• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 yildir uyuyan öğrencim ve 183

Yeğenim 3.sinifa başladı. Maddi imkanlarımız iyi cok şükür. 4 yaşından beri pedagog desteği alıyor. Okula başladığından beri RAM desteği alıyor. Wisc-r'dan tutun, aklınıza gelebilecek her türlü test yapıldı. Özel öğrenme güçlüğü, disleksi vs tespit edildi malesef. Özel derslere ve psikologlara rağmen mesafe kat edilemedi :( annesi babası dünyanın en düşünceli insanları ama elden birşey gelmiyor. Aynen anlattiginiz gibi derste uyuyor, zaten kaynaştırma öğrencisi olarak geçiyor.
Illa ailede bi travma, şiddet vs olmayabilir. En azından benim yegenimde olmadı. Bir çok tedaviye rağmen de okula uyum sağlayamadı. Bir tek ram mantıklı geldi bana ama ona da ailenin maddi gücü yeter mi bilmiyorum, 40 dk 75 liraydı geçen sene. Onun dışında pek birşey yapılabileceğini sanmıyorum. Problem zekada mi, sosyal yönde mi vs tespit etmek lazım

Rehberlik servisini bırakın memur bile yok ek dersleri müdür hesaplayip gönderecek. Okulda 3tane mahkum ogrenci, 45 ücretli 15 kadrolu öğretmen var.
Rehberlik olsaydı zaten ilk işim uğramak olurdu

Eğitimin özetini çıkarmışsınız, sadece 15 tane kadrolu öğretmen var, diğerleri yani kalan 45i ücretli. Bu ücretlilerden bazıları öğretmen değil ama ücretli öğretmenlik yapıyorlar. Okulda memur yok, doğru düzgün eğitim malzemesi de yoktur. Bu öğretmenler bir sezon var bir sezon yok, çocuklardan başarı bekle sonra!
Bir şey diyeceğim ama demeyeyim yine. Eğimimin altı oyuldu, çok başarılı olacak sandıgınız çocuklarınızın çocuğu işçi olarak hayatına devam edecek bu şartlarda haberiniz olsun!

Eğitim sistemi hakkinda ümitsizliğe dustugumuz su gunlerde, sizin gibi ogrencinin derdi ile dertlenen egitimcilerin oldugunu bilmek umitvar olmami sagladi.
Bahsettiginiz ogrenci benzeri bir oglan vardi ilk okuldaki sinifimda, 90'li yillarda , İstanbul'un gobeginde , maalesef cahil sinif öğretmenimiz sayesinde o cocugun yedigi dayaklar hala kabuslarima girer.
Her cocuk ozeldir filmini izlerken huzunlenirim hep, kim bilir o cocuk hangi yollara saptı
Umarım bahsettiginiz yavrucagin derdi neyse bulunur ve topluma kazandirilir.
Allah sizden razi olsun, evladinizi saglikla buyutun..

Bu çocuğun hiç eski öğretmeni falan yok mu okulda. Sadece çocuklara falan sormuşsunuz. En iyi bilgiyi onlar verir çünkü. Bir de çok fevrisiniz..biraz daha gözlemleyin araştırın madem böyle bi işe kalkışacaksınız. Daha 4 gün oldu okul açılalı.

Hayırlı geceler
4 aylik bebeğimi anneme baktirip ise dönmem gerekti. Evime bikac dakika mesafede ortaokulda ücretli öğretmenliğe başladım.
Sabahci bir öğrencim var. P.tesi derste uyumasiyla dikkatimi çekti ama onların son benim ilk saatimdi üstüne dusemedim. Bugün tekrar dersim vardı peşinden gittim annesi geldi almaya,biraz konuştuk :ilkokul1den beri boyleymis. Okulda sadece başını sıraya koyuyor uyuyor gibi (!),teneffuse dahi çıkmıyor,kesinlikle konuşmuyor,başını kaldırmıyor,evde de okula gitmek istemiyorum diye ağlıyormuş. Sokağa çıkmayı da sevmiyor dedi. İlk 2 sene yardım almaya çalışmış,utangaç olduğuna karar vermis,kabullenmisler. Bana geçen sene de bir öğretmeni uğraştı değişmiyor dedi. Okulda olanı evde annesine anlatıyormuş.
Biz annesiyle konuşurken duvara dönük,başı önünde duruyordu.
Sonra oglenciler geldi,bir sınıfa çocuğu sordum. 6 yıldır böyle olduğunu dediler. Bu okulda sınıflar devamli karma oluyor ve kendi bünyesinde ilkokul var,yani birbirlerini tanıyorlar. Sadece başka sınıftan Esra diye bir kızla konusuyormus mahallede.
Gece 183 u aradım, talep edersem bilgi vermemi, çocuk ve ailesi görüşmek istediklerini dediler.
Ama eğer ailesi bu asılsız derse savcılık bilgilerimi aileyle paylasir, bana dava açma hakkını verirmis.
Yarın ven ailesiyle iletişime geçip sizi arayayım diyip kapadim.
Yarın Esra yi bulmayı düşünüyorum. Ne konuşuyor onunla? Onun bilgisi var mi neler olduğuna dair? Ve annesine 183 u söyleyeceğim insAllah kendi aramak ister.
Öngörüsü olan var mı ? Cocugun okuma seviyesi vs 1.sınıf düzeyinde kalmış annesi öyle dedi,ve bu tavırlarını bu eksikliginden utanmasina bağlıyor kadın. .
Çocuk için çok üzüldüm, ne derdi var acaba. İlgilenmeniz çok iyi olmuş. Allah razı olsun sizden. Acaba bir travma falanmı yaşamış, bir şeye mi küsmş. Otizm mi var. İşitme problemi bile olabilir. İnşallah çaresi olan bir şeydir.

Bu iş sizin sorumluluğunuzda değil. Okulda rehberlik öğretmeni yoksa daha dikkatli olun. Buna benzer bir olayın altından geçen sene aile tacizi çıktı ve aile rehber öğretmeni tehdit etti. Rama yönlendirin. Onların görevi. İçiniz rahat etmeyecekse yine gözünüz çocuğun üstünde olsun ama risk almayın.

Cocuk belki gercekden asosyal utangac ve dislanmis.
Aile ici sorun olup onu icine kapanmaya itmis olabilir.

Ya da daha once bir ogretmeni onu arkadaslari icinde azarlamis ozguvenini kirmis olabilir.

Okulu sevmemesinin altinda mutlaka bir neden vardir.

Ben egitimci ya da rehber ogretmen olmaliymisim diyorum bazen

Cocuk analizim iyidir.

Oglumun siniflarinda olsun etutlerinde diger siniflarda olsun cocuklar sever beni goren yaklasir.
Sarilir.

Boyle icine kapanik ya da okulu sevmeyen tanidigim cocuklarin ardinda hep bi hikaye vardi.

Birinin annesi sorumsuzdu annem benimle senin gibi ilgilense oturup bana anlatsa isterdim dedi.

Onada elimden geldigince yardimci oldum.

Birinin annesi babasi ayriydi.
Babasindan nefret ediyordu.

Bir digeri anne ve babasi cok kavga ettigi icin panik bir kizdi.
Hemen heycan yapiyordu herseyde.
Korkuyordu.

Yani o cocukla gerekirse ogretmenlerinden izin alarak gunde en az 2 saat ilgilenilmeli.
Konusulmali..
Bi sosyal etkinlik sevdirilmeli.
Mesela basketbol.
Gerekirse birebir beraber oynamali ogretmen.
Onu baska turlu anlamak mumkun degil.
Onun gibi olmali bir surelik onun arkadasi gibi.

Benim yine veli olan arkadaslarim benden rica ettiler ben lise mezunuyum bir cocuga yetemem bilgi anlaminda.
Sen ders calistirirmisim diye.
Ben o sorumlulugu alamam dedim.

Neticede ogluma yetiyorum ama bazi derslerde yetemiyorum.
Ben bile bi kaliyorum once kendim okuyup arastirip ogreniyorum.

Yanlis bilgi kimseye aktarmak istemem.

Umarim bu cocuk kazandirilir.

Oglumum 5. Sinifinda vardi butun ogretmenler kazanmak yerine iteledi cocugu.
Cok uzuldum.
En arka siraya attilar.
Konusmaya calistim sinif ogretmeniyle amann sorunlu cocuk iste dedi.

Ilgilenmek istemiyorlar
Islerine gelmiyor.
Sonra aile cocugu okuldan aldi

Bir yeni nesili daha kazanamadik.
Kayiptir bu.

Hayırlı geceler
4 aylik bebeğimi anneme baktirip ise dönmem gerekti. Evime bikac dakika mesafede ortaokulda ücretli öğretmenliğe başladım.
Sabahci bir öğrencim var. P.tesi derste uyumasiyla dikkatimi çekti ama onların son benim ilk saatimdi üstüne dusemedim. Bugün tekrar dersim vardı peşinden gittim annesi geldi almaya,biraz konuştuk :ilkokul1den beri boyleymis. Okulda sadece başını sıraya koyuyor uyuyor gibi (!),teneffuse dahi çıkmıyor,kesinlikle konuşmuyor,başını kaldırmıyor,evde de okula gitmek istemiyorum diye ağlıyormuş. Sokağa çıkmayı da sevmiyor dedi. İlk 2 sene yardım almaya çalışmış,utangaç olduğuna karar vermis,kabullenmisler. Bana geçen sene de bir öğretmeni uğraştı değişmiyor dedi. Okulda olanı evde annesine anlatıyormuş.
Biz annesiyle konuşurken duvara dönük,başı önünde duruyordu.
Sonra oglenciler geldi,bir sınıfa çocuğu sordum. 6 yıldır böyle olduğunu dediler. Bu okulda sınıflar devamli karma oluyor ve kendi bünyesinde ilkokul var,yani birbirlerini tanıyorlar. Sadece başka sınıftan Esra diye bir kızla konusuyormus mahallede.
Gece 183 u aradım, talep edersem bilgi vermemi, çocuk ve ailesi görüşmek istediklerini dediler.
Ama eğer ailesi bu asılsız derse savcılık bilgilerimi aileyle paylasir, bana dava açma hakkını verirmis.
Yarın ven ailesiyle iletişime geçip sizi arayayım diyip kapadim.
Yarın Esra yi bulmayı düşünüyorum. Ne konuşuyor onunla? Onun bilgisi var mi neler olduğuna dair? Ve annesine 183 u söyleyeceğim insAllah kendi aramak ister.
Öngörüsü olan var mı ? Cocugun okuma seviyesi vs 1.sınıf düzeyinde kalmış annesi öyle dedi,ve bu tavırlarını bu eksikliginden utanmasina bağlıyor kadın. .

Böyle spesifik sıkıntıları olan çocuklar var.
Aşırı derecee kaygı bozukluğu. Okul fobisi olmuş, özgüven ve başarısızlık korkusu, reddedilme korkusu perçinlenmiş gibi.
Çabanız mükemmel!!! Sizin sevgi ve ilginiz onu kurtaracak gibi.

ben sadece rehperlık servısının gorevı oldugunu dusunmuyorum, arkadaslarının bıle gorevı olabılır kaldı kı ogretmenıne sanane senın grevın degıl denmemelı, tebrık ederım dıyarlı bır ogretmen, ınsanmıssınız... bence bır ogretmenın grevı sınıfa gırıp ders anlatıp cıkmaktan fazla olmalı hatta oyle kı ders ıkıncı planda kalmalı hepımız aynı yollardan gectık ogretmenını annesınden daha cok goruyor cocuklar tabıkı paylasımı da fazla ıletısımı de fazla olmalı, ılgılenılmelı yanı ... Kendı evladında nasıl muamele grmek ıstıyorsa oyle ılgılenmelı, ogrencılerıyle sevgı ve arkdaslık bagı kurmalı bır ogretmen. Ne bıleyım cocuklar kendını yakın ve guvende hıssetmelı bence sız yapmazsanız kımse yapmaz 6 yıldır aynı okulda rehperlık servısı care bulmus mu yok, aıle bulmus mu yok eeee o zaman ıs sıze kaldı.

ben sadece rehperlık servısının gorevı oldugunu dusunmuyorum, arkadaslarının bıle gorevı olabılır kaldı kı ogretmenıne sanane senın grevın degıl denmemelı, tebrık ederım dıyarlı bır ogretmen, ınsanmıssınız... bence bır ogretmenın grevı sınıfa gırıp ders anlatıp cıkmaktan fazla olmalı hatta oyle kı ders ıkıncı planda kalmalı hepımız aynı yollardan gectık ogretmenını annesınden daha cok goruyor cocuklar tabıkı paylasımı da fazla ıletısımı de fazla olmalı, ılgılenılmelı yanı ... Kendı evladında nasıl muamele grmek ıstıyorsa oyle ılgılenmelı, ogrencılerıyle sevgı ve arkdaslık bagı kurmalı bır ogretmen. Ne bıleyım cocuklar kendını yakın ve guvende hıssetmelı bence sız yapmazsanız kımse yapmaz 6 yıldır aynı okulda rehperlık servısı care bulmus mu yok, aıle bulmus mu yok eeee o zaman ıs sıze kaldı.
+1
6 yilda hic kimse birsey yapmamis. Kayip olan 6 yil var. Cok yazik. Onceden mudahale edilseydi simdi cok daha iyi durumda olabilirdi. Cok uzuldum bu yavrucaga. RAM' e de gonderilse ailesi bu isin takipcisi olmasi lazim. Eger aile umursamazsa RAM de cozum olamaz malesef. Konu sahibi sizi de takdir ettim. Allah razi olsun. Sizin gibi insanlar, insanligin umut isigi. Insallah bu yavrumuzun sorunu her ne ise cozume kavusur. Bir gelisme olursa bu konuyla ilgili, yazin lutfen buraya.

Lutfen cok dikkatli adim atin. Lisedeyken bir arkadasimiz da sizin ogrenciniz gibiydi. Babasindan siddet goruyordu ve uyuşturucu kullaniyordu. Birgün ölüm haberini aldik, uyusturucuyla intihar etmis.
Cocuga uyuyor diye kizan hocalar vicdan azabindan gozleri dolu dolu derse gelirdi. Hassas davranmakta fayda var

Konuyu okuyunca, amir khan ın her çocuk özeldir filmi aklıma geldi.

Çocuğun farklı bir psikolojik sorunu olabilir.

Muhakkak, " onu önemseyecek" bir çocuk psikiyatrist ve pedagogun değerlendirmesi gerekiyor.

Hafif düzeyde otistik olma ihtimali de var.

Bence bu multidisipliner bir yaklaşımla çözülebilir bir durum. Tek bir şeye odaklanıldığında çözüme ulaşılmaz gibi.

Çocuğa olan ilginiz için, kendi adıma teşekkür ederim.

Sorumluluklarının bilincinde olan bir öğretmensiniz.

Çok üzüldüm inşallah yaşıtları gibi olur

Küçükken cinsel taciz tecavüz gibi bir şeye maruz kalmış olabilir mi ? Özellikle aileden birisi mesela inşallah değildir ama aklıma o geldi

Rehber öğretmenin görevi bu sizin değil. Rehberlik servisiyle gorusun.

ne alaka ya rehberlik tamam anladım da sizin göreviniz değil demek ne demek öğretmen her zaman öğrencilerine yardımcı olmalı neden bi insanı hayata kazandırmak rehberlikçilere düşüyor ki eğer insan fıtratından anlıyorsa bu resim müzik beden öğretmenide olabilir her çocuk özeldir diye bi film var izlediniz mi bilmiyorum tavsiye ederim.

avukat arkadaşlar daha iyi bilir tabi ama bu bilgi saçma geldi. aile ne diye dava açacak, öğretmen görevini yaptı diye mi? sanki 183 görevlisi aman başımıza iş açmayın diye korkutmak istemiş sizi.

Back
X