Teşekkür ederim pırlantam . . .
Ne şans . . . Fiu . . . Bende hemen hemen sadece sızma kullananlardanım :1ninca: sadece çok özel bi kaç yemekte Trabzon un meşhurdur Akçaabat tereyağı kullanırım ama bahsettiğim gibi çok nadir . . .
Tariş kullanıyorum ben ambalajının cam olması ve lezzeti bakımından . . .
Denemediğim markada kalmadı diyebilirim Tarişte karar kıldım fakat burada da tıpkı sizde olduğu gibi yerel bahçesi olan bir üreticinin dükkanı var orayada uğruyorum arada . . .
Kristalize kristalize cam şişede o da fakat tabi senin kadar hiç bir zaman gönül rahatlığı ile sahip olamayacağım sanırım . . .
Sizin bahçeden sana gelen yağda kristalize mi fium ?
Kullanıldığı yerlerden bazıları.
İştah açıcıdır,
Antiseptik özelliği kanın temiz kalmasını sağlar,
Mideyi düzenler,
Mide bulantılarını giderir,
Mide ağrılarında ve hazımsızlıkta iyi bir seçimdir,
Bağırsaklarda biriken ve atılamayan gazların kolaylıkla atılmasını sağlar(colic),
Solunum yollarını açar,
kanın yapısını daha akışkan hale getirir(ki bu kalbin daha rahat çalışmaı demektir)
Vücutta sıcaklık ve terleme meydana getirir.
Zencefil gerçekten iyi bir anti oksidandır(oksitleri temizler dışarıya atılmasına yardımcı olur)
Kalp ritminin düzene girmesini sağlar,
özellikle romatizmal rahatsızlıklarda bin yıllardır kullanılmaktadır.
Baş ağrılarını gideici özelliği vardır,Zencefil
Uykuyu rahatlatır,
Kandaki kollesterolu diğer bir çok bitkiye nazaran daha fazla oranda düşürür,
Bu ve buna benzer daha bir çok faydaları vardır zencefilin.
Örnek Olaylarla Kullanım Alanları
1- Yolculuk sırasında bir çoğumuzu taşıtlar tutar ve aslında çok da hoş geçebilecek bir yolculuk bizim için tam bir kabusa dönüşür. İş te bunu zencefil sayesinde engelleyebiliriz. Şöyleki, Yolculuğa çıkmadan 30 dakika önce ağza alınan 1 gr. zencefil araç tutmasını engeller. Zencefilin faydaları
2- Ameliyattan kalkan hastalara verilen ilaçlar narkoz etkisini hafifletir fakat bu ilaçların yan etkileri mevcuttur. Oysa zencefil bu ilaçlardan daha etkili bir bulantı bastırıcıdır. Ameliyat sonrası ayılmalarda 0,5gr. - 2gr. arası zencefil+100 ml. sıcak su ile ile hazırlanan infüzyon oldukca faydalı sonuçlar verir.
3. Hamilelikte alınan günlük 1 gr toz zencefil hamileliğin mide üzerindeki etkilerini büyük oranda iyileştirir ve hatta yok edebilir de.
4. Zencefilin soğuk algınlıklarında kullanıldığını daha önce söylemiştik. Bir fincan çay içerisine bir miktar bal karıştırılıp ardından bu karışımımız içerisine iki dilim taze zencefil kor ve az bir miktar beklendikten sonra bu karışımı içesek soğuk algınlığımız kısa sürede atlatılır.
5. Yemeklerde ve tatlılarda kullanılan zencefil zamanla romatizmal hastalıklara çok iyi gelmektedir. Zencefil bitkisine son yıllardaki talep patlamasının sebeplerinden birisi de bu antiromatizmal özeliklerindendir.(Not: Sitemizde en çok "zencefil" bitkisi merak edilerek okunuyor.)
anlayacağın çoook faydası var ayçacım ama iştah açtığı için akşam yatmadan önce kullanmakta yarar var -tatlicadiarzu- kendi adıma konuşayım sabah zencefilli süt içtiğim zaman yemek kokuları burnumdan düşmüyo ne bulsam yiyecek konuma geliyorum kaydirigubbakcemile3
yapıyordum canım, hala yapmaya çalışıyorum fırsat buldukca. Süper bişey :asigim:
canım o tarz terimleri tanımıyorum. bizzat kendim işin içinde olmadıgım ıcın ama benım bıldıgım asit degerlerı oluyor zeytınyaglarının.. mesela bızımkı 1 asit cıkar.. 1.sınftır yanı..2 asitse ben yiyemem mesela.. damak tadım kaldırmaz..(ayy yemekteyız yarısmasında gıbı hissettım kendımı -tatlicadiarzu- ) ama özlü,yesilimsi,köy z.yağıdır.. onu bilirim ben..
merhaba 2009 yazının çıtırlarıııı a.s. nasılsınız canlarım?keyifler yerindedir inşallah...
LATİN ŞEKERİİİİ tebrikler canım,ne güzel terfi almışsın..
SABUNUUUUM sözünde durdun ablasının güzeli..harikasın canımın içi
Canım kristalize derken bulunduğu kapta oda ısısının biraz altında yağda çökme oluyor mu ?
Balda olur hani, onun gibi ?
canım ya zencefilli sütü nasıl hazırlıyorsunuz? sımdı bu zencefıl cesıt cesıt ya hangısınden kullanıyorsunz?
çok çok az bir tortulanma oluyor sanki -tatlicadiarzu-
anneme sorayım ben bu işi birara... kafam karıstı
Selamlar nasılsınız bacular ?
Ben akşam yemeğimi yedim az önce
9 tane etli sarma, 1 kase kaynana çorbası, ekmek yok tabi :lepi:
2 saat sonra da çilek yerim bol bol cokacimcoook
kaynana çorpası .. .. nası bi şi o cano?
yerimseniben
Kuzucum KK'da vardı ama bulamadım şimdi :sm_confused:
Yoğurtlu ve boll bakliyatlı, ılık ya da soğuk yenen, pek doyurucu, pek sağlıklı bir çorba
Aha bildim kıs :jeyyar: çorbalara merak saldım bu ara . . . Kaynana çorbası mıymış bi adıda . . .
O çorbayla çok kilo veren var bol yoğurtlu nohutlu naneli gösel bi şi . . .
hatta armağan çağlayan diye bi şey var ya onunla kilo vermişmiş . . .
kızlar doğadan koleksiyon yeşilçaydan aldım onun içinde vardı ginkgo araştırınca bunlar çıktı :)
Ginkgo Biloba Faydaları ve Kullanım Alanları:
Vitiligonun (ala) durdurulmasına ve yeniden pigment oluşumuna yardımcı olabilir.
Troid bezinin düzenli çalışmasına katkıda bulunur (özellikle hipertroid durumunda).
Zihni açar, yorgunluk ve stresi azaltır.
Beynin beslenmesine yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
Öğrenme yeteneğini arttırır, aktif ve zinde bir vücut oluşmasına yardım eder.
İktidarsızlık ve sertleşme problemlerinde faydalıdır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
Metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirime yardımcı olur.
Sinerjetik etki ile vücut dayanıklılığını arttırır, enerji verir, yorgunluğu azaltır.
Vücüdun enerji muhafaza etmesine yardımcı olur, nükleik asit ve protein sentezini hızlandırır.
Kan şekerininin dengelenmesine yardımcı olur.
Çiçeklerin tozlanma zamanında allerjik reaksiyonların önlenmesinde faydalıdır. Anti-allerjik özelliği vardır.
Zihinsel dayanıklılığı arttırır.
Serbest radikallerin hücre tahribatını azaltır. (Doğal antioksidan)
Kan yapıcıdır. Soğuk el ve ayaklarda faydalı olabilir.
Yaşlılarda,bunama belirtilerini azaltabilir. Alzheimer hastalığında yardımcıdır.
Kulak çınlamasını önlemede faydalı olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?