Canım sen böyle 4yılı çöpe attı diye saplanırsan hiç çıkamazsın.. İnsanlar 20 yıllık evliliğini bitirip,sıfırdan başlıyor....4yıllık sevgili ne ki.. tamam uzun bir süre ama daha yaşın kaç? Karşına kimler kimler çıkacak..
Senin için doğrusu (aslında herkes için doğrusu) seni "sen" olarak seven kişiyi bulmak.. ve emin ol böyle karakter sahibi erkeklerde vardır.. Biriyle tanıştığında biraz tanıdıktan sonra yavaştan evlilik öncesi ilişkilere bakış açısını gözlemle, evlilik öncesi ilişki yaşayan kadınlar hakkında nasıl konuşuyor bak... saçma sapan eleştiriyor,aşağılıyorsa ilişkini kes.. böyle erkekleri arkadaş olarak bile görme...
şahsen ben görmem..
teşekkür ederim yorumunuz için.çok seviyorum onu nasıl unuturum nasıl dayanırım bilmiyorum.bugünlerde geçecek elbet ama ileriye dönük hayalim kalmadı artık.
tabiki her türk erkek gibi önem verirdi.ama ne bieyim seviyorduk birbirimizi sevgisi üstün gelir dedim olmadı.zorla onu yanımda tutamam mutlu olsun istediği gibi bir karısı olsun.Allahım bana da sabır versin
inanın sorun evlenmek falan değil.böyle yarıyolda bırakılmak çok zoruma gidiyo.yaşım 25
Niye o seni sevmemiş, derdi iki damla kanmış diye adamı suçluyorsunuz anlayamadım.
4 yıl boyunca yaşadığı her şeyin, masum aşkın yalan üzerine kurulduğunu görmüş bir insan bu.
Kimse kusura bakmasın ben de olsam çeker giderdim, bitirirdim.
Her şeyden evvel beni 4 yıl enayi yerine koyduğu için bitirirdim.
Ayrıca bende eşim olacak kişinin geçmişini de önemserim.
Kendim geçmişime dikkat ettiysem, pek çok konuda nefsime hakim olduysam
ondan da aynısını beklemek hakkım.
Belki bu adam da böyle biridir. Nereden biliyorsunuz?
Evet sayıca azlar ama var öyle erkekler hala.
Konu sahibi hata etmişsin, olmuş bitmiş.
Bundan sonraki ilişkilerinde başta dürüst ol. Elbette seni olduğun gibi
kabul edecek birileri vardır.
Ama kabul etmeyene de vayyy örümcek kafalı diyemezsiniz tercih meselesi
kusura bakmayın.
amin canım amintabiki her türk erkek gibi önem verirdi.ama ne bieyim seviyorduk birbirimizi sevgisi üstün gelir dedim olmadı.zorla onu yanımda tutamam mutlu olsun istediği gibi bir karısı olsun.Allahım bana da sabır versin
Niye o seni sevmemiş, derdi iki damla kanmış diye adamı suçluyorsunuz anlayamadım.
4 yıl boyunca yaşadığı her şeyin, masum aşkın yalan üzerine kurulduğunu görmüş bir insan bu.
Kimse kusura bakmasın ben de olsam çeker giderdim, bitirirdim.
Her şeyden evvel beni 4 yıl enayi yerine koyduğu için bitirirdim.
Ayrıca bende eşim olacak kişinin geçmişini de önemserim.
Kendim geçmişime dikkat ettiysem, pek çok konuda nefsime hakim olduysam
ondan da aynısını beklemek hakkım.
Belki bu adam da böyle biridir. Nereden biliyorsunuz?
Evet sayıca azlar ama var öyle erkekler hala.
Konu sahibi hata etmişsin, olmuş bitmiş.
Bundan sonraki ilişkilerinde başta dürüst ol. Elbette seni olduğun gibi
kabul edecek birileri vardır.
Ama kabul etmeyene de vayyy örümcek kafalı diyemezsiniz tercih meselesi
kusura bakmayın.
Katılmıyorum ilişkinin başında bunu söylemek;
"Ben kusurluyum baştan bil de ona göre" demek gibi bir şey.
Ama bu bir kusur değil bence.
O ne öyle defoluyum mu diyecek, kendisini küçük mü gösterecek?
Hem adam bunu daha onu tanımadan önce bilseydi kullanmaya kalkabilirdi.
Ve şöyle bir şey var insan yaşadığı anda her yaptığını olması gereken gibi görüyor.
Konu sahibi de böyleydi olmuş ve bitmiş daha lise yılları yani hatalar normal..
Kendi de pişmanmış zaten.
Ama bu yine de o adama böyle saçma tepkiler verme hakkını tanımaz.
Ne olmuş birkaç damla kan aktıysa?
O adamın hiç mi uzun ilişkisi olmamış?
O kadar ileriye gitmese de her insan belli bir yaşanmışlıkla gelir 25-30lu yaşlarına.
Benim naçizane düşüncem bu.
pardon ama düürüstlük ilişkinin başında ben böleyim demek mi ben katılmıyorum sana arkadasım kendini bi kızın yerine koysana sevmiş demekki kaybetmekten korktum diyor işte açıklıyor.hadi adam art niyetli olsa en başta kabul etse kullansa atsa bu mu dürüstlük adam haklı filan değil kimse haketmez bunu bu kız tecavüze uğramısta olabilirdi.nefis meselesi değil bu bunu yaşayan bilir.
Tecavüz farklı bir durumdur.
Aynı şekilde değerlendirilemez.
Art niyetli adama da kendisini kullandırıyorsa o yaptığından pişman
insan hareketi olmuyor işte.
O da kişinin suçu oluyor.
Seve seve kendini kullandırmış oluyor.
İnsan davranışlarının,seçimlerinin sorumluluğunu almalı.
Yapmayın.
Hatalıyım, suç benim demek de erdemdir, yanlışları düzeltmek de.
Hayat boyu suçu hep birilerine atamayız.
herkesin görüşüne saygım var eğer öyle olmasaydı buraya bu konuyu açmazdım..ilişkinin başlarında söyleyemezdim ben bakire değilim diye çünkü düzeyli bir ilişki yaşamak istedim.eğer o bunu bilseydi belkide onlada yaşayacaktım aynı şeyleri.belkide beni daha da yıpratıp ayrılacaktı.
kızlar öncelikle beni yargılamadan cevap yazacağınızı umuyorum.ben kendimi çok yargıladım ama elime bişey geçmedi ki keşke geçse.
lise yıllarımda bi çocuğa aşık oldum o da beni seviyodu tipim değildi ama nasıl olduysa sevdim onu.biraz kıro bir tipti.onunla birr yıl çıktıktan sonra birlikte olduk ve çok pişmanım inanın hemde çok.sonra üniversiteyi kazandım 3 4 ay geçtikten sonra ünide bir çocuğa gönlümü kaptırdım ama lisedeki çocukla çıkmaya devam ediyordum ve sonunda ondan ayrılmaya karar verdim hemde tüm yaşananlara rağmen.çünkü artık onun kötü alışkanlıklarına katlanamıyordum esrar içmek gibi.bana uymayan bir insan olduğunu çok geç anlamıştım.ona bu ayrılık kararını söylediğimde beni tehdit etti annene babana her şeyi anlatırım seni öldürürüm asarım keserim.aman Allahım ben nasıl bir hata yapmışım dedim ama çok geçti malesef.sonra buluştuk bununla ben iki medeni insan gibi ayrılmak istedim ama o seni kaçırıcam dedi ve ben yalvar yakar zor kurtuldum elinden....nitekim o da benim kararlı tutumumu görünce bir daha hayatıma dahil olmadı.
sonrasında ünide aşık olduğum çocukla çıkmaya başladık 4 yıldır da beraberdik..ona bir hafta önce geçmişte başkasıyla birlikte olduğumu söyledim.artık saklayamadım onu kandıramazdım..beni o kadar çok seven adam biz evlenemeyiz ayrılalım dedi ağladı...çok çok çok perişanım.çok pişmanım.sevdiğim adamı kaybettim...
kızlar öncelikle beni yargılamadan cevap yazacağınızı umuyorum.ben kendimi çok yargıladım ama elime bişey geçmedi ki keşke geçse.
lise yıllarımda bi çocuğa aşık oldum o da beni seviyodu tipim değildi ama nasıl olduysa sevdim onu.biraz kıro bir tipti.onunla birr yıl çıktıktan sonra birlikte olduk ve çok pişmanım inanın hemde çok.sonra üniversiteyi kazandım 3 4 ay geçtikten sonra ünide bir çocuğa gönlümü kaptırdım ama lisedeki çocukla çıkmaya devam ediyordum ve sonunda ondan ayrılmaya karar verdim hemde tüm yaşananlara rağmen.çünkü artık onun kötü alışkanlıklarına katlanamıyordum esrar içmek gibi.bana uymayan bir insan olduğunu çok geç anlamıştım.ona bu ayrılık kararını söylediğimde beni tehdit etti annene babana her şeyi anlatırım seni öldürürüm asarım keserim.aman Allahım ben nasıl bir hata yapmışım dedim ama çok geçti malesef.sonra buluştuk bununla ben iki medeni insan gibi ayrılmak istedim ama o seni kaçırıcam dedi ve ben yalvar yakar zor kurtuldum elinden....nitekim o da benim kararlı tutumumu görünce bir daha hayatıma dahil olmadı.
sonrasında ünide aşık olduğum çocukla çıkmaya başladık 4 yıldır da beraberdik..ona bir hafta önce geçmişte başkasıyla birlikte olduğumu söyledim.artık saklayamadım onu kandıramazdım..beni o kadar çok seven adam biz evlenemeyiz ayrılalım dedi ağladı...çok çok çok perişanım.çok pişmanım.sevdiğim adamı kaybettim...
kızlar dün buluştuk erkek arkadaşımla konuştuk uzun uzun.beni çok sevdiğini anlattıklarımı kendine yediremediğini söyledi.bir daha başkasını senin gibi sevemem dedi.bende sorun ne o zaman sen beni seviyosun ben seni seviyorum geçmiş geçmişte kalsın dedim.bilmiyorum sevgi kafam çok karışık ilişkimize biraz süre tanıyalım dedi mecburen kabul ettim.durum bundan ibaret kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?