60`lardan 50`lere günlüğüm (yavaş giden kilolar)

aslinda en güzeli, secenekler belli olunca kacamaklar da zorlasir. Peki hangi zeytinyaglilari yapiyorsun genellikle? Hani dayanikli olan.. Yogurt bircok yemege yakisiyor, ben arada Kücük paketlerden ise de getirmeye basladim ara ögün niyetine...
Peyniri gercekten sabahlari yemiyorum daha cok haftasonlari.. Sizce Beyaz peynir mi yoksa ince dilim kasar veya benzeri mi ? Bunu dikkate alicam tesekkürler

BENDE GENELDE ÖYLE YAPIYORUM
hergün taze yemek yapamıyorum malesef ama eşimde bende rahatsız olmuyoruz bu durumdan

gercekten calisarak zor sey, sen genellikle neler yaparsin? Bazi yemekler güzel olsa da iyi saklanmiyor, belki sizlerin tavsiyeleriyle isim kolaylasir :)

L leylimleyyy19 , öncelikle zeytinyağlıları artık en fazla iki yemek kaşığı zeytinyağı ile yaptığımı belirteyim. Domates veya domates püresini bol kullanıyorum fazla yağ yerine. İsteyen sonradan soğuk zeytinyağı ekleyebilir. En çok yaptıklarım zeytinyağlı fasulye, börülce, barbunya, mevsiminde enginar. Çok sık da yoğurtlu mezeler yapıyorum : bazen pancar, bazen havuç bazen kereviz. Bu sebzeleri çiğden rendeleyip, 1-2 kaşık zeytinyağında tavada öldürüp, ılınınca sarımsaklı yoğurda katıyorum, üstüne nane kırmızı biber vs. Hem sağlıklı hem doyurucu hem de lezzetli oluyor. Yoğurtlular donmuyor tabii. Ama zeytinyağlılar ve arada keyfim iyiyken yaptığım humus, fava gibi ezmeler saklama kabında saklanıyor. Fırın torbasında soslu tavuk gibi yemekler yaptığımda da fazla porsiyon yapıp pişmiş halde bölüp kavanozda donduruyorum bazen. Gerek olduğunda çözdürüp ısıtınca tad açısından sorun hissetmedik biz. Anneme de ben yemek yapıp götürüyorum o yüzden alıştım fazla yapıp bölmeye. Yoksa hergün başetmek çok zor. Diyet işi haricinde börek poaça falan yaptım mı da fazla yapıp bir kısmını saklıyorum. İş yerine ben saklama kabında salatalık, domates, ceviz, zeytin yanında her zaman suyu akmayan bir peynir götürüyorum. Beyaz peynir bazen su bırakıyor çok tercih etmiyorum ama daha kuru peynirler arasında canım ne çekerse onu alıyorum, kalorisine çok takılmıyorum, ne kadar yiyebilirim ki zaten.

bugün yediklerim:
2 dilim kepekli ekmek 1 tk tereyağı ile
1 küçük muz
1 elma
haşlanmış patates otlu quark ile
1 tabak mercimek çorbası

Madam Seyyan

iki kaşık zeytinyağı ve daha fazla domates süper tuttum bunu ben yağlı seviyorum bu iyi olacak
fazla yağ yerine.

Börülcenin ben tek çorbasını biliyorum. Enginarı eşim sevmiyor ama diğerleri güzel fikir. Zeytinyağlılara sarımsak da kullanıyor musun?

mezelerde süper ama yine eşim sevmiyor pek. hatta kerevizi kavurmadan cevizli yapıyorum kendime yapım ben yine.

Tavuk gibi yemekleri normal buzdolabına atıp ertesi gün uşe götürebiliriz bunu tuttum.

Bu arada kabaklı 1-2 gün sonra yenilebilir bi tarifin var mı?

diğerlerini yapıyorum çok sağol tavsiyelerin için.

Valla bravo...misafir de gelse sen guzel besleniyorsun canim.

Seni o kadar iyi anliyorum ki soyledigin seyleri ayni yasiyorum.
Ne ertesi gune hazir yemegim olabiliyor,ne evde duzenli yemek ne de isyerinde.
Calisma saatlerimde fazla ve geldigimde yigiliyorum koltuga.
Bazen diyorum evlensem kim kabul eder bu durumu.
Bence her gun kahvalti goturme konusunda kendini alistir.
Yumurta peynir heo olsun.renklendirmek icinde bazen maydanoz,kirmizi biber,domates etimek vs gotur.
Sabah hazirlanirken yumurta kaynar her zaman benim.
Aksamdan yemek kaldiysa gece yatmadan saklama kabina al.yemegin yanina yogurt veya salata her zaman iyi gidiyor.
Ara ogunude meyveyse gunluk goturuyorum kuruyemisse isyerinde birakiyorum.
He hergun bunu duzenli yapabilsem zaten duzenli kilo veririm :)
Sadece cok iyi anladigim icin yazmak istedim:)

Canim gezmede,beachte tabi ki iyi beslenemezsin hak veriyorum ama hedefin var bence bu ara artik sık kendini.istanbul sogumaya basladi zaten bunu evde degerlendir artik-yoksa bosa zaman gecirecegiz bu gidisle
Kiz ne kaldikiiiiii:) aaaaaa:)
Noldu niye banlandin
Aaa yukarida sana yorum yaptim ama artik oglenleri yemekhanede yiyordun.
Eve geldiginde 5,6 gibi acikiyorsan cok fazla ogleni hafif gecirmis olman gerek ama yiyorsun su an aslinda.
Ben gelince oyalasin diye 5,6 findik yiyorum yemek yapana kadar :)

Yaaa sen boyle anlatinca imreniyorum valla,o kadar bilgisizim ki yemek yapma konusunda...
Valla 55 kiloya inmis olmayi hakediyorsun:)
Tüm gün tek öğün yedim
Akşam sadece yarım elma
O ogunde ne vardi :)
Cabuk soyle :)

Herkese selam.
Okullarda basladi bugun.
Asiri yogunlugum gun gectikce artiyor.
Ben md yardimcisiyim lisede.
Bugun ku yorgunlugu da tarif edemeyecegim.05.30 da kalkip 6.30da okuldaydim.
Neyse ki duzene girecek...

Bugun hareketlenmis baslik guzel guzel bilgiler vermissiniz birbirinize sevindim:)

Umarim guzel olur hersey...

06.00 1 yumurta 1 dilim ekmek az domates yarim bardak sut

17.00 10 findik 1 ceviz 1 kayisi
Mantar (yagsiz) yogurt 1 etimek

Gun icinde vakit yoktu hic birsey yiyemedim ve ben şok.
11 saat ac kalmisim ve ölü gibi yuruyordum artik hissizdim :)
Biraz fedakarlikla biraz pratik ogrenmeyle olacak bu is insallah.
Yemek yapma -bulundurma-uretebilme isimden bahsediyorum:)
He bu arada sabah 8 de de kucuk parmak kadar borek yemistim arkadaslardan.

Sabah hastanede olduğum için 2 adet üçgen ıspanaklı börek ve çay
Ara yarım şeftali ve 1 ceviz
Öğle 3 kaşık bulgurlu kabak yemeği
Akşam kurufasülye 1 kahve fincanı kadar pilav ve yoğurt.

Bu arada konu dışı ama özel bir sorum olacaktı. Doğum iznim bitti şimdilik rapor alabildim kurum heyet raporu dışındaki raporları kabul etmiyor. Artık ücreti neyse vericem bu bebek tedavisi için izne ihtiyacım var heyet raporu verem yerler doktorlar biliyormusunuz ?

Rica ederim. Sarımsak çoğunlukla kullanıyorum. Kabağı fırın mücver olarak yaptım bu hafta, başka birşeyi de aklıma gelmiyor. Hafif oldu, sebze köftesi gibi, ertesi gün de yenebiliyor soğuk olarak. Ispanak ve pazıyı da az kavurup yoğurtla ya da yumurtayla tüketiyorum arada. Ara öğün olarak da leblebi kurtarıcı.

Aa lisedesin demek ne güzel. Yorucu ama güzel. Ben de üniversitede çalışıyorum.
Yemek yapma işi yalnızken pek olmuyor genelde. Ben de pek yapmazdım. Evlendikten sonra başladım, 4 sene oldu, çünkü hem eşime hem de yalnız kalan anneme yapmam gerekti birden. Şimdi keyif de alıyorum aslında ama kısacası iş başa düşünce oluyor canım.

Bugün menün gayet iyi olmuş. İş sabit düzenine girince iyice oturur.

Kabagi bende borek gibi yapiyorum mucverini.

Leblebi daha mi az kalorili findiktan falan oyleyse onu alayim ben de

Ya evlenince olur diyorlarda yasim 31 oldu.
Gecen aklima geldi.
Bugun evlensem atiyorum adamin ailesindeyiz acil bir durum var bana sen aksama yemek yap deseler misal...anaaaa kalirim oyle...
Eve misafir gelse netten bakar yaparim da...
Birinin yaninda amaaaannn valla rezillik...heves olsa bekarken de yapar insan...
Kabak almistim fitin mucver yapayim da bari yarin gotururum iyi oldu...

Beyaz leblebi özellikle daha hafifmiş. Bir avuç leblebi aşağı yukarı 150 kaloriymiş. Ama mideyi tıkaması açısından diğerlerine göre daha verimli galiba. Sonuçta sıkılmamak için faydalı kuruyemişleri dönüşümlü kullanmak gerekiyor işte.
Yemek işine gelince netten bakıp yapacaksın tabi gerektiği zaman. Atla deve değil olduğu kadar. Bende 33de evlendim ilk sene sadece deneyle geçti kör topal. Adım Hıdır elimden gelen budur diyorsun bir süre sonra.

Yarın akşam dönücem size
Bdvye konu açmıştım
Hiç bi başlığa uymayanlara taşındı
Ondan banlandım

Sabah kahvaltım; peynir kapya biberi yumurta ve 1 ceviz ile 1 dilim ekmek
Bundan sonra her sabah haşlanmış yumurta yemem laZım birde ceviz badem yada kabak çekirdeği dün dışarı çıkmadım ve menüm iyiydi, kabak ve kurufasülye. Bugünde dünden kalanları yiyeceğim.

ooo canım senin maşallahın var saklama da aşmışsın sen :)

gercekten calisarak zor sey, sen genellikle neler yaparsin? Bazi yemekler güzel olsa da iyi saklanmiyor, belki sizlerin tavsiyeleriyle isim kolaylasir :)
ben dondurucuya çok atmıyorum sadece köfteleri yapıp saklarım kolay oluyo işten gelip hemen fırına vermek iyi.
onun dışında tencere yemeği yaptığımda 2 gün yenecek kadar yapıyorum arada bi akşam kahvaltı yapıyoruz.

günaydın kızlar yine klasik akşama kadar gayet iyi akşam çuvallama şeklinde geçti günüm
akşam bi arkadaşa davetliydik çok az yedim ama yinede yedim yani kremalı mantarlı makarna vardı
sabah 2 haşlanmış yumurta yedim sadece

iste o düzeni tutturamadim, ben gecen yil evlendim ve artik keyfimce degil evi de düsününce kilo aldim, pisirirken tadiyosun, birlikte yiyosun, misafirin oluyor falan. Ama degismeyen sey isten sonra koltuga yigilmam, ama inan o koltuktan kalkiyosun evlenince íslerin bitene dek. Bence full time is ve evlilik zor sey. Bi yandan daha organize olmani sagliyor ama yoruyor da. ama evlenmene engel degil tabiki :) cünkü Ask icin hersey altüst olsun farketmiyor.
Dediklerini uygulamaya caliscam. Birlikte basaricaz ben inaniyorum sonra 55i nasil korurum konusu acariz. Hayal etmek güzel sey

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…