak lazım suan 42 olmusum 40 beden alıcam hedef :)Hormonlarımız tavan yapıyor ya canım ondan oluyor.Ben aslında olduğum gün sakinleşiyorum biraz.Olmadan 2-3 gün önce daha gergin ve sinirli oluyorum.Yarın daha bi insan olurumçğç
Kendine epey bi para verip çok beğendiğin bir hedef elbisesi al o bende çok iş görüyor.
İki elbisem var hedefim o elbiselere rahatça girmek.
Hediye paketide yaptir amaYaptıracağım gibişöyle domur domur memişler benim de hakkım Hadi doğru sutyenle derli toplu güzel duruyor ama bakınca dokununca foss Eşime doğum günü hediyesi olarak yaptırsam mı
Ay insallah olur canim :)Sulara çok selamvalla evlendiğimde bursada yaşarsam al çoluk çocuğu gel gezdiririm ben sizi öyle bir günde gezmeyle bitecek bi yer değil
Hee futbol takımı kurcamkız ben çocukları aşırı derecede seviyorum ama sırf seviyorum diyede çocuk yapmam
HahahahahYaptıracağım gibişöyle domur domur memişler benim de hakkım Hadi doğru sutyenle derli toplu güzel duruyor ama bakınca dokununca foss Eşime doğum günü hediyesi olarak yaptırsam mı
Ay insallah olur canim :)
Bende cok seviyodum cocuklari simdi dusarda cocuk gorsem kafami ceviriyorumo derece biktim kiz bizim burda bi kadinin 9 tane cocugu varm cocuklar kucukkden cok fakirlerdi simdi paraya para demiyolar dusunsene 9 cocuk calisiyo herbiri bin tl alsa 9 bin birsuru daire aldilar. Aklinda bulunsjn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?