60`lardan 50`lere günlüğüm (yavaş giden kilolar)

güzel tavsiyeler cok sagol

Kizlar bu arada Müsli / Granola tüketen var mi aranizda? Dün marketten iki paket aldim biri kavrulmamis biri kavrulmus bugün denicem. Cok lifli ve doyurucu olmasindan dolayi sanki faydali olacak gibime geliyor.

Bu arada Granola icin güzel ev tarifleri de var nette. Icerigini böylelikle kendimiz seceriz. ama tabi az bal /seker kullanarak

Ve balıkkkk menüüü

Bende onu araştırıyorum Epeydir

Öğle
Tam buğday ekmeğinden tost
Sade kahve
4 çiğ badem

Akşam yicem
İki öğünle kapatıcam

ben granola değil ama tam buğdaydan ya da karabuğday yulafı tüketiyorum yoğurda süte ekliyorum tarçın ve sevdiğim biraz meyvelerle tavsiye ederim.
instagramda yulaf lapası yapıyolar onu pek sevemedim yani pişirilmiş şeklini ya da ben tam olarak yapamadım.
bu arada kızlar her doğruyu biliyorum ama uygulayamıyorum
ah bi uygulasam
bu arada ben 80 den indim 68 e ama işte araya tatil girdi hastalıklar falan derken 3 kilo aldım
bi hızla yine başlasam harika olacak
kendimi çok kasmamıştım kilo verirken

Ben de bir ara şu tarife alışmıştım...

süt-yoğurt-tarçın-elma-yulaf-ceviz.
özellikle sütle yoğurdun birleşmesini falan beğeniyordum niyeyse.
harika oluyordu koca bir tabak yiyordum kahvaltılarda,uzun zamandır yemiyorum.
kesinlikle evde yapılan granola çok daha iyi olur,zaten paket ürünleri bıraktığım için yemıyorum herhalde

Öğle
Tam buğday ekmeğinden tost
Sade kahve
4 çiğ badem

Akşam yicem
İki öğünle kapatıcam

ara ögün önemli diyorlar ama bende 2 ögüne kacmak istiyorum hep

uygulasan kim tutar seni. iste bilip yapmamak acaip dimi ama masallah ne güzel inmissin, devami da gelir.
tarcin eklemek iyi fikirmis. ben o yulaf lapasini sevemedim ondan citirini deniyorum.

ben bugün denedim hazirinin tadini gayet güzel ama cok da tatli.. Elimdekiler bitince denemek istiyorum kendim yapmayi, su icerikle: Yulaf, badem, kaju, elmali bebek mamasi, az bal ile. Nette icine pekmezde katan var, süper olurda diyete uymaz.

Bu ara bugün menüm:
1 dilim siyah ekmek ince dilim peynir ile, 1 haslanmis yumurta, 1 Kücük domates
ara: 2 yudum süt
öglen: bir avuc müsli Buttermilch ile, Buttermilch kefir gibi bir icecek türkcesini bilmiyorum

planda:
ara icin yanimda cig badem var acikirsam yerim yoksa aksam bana daha keyifli geliyor:
körili tavuk (az soslu), az bulgur pilavi ve salata, bugün esim yapacak merakla bekliyorum

Bence ara öğün hiç önemli değil
Az az yemektense doymanın bana daha iyi geldiğini aylar sora anladım
Tüm gün stres çekiyorum diğer türlü
Tabi bünyeden bünyeye değişir

Selamsss.
07.30 1 yumurta 1.5 dilim ekmek domates peynir yarim bardak sut
11.00 firinda yulaf kepegiyle yaptigim mucverden 3 kucuk dilim (cok az ve hafif)
15.30 1 avuc leblebi
17.30 2 kucuk mucver 1 avuc uzum
18.30 tarhana corbasi seftali

6Da kalkiyorum gun cok erken basliyor benim icin haliyle daha cok ogun gerekiyor.
Ve oglen 1 e kadar tum enerjimi harciyorum zaten bu ara.
Kilo verecek degilde koruyabilecek gibi besleniyorum sanki tartida gorecegim bakalim.
Is duzene girince spor salonuna da baslarsam belki birazda sıkılaşırim.
Bugun eski bir etegimi giydim ama beli tum gun dustu daraltmamistim.
4,5 te pantolonum var onlara hala sigamiyorum ama sigarim bir gun diye almisim...
2,3 kiloya onlar da olur...

Selam
Bence iyi menü
Bir buçuk dilim ekmeği zaten sabahtan yemişsin sorun yok

İyi akşamlar
Akşam fırında patates köfte yedim
1 dilim kadar tam buğday ekmeği ve 4 adet karper peynir yedim
Bi de bitter çikolata
Kalori sayamadım ya
Haftaya saymaya başlarım
HaZır hissetmiyorum
Çok yoğunum

Dünki menü aynen uygulandi, gayette güzeldi. yalniz miktar cok daha az oldu, aniden misafir gelince birlikte yedik daha da güzel oldu. ama tabiki sonra aciktim, yinede zararsiz seyler yedim. 1 yassi sefali ve iki bardak sicak süt tarcin ile..

@asena bence cok iyi seyler, yani hem lezzetli hem agir degil.... o dar gelenler yokmuuuu

Son düzenleme:
Cascade_ bence kalori sayma. dengeli beslenince ve ögünler cok yogun olmadikca kalori saymaya da gerek yok.

ben kaloriden cok seker oranina bakiyorum bircok seyin. misal pirinc de karbonhidrat, seker de, birkac kasik pirinc pilavi cok kalorili gelir oysa bircok minik Hazir meyveli yogurtla ayni degerlerde. pirinc tokluk hissi veriyor ama digerinde bisey yememissin hissine kapiliyorsun. Tabi pirinc yerine bulgur veya tam tahil makarna daha iyi olur o baska...

Merhaba kızlar,
Dün gece dışardaydım. Aç karnına kokteyle gitmek riskli ama öncesinde atıştırmaya vakit olmadı. Sabah klasik kahvaltının üzerine akşam orda kızartmalar hariç herşeyden yedim neyse ki seçenek vardı. Peynir, çeri domates, üzüm, soğuk balık, kuru erik, kuru kayısı, leblebi vs.
Günahım iki kadeh şarap. Çok içmedim ama hızlı içtim hala midem ağrıyor. Bu akşam bir porsiyon domatesli bulgur pilavı ve bir kase yoğurt yiyeceğim. Gece acıkırsam 8-10 çiğ fındık yerim.

Secenek olunca bak ne güzel oluyor, o kadarcik olacak

ama bugün icin cok az degilmi?

Benim bugün yediklerim
Sabah: 1 Kase Müsli / Granola karisimi süt ile, asiri tok tuttu
ara: Kücük muz
Öglen: 1 dilim ekmek, mantar sosuna banarak (is arkadasimin yemeginden), acikmamistim ama eslik etmek istedim

isten sonra yürüyüs

yiyeceklerim
Ara: 5 badem olacak
Aksam: Firin torbasinda patlican, kabak, 1 Kücük patates, domates ile, 2 yk zeytinyagi ve bol kendi yaptigim konserve domates ile yapicam senin tavsiyen üzere Madam Seyyan yaninda 2 yk Kadar pirinc pilavi ve bol yogurt ile
Son ara: bilmiyorum daha

Secenek olunca bak ne güzel oluyor, o kadarcik olacak

ama bugün icin cok az degilmi?

Valla midem kaynıyor, içim hiçbir şey istemiyor canım bugün. Sabah yine bol peynirli domates zeytin vs kahvaltımı yaptım ama zor yedim. Doymazsam yine yoğurt badem falan yaparım.

Karper peynir.benim tahminimce çok yağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…