günaydın kızlar,
başağrım had safhada bugün, iş yerinde artık herkese gıcık oluyorum, sürekli bağırışıp duruyorlar yahu bi susun demek istiyorum.
neyse dün hiç ara yapmadım, yemekler de tuttu gerçi, akşam nesfit yiyim dedim ama değişik bi şey aldım hiç güzel gelmedi. tabi ki doymadım, kızartma vardı evde, 3-4 çatal da ondan almış oldum malesef
erkenden de yattım, genelde pazartesi akşamları dinlenme günüm oluyor, uykuya veriyorum kendimi.
bu sabah:
1 kutu light süt,
nesfit
sabah 65.5 çıktım, ay artık gıcık oldum yaaaaa, biraz hareket etmem şart anladım, yediklerim az olsa da hareketsizlikten aklıyor hepsi.
su bile fayda etmiyor.
az kaldı canım biraz daha sabret oğluna kavuşucaksın..havasındanda alabilirsin açık hava her zaman kilo aldırır canım ..dikkatli yersen sorun olmaz canım..
günaydın canımmmm çayı şekerisiz içemiyorum ben valla:)
Su olayını ben de oğluma söylüyorum, hemen dizlerini çöküp suyunu içiyor.
Sen işteyken çocuklarla kim ilgileniyor wishcim ?
Annem ilgileniyor eğer onun işi olursa kayınvalidem bakıyor canım ikiside aynı şehirde o bakımdan şanslıyım canım
Dün akşam çok yedim .Kuru fasülye pilav yapmış annem acı biberle yedimde yedim ..
Bugün
Sabah : Bir dilim Trabzon ekmeği + 1 dilim kaşar peyniri + 1 brd.çay
Öğle : Ezogelin çorba + Tavuk sote + yoğurt
Ara : Elma
Akşam : Annem ne yaparsaBu hafta bizde kalıyorda (Dolapta kabak + patlıcan ve taze fasulye var .Ya karnıyarık yapar yada taze fasulye yemeği)
Bu arada kızlar pazardan enginar almak istedim ama ben hiç anlamıyorum onlardan yaaa nasıl seçeceğim bilginiz varsa paylaşırmısınız
tünaydın kızlar,
hiç halim yok, karnım ağrıyo.
sabah kahvaltı yapamadım 2 gündür geç kalktığım için.onun yerine meyve yiyorum biraz.
dünkü akşam yemeğim dereotlu,bulgurlu kabak ve salataydı.6da yedik, yatanakadar hiç bir şey yemedim 3 tane incir dışında.
bugün öğlen de mercimekli bulgur pilavı yapıcam, patlıcan yemeği yapıcam. bi de cacık.
akşama da aynıları olur. cacık yerine salata yaparım.
bir kaç gündür eşimi erken çağırıyorum eve, normalde 8 gibi gelirdi.ders çalıştığı için.
askeriyenin yemekhanesinden takılır geç geleceği zaman, ordaki yemekler de çok yağlı.
ben de 5.30gibi gel yemeğini ye sonra çık 10a kadar çalış dedim.
artık böyle yapıcaz, akşam yemeklerini de erken yemiş olcaz böylelikle..
ama ben çok yalnız kalıyorum orası ayrı
Annem ilgileniyor eğer onun işi olursa kayınvalidem bakıyor canım ikiside aynı şehirde o bakımdan şanslıyım canım
Dün akşam çok yedim .Kuru fasülye pilav yapmış annem acı biberle yedimde yedim ..
Bugün
Sabah : Bir dilim Trabzon ekmeği + 1 dilim kaşar peyniri + 1 brd.çay
Öğle : Ezogelin çorba + Tavuk sote + yoğurt
Ara : Elma
Akşam : Annem ne yaparsaBu hafta bizde kalıyorda (Dolapta kabak + patlıcan ve taze fasulye var .Ya karnıyarık yapar yada taze fasulye yemeği)
Bu arada kızlar pazardan enginar almak istedim ama ben hiç anlamıyorum onlardan yaaa nasıl seçeceğim bilginiz varsa paylaşırmısınız
wish ben de pazardan enginar alacağım bu perşembe günü. orta boylarını almak gerekiyormuş ben de yeni öğrendim de 3 boy var zaten. suyuyla birlikte alıp dondurucuya atabiliyormuşsun ya da hemen yapacaksan suyuyla buzdolabında durabiliyormuş. yaparken limon dilimle ki kararmasın
halk ekmekle birlikte menemen yedim valla hem de az buz da değil napıyım :18:
neyse akşamı hafifletiriz o halde
Teşekkür ederim canım .
Senin dediğin şu kabukları temizlenmiş satılıyor onlar sanırım ne yapalım bende onlardan alırım artık ben bütün halinde temizlenmemiş yeşil olanları demiştim elledim elledim bir şey anlamadım bende bıraktım gerçi o şekilde alsam temizleyebilirmiyim onuda bilmiyorum ya neyse:26:
Şekerim yeşil haliylede kullanabilirsin.Bizim yönede hep öyle kullanılır zaten.
Çok büyük almana gerek yok bol suda limonla haşlayıp dondurucuya atabilirsin.
Nasıl yenilecek dersen aynı biber dolması gibi iç hazırlanıp içi dolduruluyor sonra pişiriliyor.
Biz egelilier içini yediğimiz gibi yapraklarınıda sıyırarak yeriz.Çok faydalı bir bitki suyuda karaciğer temizliyor.
Genelde şu sıralar yanında taze yapraklı sarmayla pişirilir.
Bugün dinledim asma yaprağında sütten fazla kalsiyum varmış bol bol tüketin:)
Esenruzgarcim bence sen cok dikkat etmelisin cunku kilo korumak vermekten de zor. Yavas yavas artttir yediklerini oyle bi anda cok yersen hemen aliverirsin mazallah:)
Öğlen yedin ya artık akşam çok hafif yiyerek dengelersin.
Akşam pul biberli yoğurt ye bak nasıl kilo vericeksin yarınki tartıda.
Ben öyle çok yaptım geçen haftalarda.
canım ya sen az yemeğe alışmışsın, ben geçenlerde deneyeyim dedim light yoğurdun için pul biber döktüm güzel de oluyor ama anında dilim ve ağzımda yaralar çıkıyor, 1 akşam aç kalayım mesela, güçten düşüyorum anında pörtlüyorlar(
bu akşam salata yerim artık, semizotu ya da normal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?