- 3 Eylül 2018
- 320
- 192
- 18
- 38
Ben de 09.00-17.00 çalıştığım için mecburen bir gün pişirdiğimi 2-3 gün yiyoruz. Zeytinyağlılar zaten anca yeniyor. Ben genelde bir gün önceden planlamaya çalışıyorum ne yiyeceğimi. Çok seçme şansım olmuyorsa da porsiyonu küçük tutup yoğurtla dengeliyorum doymak için. Haftasonu 2-3 çeşit yemek yapıp depoluyorum. Dondurulabilecek hemen herşeyi ayırıp saklıyorum. Bir de sana tavsiyem sabah peynir de ye muhakkak. Yoğurt da bulundur yanında hep.
BENDE GENELDE ÖYLE YAPIYORUM
hergün taze yemek yapamıyorum malesef ama eşimde bende rahatsız olmuyoruz bu durumdan
Tüm gün tek öğün yedimEkmek, kola ve helva olmasaydi keske.
Valla bravo...misafir de gelse sen guzel besleniyorsun canim.Selam
Bize de kaç akşamdır eşimin arkadaşları gelip gidiyor, evde pişen dolmanın böreğin kekin haddi hesabı yok ama eşleri yanlarında yoktu ben de verdim yemeklerini işime baktım, bana karışan yok neyse ki :)
Sabah
Tulum peyniri, ceviz, yeşil zeytin, salatalık, 2-3 kaşık zeytinyağlı cevizli kuru domates,
Akşam
4 adet fırın mücver, 100-150 gr yoğurt, 2-3 kaşık zeytinyağlı cevizli kuru domates, bir küçük parça fırın tavuk
Gece
10 çiğ fındık
Gün içinde birkaç kupa filtre kahve, 1 türk kahvesi, 2 çay, 2 lt su.
Artık ne amaçla alınırsa alınsın seramik ya da granit tava almak gerekiyor galiba sağlık açısındanasena87
Seni o kadar iyi anliyorum ki soyledigin seyleri ayni yasiyorum.Yeni hafta, yeni sans. Insallah bu hafta iyi gecer.
Kizlar, ben yemek yapmakta cok zorlaniyorum, günde 8-9 Saat calisiyorum, esim benden önce eve geliyor ve yemegi bi gün önceden yaparsam genellikle yemiyor ve istah acici bisey istiyo veya yapiyor bende yoldan cikiyorum
Bu hafta ama o da kararli, dikkat edicez. De hazirlik yapamadim...
Bugün ise 2 dilim kepekli ekmek, bir kücük salatalik, 3 kücük domates (cherryden az büyük), 1 Elma, 1 Kücük muz getirdim.
niyetim ekmek+elma+ muzu Sabah yemek, öglen salatalik ve domates ve disardan bisey? (iste Burda hazirliksiz olmanin acizligini yasiyorum) aksam da bakicam, ama yarin icin planli gitmek istiyorum. Dünden mercimek corbam var, o bonusum var.
Hatta bunun icin haftasonu biraz alisveris yaptim, bol sebze, badem ve ceviz aldim mesela ara ögünler icin.
Siz nasil ayarliyorsunuz ögünleri, bir gün önceden mi gelisi güzelmi? Bende gelisi güzel genellikle fiyasko oluyorda...
Canim gezmede,beachte tabi ki iyi beslenemezsin hak veriyorum ama hedefin var bence bu ara artik sık kendini.istanbul sogumaya basladi zaten bunu evde degerlendir artik-yoksa bosa zaman gecirecegiz bu gidisleSelamlar herkese.
3 gündür 30dklık yoga egzersizleri yapıyorum dünde 1 saat yüzdüm.
Sabah 1 yumurta peynir 1 dilim ekmek domates ve maydanoz
Öğle 1 kare ekmekli tost 5-6 çıbuk patates kızartması 1 sigara böreği
Akşam 8 tane çiğköfte
Tüm gün dışardaydık beach’te alternatif birşey yoktu o yüzden dünkü menümde böyle.
Kiz ne kaldikiiiiii:) aaaaaa:)asena87
Dünki menüm
Banlandığımdan yazamadım
1 balık, yanında fırında 4 ince patates vardı
1 biber ve bir közlenmiş domates
2 dilim köy ekmeği
Fırında kaşar
Çoban salata
Zero kola
Tahin helvası
Yarım elma
1 sade Türk kahv
Su 2 litre
Aaa yukarida sana yorum yaptim ama artik oglenleri yemekhanede yiyordun.selam kızlar hareketlenmiş buralar ne güzel
ben de bu haftaya iyi başladım avantajım iş yerinde kahvaltı yapabiliyor olmam. yumurtalı domates salatalıklı peynirli kahvaltımı yapıyorum
öğlen yemekhanede yemeye başladım 4 aydır yemiyodum ama artık evden getirmeye çalışmak ya da dışardan hergün ne yiyecceğine karar vermek zor oluyo bakalım bir ay deniyim olmazsa tekrar çıkarım.
benim için asıl mesele akşam yemeği çünkü akşam yemeği yediğim zaman gece uyuyamıyorum normal porsyon bile olsa mesela dün akşam ağrılarımdan uyandım sürekli bi cumartesi akşam yemedim ne kadar rahattım oysaki
benim olay 4 ten sonra başlıyo bi açlık ama nasıl eve gittiğimde saat 5 6 arası dünyaları yiyebilecek gibi oluyorum
işte o sırada yoğurt tarçın yulaf meyve ya da hafif bi salata öyle geçirmeliyim
birdee akşamları çekirdek istiyo canım onu da aşamadım
benden böyle kızlar
Yaaa sen boyle anlatinca imreniyorum valla,o kadar bilgisizim ki yemek yapma konusunda...L leylimleyyy19 , öncelikle zeytinyağlıları artık en fazla iki yemek kaşığı zeytinyağı ile yaptığımı belirteyim. Domates veya domates püresini bol kullanıyorum fazla yağ yerine. İsteyen sonradan soğuk zeytinyağı ekleyebilir. En çok yaptıklarım zeytinyağlı fasulye, börülce, barbunya, mevsiminde enginar. Çok sık da yoğurtlu mezeler yapıyorum : bazen pancar, bazen havuç bazen kereviz. Bu sebzeleri çiğden rendeleyip, 1-2 kaşık zeytinyağında tavada öldürüp, ılınınca sarımsaklı yoğurda katıyorum, üstüne nane kırmızı biber vs. Hem sağlıklı hem doyurucu hem de lezzetli oluyor. Yoğurtlular donmuyor tabii. Ama zeytinyağlılar ve arada keyfim iyiyken yaptığım humus, fava gibi ezmeler saklama kabında saklanıyor. Fırın torbasında soslu tavuk gibi yemekler yaptığımda da fazla porsiyon yapıp pişmiş halde bölüp kavanozda donduruyorum bazen. Gerek olduğunda çözdürüp ısıtınca tad açısından sorun hissetmedik biz. Anneme de ben yemek yapıp götürüyorum o yüzden alıştım fazla yapıp bölmeye. Yoksa hergün başetmek çok zor. Diyet işi haricinde börek poaça falan yaptım mı da fazla yapıp bir kısmını saklıyorum. İş yerine ben saklama kabında salatalık, domates, ceviz, zeytin yanında her zaman suyu akmayan bir peynir götürüyorum. Beyaz peynir bazen su bırakıyor çok tercih etmiyorum ama daha kuru peynirler arasında canım ne çekerse onu alıyorum, kalorisine çok takılmıyorum, ne kadar yiyebilirim ki zaten.
O ogunde ne vardi :)Tüm gün tek öğün yedim
Akşam sadece yarım elma
Madam Seyyan
iki kaşık zeytinyağı ve daha fazla domates süper tuttum bunu ben yağlı seviyorum bu iyi olacak
fazla yağ yerine.
Börülcenin ben tek çorbasını biliyorum. Enginarı eşim sevmiyor ama diğerleri güzel fikir. Zeytinyağlılara sarımsak da kullanıyor musun?
mezelerde süper ama yine eşim sevmiyor pek. hatta kerevizi kavurmadan cevizli yapıyorum kendime yapım ben yine.
Tavuk gibi yemekleri normal buzdolabına atıp ertesi gün uşe götürebiliriz bunu tuttum.
Bu arada kabaklı 1-2 gün sonra yenilebilir bi tarifin var mı?
diğerlerini yapıyorum çok sağol tavsiyelerin için.
Herkese selam.
Okullarda basladi bugun.
Asiri yogunlugum gun gectikce artiyor.
Ben md yardimcisiyim lisede.
Bugun ku yorgunlugu da tarif edemeyecegim.05.30 da kalkip 6.30da okuldaydim.
Neyse ki duzene girecek...
Bugun hareketlenmis baslik guzel guzel bilgiler vermissiniz birbirinize sevindim:)
Umarim guzel olur hersey...
06.00 1 yumurta 1 dilim ekmek az domates yarim bardak sut
17.00 10 findik 1 ceviz 1 kayisi
Mantar (yagsiz) yogurt 1 etimek
Gun icinde vakit yoktu hic birsey yiyemedim ve ben şok.
11 saat ac kalmisim ve ölü gibi yuruyordum artik hissizdim :)
Biraz fedakarlikla biraz pratik ogrenmeyle olacak bu is insallah.
Yemek yapma -bulundurma-uretebilme isimden bahsediyorum:)
He bu arada sabah 8 de de kucuk parmak kadar borek yemistim arkadaslardan.
Aa lisedesin demek ne güzel. Yorucu ama güzel. Ben de üniversitede çalışıyorum.
Yemek yapma işi yalnızken pek olmuyor genelde. Ben de pek yapmazdım. Evlendikten sonra başladım, 4 sene oldu, çünkü hem eşime hem de yalnız kalan anneme yapmam gerekti birden. Şimdi keyif de alıyorum aslında ama kısacası iş başa düşünce oluyor canım.
Bugün menün gayet iyi olmuş. İş sabit düzenine girince iyice oturur.
ooo canım senin maşallahın var saklama da aşmışsın sen :)L leylimleyyy19 , öncelikle zeytinyağlıları artık en fazla iki yemek kaşığı zeytinyağı ile yaptığımı belirteyim. Domates veya domates püresini bol kullanıyorum fazla yağ yerine. İsteyen sonradan soğuk zeytinyağı ekleyebilir. En çok yaptıklarım zeytinyağlı fasulye, börülce, barbunya, mevsiminde enginar. Çok sık da yoğurtlu mezeler yapıyorum : bazen pancar, bazen havuç bazen kereviz. Bu sebzeleri çiğden rendeleyip, 1-2 kaşık zeytinyağında tavada öldürüp, ılınınca sarımsaklı yoğurda katıyorum, üstüne nane kırmızı biber vs. Hem sağlıklı hem doyurucu hem de lezzetli oluyor. Yoğurtlular donmuyor tabii. Ama zeytinyağlılar ve arada keyfim iyiyken yaptığım humus, fava gibi ezmeler saklama kabında saklanıyor. Fırın torbasında soslu tavuk gibi yemekler yaptığımda da fazla porsiyon yapıp pişmiş halde bölüp kavanozda donduruyorum bazen. Gerek olduğunda çözdürüp ısıtınca tad açısından sorun hissetmedik biz. Anneme de ben yemek yapıp götürüyorum o yüzden alıştım fazla yapıp bölmeye. Yoksa hergün başetmek çok zor. Diyet işi haricinde börek poaça falan yaptım mı da fazla yapıp bir kısmını saklıyorum. İş yerine ben saklama kabında salatalık, domates, ceviz, zeytin yanında her zaman suyu akmayan bir peynir götürüyorum. Beyaz peynir bazen su bırakıyor çok tercih etmiyorum ama daha kuru peynirler arasında canım ne çekerse onu alıyorum, kalorisine çok takılmıyorum, ne kadar yiyebilirim ki zaten.
ben dondurucuya çok atmıyorum sadece köfteleri yapıp saklarım kolay oluyo işten gelip hemen fırına vermek iyi.gercekten calisarak zor sey, sen genellikle neler yaparsin? Bazi yemekler güzel olsa da iyi saklanmiyor, belki sizlerin tavsiyeleriyle isim kolaylasir :)
Seni o kadar iyi anliyorum ki soyledigin seyleri ayni yasiyorum.
Ne ertesi gune hazir yemegim olabiliyor,ne evde duzenli yemek ne de isyerinde.
Calisma saatlerimde fazla ve geldigimde yigiliyorum koltuga.
Bazen diyorum evlensem kim kabul eder bu durumu.
Bence her gun kahvalti goturme konusunda kendini alistir.
Yumurta peynir heo olsun.renklendirmek icinde bazen maydanoz,kirmizi biber,domates etimek vs gotur.
Sabah hazirlanirken yumurta kaynar her zaman benim.
Aksamdan yemek kaldiysa gece yatmadan saklama kabina al.yemegin yanina yogurt veya salata her zaman iyi gidiyor.
Ara ogunude meyveyse gunluk goturuyorum kuruyemisse isyerinde birakiyorum.
He hergun bunu duzenli yapabilsem zaten duzenli kilo veririm :)
Sadece cok iyi anladigim icin yazmak istedim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?