60`lardan 50`lere günlüğüm (yavaş giden kilolar)

D dudo88 bilmiyorum ki ben de bekliyordum bu hafta kilo vermeyi bugun sinirlendim yapmazdim ama sabah simit oglen pide yedim aslinda yanlisti odemdi belki ustune pekistirdim o kiloyu bu yiyeceklerle.
Bu hafta bezelye yedim 2 gun ama 2 gun onceydi regl donemi de degil bilmiyorum ya..
Ama sunu biliyorum.
6 kilo verdim diye salliuorum artik ikram edilen seylere hayir demiyorum bu yuzden oluyor.ama benim bunu bir 6 kilo daha verip yapmam gerekiyordu

Canm Ben menu paylasmiyorum cunku zaten kendim gun boyu not aliyorum bunun icin ayri bir defterim var. Ama buraya kilo bildirimimi her hafta yaziyorum hemde seni etiketliyorum ama sen yazmiyosun heralde fark etmiyosun.ya da cok aktif olmadigimdan bilmiyorum. En iyisi çikart beni listeden

Kusura bakma gormediysem canim.
Cumalari yazdigini sanmiyorum ama muhim degil sen hedefine ulaş da...

Menumu paylasmaya utaniyorum ama sogumayalim o yuzden devam
Gun icinde;
1 cekirdekli simit peynir,bir suru hamurlu pide ayran,kucuk sucuk 1 dilim ekmek
Aksam:firin patlican yogurtla...ama bu beni kurtarmaz.
1.5 lt su 2 Turk kahvesi 1 sutlu neskafe 6 cay 4 bardak bitki cayi_9000 adim.
Fena dagittim.
Hafta sonu bana şu şu yemegi yap diyorsunuz ve yapiyorum hafta ici de yiyorum...

balik burger dedigim su meshur fast foodcuda balikli olan, ögle tatiline cikamadim arkadaslar getirdi, suyum bitti yenisini alamadim bitince yoksa icerdim. normalde masa başındayım haftaya heyet gezisi hem organizasyon bende hem de tek tercüman benim yani yemeklerde falan da sürekli her sihbette tercüme edicem düzgun yiyemicem. niyetim sabah çıkmadan saģlam yemek, gideceğimiz yerlerde menülere müdahale ettim bol salata bazen balık seçeneği falan. iyi olan koşturucaz hareket sorunu olmaz. kilo verecegimi sanmiyorum ama almam umarım bu haftaya iki uç gündür geçmiş olsun. öyle yorgunum ki şu an akşam yemeğimiz menemendi ve yemek yapmaya halim yok ama yarın ola hayrola her kurtardığım gün benim haftaya yanıma azar azar badem hurma fln almak istiyorum ki enerjim.kalsin. bugün koştururken spor gözüyle baktim ve bi yarim saat yürüdüm hizli bi yere yetismek icin. arabayi ozellikle kullanmadim. strese ragmen kilo vermek ve daha cok kacamak istemiyorum.

regl deki o pis bas agrisina karsi mi? benim reglim geldi gelecek ve sabah bi agri kesici bi magnezyum aldim. cok şükur sonra azaldi.ise yarayan ilac ne?

Iyi aksamlar hepinize
Nasilsiniz kizlar ay benim ilacin birinde diyor ki istah accar aman yarabbi zati yeterince acik kapamak ici ncatlicam burda

Sabah 1 haslanmis yumurta sogus kahwaltilik cay
Oglen mantarli makarna salata
Aksam kabak yemegi

1lt salatalik elma maydonizlu detoks suyu
1bucuk litre normal su 15 dk hizli yurudum okadan

Bugun gec baslayinca gun ara mara yok.

Wallahi utan bacim bu oldumu simdi bu ya.kurtulusun yok malzeme falan al ne sewiosan hafta sonu yemek yapcan...malzemem eksik ay bisi yok demek yok

Tovbe yarabbi kendim pide yeyipte size kizamiyorum simdi

Wallahi utan bacim bu oldumu simdi bu ya.kurtulusun yok malzeme falan al ne sewiosan hafta sonu yemek yapcan...malzemem eksik ay bisi yok demek yok
Yaoabilsem zaten yaparim ne aklima cesit geliyor ne de icimden geliyor:)
O yuzden siz bana haftasonu neler yapmam gerektigini soyleyin bende malzemeleri hazir edip pazar gunu bu işe soyunayim bir de :)

Bulgur sewermisin bulgur pirasa kofte asena87
Sewermisin kofteyi buzlukta da saklayabilirsin hem yarim kg kiymadan yapariz mesela oho kac ogun eder sana yapariz dedim bak
Ok diosan malzemelere gecelim

Bulgur sewermisin bulgur pirasa kofte asena87
Sewermisin kofteyi buzlukta da saklayabilirsin hem yarim kg kiymadan yapariz mesela oho kac ogun eder sana yapariz dedim bak
Ok diosan malzemelere gecelim
Zaten aklimda once o var yarim kilo kiyma alip kofte yapip buzluga atacagim.
Baya gidiyk hem de hazir cok iyi oluyor...
Ara ogunlerimi de hafta sonu alacagim.
Baska yemekte yapmaliyim.
Ama yemedigim iki yemek pirasa ve bamya...
Fasulye karnabahar patlican kabak baklagil yesillik falan dgisik seyler onerebilirsin ama tarifle:)
Evde bulgur pirinc makarna yapmiyorum.
Disarida karsilastigimda yiyorum arada yetiyor.

Basit maydonozlu kabak

2 orta boy kabak kabuklarini soy kus basi minik minik dogra.
1awuc maydonoz dogra
1domates rendele weya ( 1tatli kasigi salca)
1 ufak sogan
Istege bagli 1 tatli kasigi pirinc de atabilirsin.

Soganlari dogra zeytin yagin warsa uzerinde gezdir (2 yemek kasigi kadar ) biraz kawur
Yag kizip soganlar kipirdayinca salca ya da domates ekle
Uzerine kabaklari diz
Pirinc koycaksan uzerine serp
(Tencere biraz yaywan warsa iyi olur hani kizartma tencereleri tarzi ozman kabaklar ezilip buzulmez )
1cay bardagindan eksik su ekle
Hemen piser zaten ocagin altini kaparken uzerine maydonazlari serp kapagini ve icagini altini kapa.

KABAK SALATA

2 orta boy kabak
1tutam maydonoz
Yarim limon
Minik bir dis sarimsak
Zeytinyag

Kabaklari yika iki basini kes butun kbuklu halde hasla
( duduklun varmi bilmiyorum duduklude 10 dk bile surmuyor haslanmasi)

Cikar suzgece koy sogusun kus basi kes ekmek tahtasinda (
elinde zor olur kesilmez kozlenmis patlican gibi sonuyor )
Yarim limon 1 tatli kasigi zeytin yag dowulmus yada rendelenmis minik dis sarimsak karistir kabaklarin uzerine dok
Uzerine de dogranmis maydonozu serp...

Fasulye

Yarim kg fasulye
2 domates
1sogan

Fasulyeler once dogra sonra yika suz
Tencereyi onune al sogani dogra uzerine 2 yemek kasigi kadar zeytin yagi gezdir
Fasulyeleri koy
Uzerine domatesleri rendele ( 2domatesin birini rende birini kusbasi dograyabilirsin renksiz artik domatesler 1 tatli kasigi salcada koyabilirsin )
Atese koy
Kisikda boyle tingirtasin kokusu ciksin fasulelerin rengi degissin baktin ki su yu cok fazla cikmadi karistirirken dibi kuru ozaman 1 cay bardagi su ekle 1 cay bardagindan fazla olabilir.
( babanem 1 tane kesmeseker de atar icine rahmetli tabi 1kg 3 falan atar o ama ben yarim kg ya 1atardim)

Mantar barbunya kerewiz de werebilirim...

Bu arada okurken A Asena57 cok emir kipli yazmisim ama hizli hizli anlatiyor gibi yazinca oyle olmus...bilmislik gibi algilanmasin sakin

Olur mu hic ugrasip yazmissin birde yanlis mi anlayacagim.
Buradakiler bilir uzun suredir kabak patlican yiyorum o yizden bir sure uzak kalabilirim.
Mantar kereviz anlatabilirsin fasulyeyi de yapabilirim hafta sonu ❤❤❤

Olur mu hic ugrasip yazmissin birde yanlis mi anlayacagim.
Buradakiler bilir uzun suredir kabak patlican yiyorum o yizden bir sure uzak kalabilirim.
Mantar kereviz anlatabilirsin fasulyeyi de yapabilirim hafta sonu ❤❤❤
Duduklu kullanir misin war mi

Ikisinin de siralanis ve malzeme ayni tamam mi tawuklu tarif edicem sewmiyorsan eklemezsin.

( icinde tawukda yerim dersen ama ugrasamam kesmekle dersen minik tabak gogus tawuk eti al iki tane cikar icinden birini buzluga at kerewize birini mantara birini kullan minik minik kus basi dogra / ama gogus eti yawan oluyor ben uzerinde kemikli biftek tawuk eti yazan aliyorum lezzetli oluyor yumusacik oluyor eti.onuda kemiginden ayiriyorum cok guzel yikayip kus basi kesiyorum / kemikleri de tencerenin icine koyuyorum pistikten sonra alip cope atiyorum )

Kerewiz

1orta boy kerewiz
1 tawuk gogus eti
1rta boy sogan
3 yemek kasigi zeytin yag
1 yemek kasigi salca

Kerewizin kaabugunu soy yika ( tam beyazi cikana kadar ugrasma kerewiz biter )

Kup kup kup dogra ( dogranmis halde cok bekletme karariyor )

Sogani dogra yagini ekle
uzerine kusbasi tawuk at kawur
Uzerine salca ekle
Kerewizi diz (sapi war sa bikac dal yapragindan atabilirsin uzerine )
Tahmini 1bucuk bardak suda rahat piser ama baktin tencereyi yan yapinca hic su birikmiyor pismedigini de dusunuyorsun sicak su ekle

Mantar ( ayiklamayi biliosun dimi sapindan 1ml kes ve kok tarafindan sapka tepesi olan yere dogru cek )

1 kutu tabakta mantar
1 sogan
1yemek kasigi salca
3 yemek kasigi zeytin yag
1 tavuk gogsu eti

Mantari ayikla yika 3.e 4e bol suzgece koy
Sogan yagg tawuk salca kawur
Uzerlerine mantar

Kerewiz daha cabuk mantar daha gec piser
Ikisine de 2 bardak su rahatlikla yeter 1bucuk la basla sulu guzel olmuyor.
Pisme kisminda tawuklari baz al
Hic tawuk ellemezsen yarim bulyon kullan ya tawuk yada et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…