63 kilodan 48 kiloya uzanacak kilo verme serüvenim...

18/02/2015

sabah: 1 yumurta 1 dilim peynir yeşillik şekersiz çay 2 dilim çavdarekmeği

öğle: 8 yk pırasa 2 dilim esmer ekmek yeşillik cherry domates

ara: 1 elma 1 bardak süt

akşam: 3 avuç içi büyüklüğünde tavuk sote yeşillik 2 dilim esmer ekmek

ara 2 galeta 1 kase yoğurt

19/02/2015
sabah:
2 dilim peynir
2 dilim çavdar ekmeği yeşillik
şekersiz çay

ara: 1 elma

öğle: 8 yk pırasa
domates yeşillik
2 dilim çavdar ekmeği

ara: 1 elma

akşam: 2 avuç büyüklüğümde tavuk sote
salata
2 dilim çavdar ekmeği

ara: 1 büyük bardak süt

20/02/2015
1 dilim peynir
1 yumurta
şekersiz çay
2 dilim çavdar

ara: 1 ayva

öğle:
1 kupa bardak çorba
4 köfte
4 cherry domates
2 dilim çavdar ekmeği

ara: 1 portakal-1 ayran

akşam:
8 yk. taze fasülye
2 dilim çavdar ekmeği
yoğurt

ara: 1 portakal-1 bardak süt

Dün akşam geç geldiğim için akşam 1 kase yoğurt 2 dilim çavdar ekmeği yedim yatmadan 2 saat önce 1 kase ev yoğurdu yedim.

21-02-2015

Sabah:
1 sahanda yumurta
2 dilim peynir
2 dilim çavdar
2 cherry domates
şekersiz çay

ara: 4 galeta+2 cennet elma kurusu+1 bardak süt

Hafta sonları 2 ana 2 ara öğün şeklinde olacak.

22/02/2015

sabah: 2 dilim peynir
2 dilim çavdar ekmeği
şekersiz çay
domates-yeşillik

ara:1 dilim eski kaşar

kaçamak:2 ıslak kurabiye

akşam: istavrit tava
salata
yarım haşlanmış patates

ara: 1 muz 1 elma

Öncelikle 23/02/2015 tarihli listem;
SABAH: 1 DİLİM PEYNİR
1 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ
ŞEKERSİZ ÇAY
MAYDONOZ
ARA: SÜT
1 ELMA
ÖĞLE: 8 YK TAZE FASÜLYE
2 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ
3 CHERRY DOMATES-MAYDONOZ
ara: 1 bardak kefir-1 portakal
AKŞAM: 3 köfte
yeşillik
2 dilim peynir
2 dilim çavdar ekmeği
yarım kase yoğurt
ara: 2 ıslak kurabiye

24/02/2015
SABAH: 2 DİLİM PEYNİR
2 DİLİM ÇAVDAR
MAYDONOZ
ŞEKERSİZ ÇAY
ARA ÖĞÜN:1 MUZ
ÖĞLE YEMEĞİ:
8 YK SEBZE YEMEĞİ
2 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ
MAYDONOZ
5-6 KAŞIK YOĞURT
ARA ÖĞÜN: 1 MUZ+ YOĞURT
AKŞAM:
8 Y.K. ISPANAK
1 DİLİM ÇAVDAR
YOĞURT-YEŞİLLİK
ARA: MEYVE(2 TANE)
2 TANE BİSKÜVİ

SABAH:
1 YUMURTA
1 DİLİM PEYNİR
1 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ
ŞEKERSİZ ÇAY
YEŞİLLİK
ARA:
1 PORTAKAL
2 SALATALIK TURŞUSU
ÖĞLE:
8 YK ISPANAK YEMEĞİ
1 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ
ARA:
NESCAFE
1 TANE KÜÇÜK ELMALI KURABİYE
2,5 litre su(saat 17:03)
AKŞAM:
BALIK KAVURMA
1 TANE İÇLİ KÖFTE
2 DİLİM EKMEK

SABAH:
2 DİLİM PEYNİR
2 EL BÜYÜKLÜĞÜNDE TAM BUĞDAY UNUNDAN YUFKA
YEŞİLLİK
ÖĞLE:
8 YK ISPANAK
1 BÜYÜK SU BARDAĞI YOĞURT
2 DİLİM EKMEK
YEŞİLLİK
ARA: 1 İNCE DİLİM YAŞPASTA(ÖĞLEDEN SONRAKİ ARA ÖĞÜN MEYVE+
SÜT YAPMAYACAĞIM.)
AKŞAM:
8 YK ISPANAK
2 EL BÜYÜKLÜĞÜNDE TAM BUĞDAY UNUNDAN YUFKA
YOĞURT
YEŞİLLİK,TURP

Eskişehirden gelen arkadaşlarımızla dolu dopdolu ama maalesef bol kalorili bir haftasonu geçirdim:) Buna rağman pazartesi sabah diyetisyen tartısında 61.2 kiloyu görünce sevindim ama maalesef yağ oranım artmış diyetisyenim öğünleri atladığım için yağ oranının arttığından bahsetti. Vee bu haftaya azime ve hırsla başladım... Bu hafta yediklerimi diyetisyene de yazıp vereceğim.Bakalım haftaya pazartesi tartı bana ne söyleyecek?
SABAH:
2 DİLİM PEYNİR
YEŞİLLİK
2 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ
ARA:
1 ELMA
1 AYRAN
ÖĞLE:
8 YK TAZE FASÜLYE
YEŞİLLİK
2 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ
ARA: 1 BARDAK ŞEKERSİZ NESCAFE
3 KURU ERİK
ARA: 1 PORTAKAL

AKŞAM:
FIRINDA KEMİKLİ ET BİR YUMRUK BÜYÜKLÜĞÜNDE YANINDA MANTAR

SALATA
2 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ

ARA: MEYVE VE GALETA

02/03/2015
SABAH:
2 DİLİM PEYNİR
YEŞİLLİK
2 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ
ARA:
1 ELMA
1 AYRAN
ÖĞLE:
8 YK TAZE FASÜLYE
YEŞİLLİK
2 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ
ARA: 1 BARDAK ŞEKERSİZ NESCAFE
3 KURU ERİK

AKŞAM:
FIRINDA KEMİKLİ ET BİR YUMRUK BÜYÜKLÜĞÜNDE YANINDA MANTAR

ARA: 2 ISLAK KURABİYE

13000 ADIM 2 LT SU

ŞU SIRALAR beni en mutlu eden arkadaşlarımın zayıf görünüosun bir incelme var demesi... Pazartesi diyetisyenime gideceğim günü merakla bekliyorum

1. Yemek için daha fazla zaman ayırın.
Zayıflama hedefinize ters gibi görünüyor, değil mi? Yemek için daha az zaman ayırırsanız daha hızlı yemek zorunda kalırsınız. Bu yüzden vücudunuz ihtiyacınız olandan fazlasını yediğinizi algılayamaz. Yemek için 30 dakika kadar zaman ayırın ve sakince yiyin. Muhtemelen 20.dakikadan sonra doyduğunuzu hissetmeye başlarsınız. Şimdi etrafınıza bir bakın, yavaş ve az yiyen insanların neden daha zayıf olduklarını görüyorsunuz değil mi ?
2. Yemek çubukları kullanın.
Daha az yemenizi garanti altına almak için bu yolu deneyin. Öncelikle yemek çubukları alın. Asya’ya özgü olmayan yemekleri bu çubuklarla yiyin. Yemek çubukları çatala nazaran daha az yemenizi sağlar. Yemek çubuklarını çok rahatsız edici bulursanız kaşık ya da çatalınızı sol elinizle tutunuz. (Bunu deneyeceğim)Uzak doğudaki bir çok kişinin zayıf olmasında bu yöntemin çok etkili olduğu söylenir.
3. Odaklanın.
Herkes gibi sizde diğerleriyle birlikte yemek istiyorsunuz ve aileniz varsa muhtemelen bunda ısrarcısınız. Ama diğerleriyle birlikte yerken sohbete dalıp çok fazla yemeyin. Göreviniz yavaşça ve mantıklı bir şekilde yemek unutmayın.
4. Lokmalar arasında su için.
Su içmek iştahınızı kesmez ama yavaşlamanıza yardımcı olur. Sağlığınıza olan yararı da çoktur. Bu yüzden her lokmadan sonra bir yudum su içmeyi deneyin.

Diyetsiz zayıflayın;
Evet tam olarak bu sözün arkasındayım. 5-6 yıllık diyetisyenlik deneyimlerim ve okuduğum yayınların sonucu olarak bunu rahatlıka söyleyebilirim.. her lokmayı 13 kez çiğneyin zayıflarsınız..
Burada birkaç mucizevi mekanizmadan bahsetmek gerekiyor,
İlki, gözlemlerime göre diyetisyen gelmeyen kişilerin tamamı (%95 doğruluk payı ile) çok yavaş yada yavaş yemek yiyor. Bunun tam tersi olarak zayıf olup kilo almak için diyetisyene başvuran kişilerin tamamı%100 çok yavaş yemek tüketiyorlar. Buradan yavaş yemek yeme ile obezite arasında ters bir orantı olduğunu çıkarabiliriz.
Peki neden hızlı yemek?
İlk neden mecazi olanı, hızlı yemek suretiyle vücudumuza çaktırmadan fazladan enerji kaçırıyoruz…ve vücuda enerji kaçırmanın tek yolu hızlı yemek yemek… halbuki yavaş yemek yesek, vücut alınan yiyecekleri tam analiz edip ihtiyacını karşılayacak miktarı sağladıktan sonra bize dur diyecektir..
İkincisi ise artmış yaşam temposu, öyleki yaşamımız için yemek yemek için harcanan süre boşa gidin zamanmış gibi görülmekte, fast food beslenmenin artışındaki temel neden de bu, halbuki yaşamamız için gereken Nefes almak? Su içmek? Ten sonra en önemli şey yemek yemektir. Bu bizim temel sağlığımız korumamız için gereken en önemli etkendir. Öyle ki sağlıklı beslenme yoluyla bir çok hastalığın önlenebildiği bir gerçek var.
Diğer bir neden ise duygusal açlığımız, daha doğrusu mutsuz yada mutlu olduğumuz durumlarda ki duygusal karmaşadan hazza ulaşmak için yemeği bir araç olarak görmemiz denilebilir.
Olası biyolojik sebep, obezite bir ‘tat’minsizlik hastalığıdır, kişi yiyeceklerin tadını 2 şekilde daha çok alabilir, ya hızlı yiyerek çok miktarda tüketecektir ya da yavaş yiyerek ve çok çiğneyerek daha çok tat ögesinin dil ile temasını sağlayarak. Bilindiği üzere tat ve koku duyuları birbiriyle çok ilişkili ve öğrenme kuramlarına ve biyoloji bilimine göre neredeyse ayni mekanizma ile beynimizde kodlanıyor.. yani yediğimiz bir şeyin tadını kokusuyla birlikte öğreniyor ve hatırlıyoruz… çiğnemek yada yavaş yemek suretiyle yiyecekteki tat ve koku öğelerinin açığa çıkma oranı mekanik olarak artmakta.. bu da yiyecekten gerçekten daha çok keyif almamızı buna bağlı olarak daha çabuk doyuma ulaşacağımızı açıklamak için yeterli bir görüş..
Aynı zamanda yiyeceklerin ağızda yeterince küçük partiküller haline getirilmesinin sindirim sistemi sağlığı açısından da yararları göz ardı edilemez.. özellikle reflü, gastrit, ülser gibi mide rahatsızlığında yiyeceklerin büyük partikül olarak yutulması sonucu rahatsızlığa bağlı gaz, şişkinlik, ağrı şikayetleri artması kuvvetle muhtemeldir.. yavaş tüketim sonucu mide yükü kısmen kontrol altına alınmakta daha stabir bir sindirim gerçekleşmektedir.
Ne kadar yavaş?
Her bir lokma en az 13 kez çiğnemek yavaş tanımını karşılamaktadır. Sembolik olduğunu düşünmediğim 13 kez bilgisine çok güvendiğim bir hocamdan öğrendim.
Yavaş yiyince ne oluyor?
Çok basit, yavaş yemek yemekle daha az tüketiyor, daha çabuk doyuyoruz, az yemekle doyduğumuzda daha az enerji almış oluyoruz, daha az enerji aldığımız halde tok olmakla, mutlu iken zayıflıyoruz…

SABAH:
2 Y.K. LOR
2 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ
ŞEKERSİZ NESCAFE
ARA: 1 ELMA
ÖĞLE:
8 YK PIRASA
2 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ
YEŞİLLİK
AKŞAM:
2 YUMURTA SAHANDA
1 DİLİM PEYNİR
2 DİLİM ÇAVDAR EKMEĞİ
ARA:1 PORTAKAL

04/03/2015
SABAH:
2 YK LOR
2 DİLİM EKMEK
ÇAY

ARA:
1PORTAKAL
1 SU BARD. YOĞURT

ÖĞLE:
8 YK PIRASA
2 DİLİM EKMEK

ARA:
3 YER ELMASI
1 SU BARD. YOĞURT

AKŞAM:
6 TANE KÜÇÜK TAVUK PARÇASI(ŞNİTZEL)YAĞSIZ TAVADA
SALATA
2 DİLİM EKMEK

ARA:
SÜT+DİYET BİSKÜVİ VEYA MEYVE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM

04/03/2015
SABAH:
2 YK LOR
2 DİLİM EKMEK
ÇAY
ARA:
1 PORTAKAL
1 SU BARD. YOĞURT
ÖĞLE:
8 YK PIRASA
2 DİLİM EKMEK
ARA:
1 SU BARD YOĞURT
3 YER ELMASI
AKŞAM:
1 HAMBURGER
1 AYRAN

05/03/2015
SABAH:
2 DİLİM KÖY EKMEĞİ
2 DİLİM BEYAZ PEYNİR
YEŞİLLİK
ÇAY
ARA: 1 ELMALI TART
ÖĞLE:
3 YK PIRASA
2 DİLİM KÖY EKMEĞİ
YEŞİLLİK
ARA 1 PORTAKAL
AKŞAM:
NİŞAN VARDI:) 1 TANE BÖREK YEDİM. YANINDA ÇAY

18. GÜN CUMA
SABAH:
2 DİLİM PEYNİR
2 DİLİM KÖY EKMEĞİ
YEŞİLLİK
ÖĞLE:
YEŞİLLİK
4 MERCİMEK KÖFTESİ
ARA:
1 ELMA
AKŞAM:
1 TANE ÇUPRA BALIĞI
SALATA
1 DİLİM EKMEK
19.GÜN CUMARTESİ
SABAH:
2 DİLİM KÖY EKMEĞİ
PEYNİR
YEŞİLLİK
AKŞAM:
1 KASE ÇORBA
1 DİLİM EKMEK
5-6 TANE SARMA
20. GÜN PAZAR
SABAH:
2 DİLİM EKMEK
2 DİLİM PEYNİR
ÇAY
ÖĞLE-AKŞAM:
2 DİLİM BÖREK
1 TANE MEYVE SUYUU
ÇAY(NİŞANIMIZ VARDI)
ARA: LİMONLU SODA
BU SABAH TARTIDA 60,6 KİLOYUM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…