6 yıl beklermisiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz işi için 6 yıl başka bir ilde yani 1000km uzakta bir yerde çalışmak zorunda ama sizin işiniz orada olmuyor mesleki olarak çakılı kadrosunuz beklermisiniz eşinizi ve süreci nasıl kolaylaştırırsınız uçak var ve izinler sınırlı
Ben yorumdakiler gibi düşünmüyorum. Evlenirken iyi günde kötü günde evet diyoruz. 6 yıl beklemeyip ne yapacaksınız ayrılıp geri döndüğünde geri mi evleneceksiniz? Ya da gerçekten beklemezseniz ne yapmayı düşünüyorsunuz planınız nedir?

Ben yorumdakiler gibi düşünmüyorum. Evlenirken iyi günde kötü günde evet diyoruz. 6 yıl beklemeyip ne yapacaksınız ayrılıp geri döndüğünde geri mi evleneceksiniz? Ya da gerçekten beklemezseniz ne yapmayı düşünüyorsunuz planınız nedir?
İyi gün, kötü gün böyle bir şey değil. Adam serbest meslek erbabı; çakılı kadro vb durumu yok.

Benim akrabalarımdan işi gereği belli dönemlerde yurtdısına gidip birkaç ay kalması gerekenler oldu. Maddi olarak çok rahat etmelerine rağmen birkaç yıl içinde boşanma gerçekleşti. Genel olarakta boşanma isteği kadından geldi. Çünkü eşler uzun vadede birbirlerine yabancılaşmaya başlıyor ve aradaki bağ kopuyor. Çok iyi düşünüp karar vermenizi öneririm.

Ucretsiz izin. Hakkınız var dimi ard arda patlatın 2 cocuk .gebelik 2 yıl analık ücretsiz izni falan 4 5 yıl rahat olur arada aileniz de destek olur sonra bir yılda ücretsiz izin alırsınız 6 yıl olur bunu yapan arkadaşlarım var
Doğru hamile kalmak bakkaldan ciklet almak kadar kolay zaten. Hele bakması büyütmesi hiç mesele değil...

Yani yorumlar haklı mı? Evlilik birliği bu kadar basit alınmamalı.
İnanın ki 6 yıl ayrı kalınmaz. İnsanın sabrı, tahammülü,çift olarak yapılan etkinliklere hevesi herşey bitiyor. 6 yıl hiç az bir zaman değil. Bide 6 yılın sonu var aynı evde birbirlerine katlananamaya başlarlar boşanmasnlar ama başka bir yolunu bulsunlar yoksa 6 yılı bile görmez bu evlilik.

Birbirini görmeden geçen günler ve aylarda evlilik birliği nasıl kurulacak sizce ?
+1
Yani yorucu geçen bir günün ardından mesaj atıp akşama pizza, film yapalım mı diyemedikten sonra ne anladım ki? Öyle az buz da değil 6 sene tek başınasın. Zaten bu başlı başına evlilik birliğini temelden sarsar. Yeni evliyken 6 sene ayrı kalınır mı ya? Dur daha Bismillah yani, cicim ayı bile yaşamadan hop tek başına kalıyorsun.

Eşiniz işi için 6 yıl başka bir ilde yani 1000km uzakta bir yerde çalışmak zorunda ama sizin işiniz orada olmuyor mesleki olarak çakılı kadrosunuz beklermisiniz eşinizi ve süreci nasıl kolaylaştırırsınız uçak var ve izinler sınırlı
Ayrı kalmak aradaki bağı koparır, ben kabul etmezdim. İllaki bekleyeceğim diyorsanız da çocuk yapmayın.

+1
Yani yorucu geçen bir günün ardından mesaj atıp akşama pizza, film yapalım mı diyemedikten sonra ne anladım ki? Öyle az buz da değil 6 sene tek başınasın. Zaten bu başlı başına evlilik birliğini temelden sarsar. Yeni evliyken 6 sene ayrı kalınır mı ya? Dur daha Bismillah yani, cicim ayı bile yaşamadan hop tek başına kalıyorsun.
Bunun yenisi, eskisi de yok aslında. Konuya yazan bazı üyeler: 1950 lerde Almanya'ya işçi olarak gidip, senede 1 izne gelen dede ve ninelerinin evliliklerini düşünüp, yazıyor herhalde.

Sene 2025, hayat hem çok uzun hem çok kısa. Gözden uzak olan gönülden de ırak olur.

Bunun yenisi, eskisi de yok aslında. Konuya yazan bazı üyeler: 1950 lerde Almanya'ya işçi olarak gidip, senede 1 izne gelen dede ve ninelerinin evliliklerini düşünüp, yazıyor herhalde.

Sene 2025, hayat hem çok uzun hem çok kısa. Gözden uzak olan gönülden de ırak olur.
1950'lerdeki evlilikler de sağlıklı mıydı ki?
Bana göre uzun süre ayrı kalırsan ortada evlilik falan kalmaz ki.

“1000km uzakta bir yerde çalışmak zorunda“ kızlar zorunda diyor. Ortada bir zorundalık var ya hani. Adam gidecek. Arada izinleri olacak, konu sahibesinin de izni olacak. Yani sadece 6 yıl ise beklenir. Bu süre de çocuk yapılmaz ya da ücretsiz izin için yapılabilir. Sonuçta insanlar çocuk isteyebilirler. Bu süreyi de eşinin yanında geçirir yeter ki çare aransın.

1950'lerdeki evlilikler de sağlıklı mıydı ki?
Bana göre uzun süre ayrı kalırsan ortada evlilik falan kalmaz ki.
Sağlıklı değil zaten. Sadece bir şekilde sürmüş. Adamlar senede 1 eve gelmiş, izne geldiklerinde eşleri hamile kalmış ; adamlar gittikleri yerde başka bir hayat yaşamışlar. Sadece bunu kimse dürüstçe itiraf etmemiş.

Tayinle giden benim mesleki durumdan ötürü eşin işi düzeni maaşı iyi buralarda iş yok durum böyle ve 6 yıl böyle sürecek gibi ki görev süresi 6 yıl

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X