allah kolaylik ve acil sifalar versin erginsa..Günaydın arkadaşlar nasılsınız bugün?
Aminnn canım birazdan tahlil vermeye gidicem aç gel dediler bişey yemedim sabah kalkar kalkmaz kahvaltı alışkanlıqım olduqundan açlık baş aqrısı yaptı 8.30ta hastanede olucam eve gelmem kaç olur bilmem hkahvaltım bugün çok gecikecek miqren var bende inşaallah tetiklemez..
AMİN,inşallah kısa sürede iyileşir,hiç bişey yemiyor,ayakta zor duruyor yavrucuğum.offfffff çalışan anne olmak ne zor,şimdi yanında oluversem o bile iyi gelirdi belki
teşekkür ederim eswciğim sağol canımmmmm
gecmis olsun hugocum...insallah cabuk düzelirsin..burasida cok soguk hic disari cikasim gelmiyo...hic sevmem soguk ..su an burda eksi 2 derece..2 gündür günesli hava ama cok soguk oldugundan cikasim yok...boğazlarım üsteledi bugün spor yapmayacağım öğleden sonra hastaneye gideceğim ilaç alırsam atlatırım ateşte yapıyo gece çok terledim ama geçmedi. balıkesirdede soğuktu falan ordada üşüdüm ayakkabılarım ıslandı ayaklarım buz gibi oldu ıslak çorap mahvetti arabada gelirken çıkardım ama yinede ayaklarım suyu çekmişti dün iyiydim ev temizliği derken hava soğuk kapı cam açık yine üsteledi
Tatlım çok çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum ama eminim sen de akşamları telafi ediyorsundur ve çabucak da iyileşicek eminim
canım çok yanlış. proteinlerinde yağlarında kalori değerleri vardır. hepsinden dengeli almak gerekir. kilo aldıran sadece karbonhidrat değildir fazla yağ fazla proteinde kilo aldırır. o karbonhidrat diyetlerini uzmanlar tavisye etmiyor canım. o yüzden sağlıklı bir diyet yapılmalı. sebzedede karbonhidrat var ama çok değil daha ziyade lif kaynağı. heleki spor yapılıyorsa karbonhidrat şart. şeker ihtiyacı için meyve yenmeli. o diyette yağ protein serbest meyve karbonhidrat yasak ama sağlıksız bu sefer fazla portein depo oluyorCanım besinler yaqlar proteinler ve karbonhidratlar diye 3 e ayrılır bildiqiniz gibi...yaqlar adı üstünde katı ve sıvıyaqlardan oluşur..proteinlerse et(kırmızı et, tavuk ve balık)bunlardır protein grubunun dışında kalan herşey karbonhidrattır ve çok ilginç bize kilo aldıran sadece karbonhidratlardır yaqlı yemekten her zaman kaçınırız halbuki yaqların deqeri sıfırdır proteinlerinde sıfırdır karbonhidrat diyetinde bunlar çok güzel anlatılıyor mesela şöyle anlatayım
kişinin günlük alması gereken karbonhidrat miktarı kendi kilosu kadardır daha fazla karbonhidrat alırsak kilo alırız daha az karbonhidrat alırsak kilo veririz mesela bnm kilom 77 günlük karbon deqerimi ne kadar 77nin altına çekersem okadar çok kilo veririm 77de tutarsam kilomu korurum ama 77nin üstünde alırsam kilo alırım bunları hesaplayarak 2 ayda 16 kilo verdim ramazandan beri uygulamaya ara verdiqim için 3 kilosunu geri aldım çok önemli bişey daha var vücudumuz aldıqı fazla karbonhidratları vücudun neresinde yer bulursa oraya depolar ve böylelikle bölgesel kilolar ortaya çıkar eğer biz kilomuzun altında karbonhidrat alırsak vücut karbon deqeri kilonun altında olduqu için kalan karbon ihtiyacını vücuttaki karbonları eriterek karşılar ve böylelikle sadece yaqlarda kilo vermiş oluruz ama eqer et yada yumurta yediqimiz zaman yanında ekmek yada bu tür şeyler yersek proteinler vücuttaki yaqları deqil o anda yediqimiz ekmek yada tarzı şeyleri eritir bunun için proteinlerle karbonhidratlar aynı anda alınmaz alındıqı zamanda 2-3 gün kilomuzda azalma olmaz bunları beraber yiyeceqimiz zaman kilolarımızı verip korumaya geçtiqimiz zamandır
canım inş. soruna karşılık verebilmişimdir
Bitanem yanlış anladın ekmek tabiki yicez ben her gün 2 dilim yiyorum ama sadece sabah kahvaltılarında.. mesela bugün sabah kahvaltıda ekmek yemedim çünkü birazdan gezmeye gidicem onun yerine börek yerim diye düşündüm böylece dengeliyorum bakın et, yumurta ve yaqlar dışındaki herşey karbonhidrattır bunların içine sebzeler meyveler hamur işleri ve süt ürünleri hepsi girer fark nedir bazılarının deqeri düşük bazılarının yüksektir (ebru akının karbonhidrat deqerleri) google dan tıklayın burayı herşeyin karbonhidrat deqerini bulursunuz ..
muhakkak bunun bilimsel bir tarafı vardır ancak herşeyden dengeli ve belirli ölçülerde yiyerek zayıflayan pek çok arkadaş var burda.yağ oranlarında azama olduklarınıda diyetisyen tartısında görebiliyorlar.hügocukun bize verdiği listeyi incelersen oda hem herşeyden azar ölçüde yiyip hem de4 ayda 13 kilo vermiş.hem bak seeninde dediğin gibi dikkat etmediğin dönmede 3 kiloyu hemen alıvermişsin.yani hayatın boyunca bu listeyi uygulayamazsın ki,yoksa bir alır bir verirsin yıllarca.
Hayatım zaten herşeyden yiyoruz şeker dışında zaten doktorlarda 3 beyazdan uzak durun diyor yani yemediqimiz hiçbirşey yok herşeyden ama yeteri kadar yiyoruz ama karbonla proteini karıştırmıyoruz pilavla ekmeqi yumurtayla ekmeqi yada et ürünleriyle ekmek pilav makarna tüketmiyoruz bunların hepsini yiyoruz ama farklı ögünlerde yiyoruz ve sadece yaqlardan veriyoruz 2-3 aydır gündemi takip edersen tvde doktorlar bu diyetten bahsediyor hatta bu diyet deqil olması gereken beslenme şekli diye anlatıyorlar ve sadece yaqlardan veriyorsun kasların protein aldıqın için kuvvetleniyor bnm kilo almam şöyle oldu ramazan bayramında köye gittim annem beni yazdan beri görmediqi için 16 kilo ona çok göründü ve ne bulduysa yedirdi bnm yediklerimi kim yese 3 kilo alırdı ben 2 ayda 16 kilo verdim ama 3 ayda 3 kilo aldım ve inanılmaz yedim börekler tatlılar hiç kısmadım yani aldıqım kilo yediklerime göre çok az ve 3 ayda aldım bu bir alıp bir vermek deqil fazla yediqimde olması gereken oldu yanii..
bende onu söylemek istiyorum işte yani gün gelir misafierliğe gidersin,eşinle dostlarınla yemeğe çıkman gereken günler olur,sana gelen misafirlerin olur,hele hele benim gibi çalışan biriysen bu dediklerini yapmanın imkanı aaaasssla olamaz.örneğin bugun et yemeği salata ve çorba var.yani çorbayı şimdi yiyeyim,1s aat sonrada et yiyeyim diyemezsin.oan onu yemem lazımHayatım zaten herşeyden yiyoruz şeker dışında zaten doktorlarda 3 beyazdan uzak durun diyor yani yemediqimiz hiçbirşey yok herşeyden ama yeteri kadar yiyoruz ama karbonla proteini karıştırmıyoruz pilavla ekmeqi yumurtayla ekmeqi yada et ürünleriyle ekmek pilav makarna tüketmiyoruz bunların hepsini yiyoruz ama farklı ögünlerde yiyoruz ve sadece yaqlardan veriyoruz 2-3 aydır gündemi takip edersen tvde doktorlar bu diyetten bahsediyor hatta bu diyet deqil olması gereken beslenme şekli diye anlatıyorlar ve sadece yaqlardan veriyorsun kasların protein aldıqın için kuvvetleniyor bnm kilo almam şöyle oldu ramazan bayramında köye gittim annem beni yazdan beri görmediqi için 16 kilo ona çok göründü ve ne bulduysa yedirdi bnm yediklerimi kim yese 3 kilo alırdı ben 2 ayda 16 kilo verdim ama 3 ayda 3 kilo aldım ve inanılmaz yedim börekler tatlılar hiç kısmadım yani aldıqım kilo yediklerime göre çok az ve 3 ayda aldım bu bir alıp bir vermek deqil fazla yediqimde olması gereken oldu yanii..
famir bebisin cabuk iyilesir insallah..benim bebeyimde biraz daha iyi...disarida fazla cikarmiyorum hasta olur diye..
cok dogru bir tespit..benim bazen tok oldugum halde birseyler yeme krizim tuttugunda hemen yesil cay yapiyorum..cok faydasi oluyo...sekersiz sakizda cigniyorum oda cok etkili...[/C yeşilçay mucize gibi açken içildiğinde tokluk hissi veriyor OLOR]
cok dogru bir tespit..benim bazen tok oldugum halde birseyler yeme krizim tuttugunda hemen yesil cay yapiyorum..cok faydasi oluyo...sekersiz sakizda cigniyorum oda cok etkili...
cok dogru bir tespit..benim bazen tok oldugum halde birseyler yeme krizim tuttugunda hemen yesil cay yapiyorum..cok faydasi oluyo...sekersiz sakizda cigniyorum oda cok etkili...
kızlar verdiğiniz cevaplardan ötürü teşekkür ediyorum hepinize...
hiç tatlıyla aram yoktur benim 40 yılda bir yerim.ara sıra regl döneminde canım istiyor oda senede 1-2 anca yani çayı felanda şekersiz içerim hep.o yüzden göbeğimin yağdan ziyade doğuma bağlı bi sarkma var sanırım.mekik çekmeye çalışıyorum onun için de ama ne kadar etkili bilemiyorum.sürekli masa başında çalıştığım için yürüyüş yapma şansımda yok yani pek hareketli bi çalışma ortamımda yok...akşamları da ev çocuk felan derken iyice sarkıyo spor olayı...zaten kocişime diyete girdim desem tepesi atıyokilonmu varki ne diyeti diye başlıyor söylenmeye..
kizlar regl döneminde spor yapiyormusunuz..
bu arada kahvaltimida yazayim hemen..
esmer bugdayli ekmekle peynirli marullu sandvic yaptim 3 zeytin yedim..1 kupada sekersiz yesil cay..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?